Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Arfa Karim από το Πακιστάν άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από νοσηλεία 26 ημερών. Η μόλις 16 ετών Arfa ήταν η νεαρότερη Microsoft Certified Professional, έχοντας κερδίσει τον τίτλο αυτό στην εξωπραγματική ηλικία των 9 ετών.

300x225x2012_1_14-2012_1_14_12_49_47-300x225.jpg.pagespeed.ic.Iqa1HXKJCp.jpg

Η μικρή εισήχθη σε νοσοκομείο της χώρας με καρδιακή προσβολή, έπειτα από επιληπτική κρίση. Έκτοτε, ήταν σε κώμα με τους γιατρούς να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η περίπτωσή της απασχόλησε τον Bill Gates, ο οποίος την είχε γνωρίσει προσωπικά. Ο Gates προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας και έδωσε εντολή σε ομάδα Αμερικανών γιατρών να συνεργαστούν με τους Πακιστανούς συναδέλφους τους μέσω video conference. Οι δύο ομάδες συζητούσαν για τη διαδικασία διακομιδής της σε αμερικανικό νοσοκομείο, δυστυχώς όμως η Arfa εξέπνευσε.

Η μικρή είχε καταπλήξει τους πάντες με τις γνώσεις της και τη βαθιά κατανόηση τεχνολογικών εννοιών που αποτελούν άλυτο γρίφο για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι βέβαιο ότι θα είχε μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, όμως δε θα δούμε ποτέ το ταλέντο της να ξεδιπλώνεται.

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κρίμα, πολυ μικρή...

Αλλα ρε παιδιά για να έχει πάρει τέτοια διάκριση απο τα 9, δηλαδή απο τι ηλικία ασχολιόταν με τους υπολογιστές. Εμένα αυτό μου φαίνεται εξωπραγματικό και σίγουρα θα έπαιξε ρόλο για την υγεία του παιδιού. Τέσπα, RIP.

Δημοσ.

Αλλα ρε παιδιά για να έχει πάρει τέτοια διάκριση απο τα 9, δηλαδή απο τι ηλικία ασχολιόταν με τους υπολογιστές. Εμένα αυτό μου φαίνεται εξωπραγματικό και σίγουρα θα έπαιξε ρόλο για την υγεία του παιδιού. Τέσπα, RIP.

Eγω στα 11 μου ειχα μαθει απο μονος μου εντελως, χωρις βοηθεια απο πουθενα (ουτε google), DOS. Συνεχιζω να ειμαι υγιης ασε που ως τα 19 μου επαιζα-συνδυαζα και μπασκετ σε υψηλο επιπεδο, μετα τα παρατησα λογω σπουδων.

Ειναι αρκετα υπερβολικο να σχετιζουμε την γνωση και την ενασχοληση με Η/Υ με τοσο σοβαρα προβληματα υγειας.

Δημοσ.

Eγω στα 11 μου ειχα μαθει απο μονος μου εντελως, χωρις βοηθεια απο πουθενα (ουτε google), DOS. Συνεχιζω να ειμαι υγιης ασε που ως τα 19 μου επαιζα-συνδυαζα και μπασκετ σε υψηλο επιπεδο, μετα τα παρατησα λογω σπουδων.

Ειναι αρκετα υπερβολικο να σχετιζουμε την γνωση και την ενασχοληση με Η/Υ με τοσο σοβαρα προβληματα υγειας.

Είναι άτοπο να μιλάμε γι αυτό το θέμα από τη στιγμή που δε ξέρουμε τον τρόπο ζωής της κοπέλας.

Για τον εαυτό σου, είπες μόνος σου ότι ασχολιόσουν με το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, κοινώς δεν έκανες καθιστική ζωή αλλά αθλούσουν.

Δεν είναι το ίδιο να κάθεσαι στο PC 5-6 ώρες και μετά να πηγαίνεις για ένα 3ωρο σκίσιμο στο γήπεδο με το να... κάθεσαι στο PC 5-6 ώρες. Σκέτο.

Και επίσης το να γίνεις Microsoft Certified Professional δεν απαιτεί την ίδια ενασχόληση με το να... μάθεις να δουλεύεις το DOS. Αυτονόητα πράγματα. Το πιο πιθανό είναι ότι το κορίτσι έλιωνε (κυριολεκτικά) μπροστά στο PC της, κάτι που σίγουρα επηρέασε αρνητικά την υγεία της.

Δημοσ.

Είναι άτοπο να μιλάμε γι αυτό το θέμα από τη στιγμή που δε ξέρουμε τον τρόπο ζωής της κοπέλας.

Για τον εαυτό σου, είπες μόνος σου ότι ασχολιόσουν με το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, κοινώς δεν έκανες καθιστική ζωή αλλά αθλούσουν.

Δεν είναι το ίδιο να κάθεσαι στο PC 5-6 ώρες και μετά να πηγαίνεις για ένα 3ωρο σκίσιμο στο γήπεδο με το να... κάθεσαι στο PC 5-6 ώρες. Σκέτο.

Και επίσης το να γίνεις Microsoft Certified Professional δεν απαιτεί την ίδια ενασχόληση με το να... μάθεις να δουλεύεις το DOS. Αυτονόητα πράγματα. Το πιο πιθανό είναι ότι το κορίτσι έλιωνε (κυριολεκτικά) μπροστά στο PC της, κάτι που σίγουρα επηρέασε αρνητικά την υγεία της.

Το παραδειγμα του DOS στην ηλικια των 11 αναφερθηκε γιατι κι αυτο ηθελε αρκετες ωρες και αρκετο στιψιμο μυαλου-λιωσιμο. Προφανως και καμια σχεση με MS certified Prof ενος 9χρονου κοριτσιου.

Και το χρησιμοποιησα για να πω οτι οσο περιπλοκο κι αν ακουγεται κατι, οσο λιωσιμο κι αν νομιζει καποιος οτι θελει, ολα εχουν να κανουν με τη ζωη που επιλεγει να κανει ο καθενας.

Μπορεις να εισαι Microsoft certified απτα 9/19/29 σου και να γυμναζεσαι 3 ωρες την μερα. Μου ειναι λιγο δυσκολο να φανταστω 9χρονο παιδι απο χωρα που δεν φημιζεται για Αμερικανικο τροπο ζωης (pc/tv/χαμπουργκερ κλπ) οτι δεν εβγαινε για παιχνιδι εξω και οτι τελικως πηγε απο καρδια/επιληψεια γιαυτο το λογο.

Anyway σε καθε περιπτωση θεωρω υπερβολικες τις οποιες εικασιες/υποθεσεις για το αν η πληροφορικη της κατεστρεψε την υγεια και την οδηγησε στο θανατο. Το να πηγαινεις απο καρδια στα 16 σου, χωρις να ειμαι γιατρος, σημαινει οτι προυπαρχει προβλημα υγειας. Απο τα 0 εως τα 16 δεν προλαβαινεις να καταστρεψεις την καρδια σου με τη ζωη σου, θαρρω.

Σχετικα με τις επιλειπτικες κρισεις δεν γνωριζω αν σχετιζεται ο Η/Υ.

Δημοσ.

Πολυ θλιβερο να "φευγουνε" νεα παιδια. Ολο και περισσοτερα παιδια ακους να πεθαινουνε απο καρδια σε μικρες ηλικιες... Ενας θεος ξερει τι μας ποτιζουνε στα φαγητα και στα αναψυκτικα που τρωμε και πινουμε. Ακομα και ο αερας που αναπνεουμε ειναι μολυσμενος απο τοξικα που επιτηδες απελευθερωνουνε στον αερα...

Δημοσ.

Γενικα ειναι λυπηρο να ακους οτι πεθαινουνε νεοι ανθρωποι.

Και πλεον εκει που μας εγουν οδηγησει/εχουμε οδηγηθει οι πιο συχνες αρρωστιες ειναι ο καρκινος,τα καρδιακα και ο διαβητης (τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει)

Η ζωη που κανουμε περιλαμβανει παντου καρκινογονες ουσιες,εκπομπες ραδιενεργειας,ακομα και αυτα που τρωμε.

Κινητο,διαφορες ουσιες που περιλαμβανουν καρκινογονα (π.χ. τα αποσμητικα),τα παντα.

Κριμα το κοριτσακι παντως ηταν και νεο.

Γενικα απο την φωτογραφια δεν φαινεται να εκανε και τρελη καθιστικη ζωη

Αλλα για να εχει επιληψια,πρεπει να ειχε αυτο το προβλημα ειτε απο οταν γεννηθηκε,ειτε την απεκτησε μικρη

Τελος,μπορει στο πακισταν να ειναι τετοιες οι συνθηκες ζωης που οι ανθρωποι ζουν μες την φτωχια και την εξαθλιωση και με κακες συνθηκες υγιεινης.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι καθιστική ζωή και χάρμπουργκερ. Στα 16 μόνο από παθολογικά αίτια πεθαίνει κανείς. Κρίμα να φεύγουν τέτοια μυαλά. Κρίμα.

Δημοσ.

Η αιτία ήταν η επιληπτική κρίση. Άμα το ψάξετε θα δείτε ότι δεν είναι σπάνιο μία επιληπτική κρίση να οδηγεί σε καρδιακή προσβολή.

Δημοσ.

Η μικρή εισήχθη σε νοσοκομείο της χώρας με καρδιακή προσβολή, έπειτα από επιληπτική κρίση.

Η επιληψια προκαλεσε την καρδιακη. Με Επιληψια μπορει να γεννηθει καποιος η να εμφανιζει σε ενα σταδιο της ζωης του ειται απο τραυματισμο ειται απο αλλους παραγοντες... Επιληψια δεν παθενεις επειδη καθεσε 8 ωρες στο PC απλα η κοπελα ηταν ατυχη με το γεγονος αυτο.

Οπως το μεγαλο κεφαλι της NASA o Stephen Hawking ο οποιος πασχει απο ALS. Το ALS δεν το απεκτησε λογο του διαβασματος αλλα απο κληρονομικα αιτια...

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Certified_Professional

Κρίμα για το κοριτσάκι όπως και κρίμα για όλα τα παιδιά που δεν πρόλαβαν να ζήσουν είτε ήταν microsoft-certified-professionals είτε όχι. :-(

http://en.wikipedia.org/wiki/Child_mortality

Το τι είχε σκοπό να κάνει ο κύριος Gates και γιατί μου είναι παντελώς αδιάφορο, είναι παντελώς ηλίθιο να εναποθέτουμε ελπίδες σε ιδιώτες.

Δημοσ.

Το τι είχε σκοπό να κάνει ο κύριος Gates και γιατί μου είναι παντελώς αδιάφορο, είναι παντελώς ηλίθιο να εναποθέτουμε ελπίδες σε ιδιώτες.

Να τις εναποθετουμε στο κρατος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...