3c0r1z Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 @haldol Ισορροποιημένη διατροφή είναι αρκετά. Και ο ύπνος είναι βασικός για την μυική αποκατάσταση. Καλό είναι να κοιμάσαι 7-8 ώρες. Αν γυμνάζεσαι στο pec deck για το στήθος καλύτερα να το σταματήσεις. Το συγκεκριμένο μηχάνιμα περισσότερο κακό μπορεί να κάνει παρά καλό. Απο περιέργεια θα μπορούσες να πείς το πρόγραμμα σου;
lary7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ουσιαστικα κατεστρεψες αρκετα μυικα κυταρα και πρεπει να περιμενεις για να αναρωσουν τα υπολοιπα. Νερακι και ξεκουραση, ενδεχομενως το τεντωμα να κανει παραπανω ζημια. Εγω να φανταστεις με λιγο πιασιμο ανεβηκε το cpk στα 10.500 με οριο το 190.....εκει να δεις τρομαρα. Και το χειμωνα κανεις δεν πινει αρκετο νερο. Μετα απο 6 μερες και 2 λιτρα νερο την ημερα(πολυ κατουρημα...) επεσε στα 150. Το cpk εμφανιζετε ειτε απο μυικη βλαβη ειτε ειναι δεικτης οτι οπου ναναι πας για καρδιακο επεισοδιο, και ειχα τους γιατρους να με ρωτανε αμα νιωθω πονο στο στηθος 29 χρονων ανθρωπος.
leftermann Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Και κάτι ακόμη: να χαίρεσαι αν ο γυμναστής σε πιέζει. Γυμναστήριο πήγες, όχι πικ νικ. Αν σε παράταγε με 2 αλτήρες & 1 μπάρα στο χέρι, τότε θα είχες πρόβλημα. Για να σε πίεσε σημαίνει πως γουστάρει αυτό που κάνει & θέλει να σε ζορίσει. Αντιθέτως αν σε "χάιδευε" είτε θα ήταν π@πάρας είτε τεμπέλης. Να τον ευγνωμονείς που πιάστηκες γιατί σημαίνει πως έκανες δουλειά στην προπόνησή σου. έλεος, να τον ευγνωμονεί κιόλας; Επειδή του χάρισε 5-6 επώδυνες ημέρες; Σε μια μέρα ήθελε να του αναπληρώσει τους χαμένους από γυμναστήριο μήνες; Προσωπική άποψη, ήταν μεγάλη γκασμαδιά από μέρους του. Κατά τα άλλα, λογικό το ότι πονάς περισσότερο, και μάλλον αποδεικνύει ότι αλοιφές και χάπια δεν κάνουν τίποτα. Σε περίπτωση που δεν το έχει αναφέρει κανένας, κάνε λίγη ελαφρά γυμναστικούλα στις επώδυνες μυικές ομάδες, όταν νιώσεις κάπως καλύτερα και αρχίσεις να μπορείς να κουνηθείς λίγο. Ίσως επιταχύνει την αποθεραπεία. Επίσης, δεν κατάλαβα το νερό σε τι θα χρησιμεύσει. Για να πέσει η cpk; Δεν είναι η cpk το πρόβλημα. Και νομίζω ότι η ίδια η cpk δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, αλλά είναι αποτέλεσμα/ένδειξη προβλήματος. Ας πει κάνας γιατρός αν ξέρει.
lary7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Το νερο βοηθαει τα νεφρα να την αποβαλουν καλυτερα. Το προβλημα που δειχνει η cpk ειναι βλαβη στους μυες Link
leftermann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τα μπερδεύεις λίγο, η cpk αυξάνεται όντως μετά από έντονη μυική άσκηση ή και μυικό τραυματισμό, αλλά δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να ρίξεις την cpk για να διορθώσεις την βλάβη.
lary7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μπορει γιατι δεν ειμαι γιατρος. Αλλα απο οτι εχω καταλαβει, στοχος δεν ειναι να διορθωσεις την βλαβη (μυες) αλλα να ριξεις την cpk μην γινει καμια αλλη βλαβη (νεφρα). Πες μου το χανω καπου?
leftermann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 το μόνο που βρίσκω ψάχνοντας στον γούγλη, είναι ότι η μυοσφαιρίνη, αν βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα, μπορεί όντως να είναι βλαπτική για τα νεφρά. Η μυοσφαιρίνη δεν είναι η cpk όμως. H cpk είναι αυτή που χτυπάει κόκκινα στο αίμα μετά την άσκηση, όχι η μυοσφαιρίνη. Επίσης, στο ωραιότατο λινκ που έδωσε ο Φρήκστερ πιο πάνω, διαβάζω ότι η μέγιστη τιμή της cpk μετά από άσκηση, μπορεί να εμφανιστεί με αρκετές μέρες διαφορά με τον μέγιστο μυικό πόνο, πράγμα που κάνει αμφίβολο το κατα πόσο αυτά σχετίζονται...
lary7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Η cpk χρησιμοποιειται σαν δεικτης απο γιατρους (γενικη αιματος) για να δουν αμα υπαρχει μυικη βλαβη. Αμα υπαρχει μυικη βλαβη τοτε απελευθερώνεται μαζι με αλλα και μυοσφαιρινη που μπορει να εχει αρνητικες επιπτωσεις στα νεφρα. Τωρα τι κανει αμφιβολο δεν το καταλαβα ακριβως. Απο μυικη καταπονηση και βλαβη πιανεσαι μετα το γυμναστηριο τις πρωτες φορες.
leftermann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 ...Απο μυικη καταπονηση και βλαβη πιανεσαι μετα το γυμναστηριο τις πρωτες φορες. αυτό ακριβώς είναι το αμφίβολο. Μάλλον δεν φταίνε οι τραυματισμένοι από την άσκηση μύες για τον καθυστερημένο μυικό πόνο. Δεν ξέρω σε τι συγκέντρωση θεωρείται η μυοσφαιρίνη επικίνδυνη για τα νεφρά. Και πόσο μεγάλη μυική βλάβη μπορεί να δώσει τέτοια συγκέντρωση. Αν ξέρει κάνας γιατρός, ή μπορεί να βρεί στοιχεία, ας βοηθήσει.
lary7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 αυτό ακριβώς είναι το αμφίβολο. Μάλλον δεν φταίνε οι τραυματισμένοι από την άσκηση μύες για τον καθυστερημένο μυικό πόνο. Δηλαδη λες οτι ο μυικος πονος μπορει να ειναι απο κατι αλλο?Στο τελος θα τον βγαλουμε οτι ειναι για καροτσακι τον haldo.......
Tomahawk Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι καθυστερημένος μυικός πόνος. Είναι φυσιολογικός μυικός πόνος μετά απο σχετικά δυναμική/δυναμική εκγύμναση των και με έλλειψη διατάσεων. Εάν είχε αφιερώσει 2 μισάωρα χθες, ένα το μεσημέρι(πρωι) και ένα το βράδυ(απόγευμα), σήμερα θα ήταν καλύτερα. Είναι λίγο απίθανο να είναι πρόβλημα στα νεφρά και οτιδήποτε σχετικό με ζωτικά όργανα. Απλή "υπερκόπωση" των μυών είναι. Πες στο γυμναστή σου οτι πιάστηκες αρκετά ώστε να χαμηλώσει (κι εσύ με τη σειρά σου) την ένταση της προπόνησης μέχρι (σε 2-3 μήνες) το σώμα σου να αρχίσει να συνηθίζει. Είναι κρίμα ρε παιδιά να κάθονται 5 άνθρωποι να αναφέρουν το counterpain, το voltaren και depon(!!) ως λύση για το πιάσιμο. Καλύτερα όποιος δεν έχει ασχοληθεί να μη πει στο κόπο να απαντήσει, δε το λέω με κακία...
