Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά , θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα έπρεπε αν πάρω για να μονώσω με ηχομονωτικό υλικό την μπροστινή πλευρά (καθώς και κάποια άλλα σημεία ) του κουτιού μου .Δε θέλω κάτι ιδιαίτερα ακριβό ...

(το κουτί είναι το CM 690 II)

Δημοσ.

Θα επηρεάσεις αισθητά την θερμοκρασία στο εσωτερικό σου με αυτό το υλικό ίσως και το airflow σε καποια σημεία. Καλυτερα ψαξε να βρεις ποια ειναι η πηγη του θορυβου και κανε κατι με αυτή μόνο με καποια λυση σε hardware/software

Δημοσ.

Θα επηρεάσεις αισθητά την θερμοκρασία στο εσωτερικό σου με αυτό το υλικό ίσως και το airflow σε καποια σημεία. Καλυτερα ψαξε να βρεις ποια ειναι η πηγη του θορυβου και κανε κατι με αυτή μόνο με καποια λυση σε hardware/software

Στο μπροστινό μέρος έτσι και αλλιώς δεν έχω ανεμιστήρα , και βασικά μόνο μπροστά με ενδιαφέρει να βάλω .Αν βάλω μόνο μπροστά πόσους βαθμούς πιστεύεις ότι θα ανέβω??(μετά από μα ώρα prime95 είμαι στους 52 οC με θερμοκρασία δωματίου 26 οC

Ευχαριστώ

Δημοσ.

δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πόσο θα ανέβεις, αλλα από οσο βλεπω μπροστά εχεις γριλλιες και μπαινει ετσι φρεσκος αερα. Σιγουρα θα σου ανεβασει θερμοκρασια αλλα δεν ειμαι σιγουρος και ποση ηχομονωση θα επιτυχεις δεδομενου πως θα καλυψεις μια μικρη επιφανεια. Ακομα δεν μας ειπες ποιος ειναι αυτος ο θορυβος που θελεις να μειώσεις.

ps: Αν θες να δεις ποιο ειναι το max που πιάνεις άσε το Prime95 και τρέξε IntelBurnTest

Δημοσ.

τέτοιο πράγμα θέλεις, εχει στο praktiker σε φύλλα, τα τοποθετείς με ταινία διπλής όψης αλλά επειδή το έχω κάνει με μετρια αποτελέσματα θα σου πώ τα εξης:

α) θα ανέβεις σίγουρα 3-4 βαθμούς στη θερμοκρασία του κουτιού.

β) φρόντισε τουλάχιστον να καλύψεις όλη τη φάτσα γιατί ο ήχος είναι πολύ τσαχπίνης και περνάει από τις χαραμάδες πχ. dvd drives κτλ.

γ) βεβαιώσου οτι έχεις καλό airflow στο υπόλοιπο κουτί γιατί θα γίνει σόμπα. :devil:

δ) αν ο θόρυβος είναι κραδασμοί δίσκου ή ανεμιστήρα δεν θα πετύχεις τιποτε γιατι συντονίζεται όλο το κουτί και περνάει στο γραφείο/πάτωμα.

κοινώς αν έχεις σοβαρό πρόβλημα θορύβου, βρες λύση για το θορυβώδες part του υπολογιστή σου. Καλύτερα να βάλεις αρκετούς αθόρυβους ανεμιστήρες και ελαστικά παρεμβύσματα στο δίσκο παρά να δώσεις έστω και 1 ευρώ για κάτι που δεν αποδίδει... -_-

Δημοσ.

τέτοιο πράγμα θέλεις, εχει στο praktiker σε φύλλα, τα τοποθετείς με ταινία διπλής όψης αλλά επειδή το έχω κάνει με μετρια αποτελέσματα θα σου πώ τα εξης:

α) θα ανέβεις σίγουρα 3-4 βαθμούς στη θερμοκρασία του κουτιού.

β) φρόντισε τουλάχιστον να καλύψεις όλη τη φάτσα γιατί ο ήχος είναι πολύ τσαχπίνης και περνάει από τις χαραμάδες πχ. dvd drives κτλ.

γ) βεβαιώσου οτι έχεις καλό airflow στο υπόλοιπο κουτί γιατί θα γίνει σόμπα. :devil:

δ) αν ο θόρυβος είναι κραδασμοί δίσκου ή ανεμιστήρα δεν θα πετύχεις τιποτε γιατι συντονίζεται όλο το κουτί και περνάει στο γραφείο/πάτωμα.

κοινώς αν έχεις σοβαρό πρόβλημα θορύβου, βρες λύση για το θορυβώδες part του υπολογιστή σου. Καλύτερα να βάλεις αρκετούς αθόρυβους ανεμιστήρες και ελαστικά παρεμβύσματα στο δίσκο παρά να δώσεις έστω και 1 ευρώ για κάτι που δεν αποδίδει... -_-

Μόνο οι ανεμιστήρες νομίζω κάνουν θόρυβο ,(δεν έχω μηχανικό σκληρό πάνω)έχω 4 ανεμιστήρες σε push-pull σε ένα διπλό ψυγείο , 1 ανεμιστήρας τροφοδοτικού , 2 ανεμιστήρες για να βγάζουν αέρα και ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών.

Σύνολο δηλαδή 8 . Έχετε να προτείνετε πολύ ήσυχους ανεμιστήρες , χαμηλόστροφους (-10€ για τον καθένα)???και για κραδασμούς τι προτείνετε για τους ανεμιστήρες ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

γιατι δεν σκεφτεσαι καποια λυση να μειώσεις την ενταση των ηδη υπαρχοντων ανεμιστηρων? το πιο φτηνο ειναι μεσω software (i.e. speefan) και μετα παιζεις με hardware

Fan Mate

ή

κατι τετοιο

ή

για πολλα fans

εγω προτείνω αυτό

Είναι ήδη πάνω σε fan controller οι ανεμιστήρες , απλά κάθομαι αρκετές ώρες την ημέρα στον υπολογιστή και μέσα στην σχεδόν απόλυτη ησυχία με ενοχλεί λίγο και αυτός ο λίγος θόρυβος , Απ ότι έχω προσέξει βέβαια τον περισσότερο θόρυβο τον κάνει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού(140 mm). Επίσης τώρα ο υπολογιστής είναι στα 40cm από εμένα , αν πάει στα 80 θα έχει εμφανή διαφορά?

Δημοσ.

Γι'αυτό το βούισμα των ανεμιστήρων όπως το φαντάζομαι θα γλιτώσεις μόνο αν παρεμβάλεις κάτι ανάμεσα σε σένα και το κουτί.

Επίσης έλεγξε μήπως ο αέρας πίσω από το τροφοδοτικό χτυπάει σε τοίχο/έπιπλο και γυρίζει σε σένα. Αν ναι, θα χρειαστείς ηχοπέτασμα δηλ πρακτικά και με ένα κομμάτι χαρτόνι θα μπορούσες στείλεις τον αέρα δεξιά ή αριστερά, αντίθετα από τη θέση που κάθεσαι. ;)

Δημοσ.

Ελεος, αστειεύεσαι έτσι; Αυτό είναι αστικός μύθος από τους πειρατικούς σταθμούς του '70, δεν υπάρχει.. :shock:

Ricofon έστω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...