Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκληρηνση φλεβων φλεβιτιδα... Link

Αμα παιρνεις και κορτιζονι μαζι την εκατσες...το λεω γτ εχω εμπειρια 2 χρονια τωρα.

Δε νομιζω οτι εχει σχεση η φλεβικη ανεπαρκεια με την counterpain, σαφως και δεν προκαλειται απο την αλοιφη. Αν εχεις κανα πιο επιστημονικο λινκ το βαζεις.

Για την κορτιζονη θα ξαναρωτησω. Γιατί;

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα παντως ο γυμναστης σε ζορισε αγυμναστος τοτε ειναι γτπ.

android.png

το ζορισε ειναι σχετικο. Γιατι τελειος αγυμναστος, και με τις πιο απλες ασκησεις δεν θα μπορεις να κουνηθεις την αλλη μερα. Και τις περισσοτερες φορες οι γυμναστες βαζουν παρα πολυ απλες ασκησεις που ειναι γελοιες και για αγυμναστο ανθρωπο για να μη πιαστει πολυ ασχημα, και τις κανουν χ3 γιατι ειναι ευκολες και πιανονται. Anyway το πιασιμο τις πρωτες 15 μερες δεν το αποφευγεις με τιποτα.

Δημοσ.

Ούτε voltaren χρειάζεσαι, ούτε μυοχαλαρωτικά και λοιπα.

Αερόβια, διατάσεις και εκγύμναση (μετά απο 2 μέρες). Μόνο έτσι θα περάσει γρήγορα το πιάσιμο.

Ότι είπε! δεν χρειάζονται αλοιφές.

Δημοσ.

Για ταχεία μυική αποκατάσταση, θα πρέπει να δώσεις βάση στην διατροφή σου. Να τρέφεσαι σωστά πριν και μετά τις προπονήσεις και ποτέ μην αφήνεις το σώμα σου να "πεινάει" για πολύ ώρα.

Δημοσ.

φίλε μου όπως σου είπαν τα παιδιά επανηλλημένα, διατάσεις & ελαφριά αεροβική χρειάζεσαι. Να περιμένεις όμως να είσαι πιασμένος για 1-2 βδομάδες χοντρικά αφού τώρα ξεκινάς την γυμναστική.

Και κάτι ακόμη: να χαίρεσαι αν ο γυμναστής σε πιέζει. Γυμναστήριο πήγες, όχι πικ νικ. Αν σε παράταγε με 2 αλτήρες & 1 μπάρα στο χέρι, τότε θα είχες πρόβλημα. Για να σε πίεσε σημαίνει πως γουστάρει αυτό που κάνει & θέλει να σε ζορίσει. Αντιθέτως αν σε "χάιδευε" είτε θα ήταν π@πάρας είτε τεμπέλης. Να τον ευγνωμονείς που πιάστηκες γιατί σημαίνει πως έκανες δουλειά στην προπόνησή σου.

ΥΓ. Άλλο πιάσιμο, άλλο τραυματισμός οκ? Απλά το διευκρινίζω για να μην παρεξηγούμαι.

Δημοσ.

Να τον ευγνωμονείς που πιάστηκες γιατί σημαίνει πως έκανες δουλειά στην προπόνησή σου.

ΥΓ. Άλλο πιάσιμο, άλλο τραυματισμός οκ? Απλά το διευκρινίζω για να μην παρεξηγούμαι.

Δηλαδη το οτι μπορει να κανει κακο στην υγεια του δεν το θεωρεις παραγοντα εσυ?

Δημοσ.

Δηλαδη το οτι μπορει να κανει κακο στην υγεια του δεν το θεωρεις παραγοντα εσυ?

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στην υγεία του, εκτός κι αν σήκωσε max κιλά κάτι που δεν παίζει σε πρώτη προπόνηση. Να σήκωσε αρκετά και να πιάστηκε πολύ το δέχομαι, αλλά όχι max κιλά & τραυματισμός. Κακό στην υγεία μας μπορούμε να κάνουμε απο το οτιδήποτε, αυτό δεν έχει να λέει κάτι. Βάρη είναι, ένας Α κίνδυνος υπάρχει, όπως επίσης και στα plyometrics, yoga, HIT, κλπ. Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε προπόνηση με super light κιλά γιατί έτσι δεν θα δούμε ποτέ πρόοδο.

Δημοσ.

όλοι το παθαίνουν οταν απο την σαπίλα περνάνε στην άσκηση, δεν ειναι ουτε ανησυχητικό ουτε χρειάζεται αντιμετώπιση. Δηλαδή αν πας στον πόλεμο και φας σφαίρα τι θα κανεις ? θα πεθάνεις απο τον πόνο ? τσιτώσου λιγο ! βγάλε λίγη βαρβατίλα στην ζωη σου μην ψάχνεις πάντα την ευκολη λύση ! ο πόνος είναι ωραίο πράγμα ιδικά οταν σε κανει δυνατότερο.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις τον πόνο πες ΑΙ ΛΑΙΚ ΠΕΙΝ ! ΑΙ ΟΥΙΛ ΝΟΤ ΛΕΤ ΔΙΣ ΧΟΛΝΤ ΜΕ ΜΠΑΚ!

και θα νιώσεις καλύτερα.

Οκ δεν ειναι η κλασική συμβουλή που δίνουν όλοι (πήγαινε παρε αλοιφες κλπ) αλλα αν νιώσει τα λόγια μου δεν θα νιώσει ποτε ξανα ετσι . Αν τελειώσουν ολες οι αλοιφές απο τα φαρμακεία τι θα κάνει?

ολα ειναι μέσα στο μυαλό μας! ελεγξε το μυαλό σου και θα ελέγχεις την πραγματικότητα! :shifty: :shifty: :shifty:

Βάρη είναι, ένας Α κίνδυνος υπάρχει, όπως επίσης και στα plyometrics, yoga, HIT, κλπ. Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε προπόνηση με super light κιλά γιατί έτσι δεν θα δούμε ποτέ πρόοδο.

Τα yoga κλπ είναι για τις γκόμενες , οι άντρες προπονούνται με αντρικές ασκήσεις τα φιτνεσάδικα μου μέσα . Μακάρι να τα κλείνανε όλα μηπως και γυμναστεί σωστά κανένας τυπάκος που πάει και ζητάει συμβουλές απο τον άκυρο γυμναστή με την μπάκα και παλεύει 3 ώρες την ημέρα χωρις λόγο.

Σιδεράδικα ορ γκοου χόμ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στην υγεία του, εκτός κι αν σήκωσε max κιλά κάτι που δεν παίζει σε πρώτη προπόνηση. Να σήκωσε αρκετά και να πιάστηκε πολύ το δέχομαι, αλλά όχι max κιλά & τραυματισμός. Κακό στην υγεία μας μπορούμε να κάνουμε απο το οτιδήποτε, αυτό δεν έχει να λέει κάτι. Βάρη είναι, ένας Α κίνδυνος υπάρχει, όπως επίσης και στα plyometrics, yoga, HIT, κλπ. Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουμε προπόνηση με super light κιλά γιατί έτσι δεν θα δούμε ποτέ πρόοδο.

Super light πρεπει να ειναι η πρωτες φορες, και οσοι γυμναστες γνωρισα αυτο λεγανε, super light τις πρωτες 3-5 φορες. Το για το κακο στην υγεια, διαβασε για το cpk και το ποσο μπορει να ανεβει. Αυτος ειναι και ο λογος που το λενε οι γυμναστες, λογος υγειας, οχι για να γλυτωσεις το "πιασιματακι" μονο. Αμα προσαρμοστουν οι μυς πανε σηκωσε οσα θες, δεν προκειτε να πιαστεις.

Δημοσ.

Σήμερα πάντως είμαι χειρότερα από εχθές. Εχθές ήμουν απλά κάπως πιασμένος (από το απόγευμα και μετά αρκετά βέβαια) αλλά σήμερα δε μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάμε για καφέ και του έλεγα δε ξέρω αν μπορώ επειδή... δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να οδηγήσω! Σε κάθε μου κίνηση με πόναγαν τα χέρια!

:fear:

Η Counterpain δεν ένιωσα να με βοηθάει και ιδιαίτερα.

Προσπάθησα να ανοίξω κάνα άκρο μπας και ξεπιαστώ αλλά τα χέρια μου φτάνουν μέχρι τη στάση οδήγησης Harley. Πιο πολύ δε γίνεται, νιώθω ότι θα σκούξω σαν ποντίκι άμα προσπαθήσω κι άλλο.

Και μια συμβουλη απο εμενα που την πατησα προσφατα.Πιασιμο σημαινει κατεστραμενους μυες που σημαινει το ενζυμο cpk που εχεις στο αιμα σοη ειναι στον θεο. Το ενζυμο αυτο αποβαλεται απο τα νεφρα οποτε μεχρι να ξεπιαστεις παρτο χαλαρα χωρις εντονη γυμναστικη και πινε πολλα νερα μην παρεις κανενα νεφρο στο χερι.

Thanks. Ιδέα δεν είχα γι αυτό. Και το χειμώνα δε πίνω και πάρα πολύ νερό, καλά που μου το είπες. :)

Για ταχεία μυική αποκατάσταση, θα πρέπει να δώσεις βάση στην διατροφή σου. Να τρέφεσαι σωστά πριν και μετά τις προπονήσεις και ποτέ μην αφήνεις το σώμα σου να "πεινάει" για πολύ ώρα.

Όταν λέμε σωστά; Απλά ισορροπημένη διατροφή, ή θα πρέπει να βάλω στη διατροφή μου κάτι συγκεκριμένο, π.χ. περισσότερο κρέας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...