Fu Manchu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη Είναι η πρώτη μου απόπειρα να κάνω εγκατασταση σε server τα Windows 2003 και raid. Ας το πάρουμε από την αρχή. Εχω εναν server με mobo μια Asus NCCH-DL. H Asus έχει 4 sata raid θύρες και 2 sata απλές θύρες. Η πρώτη μου ερώτηση είναι αν και τους 2 δίσκους θα τους βάλω σε θύρα sata_raid(Και οι ρυθμίσεις στο bios για sata ειναι raid) Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν αναγνωρίζουν τα windows server τον sata raid controller. Αυτό λύνεται μόνο με n-lite και πέρασμα τους drivers στο δισκακι των windows server 2003 (Δυστυχως δεν έχει floppy o server); Αν περάσω τα windows και εγκαταστήσω τους drivers από μέσα δεν θα γίνει η δουλειά μου... Οποιος μπορεί να μου απαντήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί επείγει... Παρακάτω παραθέτω ενα pdf που βρήκα για την morherboard αλλά με έχει μπερδέψει... http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/server/Manual/e1600_raid_config_driver.pdf
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Είναι λίγο παλιο το Board. Ναι πρέπει να τους βάλεις στο Raid στο MB να γυρίσεις το Bios , να φτιάξεις το Array 0 ή 1 και να φτιάξεις ένα cd με το nlite με τους Drivers Εσυ σε ποιο στάδιο είσαι? By the way έχει αυτούς τους controllers Adaptec Host raid (δεν λέει ποιον) και Promice PDC 20319
Fu Manchu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Σε αρχικό στάδιο... πρέπει πρώτα να δημιουργήσω πρώτα array 0... Εχω χαθεί λίγο... ποια είναι τα βήματα;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μα σου το λέει στο PDF που έδωσες. Ανοίγεις το Interface του Controller και κάνεις την διαδικασία που περιγράφει το Manual. Raid 0 σε Server 2003 ? Είναι παραγωγής?
Fu Manchu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Γενικά ποια η διαφορά των δύο αυτών drivers για raid? http://www.asus.com/Server_Workstation/Server_Motherboards/NCCHDL/#download Πότε εγκαθιστώ τον έναν και πότε τον άλλο... Επίσης ποια η διαφορά του Αdaptec Raid Configuration utility από το Fast Build Utility;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα