Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως εγω πηγα ρυθμισεις menu dvd και ενεργοποιησα την επιλογη που μου ειπες...και ολα ενταξει...η μονη μακακια ειναι οτι δημιουργησε ξεχωριστους τιτλους για το καθε βιντεο αλλα οκ..πατησα το πρωτο και τα επαιξε ολα με την σειρα :)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω και γω το ιδιο θεμα.. θελω να γραψω καποιες ταινιες που χω στον υπολογιστη σε δισκακι dvd, να παιζουν σε dvdplayer. οι ταινιες ειναι διαφορων τυπων (avi, mkv, mp4). οι αποριες μου ειναι..

χρειαζεται να τις μετατρεψω σε καποιο αλλο τυπο? θα με βολευε πολυ αν δεν ειναι απαραιτητο, αν υπαρχει δηλαδη τροπος να γραφτουν χωρις μετατροπη. κι επισης..για υποτιτλους σε καποιες ταινιες, πρεπει να ειναι ενσωματωμενοι στη ταινια? αν δηλαδη περαστουν σα ξεχωριστο αρχειο (srt) δε θα παιξουν? να πω οτι εκανα πολλες δοκιμες με nero, ashampoo αλλα τιποτα.. κατεβασα κι ενα αλλο (dvd2dvcd) αλλα το σβησα ευθυς αμεσως μιας και δε καταλαβα πως και τι κανει..

καμια βοηθεια?ευχαριστω εκ των προτερων :)

Δημοσ.

Όλα αυτά που αναφέρεις εξαρτώνται από το dvd player σου,κάποια παίζουν και mp4 και mkv και ξεχωριστούς υπότιτλους και κάποια παίζουν μόνο dvd άντε και κάνα απλό avi(xvid/divx),μάθε τι παίζει το δικό σου να ξέρεις τι θα πρέπει να μετατρέπεις και τι όχι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τα μετατρέπεις σε dvd είσαι 100% σίγουρη ότι θα παίζουν παντού,και αν πάρεις ένα καλό media player θα παίζει «τα πάντα» χωρίς μετατροπές.

Δημοσ.

αα μαλιστα.. dts,dolby digital,και VCD.. γραφει πανω dvdplayer.. τωρα για το αν τα δεχεται μαζι ή ξεχωριστα μαλλον στη πορεια θα το μαθω. και να σε ρωτησω κατι ακομα.. τι χρησιμοποιω για ενσωματωση υποτιτλων, μετατροπη αρχειων? εγω δοκιμαζα κατευθειαν να γραψω dvd με το nero, αλλα απ ο,τι ειδα εδω εκτος του οτι κανεις δε το αναφερει κι εμενα δε μου τα εγραψε καν :/

Δημοσ.
αα μαλιστα.. dts,dolby digital,και VCD.. γραφει πανω dvdplayer.. τωρα για το αν τα δεχεται μαζι ή ξεχωριστα μαλλον στη πορεια θα το μαθω.

Εδώ τι εννοεί ο καλλιτέχνης;;

Για τις μετατροπές κατέβασε το DvdFlick έχει και οδηγό στα ελληνικά κάνει την μετατροπή και αν θες καίει και το δισκάκι.

Δημοσ.

αχ ωραια θενξ και παλι.. οσο γι αυτο τωρα για το αν τα δεχεται μαζι ή ξεχωριστα εννοουσα τους υποτιτλους απ τη ταινια.. το πα λιγο ανορθοδοξα οντως :Ρ

Δημοσ.

παιδια γεια σας και παλι.. εχω γραψει ηδη ενα dvd με το dvdflick και δεν ειχα προβλημα, αλλα τωρα που προσπαθησα να γραψω ενα ακομα μου βγαζει το εξης μηνυμα οταν παω να προσθεσω την ταινια η οποια ειναι σε μορφη mp4 "cannot add audio track 2 from -διαδρομη ταινιας- it needs to be resampled but has more than 2 channels, which is not yet possible with input using more than 2 channels" ξερει αν μπορω να κανω κατι να το διορθωσω και να προσθεσω αυτο που λειπει?

ευχαριστω:)

Δημοσ.

Σαν εύκολη δοκιμή δοκίμασε να το κάνεις με το Free make Video Converter γιατί αν είναι να μπλέξουμε με μετατροπές ήχου ...άστα να πάνε.

Πάντως αν δεν τα καταφέρει το free make τρέξε το mediainfo βάλε το mp4 πάνε view->text και δώσε εδώ το αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Με το avidemux μπορείς να μετατρέψεις τον ήχο σε aac ή σε mp3.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις demux το mp4 με το Mp4boxgui και να τα βάλεις στο dvdflick ή να τα ξανακάνεις remux σε mkv με το mkvtoolnix. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ταινία σε mp4 με ac3 ήχο και δεν μου έπαιζε ήχο το egreat. Με την παραπάνω μετατροπή δούλεψε μια χαρά. Δεν γίνεται κανένα re-encoding και η όλη καθυστέρηση είναι στο διάβασμα-γράψιμο του δίσκου.

Δημοσ.

θενξ και παλι παιδια, μου δουλεψε ετσι μια χαρα τελικα :)

απλα θα πρεπει να χρησιμοποιω και τα 2, μιας και το flick με βολεψε για εγγραφη dvd..το freemake μου τρωει ολο τον επεξεργαστη και δε μ'αρεσε.. αλλα μπορω να κατεβαζω κανα βιντεακι μεσω αυτου οποτε... :D

Δημοσ.

επανερχομαι και παλι στο θεμα γιατι παλι χρειαζομαι τα φωτα σας.

γραφω ταινιες σε dvd μεσω του φλικ οπως μου προτεινατε, και στην αρχη δουλευε οκ.. ομως τωρα, σε 2-3 dvd γραφει την ταινια χωρις υποτιτλο (ειτε ειναι ενσωματωμενος ειτε οχι). αμα δεν ειναι ενσωματωμενος εξαρχης τον προσθετω εγω,και στην αρχη αυτο ειχε δουλεψει..τωρα ομως δε τους εμφανιζει. ενω απ τον υπολογιστη παιζει κανονικα η ταινια με τον υποτιτλο. κι επισης το ιδιο προβλημα μου παρουσιαζει κι οταν η ταινια εχει πανω της υποτιτλους.. την γραφω, την δοκιμαζω και τιποτα. μπορει καποιος να βοηθησει?

Δημοσ.

Για να αρχίσουμε από τα απλά... το dvdplayer σου κάπου έχει πλήκτρο που διαλέγεις να δείχνει υπότιτλους ή όχι,για πάτα το ^_^

Δημοσ.

αα γι αρχη δοκιμαζω πρωτα το dvd που εγραψα στον υπολογιστη μου και δεν εμφανιζονται οι υποτιτλοι, αρα φανταζομαι πως το ιδιο θα συμβαινει και στο dvdplayer..

ενω απ τον υπολογιστη παιζει κανονικα η ταινια με τον υποτιτλο.

εννοουσα οτι η ταινια που εχω αποθηκευμενη στον υπολογιστη παιζει κανονικα και με τους υποτιτλους

σορι αν σε μπερδεψα

Δημοσ.

Ναι στον Η/Υ (μπορεί να) έχει προεπιλογή να δείχνει τους υπότιτλους,στο player μπορεί να μην υπάρχει,μιας και μπορείς να τους επιλέξεις από-επιλέξεις στο DVD κάνε έναν κόπο 2' υπόθεση είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...