Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Ενας φιλος μου εχει εναν υπολογιστη και μου ειπε πως του κλεινει στα καλα καθουμενα (ουτε μπλε οθονη ουτε τιποτα, απλα κλεινει). Πηγα λοιπον να τον δω. Τον ανοιξε, μπηκαμε σε 1-2 σελιδες ειδαμε και ενα βιντεο youtube και εκλεισε. Σκεφτηκα μηπως ειναι η καρτα γραφικων του (8800gtx 768) και ετσι με το που τον ξανα ανοιξαμε εβαλα το afterburner msi να κατεβαινει αλλα οσο κατεβαινε εβαλα και το gpu observer και ειδα οτι σε idle χωρις να κανουμε τιποτα ειχε 88 βαθμους! Ανοιξα και το afterburner ωστε να βαλω το ανεμηστιρακι στο 100% αλλα ηδη ηταν στο 85% αρα δεν ειχε ουσια. Υστερα κατεβασα και το coretemp και τι να δω? Εχει τετραπυρηνο και οι 2 πυρηνες ηταν στους 100 βαθμους και οι αλλοι 2 στους 90κατι. Τι γινεται ρε παιδια? Τον υπολογιστη τον εχει 4 - 4,5 χρονια. Να θελουν και τα 2 αλλαγη θερμοαγωγιμης? Μπορει να ειναι κατι αλλο? Το κουτι του αποτελειται απο:

Κουτι: cooler master cm stacker 830

Τροφοδοτικο: seasonic x900 (900w).

Eπεξεργαστης: Q6600

Μητρικη: P5N32-E SLI

Mνημες: 4gb (4x1gb) ddr2

Kαρτα γραφικων: xfx 8800gtx 768

Δημοσ.

100 βαθμοί και να μην είχε θερμοαγώγιμη αν κάθεται καλά η ψύχτρα δεν θα τους χτύπαγε απλά με έναν browser Ανοικτό

Οπότε καλό είναι να βγει η ψύχτρα να μπει εκ νέου πάστα και να ξανακουμπώσει

Το ίδιο και στην κάρτα

Ελεγξες το Pc Μέσα μην είναι γεμάτο σκόνες;

Δημοσ.

Ειχε λιγη σκονη αλλα δεν πιστευω τοση που να εκανε το προβλημα. Το καθαρισαμε καπως, βγαλαμε την ψυκτρα του επεξεργαστη και τη φυσηξαμε και την καρτα γραφικων βγαλαμε και προσπαθησαμε να βγαλουμε το καπακι που ειναι το ανεμηστιρακι ωστε να το καθαρισουμε καλα διοτι ειχε πολυ σκονη αλλα δεν ειχαμε τετοιο κατσαβιδι οποτε το καθαρισαμε απο εξω οσο μπορουσαμε. Υστερα ανοιξαμε τον υπολογιστη και στο coretemp η θερμοκρασια στους πυρηνες δεν εχει ξεπερασει σε idle τους 39 οποτε πιστευω πως κατι καναμε αλλα η καρτα με το που ανοιξαμε τον υπολογιστη ειχε 40 βαθμους σε idle και αρχισε να ανεβαινει και τωρα ειναι 86 χωρις να κανουμε τιποτα περαν μονο που σας γραφω εδω στο θεμα. Αρα παμε για θερμοαγωγιμη στην καρτα?

Δημοσ.

Ωραία αφού αν κατάλαβα καλά ανανέωσες την πάστα του cpu και επανήλθε κάνε το ίδιο και με την κάρτα

Δημοσ.

Οχι δεν εγινε ακριβως ετσι. Βγαλαμε ψυκτρα επεξεργαστη, την καθαρισαμε καλα απο τη σκονη και την ξανακουμπωσαμε αλλα δεν αλλαξαμε θερμοαγωγιμη γιατι δεν ειχαμε. Στην καρτα προσπαθησαμε να βγαλουμε το πλαστικο απο πανω ωστε να εχουμε πιο καλα προσβαση στο να την καθαρισουμε αλλα δεν εκανε το κατσαβιδακι μας. :)

Δημοσ.

Τότε μάλλον ή είχε 2-3 δάχτυλα σκόνη πάνω ή δεν πάταγε καλά.

Θερμοαγώγιμη να βάλετε asap

Το ίδιο και στην vga

Δημοσ.

Οκ. Θα αλλαξουμε θερμοαγωγιμη και στα 2 και πιστευω οτι θα φτιαξουν ολα. Παντως και τοση ωρα τωρα που βλεπουμε και βιντεο κλπ δεν εχει κλεισει κατι που κανει εντυπωση στο φιλο μου και ισως να εκλεινε και απο επεξεργαστη που οπως ειδαμε πριν ειχε στους 2 απο τους 4 πυρηνες 100 βαθμους και διπλα θαυμαστικο στο coretemp. Ισως να μην εκλεινε απο καρτα λοιπον μιας και εχω ακουσει οτι η καρτες ειναι φτιαγμενες για να αντεχουν και ανω των 100 βαθμων (ισχυει?!) αλλα λογω επεξεργαστη να εκλεινε.

Δημοσ.

Η 8800gtx γενικά ανεβάζει θερμοκρασίες. Αλλά καλό είναι να καθαρίσεις την ψύκτρα της και να αλάξεις και την πάστα.

Nαι αυτο θα κανουμε. Ενταξει ειπαμε να ανεβαζει θερμοκρασια αλλα σε idle 88 βαθμους δεν ειναι ενταξει μωρε ειμαι λιγο πιο ζεστη καρτα αλλα ειναι εχω προβλημα παιδια μη βαλετε κανα παιχνιδι ταινια κλπ θα καω...χαχα.

Δημοσ.

Εγώ έχω την 8600gt σε ένα pc και μόλις τον ανοίξω έχει 40 βαθμούς και τώρα μόνο με chrome ανοιχτό πιάνει 57-58 βαθμούς, έχω φτιάξει το καλώδια από πίσω όσο πιο καλά γίνεται, έχω φτιάξει καλό air flow, έχω αλλάξει πάστα και δεν υπάρχει ίχνος σκόνης. Και γενικά ότι καλύτερο μπορώ και πιάνει 58 βαθμούς και δε με νια ζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...