leftermann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδη λες οτι ο μυικος πονος μπορει να ειναι απο κατι αλλο?Στο τελος θα τον βγαλουμε οτι ειναι για καροτσακι τον haldo....... καταρχήν δεν τα κατεβάζω από την κούτρα μου, τα διαβάζω, και όχι από το Vita ή το Υγεία Για Όλους ξερωγώ. Από το λινκ του αξιότιμου συνάδερφου Φρηκστερ, παραθέτω μια μόνο πρόταση: The mechanisms, treatment strategies, and impact on athletic performanceremain uncertain, despite the high incidence of DOMS. Που σημαίνει, μην είσαι τόσο βέβαιος για αυτό που πιστεύεις ότι προκαλεί τον καθυστερημένο μυικό πόνο. Καταστροφή μυικών ινών συμβαίνει πάντα μετά από άσκηση, και επίσης η cpk θα ανεβεί πάντα, λιγότερο ή περισσότερο, αλλά μυικός πόνος δεν εμφανίζεται πάντα. Τόμαχοκ, πάσο ρε φίλε. Έτσι θα είναι. Είναι φυσιολογικός μυικός πόνος μετά από άσκηση, αλλά απλά εμφανίστηκε λίγο καθυστερημένα, την επόμενη μέρα, και μεγιστοποιήθηκε λίγο ακόμα πιο καθυστερημένα, την μεθεπόμενη μέρα. Ως προς το Ντεπόν, που τόσο πολύ σε εξέπληξε, αν διαβάσεις μερικά άρθρα, θα δεις ότι όλα συμπεριλαμβάνουν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ως πιθανά να ανακουφίσουν, έστω προσωρινά... Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά, όπως νομίζεις, οπότε καλύτερα να μην έμπαινες στον κόπο να απαντήσεις, και δεν το λέω με κακία.
apd453 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τελευταία φορά που πήγα γυμναστήριο (πριν καμιά 15 χρόνια) για 3-4 μέρες όταν πήγαινα τουαλέτα για χοντρό μετά φώναζα "ΜΑΜΑΑΑΑΑ..... ΤΕΛΕΙΩΣΑ"
Tomahawk Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Τόμαχοκ, πάσο ρε φίλε. Έτσι θα είναι. Είναι φυσιολογικός μυικός πόνος μετά από άσκηση, αλλά απλά εμφανίστηκε λίγο καθυστερημένα, την επόμενη μέρα, και μεγιστοποιήθηκε λίγο ακόμα πιο καθυστερημένα, την μεθεπόμενη μέρα. Ως προς το Ντεπόν, που τόσο πολύ σε εξέπληξε, αν διαβάσεις μερικά άρθρα, θα δεις ότι όλα συμπεριλαμβάνουν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ως πιθανά να ανακουφίσουν, έστω προσωρινά... Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά, όπως νομίζεις, οπότε καλύτερα να μην έμπαινες στον κόπο να απαντήσεις, και δεν το λέω με κακία. Κοίταξε να δεις, οι γνώσεις μου στο αντικείμενο είναι αρκετές, και η εμπειρία μου επίσης (ερασιτεχνικά εννοείται). Πολλές φορές ο πόνος και το πιάσιμο τη μεθεπόμενη μέρα είναι αρκετά μεγαλύτερος γιατί οι μυς, μέσω του ύπνου ανάρρωσαν κι άλλο. Εφόσον δεν έκανε διατάσεις γιατί "πόναγε", όπως είπε, λογικό είναι να το πάθει αυτό. Μα αν δε κάνεις διατάσεις η ανάρρωση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Been there done that. Καλώς ή κακώς Το Depon και οποιοδήποτε αντιφλεγμονώδες δε μου λέει τίποτα εφόσον δεν υπήρχε τραυματισμός, που στη περίπτωση του Haldol είναι σχεδόν σίγουρο γιατί θα το είχε καταλάβει κατα τη διάρκεια της προπόνησης. Αν εσύ θες να λες για προβλήματα στα νεφρά και για Ντεπόν "πάσο ρε φίλε", δικαίωμα σου είναι. Αλλα αν απο μια μέρα γυμναστικής (υπερπροπόνησης, καλύτερα, για τις δυνατότητες του σώματος topic starter) και απο ένα αρκετά δυνατό πιάσιμο συζητάμε για τέτοια θέματα... Καλή η ενημέρωση, αλλα νομίζω υπερβάλλουμε. Ας κάνει ότι θέλει ο Haldol, δε με αφορά στη τελική.
leftermann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Να φανταστείς ότι κάποιοι με πληρώνουν κιόλας για να τους λέω τέτοια. Πάντως εγώ για πιθανή βλάβη στα νεφρά δεν μίλησα. Ούτε κανένας άλλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα