geioann Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ναι εννοω πως πριν πατουσα το κουμπι και γυρνουσαν οι ανεμιστηρες για μισο δευτερολεπτο.Τωρα αφου εβγαλα ο καλωδιο ηχου παταω το κουμπι και ο υπολογιστης ανοιγει.Τα λαμπακια και οι ανεμιστηρες λειτουργουν.Δεν ακουω τους ηχους των windows.Ακουω εναν θορυβο απο τα dvd drivers σαν να προσπαθει να διαβασει κατι απο κει...την καρτα γραφικων την εβγαλα και την ξαναβαλα αρκετες φορες.Την δοκιμασα μαλιστα και στο 2ο slot που εχει χωρις αποτελεσμα. Οσον αφορα την διπλωματικη οκ βολευτηκα με αλλον υπολογιστη, δεν βιαζομαι πλεον οποτε λεω να το προσπαθησω λιγακι με την βοηθεια σας.Γιατι ομως να τα βγαλω ολα και να τα συνδεσω ξανα εκτος κουτιου? Σε τι θα βοηθησει αυτο?? Ευχαριστω πολυ οπως και να εχει για την βοηθεια σας!
washcloud Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Ξαναλέω πως αν δεν (τον ακούς να) μπαίνει στα Win, δεν "ανοίγει". Το να προχωράει λίγο παρακάτω το ρεύμα, ούτε ότι ο υπολογιστής εκκινεί σημαίνει, ούτε ότι το hardware είναι οκ στο σύνολό του. Όσο για τον "θόρυβο" από τα drive (όχι driver), δεν τσεκάρεις μήπως υπάρχει κανένα ξεχασμένο δισκάκι μέσα και για κάποιο λόγο μπλοκάρει το μπουτάρισμα; (Χλωμό, αλλά μια και λες ότι το ακούς να προσπαθεί να διαβάσει....). Στο "2ο σλοτ", σ' έχασα. Εκτός κι αν είναι PCI-e. Τέλος, περί βγαλσίματος των πάντων : είναι από τις τελευταίες δοκιμές που μπορεί να κάνει κανείς, όταν δεν μπορεί να εντοπιστεί το πρόβλημα, ή όταν κάποιος δίνει οδηγίες από μακρυά (χωρίς να έχει δει τί έχει γίνει ή γίνεται), και περιλαμβάνεται στην τακτική του "trial & error". Και για να το πάμε σωστά το t&e, βγάζουμε τη μητρική (είναι λίγο παλούκι ως διαδικασία, κι αν δεν υπάρχει εμπειρία, πολύ παλούκι, έως παλουκάρα), για να σιγουρέψουμε ότι κάτι δεν τυχόν βραχυκυκλώνει κάπου/κάπως. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω τα απολύτως απαραίτητα για να έχουμε εκκίνηση (να δούμε "τα άσπρα γράμματα του BIOS P.O.S.T.-ing" δηλαδή) : CPU (και το σύστημα ψύκτρας/ανεμιστηράκι της, το οποίο είχαμε αφαιρέσει για να βγάλουμε τη μητρική απ' το κουτί), (μία) RAM, GPU (=κάρτα γραφικών), PSU(=τροφοδοτικό) και φυσικά συνδέουμε την οθόνη. Στη συνέχεια γεφυρώνουμε μ' ένα κατσαβίδι τα δύο πινάκια στα οποία καταλήγουν κανονικά τα 2 καλωδιάκια από το power-on button, κι αν πάρει μπροστά, έχουμε βεβαιωθεί ότι τα προηγούμενα parts (τα οποία είναι και τα βασικά) δουλεύουν (oπότε ο έλεγχος πρέπει να συνεχίσει με άλλα parts, ή με το BIOS). Αν πάλι δεν παίρνει μπρος το εργαλείο, δοκιμάζουμε σε άλλες θέσεις τη RAM, την αλλάζουμε με άλλη, δοκιμάζουμε άλλη GPU, άλλο PSU μέχρι να βρούμε το υπάιτιο part... Όπως όμως είπα, το αποπάνω είναι μανούρα, γι' αυτό και -ειδικά όταν δεν έχουμ' εμπειρία- το αναθέτουμε σε τεχνικό, όπως βέβαια δυστυχώς του καταθέτουμε και τα ωραία μας λεφτά...
