Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

MV5BMjMwOTYyNDY4NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDI1ODk0Ng@@._V1._SY317_.jpg

Είδος: Δράμα/Θρίλερ

Παίζουν: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet

Διάρκεια: 117 λεπτα

Την είδα χθες στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα. Ταινία ξινόμηλο θα την χαρακτήριζα, δηλαδή σε αλλους θα αρέσει πολυ και αλλους θα τους ξινίσει. Η ταινία παντρεύει χαρακτηριστικά εναν διαστροφικό Πυγμαλίωνα με τον σκοτεινό και μοναχικό Φρανκενστάιν.

theskinilivein2_thumb.jpg?w=582&h=394

Πρωταγωνιστικό ρολο (πάντα βέβαια υπό το δικο μου πρίσμα), εχει η ίδια η φύση του ανθρωπου. Άλλες φορες μπορεί να ξεχάσει, αλλες φορές να δειλιάσει και να υποταχτει. Μα σπάνια θα συχωρέσει και ποτε δεν θα απαρνηθεί αυτο που είναι.

Ερμηνείες που σέβονται τον θεατή και μια εξιστόρηση σήμα κατατεθέν Αλμοδοβαρ.

9/10 απο μενα. (ισως παίζει ρολο στον υψηλό βαθμο οτι την είδα χθες)

Δημοσ.

Κυκλοφόρησε στα σινεμάδια? Την είχα πετύχει σε ένα διαφημιστικό πριν καιρό και μου φάνηκε ωραία. Λίγο με ξένισε η επιλογή του Μπαντέρας, αλλά εμπιστεύομαι αλμοδοβάρ και την ανωμαλία που κουβαλάει.

Δημοσ.

Απο καλλιτεχνική ανωμαλία εχει μπόλικη :-D

Ο Μπαντερας στέκεται πολυ καλα, δεν κανει κατι το συγκλονιστικό αλλα τον βοηθάει ο ιδιος ο ρόλος του.

Δεν εχει βγει σε πολλες αίθουσες απ οτι ειδα, αλλα εχει βγει σε αρκετές (για Αθηνα παντα μιλάω)

Δημοσ.

εχει σκηνη με προσωπο χωρις πετσα; οπως στο Faceless του 89?

καμμια σχεση...

προβλεψιμη η ταινια απο τα μισα της

Δημοσ.

την ειδα την ταινια και ηταν πολυ κουλη

δεν νομιζω οτι ταιριαζε μια ταινια τετοια στο Μπαντερας κι ας επαιξε καλα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Aν δεν έχετε δει την ταινία μην συνεχίζετε...

Λοιπόν έχω αυτό το σενάριο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Το έχω ποστάρει και στο /tv/ αλλά πάπαλα.

Έχω την εντύπωση πως στο τέλος ο Banderas αφήνει την "κυρία" να ξεφύγει σκηνοθετώντας την απόδραση της!

Που το στηρίζω:

1. και βασικότερο. Οι πιστολιές μου ακούστηκαν σαν πιστολιές νεροπίστολου και ήμουν κ στον κινηματογράφο που ξέρουμε πως ακούγονται!

2. Κάποια στιγμή η βοηθός του του φέρνει ένα μπιτόνι με αίμα απο φρεσκοσφαγμένο ζώο. Απ' ότι θυμάμαι δεν δείχνει να το χρησιμοποιεί ούτε λέει που το χρειάζεται. Μπορούσε να είναι το ψεύτικο αίμα στο σκηνικό απόδρασης!

3. Σε διάφορα σημεία στην ταινία αυτός αναρωτιέται τι να τον/την κάνει επειδή δεν θέλει να τον/την σκοτώσει όπως δηλώνει!

4. Σκηνοθετώντας την απόδραση του είναι σίγουρος πως ο/η άλλος/άλλη δεν θα τον κυνηγήσει γι' αυτά που του/την έκανε.

Αν θυμηθώ και τίποτα άλλο θα το ποστάρω. Πάει καιρός που την είδα. Γι' αυτό δεν θυμάμαι και ονόματα χαρακτήρων.

Πραγματικά ελπίζω να συμμετέχει κάποιος γιατί δεν μπορώ να βρώ άτομο να την έχει δει και να έχει προσέξει τα παραπάνω...

Δημοσ.

Aν δεν έχετε δει την ταινία μην συνεχίζετε...

Λοιπόν έχω αυτό το σενάριο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Το έχω ποστάρει και στο /tv/ αλλά πάπαλα.

Έχω την εντύπωση πως στο τέλος ο Banderas αφήνει την "κυρία" να ξεφύγει σκηνοθετώντας την απόδραση της!

Που το στηρίζω:

1. και βασικότερο. Οι πιστολιές μου ακούστηκαν σαν πιστολιές νεροπίστολου και ήμουν κ στον κινηματογράφο που ξέρουμε πως ακούγονται!

2. Κάποια στιγμή η βοηθός του του φέρνει ένα μπιτόνι με αίμα απο φρεσκοσφαγμένο ζώο. Απ' ότι θυμάμαι δεν δείχνει να το χρησιμοποιεί ούτε λέει που το χρειάζεται. Μπορούσε να είναι το ψεύτικο αίμα στο σκηνικό απόδρασης!

3. Σε διάφορα σημεία στην ταινία αυτός αναρωτιέται τι να τον/την κάνει επειδή δεν θέλει να τον/την σκοτώσει όπως δηλώνει!

4. Σκηνοθετώντας την απόδραση του είναι σίγουρος πως ο/η άλλος/άλλη δεν θα τον κυνηγήσει γι' αυτά που του/την έκανε.

Αν θυμηθώ και τίποτα άλλο θα το ποστάρω. Πάει καιρός που την είδα. Γι' αυτό δεν θυμάμαι και ονόματα χαρακτήρων.

Πραγματικά ελπίζω να συμμετέχει κάποιος γιατί δεν μπορώ να βρώ άτομο να την έχει δει και να έχει προσέξει τα παραπάνω...

Εγω τα πρόσεξα όλα αυτά που λές αλλα το θεωρώ παρατραβηγμένο σενάριο απο την άποψη οτι τα στοιχεία που παραθέτεις δεν μπορούν να το στηρίξουν ούτε κατα 10%. Επίσης έχεις και ένα λάθος που κάνει τις πιθανότητες του σεναρίου σου <<10%:

Ο Banderas έκανε στο τεχνητό δέρμα γεννετική μετάλλαξη με γονίδια γουρουνιού. Κάλλιστα το ζωϊκό αίμα θα μπορούσε να είχε αυτήν την χρήση. Επίσης ο θόρυβος που λές είναι καθαρά υποκειμενικό.

Εμένα μου φάνηκε αρκετά καλή ταινία 8/10 σίγουρα. Αρρωστημένη αλλα όμοφρα δομημένη. Ποιος δεν θα ήθελα να κάνει τα ίδια άμα μπορούσε σε μία ανάλογη περίπτωση οπου κάποιος έχει

προξενήσει τέτοια ζημιά στην κόρη σου.

Δημοσ.

Mπορεί και να έχεις δίκιο συνεπώς να μπερδεύομαι.

Πάντως για μένα αυτό το happy end (αν είναι όντως) ρίχνει πολύ την ταινία σε ποιότητα. Είναι ταινία εκδίκησης ρε γαμώτο! Δεν μαθαίνουν τίποτα από τους Κορεάτες...

Θα περιμένω για να την ξαναδώ και να την μελετήσω ενδελεχώς.

Δημοσ.

Κι εμένα μου άρεσε, τον Νοέμβριο την είχα δει. Όχι και η καλύτερη της χρονιάς πέρυσι, αλλά αρκετά καλή. Μου έμειναν αρκετές σηκνές απο την ταινία.

Δημοσ.

Ρε παιδια ποσο υπερεκτιμημενος ειναι ο Αλμοδοβαρ?Πραγματικα ποσο?

Η ταινια ναι μεν εχει καποιες ενδιαφερουσες σκηνες και καλες ερμηνειες αλλα περα απο αυτο ειναι μια ανουσια ανωμαλια.

Δημοσ.

ανουσια ανωμαλια.

Με αυτή την φράση είναι σαν να περιγράφεις ένα ολόκληρο κεφάλαιο του παγκόσμιου κινηματογράφου. Για αρχή η συγκεκριμένη είναι

μια ταινία εκδίκησης ΜΕ happy end (εξωφρενικό για μένα!).

Επομένως τι εννοείς με το ανούσια; Όσο για το ανωμαλία μην το σχολιάσω. Μάλλον δεν έχεις δει ταινίες του σύγχρονου ασιατικού κινηματογράφου.

Ανούσια ανωμαλία θα χαρακτήριζα τον Κυνόδοντα, παρ' όλο που μου άρεσε σαν ταινία.

Δημοσ.

Ρε παιδια ποσο υπερεκτιμημενος ειναι ο Αλμοδοβαρ?Πραγματικα ποσο?

Η ταινια ναι μεν εχει καποιες ενδιαφερουσες σκηνες και καλες ερμηνειες αλλα περα απο αυτο ειναι μια ανουσια ανωμαλια.

Mια χαρα ειναι ο Αλμοδοβαρ. Ούτε υπερεκτιμημένος ούτε υποεκτιμημένος. Είναι απο τους λίγους σκηνοθέτες που έχει ακριβώς την φήμη και την θέση που του αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...