anttsit Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Θα το θεωρούσατε προσφορά; Με ενδιαφέρει κυρίως η e-sata, δε βρήκα κάτι φτηνότερο με τέτοια διασύνδεση. Μήπως όμως λόγω της κατάστασης με τους δίσκους γενικά, ακόμα και τα ~100 που ζητάνε είναι πολλά; Δηλαδή, 3-4 μήνες πριν μπορεί να ήταν φτηνότερος;
washcloud Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Σαφώς και είναι "προσφορά", και σαφώς "προ Ταϋλάνδης" θα τον έβρισκες φθηνότερο - όπως θα έβρισκες φθηνότερο σκέτο σκληρό και θα έπαιρνες μια θήκη για να έφτιαχνες το δικό σου σετάκι ώστε να μην είσαι "εγκλωβισμένος" με έναν "φιξ" εξωτερικό τη θήκη του οποίου καν δεν μπορείς ν' ανοίξεις σε περίπτωση προβλήματος πχ του controller της, κι έρχεσαι σε δίλλημμα "τον Δίσκο Ένα, ή τα Αρχεία Τρία...;". Για να μην πω για την ελεεινή "εγγύηση αντικατάστασης" των 2 χρόνων (...που συνήθως παρέχουν οι "φιξ εξωτερικοί"), σε αντιδιαστολή με τους WDκατά τί ακριβότερους μεν, αλλά παρέχοντες 5χρονη εγγύηση Black Edition της WD (σε συνδυασμό με την πιο φτηνή θήκη). Tεσπα, αφού ειδικά λέμε για USB χρήση, καλύτερα θα έπαιρνα στα περίπου ίδια λεφτά ακόμα κι έναν "green" δίσκο (με κυμαινόμενη ταχύτητα περιστροφής του μοτέρ από τις 5400 έως τις 7200 - αντί δηλαδή τις "μια κι έξω" 7200), δηλαδή δίσκο στα 84+3(μεταφορικά, εκτός κι αν μπορείς να τον πάρεις απ' το κατάστημα)=87€, και μια 3.5άρα θήκη στα 16, σύνολο δηλαδή 103 (ένα εφτάρι παραπάνω από της "προσφοράς" του eshop, αλλά με 1 χρόνο παραπάνω εγγύηση αντικατάσταση στον δίσκο (που ισοδυναμεί με νέο δίσκο) (εκτός κι αν πάει 5-10 παραπάνω για μεταφορικά/αντικαταβολή, αν δεν μπορείς να την πάρεις απ' το κατάστημα), και, κυρίως, τη δυνατότητα να ανοιγοκλείνω τη θήκη (και για λόγους εγγύησης, αλλά όχι μόνο, καθώς μπορείς να συνδέσεις άλλο δίσκο στη θέση του αρχικού, αν τυχόν χρειαστείς). Tα παραπάνω, αν συμβιβάζεσαι με USB και όχι e-SATA. Σε άλλη περίπτωση, παίρνεις e-SATA δυνατοτήτων θήκη στα 24€ (από μαγαζί, αλλιώς στα 27+μεταφορικά/αντικαταβολή (υποθέτω και πάλι γύρω στα 5-10€). Σε κάθε περίτπωση, ξανατονίζω ότι εγώ ΔΕΝ θα το "ρίσκαρα" με έτοιμο εξωτερικό δίσκο.
babisgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Για ποιο λόγο να μην μπορείς να ανοίξεις έναν έτοιμο "φιξ" εξωτερικό δίσκο. Μια χαρά ανοίγουν και διαχωρίζονται οι controler απο τον hd και συνήθως είναι ποιο οικονομικό να το πάρεις έτοιμο.
frap73 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Γιατί κάποιές "φιξ" δεν είναι φτιαγμένες για να ανοίγουν και μόλις τις ζορίσεις λίγο κάνουν "κρατς" !
achilles_g_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Και πάπαλα η εγγύηση αν τον ανοίξεις.....
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Για ποιο λόγο να μην μπορείς να ανοίξεις έναν έτοιμο "φιξ" εξωτερικό δίσκο.Μια χαρά ανοίγουν και διαχωρίζονται οι controler απο τον hd και συνήθως είναιποιο οικονομικό να το πάρεις έτοιμο. ...δεν ξέρω αν μας γράφεις από παράλληλο σύμπαν. Αν πάντως ναι, σε αυτό εδώ η συντριπτική πλειοψηφία των έτοιμων εξωτερικών έχουν κουμπώματα/δεσίματα/βιδώματα ή ταινίες ασφαλείας τα οποία αν παραβιαστούν, βιάζεται η εγγύηση αντικατάστασης, πράγμα που πρώτο-πρώτο κοιτάνε είτε στον μεταπράτη απ' όπου αγοράστηκαν, ή, ακόμη χειρότερα, στη μαμά παραγωγό όπου θα καταλήξουν ως αντικείμενο RMA, και ενδέχεται να επιστραφούν με "πρόστιμο". Και συνήθως ΔΕΝ γίνεται να μην παραβιαστούν ώστε ν' ανοιχτούν... Και όλο αυτό, μόνο "μια χαρά" δεν δικαιούται να χαρακτηρίζεται...
_emperor Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Να δωσω και εγω την προσωπικη μου εμπειρια με εξωτερικο δισκο Seagate FreeAgent 500GB. Ειχε μεσα την περιφημη σειρα 7200.11 που μου εμεινε στα χερια, αναγκαστηκα και το ανοιξα μηπως καταφερω και σωσω τιποτα (τιποτα τελικα). Φυσικα και τον εστειλα πισω ανοιγμενο και...ηρθε refurbished πισω χωρις κανενα θεμα...Ισως τελικα οι μεγαλες εταιρειες να μη κοιτανε καν στο RMA την κατασταση του δισκου...
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 ...ειδικά αυτές είναι που το κοιτάνε, καθώς οι μεταπράτες δεν έχουν καν τη δυνατότητα (και ούτε φυσικά καν μπαίνουν στη διαδικασία) να ανοίξουν μία θήκη για να δουν εάν εσωτερικά είναι που έχει σημάδια. Έπεσες στην περίπτωση; Πιθανώς. Τη στιγμή όμως που η επίσημη πολιτική λέει "warranty void if open", το ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ εσύ σε άλλον να το δοκιμάσει, με ενδεχόμενο κυρίως να τον κάψεις αλλά και να σε βρίζει...; Me not, για να μην πω για τις πόσες περιπτώσεις που έχω δει όπου πρακτικά όταν έρθει η ώρα του ανολιγματος, να σπάει ο κόσμος που προσπαθεί να ανοίξει θήκες (λόγω μαλακίας; Λόγω αγαρμποσύνης; Λόγω βιασύνης; ) τα πλαστικά με τέτοιο εμφανή τρόπο (μέχρι να λείπουν κομμάτια μιλάμε), που ούτε καν στον μαγαζί απ' όπου έγινε η αγορά δεν τον δέχονται για αντικατάσταση. Φιξ εξωτερικός=keep away λοιπόν, η γενική προτροπή.
_emperor Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξερω αν επεσα στην περιπτωση, εγω απλα καταθεσα την προσωπικη μου μαρτυρια. Επισης να προσθεσω οτι προσφατα χρησιμοποιησα το RMA της Crucial και παλι με ανοιγμενο SSD (!!) πηρα πισω νεο σφραγισμενο... Τυχαιο πάλι? Τι να πω.. Σιγουρα οι ετοιμες λυσεις εγκυμονούν κινδύνους αλλα...ειναι οι πιο γρηγορες για αρχαριους χρηστες σαφως και προτιμω να παρω ξεχωριστα κομματια
scullyist Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει πλέον κανένας κατασκευαστής από τους μεγάλους που να μην κάνουν τις θήκες έτσι ώστε να φαίνεται ότι άνοιξαν? Προσωπικά, δε νομίζω. Πρόσφατα αναγκάστηκα ν'ανοίξω τον 320αρη expansion που είχαμε πάρει από την προσφορά του electroworld κι εκεί που ήταν να χαρώ διότι για πρώτη φορά φαινόταν ν'ανοίγει τόσο μα τόσο εύκολα κ χωρίς να μένει ίχνος στα πλαστικά, στην τελευταία κίνηση που σήκωσα -με το γάντι- τελικά το καπάκι, φάνηκε η μαεστρία τους, παναθεμά τους. *Καρφίτσες* πλαστικά κουμπωματάκια, τόσο μα τόσο μικρά, ίσα ίσα αρκετά για να φαίνεται ότι έχει ανοιχτεί (κ να μην ξανακουμπώνει βέβαια).
washcloud Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξερω αν επεσα στην περιπτωση, εγω απλα καταθεσα την προσωπικη μου μαρτυρια. Επισης να προσθεσω οτι προσφατα χρησιμοποιησα το RMA της Crucial και παλι με ανοιγμενο SSD (!!) πηρα πισω νεο σφραγισμενο... Τυχαιο πάλι? Τι να πω.. ...τίποτα να μην πεις, και να σταματήσεις ν' ασχολείσαι με δίσκους και να το γυρίσεις σε Lotto, Joker κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα