drafex Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά. Πέρυσι αγόρασα ενα desktop με 4πυρηνο amd athlon και ατι 5850 κάρτα οθόνης. Του φορεσα τα windows 7 64bit. Από την αρχή μου εμφάνιζε μπλέ οθόνη με διαφορετικά bugcodes κάθε φορα. Έβαλα drivers, εκανα memory check, t;ipota. Τελικά του ξαναέβαλα τα τελευταία windows 7, και παλι τα ίδια. Μάλλον hardware φαίνεται. Μπορώ να αποφύγω το σέρβις ή όχι? Πως μπορώ να βρώ τι φταίει? Ευχαριστώ.... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2012 από drafex
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Τελικά του ξαναέβαλα τα τελευταία windows 7 Απο αυτο και λαμβανοντας υποψιν τα διαφορετικα bugcodes, λογικα πας για hardware. Οταν λες πως εκανες memory check, με ποιο προγραμμα και ποσες ωρες το εκανες? Το υπολοιπο hardware το εχεις ελεγξει?
drafex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση. Το memory check αν θυμάμαι για κάνα 2ωρο-3ωρο. Πως να ψάξω για hardware. Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα?
panos0100 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 κοιταξε φιλε μου να σου πω υπαρχουν πολλες περιπτωσεις με μπλε οθονη την μνημη την κοιταξες δεν εχει κατι τελιωσε το θεμα καρτα γραφικων δες μηπως στην μπλε οθονη σου βγαζει ατι nvidia εκτος απο τα κινεζικα καπου στην οθονη επισης πρεπει να δεις τις θερμοκρασιες, εγω σου πρωτεινω το hwmonitor μπορεις απο εκει να δεις τι γινεται 99% ειναι πρωβλημμα υλικου σου το λεω γιατι πολλες φορες μου ετυχε εχεις μηπως καμια καρτα επεκτασης μεσα επισης ο κυριος πιο πανω πιστευω ειναι ο καλυτερος γιατι και εμενα με βοηθησε σε τετοιο ζητημα και απεφυγα τον τεχνικο χιλια ευχαριστω gio ειχα μια καμμενη καρτουλα ηχου ψαξε λιγο αυτα που σε ειπα
drafex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ξέχασα κάτι σημαντικό. Στο πρώτο boot βγάζει πάντα μπλε οθόνη ενώ στο καπάκι δεύτερο boot λειτουργεί κανονικά και πολύ σπάνια κρασαρει. Δηλαδή όλον αυτόν τον καιρό απλά το bootαρω 2 φορές για να λειτουργήσει! Περίεργο, ε?
panos0100 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 παρα πολυ περιεργο δηλαδη οταν ανοιγεις το μηχανημα περναει το bios εκει την μαρκα και μετα μπλε οθονη? ή πριν
drafex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Την 1η φορά ανοιγει τα windows για 1 λεπτό περίπου , ρίχνει μπλέ οθόνη και όταν το ξαναμπουτάρω λειτουργεί κανονικά!
panos0100 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 εχεις καρτες επεκτασεις μεσα καταλαβαινεις καρτα ηχου δυκτιου ή δεν εχεις τιποτα εμενα για πρωβλημμα στον δισκο μου φενεται δηλαδη να παταει ο δισκος την πρωτη φορα σε χαλασμενο κομματι και μετα να καταφερνει να το περασει εχοντας ζεσταθει αν μπορεις να κανεις και ενα τεστ τον δισκο καλα θα ητανε
drafex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ok thanks, λογικό ακουγεται. Κάποιο πρόγραμμα ειδικό για σκληρό υπάρχει?
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Το memory check αν θυμάμαι για κάνα 2ωρο-3ωρο. Πως να ψάξω για hardware. Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα? Δεν μου ειπες ποιο memory test εννοεις ομως. Σε περιπτωση που δεν εχεις κανει το memtest, κατεβασε το, καψτο σε ενα cd, κανε boot απο αυτο και αστο να τρεξει για ενα τετραωρο. Ετσι θα βεβαιωθεις πως η μνημες σου ειναι οκ(..ή εχουν προβλημα). Στη συνεχεια ελεγξε το σκληρο σου δισκο με το hard disk sentinel και τα διαγνωστικα του σκληρου απο το site του κατασκευαστη. Για αρχη αυτα.
panos0100 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 βαιβεα πες μου στα γρηγορα μαρκα σληρου και θα σου πω αμεσως πως το κατεβαζεις και πως θα το κανεις παντως το συγκεκριμενο προγραμμα που λεει και ο gio ειναι παρα πολυ καλο και δεν λεει ποτε ψεμματα και λειτουργει σε πραγματικο χρονο ενα παραδειγμα δικο μου ειχα πρωβλημμα με την ταση και ο δισκος κατεβηκε 99% αμεσως βρηκε οτι ειχα bad sec μου εδωσαν καινουριο αλλα εγω πρωτεινα της wd το διαγνωστικο βεβεα αν ειναι το πρωβλημμα στον δισκο και τα δυο προγραμματα θα σου το βρουν κανε πρωτα αυτο που λεει ο gio και μετα κανε και το αλλο
drafex Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Ναι το memtest με cd έκανα για ώρες πολλές. Δεν έδειξε κατι...western digital έχω. Θενκς
panos0100 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 το εκανες το τεστ για τον δισκο? ή θες οδηγιες λοιπον 1 πανε google γραψε westrn digital και μετα στην σελιδα την κεντρικη που θα σε βγαλει πατας υποστιριξη και υλικο προς λυψη 2 μετα επιλεγεις την κατηγορια σατα και σας και μετα το μοντελο του δισκου αν δεν το ξερεις πατα εναν οπιον θες απο σειρα καβιαρ μπλε ή μαυρο δηλ cavia blue caviar black 3 επιλεγεις το δισκακι και πατας data diag for windows 4 το αρχειο που θα κατεβασει θα ειναι σιμπιεσμενο εσυ θα τρεξεις το εκτελεσιμο exe χωρις αποσυμπιεση θα ξεκικνησει το προγραμμα πας στην επιλογη to run tests or click θα πατησεις εκεινο και μετα την επιλογη για το γρηγορο τεστ γιατι το αλλο αργει αν εχει πρωβλημμα ο δισκος στις πρωτες γραμμες που κανει το τεστ θα εμφανιστει
drafex Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 1000 ευχαριστώ panos για τις αναλυτικές οδηγίες. Το WD πρόγραμμα δε μου δούλεψε(?!) αλλά έβαλα το hard disk sentinel και έδειξε κυκλικό έλεγχο πλεονασμού σε πολλά sectors. Οπότε δίσκος μάλλον το πρόβλημα ε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα