Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο μπαταρια φορητου 4800 mah η οποια εχει αφησει χρονους, σκεφτομαι να αντικαταστησω τα στοιχεια της απο 2.4Α που εχει σε 5.3 τουτεστιν 10600mah.Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν ο controller που ειναι μεσα θα φορτιζει πληρως τα μεγαλυτερα στοιχεια.

Δημοσ.

- Ίδιος τύπος μπαταρίας (δε βάζεις λιθίου σε NiΜH ή αντίθετα).

- Ίδια ονομαστική τάση στοιχείων.

Χωρητικότητα κάνεις ό,τι θες. Αν τα παραπάνω ισχύουν και οι μπαταρίες σου χωράνε στο μέγεθος, κανένα πρόβλημα. Έλεγξε όμως τα παραπάνω, μη βάλεις άλλα αντί άλλων.

Δημοσ.

παιδιά θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι για μπαταρίες εχω εναν φορτιστή με δυο μπαταριες αυτες τις ni-mh θελω να ρωτήσω αυτές ειναι 2 ααα των 840mah γινεται στον φορτιστη να βαλω αυτες τις 2 που ειναι 840 και αλλες 2 των 1000mah αλλης μαρκας? δηλαδη 2 των 840mah ααα energizer και 2 των 1000mah sony ααα γινεται αυτο το πραγμμα να πω οτι ο φορτιστης φορτιζει μεχρι 1000mah τις μικρες ααα ο πολητις μου δινει 1100 πειραζει ή πρεπει να ειναι ακριβως 1000 και αν υπαρχει διαφορα πρεπει να ειναι ολες 1000 ή ολες 840 στα μιλι αμπερ ευχαριστω

είδα το θέμα εδω και είπα να μην ανοιξω καινουριο τοπικ ευχαριστω

Δημοσ.

Ναι μπορείς. Απλά αν κάποιες μπαταρίες έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα αργήσουν πιο πολύ να φορτιστούν, φυσιολογικό.

Δημοσ.

δηλαδη δεν παιζει ρολο οτι ο φορτιστης φορτιζει μεχρι 1000 ή οτι θα εχει 4 ξεχωριστες 840 και 1000 αν ειναι 1100 ειπαμε δεν πειραζει φοβαμαι λιγο λεω μην σκασουνε και εχουμε κανενα ατυχημα γιατι το αφηνω και ολη την νυχτα

Δημοσ.

Αν τις φορτίζει ανά δύο, τότε καλύτερα να μη βάλεις με πολύ διαφορά στη χωρητικότητα, γιατί μέχρι να φορτιστεί η μεγάλη η μικρή θα υπερφορτίζεται και θα ζεσταίνεται. Αν όμως τις φορτίζει κάθε μία ξεχωριστά (έχει δηλαδή ένα LEDάκι ένδειξη για κάθε στοιχείο) τότε σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα.

Αλλά γενικά αν πχ τις φορτίζει ανά δύο και βάλεις δύο με 1100 και δύο με 840 ταυτόχρονα δεν έχει πρόβλημα. Υποτίθεται πως ο φορτιστής όταν τελειώσει η φόρτιση σταματάει να φορτίζει τη δυάδα... οπότε ανάλογα τί φορτιστή έχεις.

Δημοσ.

κοιταξε ο φωρτιστης ειναι απο το πλαισιο ειναι τις energizer εχει 1 λεντ για 2 μπαταριες και αλλο 1 λεντ για αλλες 2 μπαταριες φορτιζει και αα και ααα οι μπαταριες που ειδα με 1100 η μαρκα δεν υπαρχει και ειναι χωρις ονομα οπως τις λενε το πλαισιο δεν ξερει τιποτα για τον φορτιστη και μεσα δεν ειχε οδηγιες παρα μονο ενα διαφιμιστικο οποτε καλυτερα ξεχωριστα ετσι οι ολες 1000 ή 840 επισης θελω να ρωτησω και κατι οταν φορτιζουνε οι μπαταριες δεν πρεπει να σβηνει το λαμπακι γιατι δεν σβυνει σε μενα? ενω λεει σε 7 ωρες φωρτιζουνε

Δημοσ.

Αν είναι αυτόματος, θα πρέπει να σβήνει/αλλάζει χρώμα/κάτι. Αν δεν είναι, θα πρέπει μόλις περάσει ο χρόνος φόρτισης να τον αφαιρείς μόνος σου από τη πρίζα.

Δημοσ.

με 28Ε δεν νωμιζω να ειναι αυτοματος αλλα αν το αφησεις 3 μερες μονιμα στην πριζα σβηνει μαλον λογω υπερφορτοσης της μπαταριας και για ασφαλεια αλλα οχι γιατι γεμισε η μπαταρια και κατι τελευταιο εχει διαφορα το 840mah σε 1000mah ξερεις τωρα εγω βαζω μια τετοια μικρη στο mp3 μου γι αυτο πιο πολυ η 840mah θα κρατησει για 3 εβδομαδες περιπου και θελω λιγο να μου εξηγισεις γιατι με κατι φιλους εχουμε διαφωνιες

η μπαταρια του εμποριου ειναι καλη ή επαναφορτιζομενη γιατι η μια ειναι 1.5ν ενω η αλλη ειναι 1,2ν αλλα η επαναφωρτιζομενη οταν μετρας αμπερ με πολυμετρο σου τα δειχνει ενω στην αλλη του εμποριου δεν εχει αμπερ παει μονο με ταση βολτ γιατι εκει δειχνει 0 αμπερ οταν μετραω ευχαριστω

και συγνωμη αν σε κουρασα

Δημοσ.

Λίγο απλά:

Τα 840mAh και 1000mAh είναι η ονομαστική χωρητικότητα που υποτίθεται έχουν. Κανονικά αυτές με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα > κρατάνε περισσότερο. Αλλά μερικές φορές παίζει να μην είναι πραγματικά τα νούμερα, πχ μπορεί να γράφουν 1000 και να είναι 900 και να μη δεις σοβαρή διαφορά στη πράξη (δοκιμάζοντας και τις δύο θα το ανακαλύψεις μόνος σου). Τυπική χωρητικότητα για ΑΑΑ μπαταρίες τύπου NiMH είναι τα 850mAh, εκεί συνήθως κυμαίνονται.

Το φορτιστή δε χρειάζεται να τον αφήνεις μέρες πάνω, αν γράφει πχ 7 ώρες, θα έχουν φορτιστεί νωρίτερα.

Τα 1,5V και 1,2V είναι ονομαστικές τάσεις, μη σε ανησυχούν. Στη πραγματικότητα οι αλκαλικές μιας χρήσης ξεκινάνε συνήθως από 1,60 περίπου και κατεβαίνει με τη χρήση. Οι επαναφορτιζόμενες NiMH συνήθως σταματάνε να φορτίζονται όταν φτάσει η τάση τα 1,42 V περίπου. Αλλά μη σε απασχολεί αυτό, η συσκευή δεν έχει πρόβλημα.

ΜΗΝ μετράς τις μπαταρίες σε πολύμετρο στη θέση του ρεύματος (αμπέρ). Διότι έτσι τις βραχυκυκλώνεις. Μόνο στη θέση μέτρησης τάσης να τις μετράς, δεν έχει κανένα νόημα να μετράς αμπέρ.

^_^

Δημοσ.

δηλαδη κατα μια ενοια επειδη τωρα ξεκινησα σαν ηλεκτρονικος εχω καταλαβει οτι οι μπαταριες του εμποριου χρησιμοποιουν ταση βολτ ενω οι επαναφορτιζομενες τα αμπερ μαλον ειμαι λαθος για να μην σε κουραζω κι αλλο θα ρωτησω και τον καθηγητη μου πανω στο θεμα αυτο γιατι απο οτι ξερω μια μπαταρια υπαρχει περιπτωση να τελιωση η ταση αλλα να εχει αμπερ μεσα ή και το αντηθετο να τελιωσουνε τα αμπερ και να εχει ταση σε αυτη την περιπτωση ειναι που λενε "οτι αδιασε τελειως την αφησα λιγο γεμισε μεχρι πανω αλλα σε 5 λεπτα ξανα αδιασε" ετσι το ειδα εγω ενω στην αλλη περιπτωση ειναι οτι η μπαταρια οσο και να την αφησεις δεν θα ξαναγεμισει ποτε εχει αδιασει τελειως και το μηχανημα δεν θα παρει καθολου μπρος εκει μαλλον λεω εγω οτι αδιασε απο αμπερ

Δημοσ.

Όχι, απλά οι συσκευές δε χρειάζονται μία και μόνο σταθερή τάση στην είσοδο, έχουν ανοχή. Μπορεί δηλαδή μία συσκευή να δουλέυει με μπαταρίες που η τάση τους να είναι πχ από 1,25 εως 1,65 V χωρίς κανένα πρόβλημα. Οπότε παίζουν και αλκαλικές και επαναφορτιζόμενες, όποια τάση κι αν έχουν. Η συσκευή τραβάει σταθερό ρεύμα κι ας έχει διαφορετική τάση από τις μπαταρίες. Όταν κάποια μπαταρία, ανεξάρτητα της τάσης της, δε μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα στη συσκευή (δηλαδή δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ η πηγή), τότε η μπαταρία «έχει τελειώσει» για τη συγκεκριμένη συσκευή (μπορεί όμως να δουλέυει σε κάποια άλλη συσκευή που απαιτεί μικρότερη ισχύ για να λειτουργήσει, πχ ένα τηλεκοντρόλ).

Αυτό με το αυτόματο «επαναγέμισμα» που αναφέρεις είναι άσχετο. Το παρουσιάζουν σε πολύ μικρότερο βαθμό οι μπαταρίες λιθίου.

Δημοσ.

ενταξει σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου να εισαι καλα με βοηθησες παρα πολυ θα παρω επαναφωρτιζομενες μπαταριες αλλες 2 και τελος χιλια ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...