Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους!

Θα ήθελα λίγο απο τα φώτα σάς, για να δώ τι παίζει με ένα σκηρό δίσκο εξωτερικό τής seagate που έχω.ο δίσκος είναι το μοντέλο seagate 9sd2a4-500. Ο δίσκος εχει δουλευτεί σκάρτα 10 -15 φορές, καθότι τον έχω να αποθηκεύω αρχεία δουλειάς,και τίποτε ταινείες.

Προχθές έπρεπε να αντιγράψω κάτι αρχεία απο το σξκληρό αυτό σε έναν άλλο του κουμπάρου μου, ενώ είχα ξεκινήσει τήν μεταφορά,απο σκληρό σε σκληρό, ο σκληρός έφριξέ απο μόνος του, αποσυνδέθηκε μόνος τού, και εξαφανίστικε απο τον υπολογιστή.

Εκανα μια επανεκκίνηση αλλα ο σκληρός δίσκος δέν επανεμφανιστικε!σαν μονάδα, το μόνο που έκανε ήταν να κάνει εγκατάσταση το driver τής συσκευής στον υπολογιστή,το οποίο γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα.Επίσεις χαρακτηριστικό είναι ότι το φωτάκι του σκληρού αναβοσβήνει χαρακτηριστικα,χωρίς κανένα πρόβλημα, και χωρίς ο δίσκος να κάνεο κάποιο παράξενο θόρυβο.Τελος να προσθέσω, οτι εάν πάς στήν ασφαλή αφαίρεση υλικού κάτω δεξια, εκεί εμφανίζεται σάν σύσκευή, άλλα δέν παίρνει κάποιο γράμμα τόμου όπως όλες οι άλλες συσκεύες!

Προσπάθήσα και έβαλα τον σκληρό δίσκο στο λάπτοπ, αλλά και εκεί συμπεριφέρθηκε το ίδιο!πήρε ρεύμα πήρε μπρός φωτάκια άναψάν,έκανε ινστάλ to driver,και μετά σιωπή!Ούτε άνοιξε ούτε πήρε όνομα.Πάντως μπορούσα να το δώ στις συσκευές για safe removal.

O σκληρός δέν εμφανίζεται στο Disk Management, καν, αλλά στο Device Manager εμφανίζεται κανονικότατα!Το έκανα uninstall,και install κανονικά, και πάλι μένω στα ίδια με πρίν!

Υπάρχει κανείς απο εσάς που να με βοηθήσει να βγάλω άκρη με τον δίσκο,ετσι ώστε τουλάχιστον να μπορέσω να τραβήξω τα αρχεία που έχω μέσα!Δέν με νοιάζουν οι ταινίες ,αλλά με ενδιαφέρουν όλα τα άλλα!

ευχαριστώ προκαταβολικα!

Απλά να προσθέσω, οτι ο σκληρός, δέν έχει χτυπηθεί ή πέσει κάτω ποτέ!

Δημοσ.

Αν βαλεις το αυτι σου κολλητα πανω στο κουτι του δισκου ακους τιποτα να κινειται εκει μεσα; Αμα δεν ακουγεται τιποτα τοτε ή ο δισκος καηκε ή εσωτερικα του κουτιου καποια συνδεση και δεν παιρνει ρευμα ο δισκος. Εγγυηση δεν εχει;

Δημοσ.

Δέν ακούω,και δέν νιώθω κατι να κινείτε,πάντως τώρα άρχισε να αναβοσβήνει το φωτάκι!πράγμα που δέν το έκανε πρίν!

Και κάτι άλλο όταν το βάζεις στο usb στήν αρχή τον ακούς που κινείται,μετά σιωπή!

Δημοσ.

AΑπο ένα utilitity που δίνει η Seagate βλέπω τά εξής,αλλά δέν βγάζω άκρη!

---===>Device Information<===---

English product name: "Portable "

ConnectionStatus:

Current Config Value: 0x01 -> Device Bus Speed: High

Device Address: 0x04

Open Pipes: 2

===>Endpoint Descriptor<===

bLength: 0x07

bDescriptorType: 0x05

bEndpointAddress: 0x81 -> Direction: IN - EndpointID: 1

bmAttributes: 0x02 -> Bulk Transfer Type

wMaxPacketSize: 0x0200 = 0x200 max bytes

bInterval: 0x00

bEndpointAddress: 0x02 -> Direction: OUT - EndpointID: 2

===>Device Descriptor<===

bLength: 0x12

bDescriptorType: 0x01

bcdUSB: 0x0200

bDeviceClass: 0x00 -> This is an Interface Class Defined Device

bDeviceSubClass: 0x00

bDeviceProtocol: 0x00

bMaxPacketSize0: 0x40 = (64) Bytes

idVendor: 0x0BC2idProduct: 0x2300

bcdDevice: 0x0130

iManufacturer: 0x01

English (United States) "Seagate "

iProduct: 0x02

English (United States) "Portable "

iSerialNumber: 0x03

English (United States) "00000000 "

bNumConfigurations: 0x01

===>Configuration Descriptor<===

bLength: 0x09

bDescriptorType: 0x02

wTotalLength: 0x0020 -> Validated

bNumInterfaces: 0x01

bConfigurationValue: 0x01

iConfiguration: 0x00

bmAttributes: 0x80 -> Bus Powered

MaxPower: 0x32 = 100 mA

===>Interface Descriptor<===

bLength: 0x09

bDescriptorType: 0x04

bInterfaceNumber: 0x00

bAlternateSetting: 0x00

bNumEndpoints: 0x02

bInterfaceClass: 0x08 -> This is a Mass Storage USB Device Interface Class

bInterfaceSubClass: 0x06

bInterfaceProtocol: 0x50

iInterface: 0x00

bEndpointAddress: 0x81 -> Direction: IN - EndpointID: 1

bEndpointAddress: 0x02 -> Direction: OUT - EndpointID: 2

Δημοσ.

Τί να του κάνουν τα τεστ της Σηγκέητ...

Φιούελ, δες εδώ αν μπορεί να γίνει κάτι με ανάκτηση του partition.

Aν δεν, δοκίμασε με το Active File Recovery αν βλέπει τον δίσκο, για ανάκτηση αρχείων (επιλογή Super Scan, αν τον βλέπει). Αν δεν τον βλέπει, κι έχει εγγύηση, αποφασίζεις αν θα πάρεις το ρίσκο να ανοίξεις τη θήκη, πιθανότατα ακυρώνοντας την προαναφερθείσα εγγύηση (λίγο δύσκολο να καταφέρεις να την ανοίξεις χωρίς να σπάσεις κάτι ή να κόψεις κάποια ταινία "ασφαλείας"=εγγύησης), για να δοκιμάσεις τον σκληρό εσωτερικό σε PC (σκέψου το καλά, γιατί μπορεί και την εγγύηση να χάσεις "τζάμπα", αν ο σκληρός είναι που έχει τελικά πρόβλημα, και όχι η θήκη).

Αν φτάσεις μέχρι εδώ και προχωρήσεις, το θέμα είναι πρώτ' απ' όλα να φαίνεται (ως εσωτερικός) στο BIOS του πισιού που θα τον συνδέσεις. Αν δεν φαίνεται, τελευταία ελπίδα σου θα είναι να βρεις (αγγελίες σε φόρουμ, eBay, Skroutz.gr) ολόιδιο (σκληρό) και να χρησιμοποιήσεις την πλακέτα του (ή έστω να βρεις σκέτη την πλάκέτα) (ενδέχεται ακόμα και τότε να χρειαστεί να τρέξεις τα προαναφερθέντα προγράμματα ανάκτησης). Αν πάλι φαίνεται στο BIOS αλλά όχι στα Win, ξανατρέχεις τα προαναφερθέντα προγράμματα ανάκτησης (για partition και για αρχεία).

Last resort εταιρία ανάκτησης η οποία θα σε χρεώσει περίπου GB και €...

Και το ηθικό μας δίδαγμα : Tα αναντικατάστατα δεδομένα πότε δεν τα φυλάμε ΜΟΝΟ σε ένα μέσο. Ακόμα κι ολοκαίνουριο.

• Super Moderators
Δημοσ.

μπορεί να έχει και πρόβλημα ο controller του κουτιού, άρα παίζει να μην τα περάσει...brainstorming

Δημοσ.

μου θυμιζει την σειρα baracuda 7200.11.εχω τον δικο μου στο συρταρι και εχασα πολλα αρχεια οταν σταματησε να λειτουργει.μην τον παλευεις αν θες τα αρχεια πηγαινε σε εταιρεια ανακτησης.κι εγω δοκιμασα ολα τα κολπα αλλα και παλι δεν τον διαβαζε κανενα πι σι!!

Δημοσ.

...και για ποιό λόγο να μην το παλαίψει και να πάει σε εταιρία ανάκτησης με τη μία; Επειδή "σου θυμίζει την σειρά 7200.11";

Εμένα ας πούμε δεν μου τη θυμίζει, μιας και χαρακτηριστικό των δίσκων με το πασίγνωστο fimware bug, ήταν να κολλάνε κατά τον έλεγχο από το BIOS. Ο Φιούελ έγραψε ότι εκεί που αντέγραφε ξαφνικά εξαφανίστηκε. Και μπορεί όντως να είναι της 7200.11, αλλά να μην είναι καν ζήτημα firmware.

Μ' άλλα λόγια, λίγη προσοχή στις προτροπές όταν δεν γνωρίζουμε αρκετά και ΥΠΑΡΧΟΥΝ πράγματα να δοκιμαστούν, "αναίμακτα" μάλιστα.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τήν Βοήθεια!

@Thresh, τα τέστ τής ριμαδοseagate τα έτρεξα αλλά τζίφος, εκτός και εάν κάνω κάτι λάθος!Τι να σου πώ!

Πάντως με τήν καμία δέν πάω σε εταιριά ανάκτησης δεδομένων καθότι πρώτον βαράνε στο ψαχνό και γίνοντια πιασοκώλιδες,σύν οτι ο καθένας χρεώνει ότι του γουστάρει!

@washcloud, φίλε θα δοκιμάσω και θα σου πώ!Ο δίσκος πάντωςε είναι εκτός εγγύησης, πρίν 20 μέρες βγήκε εκτός το ριμάδι!

Δημοσ.

Οι καταραμενοι δισκοι λες και εχουνε διακοπτη μεσα και μολις περασει η εγγυηση χτυπανε. Στην τελικη αν δεις οτι δεν γινεται τιποτα. Ανοιξε το κουτι, βγαλε τον δισκο απο μεσα και ειτε βαλτον σε εξωτερικο κουτι ειτε μεσα στο pc σου. Τουλαχιστον για να δοκιμασεις αν οντως χαλασε ο δισκος ή το κουτι.

Δημοσ.

...υπάρχει "διακόπτης", και αυτός είναι η ποιότητα κατασκευής. Δεν είναι τυχαία η εγγύηση που παρέχεται - μέσω στατιστικών μέσου όρου ζωής βγαίνει, και φυσικά είναι λίγο λιγότερη από αυτόν τον μέσο όρο...

Και, όπως ήδη του ειπώθηκε, εσωτερικό να τον βάλει, εφ' όσον τον βγάλει απ' την θήκη του, και όχι σε άλλη...Όχι τουλάχιστον πριν δοκιμάσει τί γίνεται ο δίσκος, αν μπορεί ν' ανακτήσει κάτι κτλ.

Δημοσ.

Ο μέσος όρος ζωής του δίσκου φαντάζομαι ότι θα έχει και έναν ορισμένο αριθμό ωρών λειτουργίας.

Εγω έχω σκληρούς δίσκους που τους έχω αποκλειστικά για back up.Ίσα ίσα μέχρι να αντιγραφεί το αρχείο και μετά σβήσιμο. Έχουν δουλέψει ελάχιστα.Σε σύγκριση με άλλους που λειτουργούν αρκετά παραπάνω νομίζω ότι θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ή όλα είναι σχετικά; Έχω ακούσει και για καινούργιους δίσκους που δεν πρόλαβε ο κάτοχος τους να τους εγκαταστήσει και του άφησαν χρόνους!

Μήπως είναι απλώς θέμα τύχης τελικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...