Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα PC στο οποίο σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών μπας και καταφέρω να παίξω κανα παιχνίδι αξιοπρεπώς! Το σύστημα αποτελείται από:

CPU: Intel E6400 o/c 3.02 GHz

RAM: 4GB DDR2 800

M/B: Abit AB9 Pro

HD: 2x80GB σε raid 0 (για το λειτουργικό)

PSU: Corsair Pro Series 650W

GPU: X1950 Pro

Monitor: 24" 1920x1080

Τα παιχνίδια που συνήθως παίζω είναι racing (Dirt/Shift/NFS, κλπ). Το ερώτημα λοιπόν που με απασχολεί είναι αν αξίζει να ξοδέψω ένα ποσό μέχρι 120-140€ για να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών και να παίζω σαν άνθρωπος ή θα είναι πεταμένα λεφτά λόγω της παλαιότητας του υπόλοιπου συστήματος. Σκέφτομαι για HD6850, αλλά από την άλλη μήπως δεν δω τα ανάλογα αποτελέσματα λόγω bottleneck; Και αν η 6850 είναι υπερβολική, ποια τότε;

Εν τω μεταξύ νέο σύστημα προγραμματίζω να στήσω μετά από 10-12 μήνες. Οπότε τι λέτε; Αναβαθμίζω GPU ή να το αφήσω για το νέο σύστημα;

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!!

:rolleyes:

Δημοσ.

Αν φτιάξεις σύστημα τόσο σύντομα και δεν καίγεσαι. Καλύτερα να το αφήσεις. Και να χτυπήσεις κάτι δυνατό τότε.

Αμα πάλι θες δε και καλά να πάρεις τώρα στην θέση σου θα έπαιρνα μια μεταχειρισμένη GTX 460 η κατι αντίστοιχο σε ati απο τις αγγελιες του inso πάνω κάτω στα 80 ευρα :D

Δημοσ.

Σου προτείνω να πας για 6850 την έχω και εγώ σε παρόμοιο pc με λίγο καλύτερο επεξεργαστή (e7500,4gb ram,1080p) παίζω Dirt3 με minfps=47,avg=56 και max=60.

Δημοσ.

6850, πάρε την πιo φτηνή που θα βρείς. είναι ότι πρέπει για το υπόλοιπο σύστημα. σε 12 μήνες παίρνεις κατι καλύτερο ή μια 2η μεταχειρισμένη.

Δημοσ.

Οπότε η 6850 "παίζει" με το σύστημά μου. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες! Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω όντως για τη φθηνότερη που μπορώ να βρω στην αγορά (και μάλλον καινούργια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο)!

Δημοσ.

Και απο τις νεες καρτες? Tης σειρας amd 6xxx αλλα και της σειρας nvidia? Τι επιδοσεις φτανω?

Νομίζω πέφτει ανάμεσα σε 6970 και 6990 από nv πρέπει να είναι κοντά σε μια 580.

Δημοσ.

Έχοντας δοκιμάσει πριν καιρό 2χ6870 θα έλεγα να αποφύγεις τις 2χ6850 και να προσανατολιστείς καλύτερα σε κάποια πιο μεγάλη κάρτα ειδικά εάν παίζεις σε 1080p ή μεγαλύτερη ανάλυση.

Δημοσ.

Λοιπόν, αγόρασα τελικά σήμερα την Powercolor HD 6870.

Δοκίμασα μόνο Dirt 3 σε 1920x1080, όλα full, και δεν είδα ούτε υποψία κολλήματος!

Και αυτό με το σύστημά μου που μετράει στο χαλαρό μια πενταετία!! Το Windows Index έδωσε στα γραφικά 7,8.

Είμαι ικανοποιημένος (έστω κρίνοντας μόνο από το Dirt 3) αν και είχα επιφυλάξεις για τις ATI γιατί αρκετά βίντεο Dirt3 που είδα στο youtube έκαναν κολληματάκια (μόνο στις Ati), ενώ σε GTX460/560ti παρατηρούσα πιο ομαλή κίνηση.

Στα χρήματά της (169 €) δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη κάρτα με καλύτερο λόγο απόδοσης/τιμής. Συν το ότι είχε μέσα στη συσκευασία και κωδικό για το Dirt3!!! :) :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...