TheELF Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Εδώ θα βρεις αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία,ιδίως το γράφημα τα εξηγεί όλα. http://www.eventhelix.com/realtimemantra/faulthandling/reliability_availability_basics.htm
washcloud Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Ο μέσος όρος ζωής του δίσκου φαντάζομαι ότι θα έχει και έναν ορισμένο αριθμό ωρών λειτουργίας. Εγω έχω σκληρούς δίσκους που τους έχω αποκλειστικά για back up.Ίσα ίσα μέχρι να αντιγραφεί το αρχείο και μετά σβήσιμο. Έχουν δουλέψει ελάχιστα.Σε σύγκριση με άλλους που λειτουργούν αρκετά παραπάνω νομίζω ότι θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ή όλα είναι σχετικά; Έχω ακούσει και για καινούργιους δίσκους που δεν πρόλαβε ο κάτοχος τους να τους εγκαταστήσει και του άφησαν χρόνους! Μήπως είναι απλώς θέμα τύχης τελικά; ...η "τύχη" αφορά κάποιους. Είτε ως καλή (δίσκοι 10+χρόνων καλής λειτουργίας), είτε ως κακή (οι καινούριοι που ψοφάνε που είπες και 'συ). Η "σχετικότητα" δηλαδή υφίσταται, χωρίς να είναι κανόνας, αλλά καλό είναι να λαμβάνεται υπ' όψιν ως πιθανότητα απ' τον καθ' ένα για ν' αποφεύγει εκπλήξεις. Και δη αναφορικά με τους σκληρούς δίσκους, καθώς, για δύο-τρεις λόγους είναι ιδιαίτερη περίπτωση : Πρώτα-πρώτα, γιατί αφορούν, καθώς τα κουβαλάν, τα περίφημα δεδομένα μας (γι' αυτό και μας νοιάζει/απασχολεί και τόσο η ζωή τους)... Δεύτερος λόγος που τους καθιστά ιδιαίτερη περίπτωση, είναι πως πρόκειται για σύνθετες κατασκευές : και ηλεκτρονικά μέρη, και μηχανικά (και μάλιστα εκεί που τα μηχανικά μπλέκονται με το "μαγνητικό" κομμάτι, παραπεριπλέκει το πράμμα). Τέλος, η αυξημένη ευαισθησία τους, σε συνδυασμό με το ότι είναι εξαιρετικά λεπτοφτιαγμένοι εσωτερικά. Όταν ένα σωματίδιο σκόνης που τυχόν περάσει από κάποιο ελλατωματικό φίλτρο, ή λίγη υγρασία αρκεί για συμπήσει το γάμαν, τί να λέμε... Από 'κει και πέρα, και η ποιότητα κατασκευής παίζει ρόλο, και τα τυχόν εργοστασιακά σφάλματα (...που λέγαμε ότι είναι λεπτοφτιαγμένοι), αλλά και ο χρόνος χρήσης εννοείται. Είναι όμως χαοτική η εξίσωση για να μπορέσει κανείς να προβλέψει την ζωή σ' ένα τέτοιο κατασκεύασμα. Εκεί είναι που κι αν μπαίνει η "τύχη", πχ των 20 ημερών πάνω ή κάτω σε σχέση με την λήξη της εγγύησης, που έλεγε κι ο topic starter... Μ' άλλα λόγια, το να είναι κανείς φειδωλός με τη χρήση ενός δίσκου, ναι, οφείλει να το κάνει, και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αντίκρυσμα - χωρίς όμως να εξασφαλίζεται ότι έτσι θα εξασφαλίσει ντε και καλά παράταση της ζωής του. Ο χρόνος άλλωστε, ακόμη και σε μια ανενεργή συσκευή, όπως ένας σκληρός δίσκος, σίγουρα αφήνει σημάδια, ακόμη κι αν αυτή είναι τόσο καλά προστατευμένη από το εξωτερικό περιβάλλον,,,η τουλάχιστον έτσι μοιάζει να είναι. Γενικά πάντως, η απάντηση με τα αποθηκευτικά μέσα, ήταν, είναι και θα είναι "ποτέ μόνο σε ένα", για να υπάρχει σιγουριά γι' αυτό που μας ενδιαφέρει παν' απ' όλα : "τα δεδομένα μας"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα