stonecityboys Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα παιδια, Συγνωμη για την ενοχληση αλλα θελω τα φωτα σας σε κατι. Αυτο που θελω να κανω ειναι το παρακατω. Εχω κανει ενα εσωτερικο δικτυο στο σπιτι για να μπορω να στελνω αρχεια σε ενα linux που εχω στο σαλονι. Η ΙP ειναι η γνωστη 192.168.χ.χ ..Μεχρι εδω καλα. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να συνδεθω στο εσωτερικο δικτυο του σπιτιου μου και να μπορω να μεταφερω αρχεια στο linux με την χρηση ενος Laptop στο οποιο εχω τα ισια προγραμματα με τουπολογιστη που εχω σπιτι αλλα βασικα θελω να γινεται αυτο οταν ο υπολογιστης του σπιτιου ειναι κλειστος . Δηλ θελω να μπορω να εχω το Laptop μαζι μου στις διακοπες (εαν και εφοσον παμε!!!!) και να μπορω να συνδεθω οπως ακριβως κανω στο σπιτι με τον linux. Μου ειπαν οτι μπορω να το κανω αυτο ΜΟΝΟ με VPN Router. Εαν παω να παρω ενα VPN Router θα μπορεσω να το κανω αυτο? Γνωριζει καποιος? Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να μπορεσω να βλεπω το δικτυο μου και να το λειτουργω (ftp, προγραμματα κτλ) κανονικα εξ αποστασεως με κλειστο τον υπολογιστη του σπιτιου? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και εαν γνωριζει καποιος και θελει ας μου απαντησει....
ice25 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ είναι να στήσεις ένα ftpserver στο linux
stonecityboys Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 To linux δεν μορω να εγκαταστησω κατι διοτι δεν ειναι υπολογιστης αλλα Media Player HD. Απλα θελω να μπορω να δω εξ αποστασεως το εσωτερικο δικτυο μου με κλειστο τον υπολογιστη του σπιτιου....
At0m0 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 "Απλά..." Τίποτα δεν είναι απλό. Κατ' αρχήν πρέπει να ξέρεις την public IP του adsl-modem-router σου. Η πιο απλή λύση για αυτό είναι μέσω κάποιας υπηρεσίας τύπου DynDNS, οπότε π.χ. η σύνδεση στο spiti_mou_spitaki_moy.dyndns.org κατά 99% θα σε πηγαίνει πάντα στην IP του adsl-modem-router σου. Πώς και που το στήνεις αυτο; Ε μα είναι απλό... Αυτό δεν φτάνει. Ο adsl-modem-router πρέπει να ξέρει τι να κάνει όταν τον "τσιγκλάς" απέξω. Προφανώς o ίδιος ο adsl-modem-router δεν έχει κάτι να σου προσφέρει, ΕΚΤΟΣ και αν έχει επάνω του κάποιον USB δίσκο ή κάποιον usb printer (για να εκτυπώνεις από τις διακοπές; μπά άκυρο) Διαφορετικά χρειάζονται ρυθμίσεις port forwarding στον adsl-modem-router ώστε να προωθεί τα "τσιγκλίσματα" απέξω, σε κάποια "συσκευή" μέσα στο LAN, αναλόγως με το τι θέλεις να κάνεις σε αυτή την "συσκευή". Πώς και που το στήνεις αυτό; Ε μα είναι απλό... Τι θέλεις να κάνεις; Αυτό εξαρτάται από την "συσκευή" στην οποία ΕΝ ΤΕΛΕΙ θέλεις να έχεις πρόσβαση με όλα τα παραπάνω. Τι υποστηρίζει; windows shares, ftp server, vnc, RDP, τί; Προφανώς αυτό είναι το πιο απλό από τα παραπάνω (RTFM). Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί τονίζεις συνέχεια το ότι "ο υπολογιστης του σπιτιου ειναι κλειστος" Πρέπει να μαντέψουμε κάτι; Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι τι γίνεται με τις "συσκευές" που είναι σε λειτουργία. Ελπίζω να μην σε βοήθησα. Υ.Γ. Αν δεν έπιασες τίποτα από τα παραπάνω... καλές διακοπές (ή καλή επιστροφή, γιατί το post έχει αρκετές μέρες που δεν έχει απαντηθεί).
stonecityboys Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 "Απλά..." Τίποτα δεν είναι απλό. Κατ' αρχήν πρέπει να ξέρεις την public IP του adsl-modem-router σου. Η πιο απλή λύση για αυτό είναι μέσω κάποιας υπηρεσίας τύπου DynDNS, οπότε π.χ. η σύνδεση στο spiti_mou_spitaki_moy.dyndns.org κατά 99% θα σε πηγαίνει πάντα στην IP του adsl-modem-router σου. Πώς και που το στήνεις αυτο; Ε μα είναι απλό... Αυτό δεν φτάνει. Ο adsl-modem-router πρέπει να ξέρει τι να κάνει όταν τον "τσιγκλάς" απέξω. Προφανώς o ίδιος ο adsl-modem-router δεν έχει κάτι να σου προσφέρει, ΕΚΤΟΣ και αν έχει επάνω του κάποιον USB δίσκο ή κάποιον usb printer (για να εκτυπώνεις από τις διακοπές; μπά άκυρο) Διαφορετικά χρειάζονται ρυθμίσεις port forwarding στον adsl-modem-router ώστε να προωθεί τα "τσιγκλίσματα" απέξω, σε κάποια "συσκευή" μέσα στο LAN, αναλόγως με το τι θέλεις να κάνεις σε αυτή την "συσκευή". Πώς και που το στήνεις αυτό; Ε μα είναι απλό... Τι θέλεις να κάνεις; Αυτό εξαρτάται από την "συσκευή" στην οποία ΕΝ ΤΕΛΕΙ θέλεις να έχεις πρόσβαση με όλα τα παραπάνω. Τι υποστηρίζει; windows shares, ftp server, vnc, RDP, τί; Προφανώς αυτό είναι το πιο απλό από τα παραπάνω (RTFM). Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί τονίζεις συνέχεια το ότι "ο υπολογιστης του σπιτιου ειναι κλειστος" Πρέπει να μαντέψουμε κάτι; Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι τι γίνεται με τις "συσκευές" που είναι σε λειτουργία. Ελπίζω να μην σε βοήθησα. Υ.Γ. Αν δεν έπιασες τίποτα από τα παραπάνω... καλές διακοπές (ή καλή επιστροφή, γιατί το post έχει αρκετές μέρες που δεν έχει απαντηθεί). Φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Δεν εχ φυσγει διακοπες ...ακομα....μιλαμε για ποιο μετα και εφοσον και αμα με τις καταστασεις που υπαρχουν. Λοιπον εχουμε και λεμε... Η συσκευη υποστηριζει ftp και streaming. Το θεμα που λεω οτι "ο υπολογιστης του σπιτιου ειναι κλειστος" ειναι απλα αυτο που λεει. Να ειναι κλειστος.Δεν μπορω να αφησω μερες τον υπολογιστη σε on!... Ο,τι κανω θελω να το κανω απο αποσταση και με κλειστιο τον υπολογιστη του σπιτιου.Θελω να μπορω να μπαινω στο δικτυο του υπολογιστη και να λειτουργω το δικτυο απο αλλον υπολογιστη.. ΥΓ τι εννοεις με το "Ελπίζω να μην σε βοήθησα."???? γιατι να μην με βοηθησεις?
At0m0 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 "Η συσκευη υποστηριζει ftp και streaming." Άρα πρέπει να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει να κάνεις όλα τα βήματα που περιγράφω για να έχεις πρόσβαση στην ftp υπηρεσία της "συσκευής" σου. Για το streaming δεν γνωρίζω δεν ακουμπώ. "Ο,τι κανω θελω να το κανω απο αποσταση και με κλειστιο τον υπολογιστη του σπιτιου" Θα ξαναπροσπαθήσω ... Άν ο "Η/Υ του σπιτιού σου" ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάποια ειδική λειτουργία που να εμπλέκεται με την άλλη "συσκευή" ή γενικότερα με την σύνδεσή του adsl-modem-router στον ISP σου (και κατ' επέκταση στο διαδίκτυο) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος να τον αναφέρεις. "Θελω να μπορω να μπαινω στο δικτυο του υπολογιστη" Το δίκτυο ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στον "Η/Υ του σπιτιού σου". Ανήκει στον adsl-modem-router. O adsl-modem-router κάνει κουμάντο στο δίκτυό ΤΟΥ, όχι ο "Η/Υ του σπιτιού σου". Aν ο adsl-modem-router δεν λειτουργεί σωστά, δεν έχει internet o "Η/Υ του σπιτιού σου" και οι λοιπές συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Αν ο "Η/Υ του σπιτιού σου" δεν λειτουργεί σωστά (ή είναι κλειστός), το δίκτυο του adsl-modem-router είναι εκεί, λειτουργεί και εξυπηρετεί οποιαδήποτε συσκευή "θέλει internet" και ξέρει να το ζητήσει. Υ.Γ του Υ.Γ. Αυτά που γράφω προς το παρόν είναι γενικότητες και όχι σαφείς οδηγίες. Άρα δεν βοηθώ και πολύ. Για να πάρεις σαφείς οδηγίες (από οποιονδήποτε θελήσει να σε βοηθήσει) θα πρέπει να γίνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο συγκεκριμένος για κάθε ένα από τα βήματα που "απλά" σου ανέφερα. Π.χ. για να σου απαντήσει κάποιος πως ρυθμίζεις το DynDNS (ή όποια άλλη παρόμοια υπηρεσία επιλέξεις) στον adsl-modem-router σου, θα πρέπει να του πεις το μοντέλο του adsl-modem-router ώστε να σου δώσουν είτε γενικές οδηγίες ή να σε παραπέμψουν σε κάποιο σύνδεσμο (link) με αναλυτικές οδηγίες. Επίσης είναι καλό να αναφέρεις αν "το κατέχεις" το web interface του adsl-modem-router σου ή θα πρέπει να σου δώσουν πιο αναλυτικές οδηγίες. κ.λπ., κ.λπ. Και πάλι, ελπίζω να μην σε βοήθησα Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα