johni41 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 καλημερα παιδια! εδω και 2 μηνες εχω φτιαξει τον παρακατω υπολογιστη: cpu: amd phenom x4 960t , coolercpu:coolermaster hyper 612s , mobo: gigabyte 990fxa-ud3 , ram: corsair vengeance 2x4gb lp , vga: sapphire radeon hd6950 2gb dirt3 edition , psu: corsair enthusiast tx650w. λεω να δοκιμασω να ξεκλειδωσω τους αλλους 2 πυρηνες και να του ανεβασω και ταχυτητα απο τα 3ghz που ειναι τωρα. εννοειται οτι δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα απο θεμα αποδοσης στα παιχνιδια που παιζω... περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας γιατι ειμαι σχεδον ασχετος με το oc. για την ταχυτητα εχω δει στο bios που μπορω να αλλαξω τον πολλαπλασιαστη για να ανεβει αλλα προφανως πρεπει με καπιοπρογραμμα να το τεσταρω...ε? τελος να προσθεσω κατι που θυμηθηκα τωρα, απο οτι ειδα οταν περναγα τα utilities της gigabyte ειδα οτι το version-bios ειναι το F4.χρειαζεται να κανω update και στο bios? ευχαριστω πολυ!!!
Nonos1981 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 καλημερα παιδια! εδω και 2 μηνες εχω φτιαξει τον παρακατω υπολογιστη: cpu: amd phenom x4 960t , coolercpu:coolermaster hyper 612s , mobo: gigabyte 990fxa-ud3 , ram: corsair vengeance 2x4gb lp , vga: sapphire radeon hd6950 2gb dirt3 edition , psu: corsair enthusiast tx650w. λεω να δοκιμασω να ξεκλειδωσω τους αλλους 2 πυρηνες και να του ανεβασω και ταχυτητα απο τα 3ghz που ειναι τωρα. εννοειται οτι δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα απο θεμα αποδοσης στα παιχνιδια που παιζω... περιμενω την πολυτιμη βοηθεια σας γιατι ειμαι σχεδον ασχετος με το oc. για την ταχυτητα εχω δει στο bios που μπορω να αλλαξω τον πολλαπλασιαστη για να ανεβει αλλα προφανως πρεπει με καπιοπρογραμμα να το τεσταρω...ε? τελος να προσθεσω κατι που θυμηθηκα τωρα, απο οτι ειδα οταν περναγα τα utilities της gigabyte ειδα οτι το version-bios ειναι το F4.χρειαζεται να κανω update και στο bios? ευχαριστω πολυ!!! Καλη σου μερα φιλε. Πριν 1 βδομαδα περιπου και εγω αγορασα(αναβαθμησα) νεο συστημα. MAINBOARD : MSI 870A-G54 (FX) CPU : AMD Phenom II x4 960T Black Edition (s AM3 , 3 GHz , 8MB) VGA : Connect3D 6850 (PCI Express , 2GB) RAM : Corsair XMS3 8GB DDR3-1600 Kit Λογικα θα εχει επιλογη μεσα στο ΒΙΟS να ξεκλειδωσεις τον επεξεργαστη σου. Θα σου προτεινα να μην βαλεις το OC γιατι μπορει να σου κανει κολπα. Οτι κανεις , να το κανεις σιγα σιγα με ελεγχους και παντα manual. Επισης οτι κανεις με το BIOS θελει προσοχη γιατι μπορει να παρεις την Mainboard στο χερι. Στο BIOS αν κανεις κατι στραβα μπορει να μην ξεκιναει καν το συστημα. Θελει προσοχη. Επειδη και εγω ειμαι νεος οσο αφορα τα ανεβασματα (Overclockings)θα παρακαλουσα καποιον τον οποιο γνωριζει να μας πει τις παραμετρους τις οποιες πρεπει να κοιταξουμε για μια ασφαλη κατασταση ανεβασματος. Ευχαριστω πολυ.Καλη μερα σε ολους.
johni41 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 την επιλογη αυτη την εχω δει στοπ bios.αλλα νομιζω οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.καπου ειχα διαβασει οτι πρεπει να γινουν καπια τεστ για να δουμε αν ειναι σταθερος με τους καινουριους πυρηνες.το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ακριβως τι να κανω,δηλαδη πιο προγραμμα να χρησιμοποιησω και τι να κοιταξω κλπ. γι'αυτο και ρωτησα εδω μηπως βοηθησει κανενας που το εχει δοκημασει ηδη!
rikos89 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 εγω τον ξεκλιδωσα σε 5 πυρινο με επιτιχια σημερα απλα τωρα ειμε στην δουλεια αν δεν σου εχει απαντιση κανενας αλλο θα σου γραψω το βραδυ αναλιτικα
johni41 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 ενταξει φιλε μου,θα περιμενω! σε ευχαριστω!!
rikos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον .... εγω δεν ειμε ιδικος ουτε εχω ασχολιθει παρα πολυ με overclock και τα σχετικα αλλα θα σου πω αυτα που εκανα στο δικο μου σιστημα και δουλευουν(αν κανω καπου λαθος ας με διωρθοσει καπιος πιο εμπιρος για να μην δινο και λαθος πληροφοριες) τα προγραματα που τεσταρις την cpu σου εινε τα prime95 , intelburn test, occt (τα βρισκεις πανευκολα στο google) οσο αφορα για το overclock απο τα τεστ που εχω κανει πας στα 3.6ghz χωρις να πιραξεις τιποτα αλλο εκτος απο το multiplier .....απο εκι και περα πρεπει να πιραξεις και αλλα πραγματα τωρα για το ξεκλιδομα θα πρεπει να πας στο bios και να πας εκι που λεει core unlock και πατας "enable" μετα "f10" και "yes" μπενεις κανονικα στα windows σου και τρεχεις καπιο απο τα παραπανω προγραματα.. αν σου βγαλουν error η blue screen κατι δεν παει καλα με καπιον πυρινα (για παραδιγμα εμενα ο 5ος πυρινας ηταν αυτος που μου ευγαζε το error) αλλα δεν θα ξερεις πιος ευθινετε γιατι δεν στο λεει πουθενα. ξαναμπενεις στο bios και πιγενεις στον core05 (εκι που εινε και το core unlock) και τον απενεργοπηεις.....ξανακανεις τεστ για να δεις αν τωρα εινε οκ...αν οχι πηγενεις και απενεργοπηεις τον core04 και ξανα βαζεις τον core05 (αυτο που μου ετιχε εμενα) σε καπιο αλλο παιδι απο το φορυμ του εγαζε προβλημα ο core03 για παραδιγμα αν δεν κανω λαθως αρα δεν εινε σιγουρο οτι ευθεινοντε οι 2 τελευτεοι... μπορει να σε μπερδεψα μπορει και οχι παντος σου λεω αυτα που εχω καταλαβει απο τα test που εχω κανει μονος μου και το ξαναλεω οτι δεν εχω ασχολιθει πολυ με το θεμα αρα η δοκιμασε αυτα η περιμενε να σε βοηθισει καπιος πιο εμπιρος....(πφφφ πολυ γραψιμο)
johni41 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 να σε ρωτησω κατι, ξεκινας και τρεχεις ενα ενα τα προγραμματα?και απο καθε προγραμμα συγκεκριμενο τεστ?μονο αν κολησει ή βγαλει μπλε οθονη θα ξερω οτι κατι δεν δουλευει σωστα?
rikos89 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 να σε ρωτησω κατι, ξεκινας και τρεχεις ενα ενα τα προγραμματα?και απο καθε προγραμμα συγκεκριμενο τεστ?μονο αν κολησει ή βγαλει μπλε οθονη θα ξερω οτι κατι δεν δουλευει σωστα? δεν χριαζετε να τα τρεξεις ολα τα προγραματα 1 απο αυτα αρκει για να δεις αν θα εχεις προβλημα εγω χρισιμοπιο το intelburn test και εκι που εχει τα level βαλε το very high η maximum (δεν το εχω βαλει ποτε). και τα υπολιπα εχουν κατι σαν level....
Obsidian Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 To OCCT το τρέχεις για ένα στα γρήγορα για να ξέρεις οτι εχεις φτάσει το πρώτο στάδιο σταθερότητας. Μετά τρέχεις το prime95 για ώρες για να είσαι 100% σίγουρος. Θα σε συμβουλευα να μην δοκιμάσεις o/c και unlock μαζί. Ένα-ένα. Πρώτα δες οτι εισαι απόλυτα σταθερός με τη cpu και μετά αρχίζεις περαιτερω πειραματισμους. Το F4 είναι πιο σταθερό BIOS όσον αφορά στο ξεκλείδωμα αλλά ο 960Τ σου υποστηρίζεται επίσημα από το F9 BIOS. Δοκίμασε έτσι και αν είσαι οκ ασ'το. Αλλιώς έχεις και μια παραπάνω δοκιμή να κάνεις.
johni41 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 τελικα πατησα το unlock core και εβαλα στο manual την επιλογη για ανοιγμα κλεισιμο των πυρηνων.το θεμα ειναι οτι οταν πατησα save και πηγε να κανει restart εμενε στο restart,δηλαδη με το που εκανε "κλακ" εκει που παει να ξαναξεκινησει δεν εκανε τιποτα αλλο,συνεχιζε και δουλευε μεν αλλα μαλλον ειχε κολλησει γιατι δεν εδινε σημα στην οθονη.μετα απο λιγο που πατησα το κουμπι reset εκανε κανονικα και ανοιξε στα windows αλλα σαν 4πυρηνος.και το cpu-z 4πυρηνες εδειχνε.οταν ξαναεβαλα τις ρυθμισεις τις προηγουμενες εκανε κανονικα restart.κατι ισως παιζει με την μητρικη?μηπως πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο? εγω εχω την gigabyte 990fxa-ud3.εσυ φιλε με την 990xa-ud3 πιες επιλογες αλλαξες? εννοειται οτι πρωτα θα δω αν ξεκλειδωνουν οι πυρηνες και αν ειναι σταθερο και μετα βλεπουμε για ανεβασμα της ταχυτητας.ακομα παντως μια χαρα παει το μηχανημα.
Thanos1972 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Αυτο που σου εκανε ειναι το λογικο που κανει για να τους ξεκλειδωσει.εαν δεν καταφερε να τους ξεκλειδωσει θα κανει τα συμπτωματα που περιγραφεις.Αλλα μην απελπιζεσαι γιατι πολλα μπορουν να φταινε,πχ να χρειαζεσαι το τελευταιο bios( εδω θα σου πουνε τα παιδια που εχουν την gigabyte) και εαν δεν καταφερει παλι δοκιμασε για 5πυρηνο με την διαδικασια που ειπαμε.
rikos89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 κοιτα αυτο εινε το δικο μου BIOS αν και δεν νομιζω να διαφερουν και πολυ... βλεπεις εγω των εχω 5 πυρινο
pabou13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 και μενα ξεκλειδωσε σε 5πυρινο απο την πρωτη φορα με την μητρικη της υπογραφης μου, παιζει να ναι και το bios της Gigabyte σου καθως και να επεσες σε 960Τ με ελλατωματικους και τους δυο πυρηνες
johni41 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 δεν καταφερα να κανω και πολλα. με το unlock cpu και manual cores εκανα και disable to coll and quiet.με το που παταω f10 και enter.κανει ενα κλακ οπως οταν κλεινει και ξανανοιγει στιγμιαια χωρις ομως να φορτωνει και να φινει σημα στην οθονη.μονο τα ανεμηστηρια και τα λαμπακια δουλευουν.παταω το κουμπι επανεκκινησης και φορτωνει κανονικα αλλα σαν 4πυρηνος,ετσι τον δειχνει και το cpu-z που ανοιγω μολις φορτωσει τα windows.επισης εαν πατησω restart μεσα απο τα windows κολλαει στο σημειο που κλεινει και ξανανοιγει οπως με το κλεισιμο του bios. δεν ξερω τι μπορει να φταιει?να δοκημασω να κανω update το bios version?μετα θα μπορω να ξαναβαλω το F4 που εχω τωρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα