Achilleas90 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Γεια σε όλους. Έχω ένα λαπτοπ σε dual-boot(Windows7-Fedora16),στα windows όλα δουλεύουν ρολόι.Στο Fedora η θερμοκρασία της CPU ανεβαίνει στους 70С χωρίς να κάνω τίποτα,τους drivers της nvidia κάθε φορά που τους περνάω δεν μπουτάρει το ΛΣ!! Η κάρτα γραφικών είναι η Geforce GT540M υποστηρίζει NVIDIA® Optimus™ technology που δεν λειτουργεί στο Linux(από όσα ξέρω).Επεξεργαστής i5-2410M 2.3 GHz.....όποιος μπορεί ας βοηθήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xouskarle Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Πως τους περνάς; Ακολουθείς αυτή τη διαδικασία: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=204752 ή κάποια άλλη; -EDIT- nvidia optimus Πρέπει να φοράω πιο συχνά τα γυαλιά μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Τους έχω περάσει και με αυτόν τον τρόπο...... έχω κάνει φορμάτ 4-5 φορές !!! Θα ξαναπροσπαθήσω αλλά αν δεν μπορέσω πάλι πως θα γίνει να ξαναδουλέψει το ΛΣ χωρίς να κάνω φορματ παλι ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rearshooter Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/tree/fedora-dev https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/wiki/Developers δες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Προσπάθησα να το κάνω και με Bumblebee(δεν κατάλαβα και πολλά) ...!! Μάλλον κάποια πατάτα έκανα και δεν λειτούργησε !! Θα ξαναπροσπαθήσω... Σ' ευχαριστώ πάντως!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ενα ενα... 0) Τους drivers δεν τους κατεβαζεις απο την nvidia/ati/whatever και τους βαζεις με το χερι. Τους βαζεις απο το repo της διανομης σου. Στη fedora δεν γνωριζω πως γινεται. 1) Η ιδια η nvidia δεν υποστηριζει το optimus με τον λινουξοdriver της. Σε windows το υποστηριζει κανονικα. Τα bumblebee κλπ ειναι απλα ημιμετρα αν δεν θες να μεινεις με τον nouveau που με το ζορι κανει τα βασικα. 2) Το οτι δεν βγαινει σε γραφικο περιβαλλον μετα την εγκατασταση του driver πιθανον οφειλεται στο οτι το συστημα ξεκιναει με την intel και το λειτουργικο χρησιμοποιει τον driver της nvidia. 3) Ο επεξεργαστης σου μπορει να ζεσταινεται γιατι δεν δουλευει το fequency scaling, με αλλα λογια το λειτουργικο τον τρεχει παντα στο τερμα. Για να το δεις αυτο, αστο σε idle (με κανενα προγραμμα ανοιχτο) και δωσε σε ενα τερματικο >cat /proc/cpuinfo | grep MHz Αν εκει λεει 2300 ή κατι μεγαλο, σιγουρα κατι δεν παει καλα με το frequency scaling. Αυτα. Αν ειχα λαπτοπ με optimus θα εμενα στα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Επειδη δουλευω με 2πλη καρτα και bumblebee ακουστε πως εχουν τα πραγματα αναλογως το φορητο δεν μπορεις να παιξεις με την nvidia και οχι με την intel. Αν εχει απο το ΒΙΟΣ να παιξεις καρφωτα με την nvidia το κανεις ασυζητητι και ας καις λιιιιγο παραπανω ενεργεια απο οτι αν επαιζες εναλλαξ με ιντελ-nvidia. Το δικο μου φορητο οπως και πολλα αλλα δεν εχει ουτε μιση επιλογη στο ΒΙΟΣ για να πειραξεις το ποια καρτα θα δουλευει ..οποτε το bumblebee ειναι μονοδρομος. Διαβαζοντας για το optimus ελεγε οτι οι 2 καρτες ειναι αλληλενδετες με καποιον τροπο ..οποτε θα μπαινει μπροστα παντα η ιντελ και απο πισω θα ακολουθει η 2η η nvidia. Ημιμετρα ναι , αλλα ο μοναδικος τροπος να δουλεψεις με τετοια περιπτωση. Ειχα ποσταρει εναν κατα καποιον τροπο οδηγο (ο θεος να την κανει) για το πως σεταρουμε το bumblebee (σε sabayon και κατ'επεκταση gentoo) Επισης με τον ιδιο τροπο ή ακομα πιο ευκολα γινεται σε ubuntu , arch , debian-διανομες. Δεν ξερω αν υποστηριζεται σε αλλες και με ποιον τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 jim_p το αποτελεσμα της εντολής !!! [achilleas@Ace1 ~]$ cat /proc/cpuinfo | grep MHz cpu MHz : 800.000 cpu MHz : 800.000 cpu MHz : 800.000 cpu MHz : 800.000 mphxths στο BIOS δεν έχει τίποτα...οπότε μαλλον θα πρέπει να δουλέψω με bumblebee !!! Σας ευχαριστω για την βοηθεια..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Επισης να προσθεσω οτι οταν παιζουμε με bumblebee δεν εχεις πληροφοριες για την 2η καρτα (την nvidia)..δεν εχω βρει καποιον τροπο...αλλα χλωμο να υπαρχει δηλ σαν κυρια καρτα φαινεται η ιντελ και η nvidia απο οσο εχω καταλαβει παιζει σε ενα εικονικο Χ οπου καλειται απο το bumblebee οποτε το χρειαζομαστε...(με την εντολη optirun) πληροφοριες του τυπου volts,fan,speed,hz κλπ της 2ης καρτας δεν φαινονται πουθενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπόν... ακολούθησα αυτόν τον οδηγό http://forums.if-not-true-then-false.com/index.php/topic,31.0.html Φτάνω μέχρι το 9 !! όπου όταν δίνω την εντολή "optirun64 glxgears" μου γράφει command not found.... δεν βρήκα λύση πουθενά Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2012 από Achilleas90 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μήπως ξέρει κανείς τι κάνει η εντολή optirun;;; .....για να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μπορώ να την εκτελέσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μήπως ξέρει κανείς τι κάνει η εντολή optirun;;; .....για να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μπορώ να την εκτελέσω. υποθετοντας οτι αυτος που εγραψε τον οδηγο δεν εκανε καποιο λαθος , και υποθετοντας οτι και συ δεν εκανες καποιο λαθος κατα την εφαρμογη του..εχουμε και λεμε. η εντολη optirun ειναι εντολη του bumblebee και στην ουσια "στελνει" την εφαρμογη που εκτελειται με αυτην στην 2η καρτα γραφικων (την καλη μας και καλα nvidia). η συνταξη ειναι optirun <εφαρμογη/παιχνιδι κλπ> , π.χ. optirun glxgears , optirun wine <windows paixnidi> κλπ κλπ σε ολες τις διανομες θελει εγκατασταση και καποιες 32bit libs (θεωρουμε οτι μιλαμε για 64 μπιτ λειτουργικο) ..ετσι ωστε να μπορει να τρεξει 32bit εφαρμογες/παιχνιδια σε καποιες δημιουργει 2ο εκτελεσιμο για αυτον τον σκοπο (optirun32) , ενω εννοειται σιωπηλα οτι το optirun ειναι το 64μπιτο. σε αλλες διανομες (π.χ. arch) , εχει ενα μονο εκτελεσιμο και για 32μπιτ και για 64μπιτ , απλα πρεπει να περασεισ τις 32μπιτ βιβλιοθηκες που ειπα και παραπανω. Στο προκειμενο και στην περιπτωση σου , δοκιμασε να πληκτρολογησεις την μιση εντολη π.χ. optir και πατα ΤΑΒ να δεις ποσες και ποιες εντολες που ξεκινανε απο optir και αν και στην τελικη υπαρχει και η εντολη ή καπου στραβωσε η εγκατασταση και δεν εγκατασταθηκε σωστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Το bubblebee δεν μπόρεσα να το περάσω, έκανα ομως update το bios και μου έβγαλε ρύθμιση "integrated or Switchable", το έβαλα σε integrated και τώρα δουλεύει κανονικά. Adapter: ISA adapter Physical id 0: +61.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C) Core 0: +60.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C) Core 1: +60.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C) Τώρα αν θέλω να παίξω κανένα παιχνιδι η τίποτα τετοιο σε windows πρέπει να το ξαναγυρίσω σε Switchable ;;; και αν ναι υπάρχει περίπτωση μετα απο πολές τέτοιες αλλαγές να πάθει ζημιά η κάρτα γραφικών η και το λάπτοπ ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sordnaxela Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Άσχετο, πώς ελέγχεις τις θερμοκρασίες στο F16? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σαν τα παλιά monitor applets του gnome2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Achilleas90 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Άσχετο, πώς ελέγχεις τις θερμοκρασίες στο F16? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σαν τα παλιά monitor applets του gnome2? yum install lm_sensors στο terminal για εγκατάσταση .... sensors ειναι η εντολη για τα αποτελέσματα .Για τα αλλα που λες δεν ξερω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα