Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αύριο τελειώνει η προσθεσμία για τις εγγραφές..

κληρώθηκα αλλά το σκέφτομαι, είναι φυσικά και το οικονομικό, πρόβλημα δεν έχω, αλλά μου φαίνονται πολλά τα 650€ επειδή δεν το έχω πάρει πολύ ζεστά το θέμα.

Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

Απ όσους εχω ακούσει το επίπεδο σπουδών είναι καλό. Το πτυχίο που πέρνεις είναι ισάξιο με ΑΕΙ και πολλοί εργοδότες το δέχονται κανονικά ως τυπικό προσόν.

Έχεις άλλο χαρτί; Πόσο χρονών είσαι;

Δημοσ.

Φυσικά και ναι , ξέρω πάρα πολλούς που έχουν τελειώσει. Είναι πολύ καλά τα πτυχία που δίνουν και μπορείς να έχεις μία αρκετά καλή επαγγελματική καταξίωση (όλα αυτά σε καιρό φυσιολογικό όχι εν μέσω κρίσης )

Δημοσ.

Αύριο τελειώνει η προσθεσμία για τις εγγραφές..

κληρώθηκα αλλά το σκέφτομαι, είναι φυσικά και το οικονομικό, πρόβλημα δεν έχω, αλλά μου φαίνονται πολλά τα 650€ επειδή δεν το έχω πάρει πολύ ζεστά το θέμα.

Εσείς τι λέτε?

σε ποια ενοτητα κληρωθηκες...?

Δημοσ.

Αξιζει , αλλα για να δεις και πως ειναι , μη μπεις αμεσως στα βαθια με 3 ΘΕ, παρε μια να δεις αν αντεχεις και τι μπορεις, και τον επομενο χρονο παιρνεις πιο πολλες ΘΕ.

Δημοσ.

Αξίζει αρκεί να έχεις τον χρόνο και την υπομονή. Εγώ είμαι τώρα στο 4 έτος, παίρνω δύο δύο τις ενότητες, έρχονται στιγμές που μου ρχεται να σπάσω το κεφάλι μου στον τοίχο αλλά στο τέλος μου περνάει και νομίζω ότι αξίζει. Ενδεικτικά να σου πω ότι μόλις χθες μας ήρθε η 3η εργασία για την java την οποία θα πρέπει να την κάνουμε 5 άτομα μαζί. Πρέπει να ορίσουμε διαχειριστή, να γίνουν όλα τα διαγράμματα, να αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες ( πως χώρισε τις αρμοδιότητες ο διαχειριστής ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, το σκεπτικό του για την εφαρμογή, δυσκολίες που αντιμετώπισε και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι...), έχει επίσης κάτι με svn που δεν τα έχω διαβάσει ακόμα και πολλά άλλα που χάνεις την μπάλα εφόσον έχεις ασχοληθεί με java μόνο 3 μήνες. Από ότι πήρε το μάτι μου σε κάποια σχόλια, πιο παλιοί που είδαν την εργασία τους πιάσανε τα γέλια...Η εργασία είναι να γίνει μία εφαρμογή διασκέδασης πόλης όπου θα μπορείς να βρίσκεις εστιατόρια βαθμολογημένα να κάνεις κράτηση να σου εμφανίζεται στον χάρτη να υπάρχουν οι απαιτούμενες βάσεις δεδομένων κτλ κτλ...Έπίσης για κάποιους έξτρα πόντους πρέπει να κάνεις και μία δημόσια παρουσίαση...Όλα αυτά έχοντας και άλλη μία εργασία από άλλη ενότητα που πρέπει να παραδοθεί. Το βασικό είναι να σου αρέσει αυτό το οποίο θα πας να σπουδάσεις σε αυτού του είδους τα πανεπιστήμια γιατί αν δεν σου αρέσει 90% έχεις φύγει από τον πρώτο χρόνο. Αν από την άλλη σου αρέσει τότε η ικανοποίηση του να περάσεις κάτι τέτοια παλούκια είναι μεγάλη.

Ελπίζω να μην κούρασα και να σε κατατόπισα κάπως...

Υ.Γ.> Μόλις γράφτηκα σήμερα αν και παρακολουθώ το site αρκετά χρόνια, οπότε καλώς σας βρήκα!!! :)

Δημοσ.

more info plz

Είναι απο τα πρώτα ( αν οχι το πρώτο ) Open University. Ειναι στον χώρο περίπου 25 χρόνια, οπότε η εμπειρία που έχουν είναι πολύ σημαντική!!

Επίσης εκεί κάνω ενα bachelor στην Πληροφορική. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι είναι αρκετά δύσκολο, ωστε να σε κάνει να αναρωτιέσαι τις διαφορές με τα κανονικά πανεπιστήμια.

Ενδεικτικά Java που κάνω τώρα, θα δώσω τελικές εξετάσεις στο Βρετανικό κολλέγιο στην Θεσσαλονίκη.

Βασικά στην Αγγλία το έχουν αρκετά υψηλά σαν χαρτί διότι εκεί βλέπουν οτι έχεις πειθαρχία και διάφορα τέτοια, διότι πίστεψε με είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσεις να ολοκληρώσεις ενα πτυχίο. Ειδικά αν δουλεύεις και έχεις και οικογένεια κτλ δυσκολεύει πιο πολύ το πράμα!!

Σου στέλνουν κανονικά βιβλία και γενικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τα κανονικά πανεπιστήμια. ( Εκτός βέβαια τα εργαστήρια, αλλα πάντα αναλόγως το θέμα που διαλέξεις και την κατεύθυνση.)

Το site είναι το www.open.ac.uk

Δημοσ.

Είναι απο τα πρώτα ( αν οχι το πρώτο ) Open University. Ειναι στον χώρο περίπου 25 χρόνια, οπότε η εμπειρία που έχουν είναι πολύ σημαντική!!

Επίσης εκεί κάνω ενα bachelor στην Πληροφορική. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι είναι αρκετά δύσκολο, ωστε να σε κάνει να αναρωτιέσαι τις διαφορές με τα κανονικά πανεπιστήμια.

Ενδεικτικά Java που κάνω τώρα, θα δώσω τελικές εξετάσεις στο Βρετανικό κολλέγιο στην Θεσσαλονίκη.

Βασικά στην Αγγλία το έχουν αρκετά υψηλά σαν χαρτί διότι εκεί βλέπουν οτι έχεις πειθαρχία και διάφορα τέτοια, διότι πίστεψε με είναι αρκετά δύσκολο να μπορέσεις να ολοκληρώσεις ενα πτυχίο. Ειδικά αν δουλεύεις και έχεις και οικογένεια κτλ δυσκολεύει πιο πολύ το πράμα!!

Σου στέλνουν κανονικά βιβλία και γενικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τα κανονικά πανεπιστήμια. ( Εκτός βέβαια τα εργαστήρια, αλλα πάντα αναλόγως το θέμα που διαλέξεις και την κατεύθυνση.)

Το site είναι το www.open.ac.uk

πληρωνεις την παρασταση για τις εξετασεις?

και αν ναι ποσο?

Δημοσ.

Κληρώθηκα κι εγώ στο τμήμα Πληροφορικής του ΕΑΠ.

Αύριο στέλνω τον φάκελο. Νομίζω ότι πέρα από το θέμα του πτυχίου, το οποίο στην Ελλάδα δεν έχει και ιδιαίτερη αξία έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι και θέμα προσωπικής αναζήτησης.

Εγώ που προσωπικά ξοδεύω κατά μ.ο. 12 ώρες την ημέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή, θέλω να εμβαθύνω και για μένα το ΕΑΠ αποτελεί μονόδρομο.

Δημοσ.

πληρωνεις την παρασταση για τις εξετασεις?

και αν ναι ποσο?

Δεν γνωρίζω ακόμα..Τον Μαιο θα δώσω.. Δεν νομίζω. Λογικά θα είναι μέσα στην τιμή.

Η τιμή για 1 εξάμηνο πληροφορικής με μάθημα που θα σου αποφέρει 60 credits ( 320 credits για να ολοκληρώσεις το bachelor) στοιχίζει περίπου 1,260 λίρες.Μαζί με βιβλία κτλ.

Εννοείται οτι μαθήματα με λιγότερα credits είναι πιο φθηνά. Π.χ Το μάθημα της Java που σου δίνει 30 credits στοιχίζει 900 λίρες ( Μαζί με βιβλία, DVD, κτλ)

Αμα το σκέφτεσαι ( η οποιοσδήποτε άλλος το σκέφτεται) ας το τολμησει. Μπορείς να κάνεις μόνο ενα module και να σταματήσεις. Πάντως διαβεβαιώνω οτι δεν είναι χαβαλετζίδικο. Για πληροφορική μιλάω πάντα. Ειμαι πάνω απο 1 χρόνο εκει και πραγματικά το απολαμβάνω πάρα πάρα πολυ! Επειδή δουλεύω αρκετές ωρες, μερικές μέρες πρωί-απόγευμα, μου είναι δύσκολο να πάρω μέρος σε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο διδασκαλίας. To Open University με βοήθησε πολυ σε αυτό.

ΥΓ: Distance Learning εχει και το University of Liverpool! Εχω ακούσει καλά λόγια.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω ακόμα..Τον Μαιο θα δώσω.. Δεν νομίζω. Λογικά θα έιναι μέσα στην τιμή.

Η τιμή για 1 εξάμηνο πληροφορικής με μάθημα που θα σου αποφέρει 60 credits ( 320 credits για να ολοκληρώσεις το bachelor) στοιχίζει περίπου 1,260 λίρες.Μαζί με βιβλία κτλ.

Εννοείται οτι μαθήματα με λιγότερα credits είναι πιο φθηνά. Π.χ Το μάθημα της Java που σου δίνει 30 credits στοιχίζει 900 λίρες ( Μαζί με βιβλία, DVD, κτλ)

παλαια πληρωνανε την παρασταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...