kostas1908 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Θέλω να ξεκινήσω ακουστική κιθάρα και θα ήθελα να μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες μέχρι 150 ευρώ. Ξέρω ότι με τόσα λεφτά δεν παίρνω και της καλύτερης ποιότητας κιθάρα, αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ θέλω να παίζω απλά για μένα και την παρέα μου, οπότε φαντάζομαι κάτι μπορεί να γίνει. Τι λέτε;
thanocaster Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Πήγαινε άκου τη Lag T66D, τη Fender CD-60, τις Cort AD-850 και AD-880 και την Yamaha F310.
kostas1908 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει και εγώ, είχα καταλήξει στη Fender CD-60 ως μια καλή επιλογή, και χαίρομαι που τη βλέπω ανάμεσα στις προτάσεις σου. Επειδή δεν της έχω ακούσει όλες όμως, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Αυτό που θέλω είναι ο ήχος της κιθάρας να μην είναι στυλ country, αλλά πιο "ζεστός", δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Ποιά από αυτές θεωρείς ότι είναι πιο κοντά σε αυτό;
thanocaster Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δεν υπάρχει "ήχος country" ή "ζεστός ήχος" όσον αφορά στην κιθάρα. Όποια και να πάρεις, ο τελικός της ήχος είναι συνισταμένη ΠΟΛΛΩΝ πραγμάτων (πχ τί χορδές -τύπος, βάρος- φοράει, πώς είναι σεταρισμένη η κιθάρα -πχ ύψος χορδών-, πώς παίζεις -πένα, δάχτυλα, τεχνική κλπ- κοκ). Πήγαινε και άκου τα όργανα και όποιο σου κάθεται καλύτερα αυτό πάρε. Μετά, εφόσον θελήσεις, "φέρνεις" τον ήχο εκεί που θέλεις παίζοντας με τις παραμέτρους που ανέφερα πιο πάνω.
kostas1908 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Φαντάζομαι όμως τα υλικά κατασκευής, οι χορδές όπως είπες και άλλα θα παίζουν κάποιο ρόλο. Πάντως είμαι ανάμεσα στη Fender και τη Yamaha. Θα πάω να δω και τις δύο μαζί και θα αποφασίσω. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
thanocaster Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Υλικά κατασκευής, αν εννοείς τα ξύλα, παίζουν ρόλο στις ακουστικές, αλλά πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο τύπος της κιθάρας, όπου στο budget σου μιλάμε μόνο για dreadnought. Επίσης, όλες φοράνε πάνω κάτω τα ίδια ξύλα (Spruce top, και όλο το υπόλοιπο mahogany), οπότε μην ψάχνεις εκεί τον ήχο που θες. Πήγαινε και άκου τες και μην μπλέκεις σε αιώνιες αναζητήσεις και συζητήσεις περί ξύλων και χαρακτηριστικών. Επίσης, δώσε και μια ευκαιρία σε Lag και Cort. Προσωπικά το πιο πιθανό είναι να διάλεγα μια από αυτές (μάλλον τη Lag).
kostas1908 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Επειδή ακριβώς θα είναι η πρώτη κιθάρα μου θέλω να πάρω κάποια και να μην το μετανιώσω μετά. Τέλοσπαντων θα πάω να τις δω όλες και θα αποφασίσωσ.
kostas1908 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Και κάτι ακόμα, γιατί δεν μπορώ να βρω την Cort AD880 σε κανένα ελληνικό μαγαζί σε χρώμα sunburst;
santana99 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα, για να μην ανοίξω νέο θέμα. Ενδιαφέρομαι και εγώ για ακουστική κιθάρα ταβάνι 150ευρώ. Εκτός από αυτές που έχει γίνει αναφορά στο θέμα και την Epiphone AJ-10 που διάβασα πως είναι καλό value for money, υπάρχει και κάτι άλλο να κοιτάξω; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα