kaouzo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 καλημερα εχω τον 965 ΒΕ phenom II της amd και γενικα μου αρεσει να παρακολουθω το συστημα μου ειχα το:HWmonitor και οι θερμοκρασιες μου ηταν καλες δηλαδη:idie 30c και στις βαριες εφαρμογες μου εφτανε 38-45c max.Μονο μια ενδιξη ΤΜΡΙΝ2 ηταν παντα 8 με 10 μοναδες πιο πανω. κατεβασα το AMD OverDrive και βλεπω οτι οι θερμοκρασιες στους πυρηνες συμβαδιζουν απολυτα με το ΤΜΡΙΝ2 αλλα εχουν διαφορα με τις αντιστοιχες θερμοκρασιες στο HWmonitor κατα 10 μοναδες ολα αυτα παντα οταν εχουμε εχουμε full load. 55c ειναι καλα σε full load,οταν η AMD μου δινει max temp 62c? Γιατι εχω διαφορετικες ενδειξεις?ποιες να λαβω στα σοβαρα?και τι εινε αυτο το TMΡIN2(αν ειναι θερμοκρασια πυρηνα γιατι ειναι διαφορετικο κατα 10 μοναδες στο HWmonitor). Σας ευχαριστω για τον χρονο σας
georger_volos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 καλημερα εχω τον 965 ΒΕ phenom II της amd και γενικα μου αρεσει να παρακολουθω το συστημα μου ειχα το:HWmonitor και οι θερμοκρασιες μου ηταν καλες δηλαδη:idie 30c και στις βαριες εφαρμογες μου εφτανε 38-45c max.Μονο μια ενδιξη ΤΜΡΙΝ2 ηταν παντα 8 με 10 μοναδες πιο πανω. κατεβασα το AMD OverDrive και βλεπω οτι οι θερμοκρασιες στους πυρηνες συμβαδιζουν απολυτα με το ΤΜΡΙΝ2 αλλα εχουν διαφορα με τις αντιστοιχες θερμοκρασιες στο HWmonitor κατα 10 μοναδες ολα αυτα παντα οταν εχουμε εχουμε full load. 55c ειναι καλα σε full load,οταν η AMD μου δινει max temp 62c? Γιατι εχω διαφορετικες ενδειξεις?ποιες να λαβω στα σοβαρα?και τι εινε αυτο το TMΡIN2(αν ειναι θερμοκρασια πυρηνα γιατι ειναι διαφορετικο κατα 10 μοναδες στο HWmonitor). Σας ευχαριστω για τον χρονο σας >55 σε φουλ load είναι μια χαρα! >οι πιο σωστες μετρήσεις είναι αυτές του bios και αμέσως μετά το πρόγραμμα της μηρικής..αν δεν το έχεις βάλει ,βάλτο. (αν χρειάζεσαι βοήθεια για το πρόγραμμα πες μ λίγο ποια μητρική έχεις.)
venumis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Οι θερμοκρασίες που εχουν οι επεξεργαστές της AMD είναι πάντα πολύ καλές, απο εκει και πέρα πάντα παίζει ρόλο το κουτί που είναι τοποθετημένοι, η θερμοκρασία του χώρου και σε κάποιες περιπτώσεις ο σχεδιασμός της μητρικής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σε ανησυχούν οι 55c σε πλήρη φόρτο, πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου οτι επειδή κάποτε έβλεπες χ θερμοκρασίες θα τις βλέπεις και επ άπυρων. Έχεις καθαρίσει το εσωτερικό του κουτιού σου ? ανεμιστήρες ? η πάστα του επεξεργαστή πόσο καιρό είναι πάνω ? Ασχετο αλλά για εμένα είναι άχρηστο το AMD Overdrive.
Thanos1972 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Καποιοι phenom αρχιζουν και παρουσιαζουν ασταθεια σε Overclock οταν εινα 55 βαθμοι τα cores (ενας απο αυτους και ο δικος μου απο οτι εχω καταλαβει).δηλαδη μπορει οταν τον εχω ας πουμε στα 4.3 με το Ιntelburn να βγαλει ασταθεια αλλα εαν τον παω στο μπαλκονι και εχει ψοφοκρυο εξω,θα το περασει το τεστ.Σε γενικες γραμμες ομως ειναι καλα οι 55 βαθμοι ειδικα εαν εχεις stock ψυχτρα και δεν εχεις overclock. Οι πιο σωστες ρυθμισεις ειναι στο bios αλλα ειναι ψιλοαχρηστες γιατι στο bios ο επεξεργαστης δεν ειναι ουτε σε idle αλλα ουτε σε full load. Μηπως το Overdrive σου δειχνει ενδειξη core αλλα σαν συνολο και οχι cpu socket? Προσωπικα χρησιμοποιω το hwmonitor και εχω παρατηρησει οτι η ενδειξη του cpu socket ειναι πραγματικη θερμοκρασια(μεχρι και πιστολι υπερυθρων δανείστηκα σημερα για αυτο τον σκοπο) και οι core ενδειξης ειναι μεσω αλγοριθμου και απλα στους amd οταν αυτες αρχιζουν να πλησιαζουν τους 45 βαθμους που ειναι calibrated απο το εργοστασιο,αρχιζουν και δειχνουν σαν πραγματικες. Σε εμενα σαν διπυρηνος που εχω ενδείξεις core τοτε,το cpu socket ειναι παντα παραπανω απο core αλλα οταν ειναι cpu socket 39 οι πυρηνες ειναι 37-38 και απο 40 και πανω αρχιζουν να συμβαδιζουν απολυτα.οποτε εχω σαν πραγματικες ενδειξεις εκεινες (αυτο το tmpin 2 που λες αν και νομιζω οτι ειναι το TMPIN1 συνηθως το cpu socket). Και για εμενα προσωπικα ειναι αχρηστο το Overdrive.
Obsidian Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2012 Οι 55 βαθμοί μην έχοντας κάνει o/c είναι το ανώτερο ψυχολογικο όριο imho. Τα διαφορα ΤΕΜΡ στο HWmonitor αναφέρονται σε διαφορετικούς αισθητήρες το καθένα που μπορεί να ειναι το north ή/και το southbridge, τα VRM κτλ. Ποια motherboard έχεις και στις πόσες στροφές λειτουργεί το fan;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα