Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω τους συμφορουμιτες..

Εχω ενα wd elements 1TB εξωτερικο και ξαφνικα ενω ολα ηταν ενταξει δεν μου το διαβαζουν τα windows ουτε τα mac

Εννοειται δεν επεσε κατω ή τιίποτα τετοιο ηταν στο γραφειο..

Απο την αλλη δεν κανει κανεναν μυστηριο ηχο φαινεται να δουλευει κανονικα..

Αλλα δεν εμφανιζεται ούτε στα bios ουτε πουθενα..

Άνοιξα την θηκη και μέσα περιείχε ενα wd green caviar σηγκεκριμενα wd10EADS

Είναι ο backup δισκος καιεχει πολυ υλικο μέσα..

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ :shock: :shock:

Δημοσ.

Αν είναι ο backup δίσκος, τι σκας; Έχεις τον ορίτζιναλ.

Αν είναι ο δίσκος ως h/w που σ' ενδιαφέρει, και δεν έχεις σακατέψει τη θήκη για να την ανοίξεις, δωσ' τον γι' αντικατάσταση (υποθέτω ότι σε τόσο νέο δίσκο, έχεις εγγύηση που ακόμα ισχύει).

Στο ΒΙΟS αν αυτό που δεν αναγνωρίζεται, είναι ο green που τον έβαλες εσωτερικά, η μόνη περίπτωση είναι να βρεις παρόμοια πλακέτα (κι εκείνο με επιφύλαξη αν θα δουλέψει).

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια (2-3 ίσως) υπάρχει μια τάση η κάθε πλακέτα να κουβαλάει firmware με "μοναδικά" στοιχεία για τον κάθε δίσκο (εξ' ου και η "επιφύλαξη αν θα δουλέψει" στο προηγούμενό μου ποστ). Ρώτα αν θες με mail στο tech-suuport της εταιρίας του για επιβεβαίωση (="will using an identical PCB render the drive operable? 'Cause I've heard that there's a chance that the firmware might be unique for each drive" κτλ...).

Απ' την άλλη, μπορεί να λες ότι είναι ίδιος...αλλά είναι; Πρέπει να συμφωνεί το πλήρες μοντέλο,

πχ WD1000EARS-SFHFDU4DL5 (λέμε τώρα...) Κι ακόμα κι αν είναι, είναι ίδιες οι πλακέτες...; Έχουν και αυτές στοιχεία επάνω. Τσέκαρέ τα, και κυρίως συγκρινές τες οπτικά (απ' τη "μέσα" μεριά, όπου βρίσκονται τα μικρο-ηλεκτρονικά).

ΑΝ παίζει εγγύηση, μην το κουράζεις πάντως : RMA (...ΑΝ δε σακάτεψες τη θήκη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...