geioann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ναι εχει 2 PCI-e και την δοκιμασα και στα 2 αλλα δεν... Οχι δεν εχει ξεχασμενο cd μεσα τα ανοιξα! Μανουρα δεν μου φαινεται ιδιαιτερα αλλα δεν εχω αλλη καρτα γραφικων ή τροφοδοτικο να δοκιμασω σε περιπτωση που δεν δουλευουν οποτε δεν βλεπω αλλη λυση εκτος απο τεχνικο. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου! Να σαι καλα!
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Αν όντως δε σου φαίνεται μανούρα, καν' το, ακόμα κι αν δεν έχεις spare parts. Το να βάλεις τα "βασικά" να δουλέψουν, μπορεί να αποδειχθεί λύση. Τελευταία βέβαια. Πιο πριν θα έλεγα να επιμείνεις λίγο με το βάλε-βγάλε των RAM που λέγαμε. Τις οποίες να τις καθαρίσεις τρίβοντάς τες με πανάκι που θα έχεις μουστώσει με οινόπνευμα, ή/και τρίβοντάς τες με μία σβύστρα. Κι αν είναι το πας τεχνικό από Δευτέρα.
sacracer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Και οι τεχνικοι το ψωμι τους θελουν να βγαλουν.βλεπω το να εισαι κομπιουτερας τηνει να γινει πολυ απαξιωτικο.πλαισιο και λοιπα μεγαλα μαγαζια τρωνε τους μικρους και μετα ανεβαζουν τις τιμες στα υψη οπως θελουν αυτοι. οσο για την μητρικη.αν βγαλεις τις μνημες και πας να το αναψεις πρεπει να σφυριξει.αν δεν σφυριξει πιθανον ειναι καμενη απλα τα πραγματα.
geioann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Το δοκιμασα και αυτο και δεν σφυριζει...αρα καμενη μητρικη??
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Όχι βέβαια "άρα"... (...τώρα αν σε κάποιους φαίνονται "απλά" κάποια πράγματα....) Πόσο μάλλον, όταν όλα ξεκίνησαν από ένα απλό βγάλε-βάλε στις μνήμες (...όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο 1ο σου ποστ). Τεσπα, εγώ θα τονίσω ακόμη μια φορά ότι η συμπεριφορά του συστήματος μου θυμίζει τζαναμπέτικες μητρικές. Κι επειδή το hardware δεν έχει χαρακτήρα, σημαίνει ότι με τον καιρό παίζει να έχει εκφυλιστεί, αλλά όχι ότι είναι για πέταμα. Και αν παίζει φίλος που να το 'χει λίγο με το hardware, κάντε παρέα αυτό που είπα : ξήλωμα των πάντων, και στήσιμο εκτός κουτιού των βασικών. Όχι ότι σίγουρα θα έχει αποτέλεσμα, γι αυτό και αν συνεχίζουν τα τσαλίμια, επιμονή στο ζήτημα με τις μνήμες. Αν μετά από το τελευταίο, δεν υπάρξει χαΐρι, καλύτερα αλλαγή μητρικής (αφού είναι-δεν είναι off, σε παιδεύει τόσο για να πάρει μπρος) από μόνος σου (εφ' όσον σε παίρνει να διαθέσεις το χρήμα που χρειάζεται), παρά επίσκεψη σε τεχνικό, που θα σε χρεώσει επιπλέον (αυτά εάν, ξαναλέω, ζορίζεσαι οικονομικά. Αν δεν ζορίζεσαι και θες να ξεμπλέξεις πληρώνοντας, πληρώνεις και τελειώνεις).
geioann Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Η μητρικη ειναι 10 μηνων.Μου την ειχε καψε περσι την ανοιξη ή τουλαχιστον ετσι μου ειπε ο τεχνικος.Με καλυπτει η εγγυηση φανταζομαι ακομα...Τωρα δεν ξερω θα το παλεψω λιγο ακομα μιας και για την διπλωματικη μου βολευτηκα σε αλλο υπογιστη και δεν καιγομαι τοσο πολυ!
washcloud Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Α, αν είναι μόνο 10 μηνών, τη δίνεις στο κατάστημα αγοράς για έλεγχο/αντικατάσταση. ΑΝ βέβαια αποδειχτεί καμμένη. Αν τυχόν την ελέγξουν όμως εκτός κουτιού και την βρουν λειτουργική, κατά πάσα πιθανότητα θα σε...χρεώσουν το σέρβις. Επικοινώνησε πρώτα μαζί τους και ρώτα τους τί ακριβώς δικαιούσαι και τί όχι. Επίσης, αν η εγγύηση κάλυπτε όλο το σύστημα, και όχι απλά τη μητρική, ενδέχεται να ακυρώσεις την εγγύηση, βγάζοντάς την. Γι' αυτό ενημερώσου καλά για την κατάσταση, πρώτα.
geioann Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Εφτιαξε και δουλευει κανονικα!! Απο αυτον γραφω τωρα! Εκανα ταυτοχρονα 2 πραγματα για αυτο και δεν ξερω ποιο απο τα 2 ηταν τελικα αυτο που τον εκανε να δουλεψει.Εβγαλα την μπαταρια για λιγα λεπτα και οσο περιμενα ετριψα λιγο πιο δυνατα απ οτι τις προηγουμενες μερες την ραμ και την εβαλα και σε αλλο slot.Μολις εβαλα και την μπαταρια και τον αναψα μπηκε κανονικα στο OS. Ευτυχως γιατι δεν θα ηθελα με τιποτα αυτο τον καιρο να σκασω κανα 200αρι!! Τωρα που σκεφτομαι να του βαλω καμια ram ακομα λετε να μου κανει παλι τα ιδια??
Liverpool89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Παιδες τετοιο προβλημα εια και εγω δυστυχως σε μενα δε μου ειχατε πει ολες αυτες τις λυσεις... Το οηγα στον τεχνικο κι μου ειπε καμμενη Μητρικη..εσκασα την 100αρα.. Το περιεργο ειναι οτι ειχα 2 σκληρους εναν 120 που ειχα το λογισμικο και εναν 500 με αρχεια και ταιννιες.. Μου ειπανε οτι ο 500αρης δεν ειχε τιποτα μεσα και οτι τον ειχα ορισει σε δυναμικο... Πως εγινε αυτο..και δεν σβηστηκαν τ'αλλα απο τον 120αρι.. Σκεφτηκα να κανω recovery αλλα με ποιο προγραμμα και θα ειναι ασφαλες?
washcloud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Κατ' αρχάς εσένα σε φοβόμαστε λόγω άβαταρ. Όσο για τον "δυναμικό", καμμιά φορά γίνεται "από μόνο του". Μόνο που αυτοί που σου το 'παν δε θα μπορούσαν να το ξέρουν αν έγινε στην πορεία, ή ήταν εξ' αρχής "δυναμικός" (εν ολίγοις, μάλλον μαλακία σου 'παν, επειδή δεν παίζει να ξαναείχαν δει "δυναμικό"). Τεσπα, όπως και να 'χει, δοκίμασε να πάρεις τ' αρχεία σου με το "Super Scan" του Active File Rceovery (θα χρειαστείς ισόποσο ελεύθερο χώρο σε άλλον απ' τον "δυναμικό" δίσκο).
Liverpool89 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Κατ' αρχάς εσένα σε φοβόμαστε λόγω άβαταρ. Όσο για τον "δυναμικό", καμμιά φορά γίνεται "από μόνο του". Μόνο που αυτοί που σου το 'παν δε θα μπορούσαν να το ξέρουν αν έγινε στην πορεία, ή ήταν εξ' αρχής "δυναμικός" (εν ολίγοις, μάλλον μαλακία σου 'παν, επειδή δεν παίζει να ξαναείχαν δει "δυναμικό"). Τεσπα, όπως και να 'χει, δοκίμασε να πάρεις τ' αρχεία σου με το "Super Scan" του Active File Rceovery (θα χρειαστείς ισόποσο ελεύθερο χώρο σε άλλον απ' τον "δυναμικό" δίσκο). Χαχα καλο...για το αβαταρ.. Δηλαδη πρεπει να εχω αλλον ενα σκληρο περιπου στα 300 γιγα... Με rucovery tool δεν μπορει να τα επαναφερει στον υπαρχον δισκο.. Δηλαδη την μ@λακια αυτη την εκανα... Μου προτειναν να κανουν αυτοι την ανακτηση αλλα μετα θα σκασω καμια 40αρα και θα τους κυνηγαω...
washcloud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Πάντως, αρχεία που δε θες να χάσεις δια παντός, πρέπει να τα 'χεις και σε αντίγραφα (έστω αυτά που δεν βρίσκονται αλλού, δεν ξανακατεβαίνουν κτλ). Τώρα όσο για τον "δυναμικό δίσκο", προσωπικά όσο κι αν το είχα ψάξει κατά καιρούς, δεν έχω βρει κάτι για να μπορέσει να μετατραπεί σε σε "βασικό" χωρίς απώλεια των αρχείων. Πριν κάτι μήνες μάλιστα θυμάμαι, κάποιος εδώ που είχε το ίδιο θέμα, η μόνη λύση που του δούλεψε ήταν να τ' ανακτήσει (σε άλλο δίσκο που λέγαμε, διότι ανάκτηση στην ουσία ίσον εύρεση&αντιγραφή) με το Active File Recovery. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει και σε τί επίπεδο αυτή η μετατροπή (αν θες περίμενε αύριο-μεθαύριο να πειραματιστώ, αν βρω χρόνο, με κάποιον δίσκο), αλλά ξέρω πως στην ουσία φτιάχνεται ένα είδος partition στη θέση του υπάρχοντος, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις σοφτγουερική RAID συστοιχία δίσκων. Αν ήταν απλά ένα χαμένο partition, θα μπορούσες να δοκιμάσεις με εργαλεία ανάκτησης partition να το επαναφέρεις από κάποιο backup που υπάρχει περίπτωση να έχει κρατηθεί από τον ίδιο τον δίσκο. ΝΟΜΙΖΩ το είχα δοκιμάσει παλιότερα (ανάκτηση partition), σε δίσκο που είχε γίνει "δυναμικός" από μόνος του επειδή τον είχα βάλει σε άλλο PC (και στην ουσία σε άλλο disk controller) και για κάποιο λόγο ένιωσε την...υποχρέωση να μετατραπεί σε δυναμικό, και η προσπάθεια ανάκτησης partition, δεν ευοδώθηκε. "Δηλαδη την μ@λακια αυτη την εκανα" <--αυτό, δεν το κατάλαβα. Εννοείς ότι εσύ εν γνώση σου τον μετέτρεψες σε "δυναμικό"...; "Μου προτειναν να κανουν αυτοι την ανακτηση αλλα μετα θα σκασω καμια 40αρα και θα τους κυνηγαω" <-- κι εδώ υπάρχουν σημεία που δεν κατάλαβα : "αυτοί" σου είπαν "θέλουμε 40"; Διότι, για ανάκτηση, ζητάνε περισσότερα (ειδικά σε εταιρίες -πχ Πλαίσιο- κι όχι σε μικρομάγαζα). Δεν κατάλαβα δηλαδή αν "ΦΟΒΑΣΑΙ" μη σου πουν τόσα, απ' τον τρόπο που το διατύπωσες (πχ, να σου είπαν "ανάκτηση κάνουμε από 20 έως 40" κι εσύ φοβάσαι "το χειρότερο"...);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα