dimitris2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Η Google ενισχύει την ασφάλεια της login διαδικασίας στις υπηρεσίες της (όπως αυτή του Gmail), μέσω ανάγνωσης ενός QR code από το κινητό σας τηλέφωνο. Η λειτουργία αυτή είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συνδεθεί κανείς στο λογαριασμό του από ένα δημόσιο ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αρκεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα accounts.google.com/sesame από τον δημόσιο υπολογιστή όπου θα εμφανιστεί ένα barcode. Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια εφαρμογή QR Reader από το smartphone του χρήστη για να το σκανάρει. Αυτό θα οδηγήσει σε μία σελίδα της Google στην οποία εάν τελικά το επιβεβαιώσει ο χρήστης, ο δημόσιος υπολογιστής θα έχει συνδεθεί αυτόματα στο λογαριασμό του. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι είναι ήδη συνδεδεμένος στο smartphone του στη Google. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της σύνδεσης των χρηστών της με τις υπηρεσίες της, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε παρουσιάσει τη διαδιασία σύνδεσης με 2 βήματα. Σε αυτή τη μέθοδο σύνδεσης, ο χρήστης πληκτρολογεί τον κανονικό κωδικό του και στη συνέχεια πληκτρολογεί έναν δεύτερο κωδικό που παράγει η εφαρμογή της Google στο smartphone του ο οποίος αλλάζει κάθε ένα λεπτό (απαιτείται μία φορά σε κάθε login). Site: lifehacker.com Ενημέρωση: Άνθρωποι της Google ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη λειτουργία βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και τερματίστηκε. Υπάρχουν ορισμένα θέματα αξιοπιστίας του QR code αλλά και θέματα ασφαλείας σχετικά με τη χρήση του σε κάποια ξεκλείδωτη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Αφήνεται να εννοηθεί ότι θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας ώστε να παρουσιαστεί ως ολοκληρωμένη λύση.
antonisid Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Καλή η κίνηση της Google αλλά αν κάποιος δεν έχει smartphone τι γίνεται?
angmar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν έχει, δουλεύει με το 2step που αναφέρει στο άρθρο. Αυτά είναι πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αν δε θέλουμε/μπορούμε δε τα χρησιμοποιούμε.
tsifotis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εχω δηλαδη smartphone με ιντερνετ, και θελω να χρησιμοποιησω ιντερνετ σε δημοσιας χρησης υπολογιστη και με καιει η παραπανω ασφαλεια (που αν θελει ο αλλος να τον εχει προχακαρισμενο, βραστα) Ποιον εξυπηρετει αυτο;
arva Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Το δοκίμασα. Πολύ βολικό για τον υπολογιστή στη δουλειά μου!
angmar Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εχω δηλαδη smartphone με ιντερνετ, και θελω να χρησιμοποιησω ιντερνετ σε δημοσιας χρησης υπολογιστη και με καιει η παραπανω ασφαλεια (που αν θελει ο αλλος να τον εχει προχακαρισμενο, βραστα) Ποιον εξυπηρετει αυτο; Υπάρχουν περιπτώσεις που οι οθόνες των τηλεφώνων δεν είναι αρκετές. Εξυπηρετεί αυτές. Μα αυτό είναι το θέμα και "προχακαρισμένο" να τον έχει ο άλλος, πχ με keyloggers, δε θα πάρει καμία πληροφορία πέραν του link που δίνεται στο 1ο πόστ, ουδέποτε θα πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τι φακελωμα πια ειναι αυτο? Αντε σε λιγο και QR στις τουαλετες.
Haldol Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τι φακελωμα πια ειναι αυτο? Αντε σε λιγο και QR στις τουαλετες. Ντάξει, όλα τα άλλα να τα δεχτώ. Με τα QR codes σου δίνει η Google μια πληροφορία και εσύ τη διαβάζεις. Δε τους δίνεις εσύ τίποτα. Το φακέλωμα που ακριβώς είναι; Υπερ-ευαίσθητοι είστε να 'ουμ, ότι και να δείτε φακέλωμα θα το πείτε.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Με το "carrierIQ" σε ολα τα smartphones το εχεις δει? Εκτος αυτου, τωρα πια, ξερουν και τους extra Η/Υ που χρησιμοποιεις, ξερουν που εισαι ανα πασα στιγμη. Το ιστορικο που ησουν πριν κλπ. Κατσε διαβασε και κατσε ψαξε. Δεν γινονται ολα για το καλο σου και για δκη σου ευκολια.
coffeex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Με το "carrierIQ" σε ολα τα smartphones το εχεις δει? Δεν το έχουν όλα τα τηλέφωνα πχ όλη η σειρά Nexus.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δεν το εχουν ακομα.. και ενταξει, εσυ εκει κολλησες? Και το CarrierIQ το βρηκε ενας απο σποντα πες. Ειναι τοσα αλλα που δεν ξερουμε. Ολα τα υπολοιπα που συμβαινουν γυρω σου, δεν τα καταλαβαινεις? Ψαξε, διαβασε, ερευνησε. Connect the dots και τοτε ξαναμιλαμε. Αλλιως οκ, απαντησε μου παλι σε 10 λεπτα και πες μου κιολας, μηπως ο Bin Laden εριξε τους διδυμους πυργους?
ahepa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Λίγο παλιό όμως γιατί ήταν δοκιμαστικό και έχει τελειώσει η περίοδος χρήσης. Μήπως θα έπρεπε ο γράφων να το δει πρώτα? Την QR READER μηπως..;!;!;! Τα QR codes όπως και γενικότερα τα barcodes είναι free, υπάρχουν standards. Δεν είναι της μίας ή άλλης εταιρείας.
coffeex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ψαξε, διαβασε, ερευνησε. Connect the dots και τοτε ξαναμιλαμε. Αλλιως οκ, απαντησε μου παλι σε 10 λεπτα και πες μου κιολας, μηπως ο Bin Laden εριξε τους διδυμους πυργους? Έχεις PC με Windows σπίτι σου αν ναι πέταξετο είναι γεμάτο DRM + backdoors
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα