Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Γεια Χαρά,θέλω να προχωρήσω στην αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας. Λέω να πάρω αυτή: http://www.amazon.com/B-C-Rich-Warlock-Guitar-Bevels/dp/B001G60IF4/ref=sr_1_9?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1326891348&sr=1-9 Τά λευτά που διαθέτω είναι max 300euro με ενισχυτή + ότι είμαι αρχάριος. Ποιά είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ.
thanocaster Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Καταρχάς το λινκ που έχεις είναι από Αμερική και η κιθάρα θα περάσει τελωνείο, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις αυτή την αγορά. Επίσης, με τα χρήματα που διαθέτεις δεν έχεις πολλές (καλές) επιλογές. Η δική μου πρόταση, αφού είσαι και αρχάριος, είναι να πας σε ένα all-round όργανο, και -μάλιστα- θα σε συμβούλευα να αποφύγεις προς το παρόν την αγορά ενισχυτή, τον οποίο να πάρεις στο μέλλον. Αυτό διότι με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πάρεις είτε έναν αξιοπρεπή ενισχυτή ο οποίος θα σε καλύπτει για χρόνια, είτε μια καλούτσικη κιθάρα, η οποία θα είναι και πιο κοντά στα γούστα σου. Αν, παρόλαυτά, θέλεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και κιθάρα και ενισχυτή, κοίτα να αποφύγεις αυτά τα bundles και πήγαινε σε μεμονωμένες αγορές (πχ μια Squier Stratocaster Affinity και ένας Roland Cube είναι το ιδανικό σε αυτή την κατηγορία και μέσα στο budget σου), ή ακόμα και σε μεταχειρισμένα, απ' όπου θα μπορείς να βρεις πραγματικά διαμάντια σε αυτά τα χρήματα.
Supes Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Απο κιθάρα σου προτείνω αυτήν . Αρκετά καλά ξύλα και αν χρειαστεί αλλάζεις κάποτε μαγνήτες. Απο ενισχυτή θα πήγαινα γι αυτόν . Γενικά σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να δώσεις αρκετά για ενισχυτή. Καλλύτερα να έχεις μία μέτρια κιθάρα και ένα καλό ενισχυτή παρά μια καλή κιθάρα και ένα καλό ενισχυτή. Το "καλό" βέβαια ορίζεται απο την κατηγορία τιμης.
thanocaster Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Ρε jmiliad, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, τί ξύλα έχει δηλαδή η Harley Benton που είναι καλά, και τί ρόλο παίζουν τα ξύλα στο όργανο για να είναι κριτήριο αγοράς; Αν δηλαδή αντί για alder είχε swamp ash θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη; Επίσης, μήπως είναι λίγο παράτολμο να χαρακτηρίζεται ένας ενισχυτής της κάτω κατηγορίας ως καλός; Πραγματικά χωρίς να θέλω να το εκλάβεις ως επίθεση...
Supes Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ρε jmiliad, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός, τί ξύλα έχει δηλαδή η Harley Benton που είναι καλά, και τί ρόλο παίζουν τα ξύλα στο όργανο για να είναι κριτήριο αγοράς; Αν δηλαδή αντί για alder είχε swamp ash θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη; Επίσης, μήπως είναι λίγο παράτολμο να χαρακτηρίζεται ένας ενισχυτής της κάτω κατηγορίας ως καλός; Πραγματικά χωρίς να θέλω να το εκλάβεις ως επίθεση... Ναι φυσικα δεν το εκλαμβανω σαν επιθεση. Συζητηση κανουμε. Απλα κατα την γνωμη μου οι Harley Benton ειναι καλυτερες απο πολλες κιθαρες σε αυτην την κατηγορια τιμης. Οντως αυτο που ειπα με τα ξυλα ηταν λιγο ατοπο καθως ειναι αρκετα προσωπικο θεμα. Δεν μπορεις να χαρακτηριισεις ξυλα ως καλυτερα ή χειροτερα ειναι αναλογα τα γουστα του καθενος. Το αν τα ξυλα μιας κιθαρας ειναι ενα στοιχειο που πρεπει να αποτελει κριτηριο αγορας ειναι παλι ενα προσωπικο θεμα κατα την γνωμη μου (για τις ηλεκτρικες παντα ετσι; ). Πολλοι λενε οτι παιζουν ρολο μονο οι μαγνητες αλλοι μονο τα ξυλα αλλοι και τα δυο και παει λεγοντας. Εγω προσωπικα δινω περισσοτερο βαση στους μαγνητες. Ωστοσο δεν μπορουμε να παραλειπουμε τελειως και τα ξυλα μιας κιθαρας για διαφορους λογους γι αυτο και το αναφερω. Οσο για τον ενισχυτη δεν σε καταλαβαινω. Γιατι τον χαρακτηρίζεις της "κάτω κατηγορίας". Ο ενισχυτης που τον ακουσα ακομα και με αντικειμενικα κριτηρια ειναι πολυ καλος. Ειδικα για τα λεφτα του. Και στην τελικη ξεχνας πιστευω οτι ο FreakMachine ανεφερε οτι ειναι αρχαριος. Θα πρεπει δηλαδη να παει κατευθειαν στην ανωτερη κατηγορια? Και αμα τελικα απφασισει να τα παρατησει; Θα δωσει τοσα λεφτα στον αερα. Φιλικα παντα.
thanocaster Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Θα σου απαντήσω: Τα λεφτά δεν θα τα δώσει στον αέρα με το να πάρει μηχανήματα καλύτερης μεταπωλητικής αξίας, κάθε άλλο. Σκέψου το ως εξής. Έστω ότι βρίσκει μια τίμια κιθάρα στα €90. Αν σε 5 μήνες δει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ έχει πρακτικά πετάξει €90, διότι δεν πρόκειται να πουληθεί αυτό το όργανο. Έστω τώρα ότι αποφασίζει να αγοράσει μια κιθάρα με €200, και πάλι, μετά από 5 μήνες δει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Το όργανο αυτό θα πουληθεί άνετα €150, ειδικά αν είναι ένα αναγνωρίσιμο brand. Οπότε ουσιαστικά η «χασούρα» του ήταν €50. Για τον ενισχυτή, θα είχες απόλυτο δίκιο αν κάναμε αυτή την κουβέντα 10 χρόνια πριν. Πλέον, όμως, μπορείς να βρεις ενισχυτές της πάνω κατηγορίας σε τιμές ανταγωνιστικές της κάτω. Παράδειγμα, ο Bugera V5, ο VHT Special 6 και -φυσικά- ο VOX AC4TV. Τέλος, για τα ξύλα, τα οποία πραγματικά είναι αφορμή για μια θρυλική διαμάχη μεταξύ κιθαριστών, δεν σε ρώτησα για το αν παίζουν ή όχι ρολο, αλλά τί ξύλα χρησιμοποιεί η Harley Benton που δεν χρησιμοποιεί η Squier ή η Epiphone, ή Ibanez κλπ σε αυτή την κατηγορία. Ή πιο το πλεονέκτημα του Alder, που χρησιμοποιεί η Harley Benton (και πολύ καλά κάνει), εν συγκρίσει με το Swamp Ash ξέρωγω. Θέλω να πω, σε αυτήν την κατηγορία όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν στάνταρ ξύλα (με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις) και, μάλιστα, τις περισσότερες φορές είναι τόσο πολλά τα κομμάτια που «δένουν» ένα σώμα που είναι λίγο αστείο να μιλάμε για ξύλα (περίπτωση Stratocaster Mexico με 4 κομμάτια ξύλο ενωμένα). ΥΓ> Προφανώς και η άποψή σου είναι σεβαστή, δεν προσπαθώ αν σου πω ότι κακώς το βλέπεις όπως το βλέπεις, απλά μετά από ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΗΜΑ που σπατάλησα στις κιθάρες μου, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και τα αναπτύσσω εδώ.
Supes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Θα σου απαντήσω: Τα λεφτά δεν θα τα δώσει στον αέρα με το να πάρει μηχανήματα καλύτερης μεταπωλητικής αξίας, κάθε άλλο. Σκέψου το ως εξής. Έστω ότι βρίσκει μια τίμια κιθάρα στα €90. Αν σε 5 μήνες δει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ έχει πρακτικά πετάξει €90, διότι δεν πρόκειται να πουληθεί αυτό το όργανο. Έστω τώρα ότι αποφασίζει να αγοράσει μια κιθάρα με €200, και πάλι, μετά από 5 μήνες δει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Το όργανο αυτό θα πουληθεί άνετα €150, ειδικά αν είναι ένα αναγνωρίσιμο brand. Οπότε ουσιαστικά η «χασούρα» του ήταν €50. Για τον ενισχυτή, θα είχες απόλυτο δίκιο αν κάναμε αυτή την κουβέντα 10 χρόνια πριν. Πλέον, όμως, μπορείς να βρεις ενισχυτές της πάνω κατηγορίας σε τιμές ανταγωνιστικές της κάτω. Παράδειγμα, ο Bugera V5, ο VHT Special 6 και -φυσικά- ο VOX AC4TV. Τέλος, για τα ξύλα, τα οποία πραγματικά είναι αφορμή για μια θρυλική διαμάχη μεταξύ κιθαριστών, δεν σε ρώτησα για το αν παίζουν ή όχι ρολο, αλλά τί ξύλα χρησιμοποιεί η Harley Benton που δεν χρησιμοποιεί η Squier ή η Epiphone, ή Ibanez κλπ σε αυτή την κατηγορία. Ή πιο το πλεονέκτημα του Alder, που χρησιμοποιεί η Harley Benton (και πολύ καλά κάνει), εν συγκρίσει με το Swamp Ash ξέρωγω. Θέλω να πω, σε αυτήν την κατηγορία όλες οι εταιρίες χρησιμοποιούν στάνταρ ξύλα (με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις) και, μάλιστα, τις περισσότερες φορές είναι τόσο πολλά τα κομμάτια που «δένουν» ένα σώμα που είναι λίγο αστείο να μιλάμε για ξύλα (περίπτωση Stratocaster Mexico με 4 κομμάτια ξύλο ενωμένα). ΥΓ> Προφανώς και η άποψή σου είναι σεβαστή, δεν προσπαθώ αν σου πω ότι κακώς το βλέπεις όπως το βλέπεις, απλά μετά από ΧΡΟΝΙΑ και ΧΡΗΜΑ που σπατάλησα στις κιθάρες μου, έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και τα αναπτύσσω εδώ. Καλημερα. Σε αυτο για την μεταπωλητικη αξια που λες συμφωνω απολυτα! Δεν είπα κατι το αντιθετο. Γι αυτο και του προτεινα μια κιθαρα στα 160 ευρω. Όσο για τον ενισχυτή που λες σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν εχω δοκιμασει αυτους που παρεθεσες. Αλλα απ'οσους δοκιμασα ο Fender με αρεσε πιο πολύ απ'ολους γι αυτο και του τον προτεινα. Φυσικα και ο καθενας εχει αλλες προτασεις πολλες φορες και καλυτερες. Αλλα γι αυτο υπαρχουν τα φορουμ για να ακουγονται διαφορες γνωμες. Προφανως μπορει και οι ενισχυτες που παρεθεσες να ειναι καλυτεροι αλλα δεν τους προτεινω εγω μιας και δεν εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτους τους συγκεκριμενους. Τελος για το θεμα των ξυλων. Εχεις δικιο και συμφωνω μαζι σου απλα ανεφερα οτι η Harley Benton εχει αξιοπρεπη ξύλα κι ετσι αν αποφασισει καποτε να αλλαξει μαγνητες δεν θα εχει προβλημα. Δεν ειναι κουτσουρα σαν κατι αλλες σε αυτα τα λεφτα που πραγματικα ειναι για καυσοξυλα και αυτο το λεω επισης απο προσωπικη εμπειρια. Και φυσικα ειναι και set-neck πραγμα που για μενα ειναι πολυ σημαντικο και το προτιμαω πολυ εναντι των bolt-on. Και φυσικα το γεγονος οτι η τιμη ειναι τοσο χαμηλη και εχει αυτα τα χαρακτηριστικα της δινει ενα μεγαλο προβαδισμα στα γουστα μου. Φυσικα δεν μπορω να πω οπως λες να την προτιμησει εναντι μιας fender squier αλλα εγω την προτιμω.
thanocaster Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα φίλε jmiliad. Τελικά δεν διαφωνούμε στο βαθμό που νόμιζα, αλλά, δεδομένου ότι ο ΤΣ είναι αρχάριος, ίσως να έπρεπε να αναπτύξεις αυτά τα επιχειρήματα από την αρχή, καθώς είναι εύκολο να αρχίσει να πιστεύει δογματικά κάποια πράγματα που είναι(?) τελείως υποκειμενικά. Ελπίζω μόνο ο ΤΣ να ξεκαθάρισε κάποια πράγματα στο μυαλό του, αν και, βλέποντας ότι δεν συμμετέχει, πιθανολογώ ότι ή την κοπάνησε ή μπερδεύτηκε περισσότερο...
Supes Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Καλημέρα φίλε jmiliad. Τελικά δεν διαφωνούμε στο βαθμό που νόμιζα, αλλά, δεδομένου ότι ο ΤΣ είναι αρχάριος, ίσως να έπρεπε να αναπτύξεις αυτά τα επιχειρήματα από την αρχή, καθώς είναι εύκολο να αρχίσει να πιστεύει δογματικά κάποια πράγματα που είναι(?) τελείως υποκειμενικά. Ελπίζω μόνο ο ΤΣ να ξεκαθάρισε κάποια πράγματα στο μυαλό του, αν και, βλέποντας ότι δεν συμμετέχει, πιθανολογώ ότι ή την κοπάνησε ή μπερδεύτηκε περισσότερο... Ναι εχεις δικιο. Απλα γι αυτον τον λογο ακριβως οτι ειναι αρχαριος δεν ηθελα να μπω σε λεπτομερειες για να μην μπερδευτει. Τωρα αν εγινε αυτο που λες και μπερδευτηκε απλα ας ρωτησει οτι θελει για να λαβει βοηθεια. Καλο Σαββατοκύριακο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα