Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εκπεμπω SOS!!!!

πριν λιγο ανοιξα το κουτι να το καθαρισω και εβγαλα την ραμ να δω αν ειναι ddr2 ή ddr3 γιατι απο περσι που μου χτυπησε μητρικη και τα αλλαξα ολα δεν ηξερα τι ειχε βαλει ακριβως. Την ξανακουμποσα κανονικα στην θεση της, εκλεισα το καπακι του κουτιου, συνδεσα την τροφοδοσια και οταν πατησα το κουμπι να τον αναψω δεν αναβε...Δινει ρευμα για μισο δευτερολεπτο (αναβουν λαμπακια, γυριζουν ανεμιστηρες) και ξανακλεινει...

Ξερεις κανεις τι μπορει να πεζει? Εν τω μεταξυ χαλασε την χειροτερη στιγμη...σε μια βδομαδα πρεπει να παραδωσω διπλωματικη και ειναι ο μονος υπολογιστης μου που σηκωνει autocad...αν ξερει και κανενας κανα μαγαζι service στην θεσσαλονικη να τον παω πρωι πρωι αυριο...ειναι ζητημα ζωης και θανατου!!

Ευχαριστω!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχήν ψυχραιμία

Καλό είναι να θυμηθείς τι έκανες και πως

Οταν τον καθάρισες είχες αποσυνδέσει το ρεύμα απο το Psu?

Πέρα από το να το καθαρίσεις έβγαλες τίποτα καλώδια ή τίποτα άλλο;

Δημοσ.

Ξαναβγάλε ραμ, τρίψε τις επαφές των με χαρτοπετσέτα κτλ, ή έστω πανί, φύσα μέσα στα σλοτ (αν έχεις σεσουάρ, φύσα για λίγο με τον κρύο αέρα), ξανακούμπωσέ τες προσεκτικά (να κλείσουν καλά τα κλιπσάκια), κι αν πάλι δεν, βγάλε για λίγα λεπτά (1-2) το βύσμα του τροφοδοτικού που κουμπώνει στη μητρική, κι αφού πατήσεις μερικές φορές συνεχόμενα το κουμπί εκκίνησης του πισιού (καμμιά 10αριά), ξανασύνδεσε ό,τι βύσματα είχες βγάλει. 

Δημοσ.

@karmen Εβγαλα την τροφοδοσια απο την πισω πλευρα του κουτιου. Το ανοιξα και το φυσηξα.Δεν πειραξα τιποτα αλλο ουτε αποσυνδεσα τιποτα αλλο εκτος απο την ram.Την κοιταξα λιγο και την ξανακουμπωσα στο slot της κανονικα μεχρι να κλεισουν τα κλιψακια.Το εχω ξανακανει πολλες φορες στο παρελθον.Δεν εκανα κατι διαφορετικο σημερα. Μετα ξανακλεισα το κουτι, συνδεσα την τροφοδοσια και προσπαθησα να τον ανοιξω.

@washcloud τα εκανα οσα μου ειπες δυστυχως χωρις αποτελεσμα!

Δημοσ.

@washcloud εννοεις το βυσμα τροφοδοσιας μεσα στο κουτι??Ενα 16πινο??και αυτο θα το κανω με το καλωδιο πισω στο κουτι κανονικα κουμπωμενο?? να παιρνει ρευμα δηλαδη το pc??

@karmen πως γινεται αυτο?? παιδια να σας πω οτι στον σκληρο εχω ολη την διπλωματικη μου. (την εχω και σε αλλον βεβαια αλλα οχι μεχι εδω που εχω φτασει) Ελπιζω να μην τα χασω γιατι καταστραφηκα!!

Δημοσ.

geioann θα βγάλεις το καλώδιο ρεύματος πίσω από το Psu

Θα πατήσεις μερικές φορές το κουμπί που ανάβει το pc

Θα κοιτάξεις πάνω στην Mobo να μην ανάβει κανένα λαμπάκι

Μετά κάπου πάνω στην μητρική σου είναι μία μπαταρία σαν αυτές των ρολογιών αλλά πιο μεγάλη

Θα την βγάλεις για κανένα λεπτό και θα την ξαναβάλεις

Θα βάλεις το καλώδιο ρεύματος στο Psu

Και θα πατήσεις το κουμπί να ανοίξει

Δημοσ.

Αν με κάποιον "μαγικό" τρόπο δεν έκαψες τίποτα, θα έλεγα να επιμείνεις σε αυτά που πρότεινα, με μεγαλύτερη διάρκεια εκτέλεσης και έντασης. Ειδικά όσον αφορά το κούμπωμα των μνημών. Εκ των οποίων να χρησιμοποιήσεις μόνο μία, αλλάζοντας σλοτ κάθε φορά. Παίζει να τραβάει κάποιο ζόρι η μητρική - μου έχουν τύχει κάποιες -παλιές- τέτοιες, με παρόμοια συμπεριφορά δηλαδή (δουλεύουν οκ, αλλά αν πας να βγάλεις τη RAM, τη γαμ).

Και μετά γουστάρει βαζοβγάλσιμο μνημών η μόμπω, και μάλιστα μία-μία, μέχρι ν' αποφασίσει να πάρει μπρος...Ωχ, το θυμάμαι κι αρρωσταίνω, ειδικά με μία πολύ τζαναμπέτισσα τέτοια, που μου είχε βγάλει το πυρηνέλαιο, ουκ ολίγες φορές... Εύχομαι να μην είναι ίδια η φάση της δικιάς σου.

Για ν' αποφύγεις να ξεστήνεις μητρική και δοκιμή με τα βασικά πάνω, επέμενε λίγο στη διαδικασία που σου 'πα.

Κι αν πεις να κάνεις reset το BIOS, να μπεις μετά στο setup του να τσεκάρεις τυχόν ανεπιθύμητες αλλαγές (ειδικά αν το 'χες πειράξει παλιότερα).

edit :

@washcloud εννοεις το βυσμα τροφοδοσιας μεσα στο κουτι??Ενα 16πινο??και αυτο θα το κανω με το καλωδιο πισω στο κουτι κανονικα κουμπωμενο?? να παιρνει ρευμα δηλαδη το pc??

...20πινο (αν όχι 24πινο) είναι. Μα δεν είπες ότι "τα έκανες αυτά"...; Τεσπα, βγάλεις-δε βγάλεις το καλώδιο που πάει στο τροφοδοτικό, το ίδιο είναι, αλλά οκ, βγαλ' το κι αυτό. Και δε θα "παίρνει ρεύμα το πισί", αν βγάλεις το "πολύπινο" του τροφοδοτικού απ' τη μητρική. Κι ας είναι ακόμα επάνω στο τροφοδοτικό το καλώδιο που πάει στην μπρίζα.

Τέλος, δεν πρόκειται με ολ' αυτά που διαβάζεις εδώ ως προτάσεις, να πάθει κάτι -οτιδήποτε- ο σκληρός σου δίσκος, και συνεπώς η διπλωματική σου. Σε καταλαβαίνω, αλλά χαλάρωσε. Όπως και γενικώς χαλάρωσε, ακόμη κι αν έχει πάθει κάτι το πισί σου, και παράταση στη χειρότερη αν αιτηθείς παίζει να πάρεις για την παρουσίαση, αλλά και να πας τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα να την τελειώσεις εκεί (φίλου, πανεπιστημίου, Web-Cafe ακόμα). Λύσεις υπάρχουν. 

Δημοσ.

Μπα δεν γινεται τιποτα.Μια ram ειναι την δοκιμασα σε ολα τα slots και τιποτα.

Εβγαλα και την μπαταρια για κανα 5λεπτο και παλι nada!!

Τεσπα δεν πειραζει...θα τον παω αυριο πουθενα να το κοιταξουν!

Σας ευχαριστω πολυ για το αμεσο ενδιαφερον σας!

Δημοσ.

geioann καθάρισες την μνήμη; Αν όχι κάνε το σε παρακαλώ. Βάλε σε ένα βαμβάκι λίγο οινόπνευμα και καθάρισε τις υποδοχες.

Αλλαξε σλοτ όπως είπε ο wash.

Φύσα τις υποδοχές της μητρικής με κάποιο μπιστολάκι (στο κρύο)

Τα έκανες αυτά;

Δημοσ.

Με οινοπνευμα δεν τις καθαρισα αλλα αλλαξα ολα τα slots! Αν ειναι θα τα δοκιμασω ξανα αυριο γιατι τωρα περασε η ωρα και αν δεν γινει τιποτα θα τον παω εξω...Θα σας πω και τι θα μου πει αυτος!!

Σας ευχαριστω παρα πολυ και παλι!!

Δημοσ.

Αν σε παίρνει (χρόνος, κούραση, spreads), πολέμα το λίγο ακόμη μόνος. Ζημιά με τα προηγούμενα, ξαναλέω, ΔΕΝ θα κάνεις (προσωπικά πάντως θα απέφευγα το reset του BIOS, αν δεν το 'χα ξανακάνει, για να μη τυχόν μου βγουν άλλα "φασόλια" λόγω της επιστροφής σε default ρυθμίσεις). Άσε λίγη ώρα να περάσει, κοίτα να "συνέρθεις" κομμάτι, και ξαναδώσε άλλη μια. Όχι για τίποτ' άλλο, αλλά

α) να βρεις τεχνικό που ν' ασχοληθεί ΑΜΕΣΑ (επί τόπου, αφού το βιάζεσαι),,,,,έχεις φαντάζομαι δει σε διάφορα μέρη (φωτοτυπάδικα κυρίως, αλλά και μαγαζιά τεχνικών) τη σελίδα με τίτλο "Πότε είπε ότι το θέλει;" και ένα ανθρωπάκι σε διάφορες στάσεις να ξεραίνεται στα γέλια, κάθε φορά και περισσότερο, όταν ο χρόνος "απαίτησης παράδοσης" μειώνεται σταδιακά...

β)...ο οποίος μάλιστα παίζει και να μη βγάλει συμπέρασμα. Μην πω ότι παίζει το συμπέρασμά του να είναι κανένα εμπνευσμένο "άλλαξε τροφοδοτικό" "άλλαξε μητρική" "άλλαξε πλανήτη" κτλ... Και οκ, τα πρώτα 2 μπορεί και να ισχύουν. Θα το πεί μετά λόγου γνώσεως όμως...; Καθώς, η περίπτωσή που αντιμετωπίζεις, είναι από τα γνωστότερα "μυστήρια", με τα οποία ο μέσος "τεχνικός" (καθόλου τυχαία τα εισαγωγικά), δεν κάθεται καν ν' ασχοληθεί, ή έστω ν' ασχοληθεί σοβαρά και μεθοδικά... Και στο μεταξύ εσύ θα χάνεις πολύτιμο χρόνο, και στο τέλος μπορεί να εισπράξεις "φιλαράκι δε γίνεται τίποτα".

Βασικά, το καλύτερο απ' όλα θα ήταν, όπως το βλέπω, αύριο κι όλας, να μεταφέρεις τον σκληρό σου σε κάποιον φίλο, και από εκεί να πάρεις σε κάποιο φλασάκι αντίγραφο της διπλωματικής. Και μετά, να κοιτάξεις να βρεις μηχάνημα ικανό να σηκώσει Autocad (σε φίλο, σε πανεπιστήμιο, σε Web Cafe που είπα), και ΑΝ δώσεις το εργαλείο σε τεχνικό, να κοιτάξεις παράλληλα μπας και μπορείς να συνεχίσεις αλλού δουλειά. Επίσης επαναλαμβάνω να σκεφτείς να έρθεις σ' επαφή με τον καθηγητή σου, και να του πεις από τώρα για πιθανότητα παράτασης, εκθέτοντάς του τον λόγο. Μην το κάνεις δηλαδή τελευταία στιγμή.

* επίσης ξαναδιάβασε (αύριο έστω) όλα όσα γραφτηκαν. Γράφαμε όλοι παράλληλα, κι εσύ δοκίμαζες, και παίζει να μην τα πρόσεξες όλα τα προτεινόμενα...

Δημοσ.

Επαναφερω την συζητηση!

Σημερα βρηκα χρονο και κουραγιο και ξανασχοληθηκα με το PC.Ξεσυνδεσα διαφορα πραγματα και σιγα σιγα δοκιμαζα να δω αν ανοιγει! τελικα μολις ξεσυνδεσα το καλωδιακι απο το ηχειο του dvd driver απο την μητρικη δουλεψε κανονικα!! Μολις το ξανακουμπωνα δεν αναβε! Δεν με ενδιεφερε ιδιαιτερα το dvd driver μιας και δεν το χρησιμοποιω και το αφησα ξεσυνδεμενο...

ΑΛΛΑ παρολο που ελυσα αυτο το προβλημα και ο υπολογιστης ανοιγει πλεον κανονικα δεν δινει σημα στην οθονη.Σαν να μην την εχω συνδεδεμενη καθολου στην καρτα γραφικων! Δεν παιρνει σημα ουτε για δευτερολεπτο!

PS: Η ανακτηση της διπλωματικης απο τον σκληρο τελικα αποδειχτηκε πολλη ευκολη υποθεση μιας και μου πηρε μολις 10 λεπτα σε pc γνωστου μου! By the way σε μεγαλο γνωστο καταστημα μου ζητησαν 80 ευρω για 10 λεπτα δουλεια οπως αποδειχτηκε!!!

Παει καπου το μυαλο σας για το νεο προβλημα? Μηπως ειναι λογω του recet του cmos που εκανα οπως μου ειπε η karmen??

Μηπως τα εφτυσε η καρτα γραφικων??

Δημοσ.

"Καλωδιάκι ηχείου του dvd driver" does not compute. Όλη η πρόταση δηλαδή. Το καλώδιο ήχου που συνδέει το DVD drive με τη μητρική πάντως, είναι εκ των πραγμάτων κάτι άχρηστο, και καλά έκανες και το έχεις αποσυνδεδεμένο πλέον. Βέβαια δεν είναι λόγος αυτός για να μην εκκινεί ο υπολογιστής.

Επίσης τα λες "περίεργα" στη συνέχεια. Τι σημαίνει "ανοίγει πλέον κανονικά αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη"; Πού δηλαδή το κανονικά αν δεν έχεις σήμα....; ΑΝ εννοείς "με το καλωδιάκι συνδεδεμένο δεν δούλευαν ούτε οι ανεμιστήρες, ενώ με το καλωδιάκι βγαλμένο δουλεύουν", αυτό δε σημαίνει "ανοίγει πλέον κανονικά"...*

Όσο για τα € που σου ζήτησαν, είτε 10', είτε 60', δουλεύουν με την ώρα. Όποιοι το κάνουν τυπικά δηλαδή (άλλος, ιδιώτης με μαγαζάκι, όχι μεγάλη εταιρία, ίσως και να σου έπαιρνε λιγότερα, θεωρώντας το μαλακία για 10' να σου πει "πέσε" όλη την ώρα...). Βέβαια αναρωτιέμαι γιατί 80 - αλλά μάλλον χρεώνουν και το "άνοιγμα του κουτιού"... Τεσπα, αν έχει λυθεί το ζήτημα που σε έκαιγε=διπλωματική, και έχεις α) χρονικό περιθώριο να φτιαχτεί ο υπολογιστής β) οικονομικό περιθώριο, παν' το καλύτερα σε τεχνικό που λέγαμε. Αν ειδικά δεν έχεις το β), να το παλαίψουμε από εδώ.

Όσον αφορά το reset του BIOS, λίγο δύσκολο να ευθύνεται για κάτι τόσο δραματικό, όπως το να μην εκκινεί το μηχάνημα (και "εκκινεί" σημαίνει βλέπεις το BIOS P.O.S.T.). Όχι βέβαια κι αδύνατο - αν πχ είχε προηγηθεί κάποια αλλαγή σε hardware όπως επεξεργαστής, ή RAM, ή κάρτα γραφικών. Χωρίς να ξέρω, υποθέτω πως τέτοιες αλλαγές δεν είχαν γίνει. Αυτό για το οποίο σ' είχα "προειδοποιήσει", σε περίπτωση που έκανες reset, είχε περισσότερο να κάνει με φαινόμενα που ενδεχόμενα ν' αντιμετώπιζες με τα Windows, και όχι ακόμη και με αυτή την εκκίνηση του υπολογιστή. Τεσπα ενδέχεται καν αν μην κατάφερες να κάνεις το reset, γιατί αν απλά έβγαλες τη μπαταρία και την άφησες κα'να λεπτό, χωρίς όμως να έχεις βγάλει ταυτόχρονα και το καλώδιο ρεύματος που πάει στο τροφοδοτικό, reset δεν έγινε ποτέ.

Επίσης υποθέτω πως το αρχικό πρόβλημα, παραμένει. Και ΙΣΩΣ να είναι η καρτα γραφικών, που με κάποιο τρόπο βγήκε λιγάκι απ' τη θέση της (αν και ΚΑΝΟΝΙΚΑ τότε θα άκουγες beeps. Βέβαια, αν υπάρχει/λειτουργεί το beeper, είναι ένα άλλο θέμα...). Δοκίμασε πάντως να την σπρώξεις να κουμπώσει καλά, αν τυχόν έχει περιθώριο. Να τα έφτυσε, έτσι στα καλά καθούμενα, δεν το κόβω. Πιθανότερο όλων θεωρώ αυτό που είχα πει πως σε κάποιες περιπτώσεις "μουλαρώνουν" οι μητρικές (είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, δηλαδή), και θέλει πολύ πάιδεμα με βάλε-βγάλε μνημών για να ξαναπάρουν μπρος.

Δες τα παραπάνω, αποφάσισε, και βλέπουμε. Αν αποφύγεις τεχνικό, η ύστατη προσπάθεια που θα σου προτέινουμε θα είναι να βγάλεις τα πάντα από το κουτί, και να τα ξανασυνδέσεις εκτός του κουτιού. Αν βέβαια θεωρείς πως κάτι τέτοιο "δεν το 'χεις", τεχνικός...

*...εκτός βέβαια κι αν εννοείς πως ακούς το πισί να μπαίνει στα Windows.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...