Zugzwang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Απ' τον τίτλο νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι η ερώτησή μου. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο τηλεοράσεις που κυμαίνονται στην ίδια τιμή. Τι προτείνετε λοιπόν; Επίσης, θα ήθελα να σας πω ότι η απόσταση θέασης είναι κάτι λίγα παραπάνω από 2 μέτρα και μου είπε πωλητής από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ότι το ιδανικότερο μέγεθος τηλεόρασης που θα μπορούσα να αγοράσω είναι 32'', άντε 37''. Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
Spyros7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Και οι δύο είναι LCD. Το LED αναφέρεται στον τρόπο οπισθοφωτισμού (αν δεν είναι LED θα είναι CCFL). Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ΙΜΟ. Το LED καίει λιγότερο βέβαια. Η σωστή απόσταση για 2+ μέτρα είναι 42 ιντσες για full HD. Καλύτερα πες τα μοντέλα που σκέφτεσαι για να ακούσεις γνώμες και αντιπροτάσεις.
disqualified Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν πεις τα μοντελα δεν ειναι δυνατον να υπαρξει απαντηση. Εσυ οπως τις εβλεπες ποια προτιμουσες περισσοτερο. Τι σου αρεσε και που προβληματιστηκες
Zugzwang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) @Spyros7 Όλοι όσοι ρώτησα λένε ότι οι LED τηλεοράσεις δίνουν πιο ζωντανά χρώματα απ' τις LCD. Όχι; Όταν λέω κάτι ψιλά παραπάνω από 2 μέτρα, εννοώ 2,15. Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι μου κάνει μια 42αρα; Να σου πω ακόμα ότι με ενδιαφέρει κάτι γύρω στα 400€, 50 πάνω-50 κάτω. Για να βρω όμως τέτοιες τιμές στην ποιότητα που με ενδιαφέρει, φαντάζομαι πρέπει να κοιτάξω τις προσφορές. Γι' αυτό ρίχνω μια ματιά εδώ: http://www.kotsovolos.gr/site/dcollection_results.jsp?dcolid=11# Μία που πιστεύω ότι μου ταιριάζει είναι αυτή: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10098874 @disqualified Εγώ έτσι όπως τις έβλεπα, δεν έβλεπα ιδιαίτερη διαφορά. Ο πωλητής είπε ότι θα δω διαφορά στις LED εν συγκρίσει με τις LCD όταν βάλω μιας καλής ποιότητας ταινίας να δω (όχι κανάλια δημόσια και ιδιωτικά) -οι LED θα είναι καλύτερες και στα herz όταν παρακολουθώ για πολλή ώρα -η 50άρα θα κουράσει περισσότερο απ' την 100άρα. Εκείνος πρότεινε 100άρα LCD. Περιμένω τις προτάσεις σας Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από Zugzwang
Spyros7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κοίτα, για το θέμα της απόστασης αν δεις σε όλα τα AV forum αυτό θα σου πουν. Εγώ είχα για χρόνια τη 42αρα μου σε απόσταση 3 μέτρα, όπου σύμφωνα με αυτούς ήθελα 50αρα, αλλά ήμουνα χαρούμενος με αυτό που έβλεπα. Πρόσφατα όμως που μετακόμισα και την έβαλα στα 2 μέτρα στο νέο μου σαλόνι, κατάλαβα με την πρώτη ταινία που είδα ότι είχαν δίκιο! Όσο για τo LED, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις. Κλασικές λαλακιες πωλητών. Για μένα, αν η χρήση που θέλεις είναι κυρίως fullHD ταινίες και tv και λιγότερο σύνδεση με pc (xρήση σαν monitor) σε αυτά τα λεφτά πας δαγκωτό σε Panasonic plasma Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από Spyros7
Zugzwang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Όντως γι' αυτά τα πράγματα τη θέλω. Ποια η διαφορά LCD/LED/plasma; Από άποψη ποιότητας νόμιζα ότι plasma<LCD<LED.
Crypton-R- Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Για μένα, αν η χρήση που θέλεις είναι κυρίως fullHD ταινίες και tv και λιγότερο σύνδεση με pc (xρήση σαν monitor) σε αυτά τα λεφτά πας δαγκωτό σε Panasonic plasma Επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό για τις Plasma και το PC, μπορείς να μου εξηγήσεις τον λόγο που δεν κάνει για pc monitor;
Spyros7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Κατ' αρχήν plasma και LCD είναι διαφορετικοί τύποι πάνελ (άλλη τεχνολογία). Τα LCD πάνελ χρειάζονται μια πηγή φωτός (backlight) ενώ τα plasma όχι γιατί είναι αυτόφωτα. Το backlight στα LCD μπορεί να είναι CCFL ή LED. Η τεχνολογία LED είναι πιο καινούργια και έχει σαν πλεονεκτήματα την μικρότερη κατανάλωση και ότι πιάνει λιγότερο χώρο. Μια LCD tv με LED αντί για CCFL backlight είναι θεωρητικά λίγο καλύτερη αλλά δεν αξίζει να τη χρυσοπληρώσεις. Η (κατα)χρηση του όρου LED tv γίνεται κυρίως για λόγους μάρκετινγκ. Οι plasma σε σχέση με τις LCD έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όπως καλύτερο μαύρο, καλύτερη χρωματική απόδοση, μηδενικό retention time, χαμηλότερη τιμή. Γενικά για να πιάσει μια LCD την χρωματική απόδοση μιας plasma θα πρέπει να κοστίζει Χ2 ή Χ3 την τιμή της plasma! "Μειονεκτήματα" είναι το χαμηλότερο brightness, και η λίγο υψηλότερη κατανάλωση. Πραγματικά μειονεκτήματα είναι ότι παίζουν από 42'' και πάνω και ότι δεν τους "αρέσουν" οι στατικές εικόνες (χρήση ως monitor), αν και οι τελευταίων γενιών plasma το έχουν ξεπεράσει αυτό. Επίσης για να μην υπάρχουν αντανακλάσεις χρειάζονται anti-glare coating σε αντίθεση με τις LCD που είναι anti-glare από τη φύση τους και αυτό ανεβάζει λίγο την τιμή. Γενικά αν τη θες για θέαση ταινιών και tv και λιγότερο για σύνδεση με pc και αν θα τη βάλεις σε όχι πολύ φωτεινό χώρο ή τουλάχιστον όχι με τη μπαλκονόπορτα ή το φωτιστικό ακριβώς απέναντι, η plasma είναι μονόδρομος σε αυτά τα λεφτά. Αν βάλεις στο google plasma vs LCD θα βρεις πολύ περισσότερα στοιχεία. Όρεξη να χεις να διαβάζεις! Επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό για τις Plasma και το PC, μπορείς να μου εξηγήσεις τον λόγο που δεν κάνει για pc monitor; Δεν είναι ότι δεν κάνει. Απλά υπάρχει το πρόβλημα του image retention, δλδ όταν έχεις κάποια pixel μόνιμα αναμμένα στο ίδιο χρώμα για εκατοντάδες-χιλιάδες ώρες (πχ η μπάρα των windows) μπορεί αυτό να αποτυπωθεί στην οθόνη και να το βλέπεις σαν σκιά συνέχεια. Αυτό το είχαν και οι CRT. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει σύμφωνα με τις εταιρίες στα σύγχρονα μοντέλα plasma panel αφού έχουν βρει μεθόδους εξάλειψης του.
Zugzwang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βασικά ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι γιατί χθες παρήγγειλα αυτή και δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή (μου είπαν ότι έκανα κουταμάρα που δεν πήρα LED, έστω και 50άρα): http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10100134 Πώς τι βλέπετε; Να την ακυρώσω και να ψάξω για κάτι καλύτερο; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από Zugzwang
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) AΝ μιλαμε για 2 ιδια panel που διαφερουν μονο στα Hertz και τον φωτισμο και στα αλλα ειναι ομοια, τοτε εννοειται οτι παιρνεις με κλειστα ματια το 100hz χωρις LED. Σχετικα με την παραγγελια που εκανες, η philips για μενα πλεον ειναι ιδια κατηγορια με τις thomson και κατι αλλες ακυρες μαρκες. Απτις χειροτερες τηλεορασεις και απτα πιο ιδιοτροπα μενου επισης. Καποτε ηταν καλες. Οπως και οι Sony. Σε αυτα τα λεφτα και αυτη τη διασταση επρεπε να κοιτας μονο 2-3 μαρκες με την παρακατω σειρα, αναλογως την τσεπη σου: 1. Panasonic: απαιχτη και LED και 100hz (μοναδικο ψεγαδι ο μετριος ηχος) http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10099316&cmicc=skroutz 2. Samsung http://www.skroutz.gr/s/330473/Samsung-UE32D5000-32.html 3. LG http://www.skroutz.gr/s/330955/LG-32LV4500-32.html Η philips ειναι μερικα επιπεδα παρακατω απο αυτα τα 3 μοντελα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
Zugzwang Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Kαλά το μενού είναι ψιλολεπτομέρεια υποθέτω. Γιατί όμως απ' τις χειρότερες τηλεοράσεις; Σε τι δεν είναι καλή;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Kαλά το μενού είναι ψιλολεπτομέρεια υποθέτω. Γιατί όμως απ' τις χειρότερες τηλεοράσεις; Σε τι δεν είναι καλή; Στην μαρκα. Η philips θεωρειται απτους μετριους κατασκευαστες τηλεορασεων, ποσο μαλλον οταν μιλαμε για φθηνα της μοντελα. Δεν μπορω να σου πω που υστερει συγκεκριμενα αυτο το μοντελο, μιλησα γενικως για τις philips και τον ανταγωνισμο (πχ τις 3 προτασεις που εκανα). Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από MiDi_MiLiZ
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Όντως γι' αυτά τα πράγματα τη θέλω. Ποια η διαφορά LCD/LED/plasma; Από άποψη ποιότητας νόμιζα ότι plasma<LCD<LED. αναποδα
Crypton-R- Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι ότι δεν κάνει. Απλά υπάρχει το πρόβλημα του image retention, δλδ όταν έχεις κάποια pixel μόνιμα αναμμένα στο ίδιο χρώμα για εκατοντάδες-χιλιάδες ώρες (πχ η μπάρα των windows) μπορεί αυτό να αποτυπωθεί στην οθόνη και να το βλέπεις σαν σκιά συνέχεια. Αυτό το είχαν και οι CRT. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει σύμφωνα με τις εταιρίες στα σύγχρονα μοντέλα plasma panel αφού έχουν βρει μεθόδους εξάλειψης του. Α αυτό είναι το μόνο πρόβλημα δηλαδή; Θυμάμαι πιο παλιά που είχα δεί μια Toshiba και είχε μείνει το σήμα του Mega κολλημένο πάνω δεξιά και δεν ήξερα τι έφταιγε. Τhanks για την απάντηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα