mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα,αγορασα πριν απο λιγες μερες μια Sapphire 6970 (PCI-Express, GDDR5, 2GB) απο το πλαισιο,την εβαλα στον υπολογιστη λειτουργει κανονικα οταν ομως μπω σε καποιο παιχνιδι στα 20-30 λεπτα κρασαρει (χωρις μπλε οθονη) και κανει επανεκκινηση δουλευοντας κανονικα μεχρι να ξαναμπω σε παιχνιδι. Την εστειλα στο service στο πλαισιο εντος 7 ημερων απο την αγορα της και πριν λιγο που μιλησα μαζι τους μου ειπαν οτι δεν διαπιστωσαν προβλημα... δεν πηγα να την παραλαβω ακομα τους ειπα να την τεσταρουν και αλλο... Να αναφερω εδω οτι εβαλα την παλια καρτα επανω μια ASUS Nvidia 9800GT και δουλευει κανονικα ο υπολογιστης. Τα χαρακηριστικα του υπολογιστη ειναι : τροφοδοτικο 700w μητρικη ASUS P5Q PRO μνημες 4gb Σκληρος δισκος OSZ VERTEX λειτουργικο windows 7 ultimate INTEL CORE QUAD CPU Q8200 2.33 Mhz εχω ψυξη με 3 ανεμιστηρες υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο? και αν οχι πως μπορω να τους υποχρεωσω να μου κανουν αντικατασταση?
tolisgun23 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πριν βαλεις την νεα καρτα απεγκατεστησες τους drivers της παλιας?????????
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πριν βαλεις την νεα καρτα απεγκατεστησες τους drivers της παλιας????????? εννοειται
pano Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα,ποιό τροφοδοτικό(μάρκα,μοντέλο) έχεις φίλε μου και επίσης μήπως είχες δει καθόλου τις θερμοκρασίες του pcιού κατά την ώρα που γινόταν το κρασάρισμα;
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα,ποιό τροφοδοτικό(μάρκα,μοντέλο) έχεις φίλε μου και επίσης μήπως είχες δει καθόλου τις θερμοκρασίες του pcιού κατά την ώρα που γινόταν το κρασάρισμα; Thermaltake http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1507#Tab1 η παλια καρτα ειχε ενα 6πινο φις μονο για ρευμα απο το τροφοδοτικο,η sapphire ζητουσε 1 6πινο και ενα 8πινο τα οιποια συνδεσα οι θερμοκρασιες ηταν φυσιολογικες,CPU 15-30 κυμαινονται γραφικων αν θυμαμαι καλα γυρω στους 50 βαθμους οταν εχει φορτωμενο παιχνιδι οταν ειναι σε ηρεμια παει ποιο χαμηλα
pano Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Oι θερμοκρασίες αυτές είναι πολύ χαμηλές για να είναι αληθινές,μάλλον το πρόγραμμα που τις έβλεπες ''διάβαζε'' λάθος. Το τροφοδοτικό σου αν είναι αυτό http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001776 δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο,το αντίθετο μάλιστα,αλλά λογικά δεν θά'πρεπε να σου δημιουργεί πρόβλημα(δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά). Από κει και πέρα αφού σου λένε ότι η κάρτα είναι εντάξει,πήγαινε πάρτην κάποια στιγμή(ρώτησέ τους πρώτα πως την ελέγξανε και αν μπορούν να σου τυπώσουν τα αποτελέσματα των τέστ) και ξαναπόσταρε ,για να σου πούμε να τρέξεις κάποια τέστ,μήπως και μπορέσουμε και βγάλουμε κάποια άκρη.
left13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Είδες αν τρέμει απο τους ανεμιστήρες ολο το κουτί σου με την 6970 ? Μετά απο 20-30 λεπτά επειδη ζεσταίνετε περισσότερο, τα ανεμιστήρια πανε και πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να τρέμει το κουτί και να κουνιέται απτη θέση της η κάρτα. Τρέξε ενα manual fan control της κάρτας χωρις να ανοίξεις κάποιο game,και ανέβαζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σιγα σιγα,για να δεις αν φταίει αυτό. Επίσης ρίξε ξάπλα το κουτί σου και τρέξε κάποιο game και πες μου αν σου κάνει τα ίδια.
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Είδες αν τρέμει απο τους ανεμιστήρες ολο το κουτί σου με την 6970 ? Μετά απο 20-30 λεπτά επειδη ζεσταίνετε περισσότερο, τα ανεμιστήρια πανε και πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να τρέμει το κουτί και να κουνιέται απτη θέση της η κάρτα. Τρέξε ενα manual fan control της κάρτας χωρις να ανοίξεις κάποιο game,και ανέβαζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σιγα σιγα,για να δεις αν φταίει αυτό. Επίσης ρίξε ξάπλα το κουτί σου και τρέξε κάποιο game και πες μου αν σου κάνει τα ίδια. ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,θα την παρω λογικα αυριο θα ζητησω να μου τυπωσουν και τα αποτελεσματα του τεστ,το κουτι δεν ετρεμε καθολου ουτε παρατηρησα επιπλεον θορυβο. μια συμπληρωση μια και θυμηθηκα κατι τωρα,τα παιχνιδια που παιζω ειναι COD3 KAI COD4,ειχα καποιο θεμα με το COD4 και πριν βαλω ομως την νεα καρτα αλλα το ελυσα μετα που πηγα την Sapphire 6970 για ελενχο,ειχα βαλει το bitdefender και με πετουσε απο το παιχνιδι(δεν εκλεινε ο υπολογιστης) για unknown windows API function 131125 τελικα ξηλωσα το αντιβαιρους εβαλα αλλο και λυθηκε το προβλημα, υποψιαζομαι οτι ειχα περασει 32bit εκδοση κατα λαθος ενω ο υπολογιστης μου εχει 64bit,δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο. Oι θερμοκρασίες αυτές είναι πολύ χαμηλές για να είναι αληθινές,μάλλον το πρόγραμμα που τις έβλεπες ''διάβαζε'' λάθος. Το τροφοδοτικό σου αν είναι αυτό http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001776 δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο,το αντίθετο μάλιστα,αλλά λογικά δεν θά'πρεπε να σου δημιουργεί πρόβλημα(δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά). Από κει και πέρα αφού σου λένε ότι η κάρτα είναι εντάξει,πήγαινε πάρτην κάποια στιγμή(ρώτησέ τους πρώτα πως την ελέγξανε και αν μπορούν να σου τυπώσουν τα αποτελέσματα των τέστ) και ξαναπόσταρε ,για να σου πούμε να τρέξεις κάποια τέστ,μήπως και μπορέσουμε και βγάλουμε κάποια άκρη. δεν ειναι αυτο δεν ταιριαζουν οι φωτο με αυτο που εχω,το δικο μου ειναι αυτο που εβαλα στα λινκ
ThanosWF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ελπιζω το πλαισιο να μην εκανε απλα εναν ελεγχο 5 λεπτων για να δει μονο και μονο αν τρεχει.. Δοκιμασες να τρεξεις κανενα stress test οπως το furmark?
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 οχι δεν εκανα τεστ αλλα εχω αποριες με το πανελ του τροφοδοτικου,επισηναπτω εικονα για να δειτε,το 8pino φις που εβαλα στην saphire ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο ειναι εκτος πινακα που βλεπετε και εχει κοκκινο χρωμα γραφει PCI EXPRESS
ThanosWF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 οχι δεν εκανα τεστ αλλα εχω αποριες με το πανελ του τροφοδοτικου,επισηναπτω εικονα για να δειτε,το 8pino φις που εβαλα στην saphire ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο ειναι εκτος πινακα που βλεπετε και εχει κοκκινο χρωμα γραφει PCI EXPRESS Δεν πηρες το 1 6pino απο το τροφοδοτικο και το 8pino με τον Molex ανταπτορα που ειχε η καρτα?
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δεν πηρες το 1 6pino απο το τροφοδοτικο και το 8pino με τον Molex ανταπτορα που ειχε η καρτα? ο 6pinos που παει στην καρτα παιρνει απο την πανω κοκκινη φυσα και καταληγει στην καρτα (αυτος τροφοδοτει και την nvidia 9800 που εχω πανω τωρα)η saphire εχει και ενα ανταπτορα 8pino επιπλεον και εκει κουμπωσα αυτον που ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο το οποιο βγαζει εξτρα ανταπτορες εκτος πινακα που βλεπετε.
ThanosWF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 ο 6pinos που παει στην καρτα παιρνει απο την πανω κοκκινη φυσα και καταληγει στην καρτα (αυτος τροφοδοτει και την nvidia 9800 που εχω πανω τωρα)η saphire εχει και ενα ανταπτορα 8pino επιπλεον και εκει κουμπωσα αυτον που ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο το οποιο βγαζει εξτρα ανταπτορες εκτος πινακα που βλεπετε. ο ανταπτορας δεν ειναι αυτος εδω? http://www.crazypc.com/images/cables/8pin/ad202big.jpg αρα με λιγα λογια εβαλες τις 2 του ακρες στις Molex εξοδους του τροφοδοτικου,κανω λαθος?
mankam Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Uploaded with ImageShack.us στο βαθος της εικονας φαινεται απο που ξεκιναει το 8pino κοκκινο PCI EXPRESS που βαζω στη shaphire δεν εχει φυσα ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο Uploaded with ImageShack.us εδω καταληγει (το κοκκινο που βλεπεις) αλλα εχω την 9800 (φαινεται στην εικονα με κουμπωμενο το 6pino μαυρο χρωμα) που δεν το χρειαζεται το molex τι ειναι?
ThanosWF Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Uploaded with ImageShack.us στο βαθος της εικονας φαινεται απο που ξεκιναει το 8pino κοκκινο PCI EXPRESS που βαζω στη shaphire δεν εχει φυσα ερχεται μεσα απο το τροφοδοτικο Uploaded with ImageShack.us εδω καταληγει (το κοκκινο που βλεπεις) αλλα εχω την 9800 (φαινεται στην εικονα με κουμπωμενο το 6pino μαυρο χρωμα) που δεν το χρειαζεται το molex τι ειναι? Ωραια,απλα δεν ηξερα αν το τροφοδοτικο σου ειχε 8pino αφου βλεπω πως εχει δεν νομιζω να εχεις κανει κατι λαθος απο πλευρα συνδεσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα