Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι μου έχω 4 πριζες τηλεφώνου στις τρεις έχω συσκευές τηλεφώνου και στην τεταρτη το modem.όταν χρισοποιω το τηλέφωνο δεν έχω Internet τι πρέπει να κάνω για να μην γινεται αυτο ευχαριστω

Δημοσ.

εβαλε φιλτρο πριν απο καθε τηλεφωνικη συσκευη και το modem μονο του σε μια αλλη πριζα.δοκιμασα και τιποτα μολις χρισιμοποιουσα το τηλεφωνο δεν ειχα internet

Δημοσ.

Αυτό το έχεις βάλει; Από αυτό εκεί που λέει Phone θα φύγει ένα καλώδιο θα πάει στο τηλέφωνο και από το άλλο που λέει ADSL θα πάει στο router σου

ADSL_Filter_And_Splitter.jpg

Με απλά λόγια δεν θα έχεις τηλέφωνο σε πρίζα τοίχου

Δημοσ.

Splitter δεν χρειάζεται αν το router είναι μόνο του πάνω στην πρίζα (που έτσι το έχει λέει)...

Τωρα φίλε από εδω, η διαδικασία είναι να αφαιρέσεις όλα τα τηλέφωνα από όλες τις πρίζες, να βάλεις μόνο το ρουτερ πάνω σε μια πρίζα και να δείς τα στατιστικά της γραμμής σου.

Κυρίως το attenuation μας ενδιαφέρει, μετά αρχίζεις να βάζεις ένα-ένα τα τηλέφωνα (μαζί με το splitter εννοείται) και ελέγχεις να δεις ποιό σου κάνει το βραχυκύκλωμα/ζημιά στη γραμμή.

Δηλαδή, συνδέεις το ρουτερ, κοιτάς στατιστικά, συνδέεις το 1ο τηλέφωνο στη μια πρίζα, ξανακοιτάς στατιστικά, συνδέεις το 2ο τηλέφωνο σε άλλη πρίζα, ξανακοιτάς στατιστικά, κοκ. Επίσης κάθε τηλέφωνο που συνδέεις, ελέγχεις αν σου ρίχνει το internet.

Κανονικά δεν θα πρέπει να δεις να αυξάνεται πολύ το attenuation. Αν θες, κάντα αυτά και σε κάθε βήμα πόσταρε τα στατιστικά της γραμμής σου για να σε βοηθήσουμε περεταίρω.

Επίσης, τι provider έχεις, τι γραμμή (PSTN/ISDN) και ποιό ρούτερ;

Δημοσ.

Εφόσον το modem είναι μόνο του δεν χρειάζεται splitter, αν και δεν είναι κακό να το βάλει. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.

Μήπως έχεις συναγερμό συνδεμένο με την τηλεφωνική γραμμή; Γιατί και ο συναγερμός πρέπει να έχει φίλτρο (το οποίο τοποθετείται από τον τεχνικό του συναγερμού).

Αν μπορείς δοκίμασε το εξής:

άλλαξε πρίζα στο modem (δηλαδή από το δωμάτιο που το έχεις να το πας στο σαλόνι) και σύνδεσε σε μια άλλη πρίζα μόνο ένα τηλέφωνο με ένα φίλτρο. Αν στο κάνει πάλι, τότε πιθανόν να έχεις κάποιο θέμα με την εσωτερική.

Δημοσ.

Έχω σύνδεση hol και modem το fritz box επίσης έχω και συναγερμό.αλλα σκέφτομαι ότι αν εφτεγαι ο συναγερμός θα υπήρχε πρόβλημα μόνο όταν οπλιζει και αφοπλιζει τότε δηλαδή που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ή δεν ισχύει αυτο που λέω;

Δημοσ.

Έχω σύνδεση hol και modem το fritz box επίσης έχω και συναγερμό.αλλα σκέφτομαι ότι αν εφτεγαι ο συναγερμός θα υπήρχε πρόβλημα μόνο όταν οπλιζει και αφοπλιζει τότε δηλαδή που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ή δεν ισχύει αυτο που λέω;

nope.δεν ισχυει.σιγουρα θα σου κανει μεγαλυτερο προβλημα οταν οπλιζει και αφοπλιζει αλλα δημιουργει ηδη προβληματα.χαμηλο sync,αποσυνδεσεις,πεφτει το ιντερνετ οταν σηκωνεις τηλ.εχω δει ακριβως ιδια περιπτωση με σενα σε καφετερια.συναγερμος χωρις φιλτρο τηλεφωνο με φιλτρο και ιντερνετ.παρολο που το τηλ ειχε φιλτρο επειδη δεν ειχε ο συναγερμος οταν σηκωνε το τηλ επεφτε το ιντερνετ συν οτι συγχρονιζε λιγοτερο το ιντερνετ.φιλτρο στο συναγερμο απο καποιον που ξερει και με την σωστη φορα.η μυτη του φιλτρου το Line δηλαδη θα κοιταει τον τοιχο οτι τον συναγερμο.ισως χρειαστει καμια μουφα rj11 Θυληκο σε rj11 θυληκο αν ο τεχνικος θελει να το κανει χωρις μονωτικες ταινιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...