Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δεν της δίνουν αποδείξεις; Τι γράφει η απόδειξη; Απόδειξη δεν ξέρω αν της δίνουν, αλλά ως τώρα ήταν (ή, έστω, θεωρούσε ότι ήταν) καλυμένη καθώς η μηνιαία κατάθεση στο όνομα των ιδιοκτητών συμφωνούσε απόλυτα με το ποσό στο συμβόλαιο. Η ανησυχία τώρα έχει να κάνει με το αν θα είναι καλυμένη αν, στο μεν συμβόλαιο θα εμφανίζεται το x ποσό, ενώ η κατάθεση θα είναι για x-10.
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Λιγότερα από τα συμφωνηθέντα είναι άτιμο. Η λύση είναι πολύ πιο απλή και πολύ πιο σωστή. Μόλις έρθει να πάρει λεφτά, θα του πει ο άλλος ότι δε παίρνει ούτε cent μέχρι να του φέρει όλες τις αποδείξεις και το συμβόλαιο θεωρημένο. Δεν έχει ξέχασε η μάνα μου. Τα λεφτά ξεχνάει να τα πάρει; Όχι. Θα του πει λοιπόν, ότι για να πάρει το ενοίκιο θέλει όλες τις αποδείξεις που δεν έχει λάβει. Και το ίδιο θα γίνεται κάθε μήνα. Για να του ακουμπήσει το ενοίκιο θα του δίνει και αυτός την απόδειξη - άμεσα - χέρι με χέρι. Όχι «θα». Λεφτά στο ένα χέρι, απόδειξη στο άλλο. Ένα τηλεφωνάκι λοιπόν, περίπου 10 ημέρες πριν έρθει να εισπράξει, θα είναι αρκετό. «Ναι, καλησπέρα σας, θα ήθελα όταν θα έρθετε να πάρετε το ενοίκιο να έχετε μαζί σας το θεωρημένο αντίγραφο του συμβολαίου μου καθώς και όλες τις αποδείξεις που δεν έχω λάβει έως τώρα.»
scullyist Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Οταν μπηκα στο σπιτι που ειμαι, ειχα κανονικα το πρωτο συμβολαιο αλλα αποδειξεις μετα τον πρωτο χρονο δεν μου εφερναν (γενικα δεν εχω θεμα εμιστοσυνης με τους ιδιοτητες και επειδη παντα ειχα κ τις αποδειξεις της τραπεζας για την καταβολη του ενοικιου για καθε ενδεχομενο, δεν το κυνηγησα μετα απο ενα σημειο). Θεωρητικα επειδη ηταν πολυ δυσκολο να βρεθουμε και δεν ξερωγω τι Για την φορολογικη δηλωση κατεθετα οχι αποδειξεις, αλλα υπευθυνη δηλωση οτι εχω καταβαλει το χ ποσο για ενοικιο κατα την χ περιοδο στον κ.Χ με ταδε αφμ.(το δικο του). Ενημερωμενος ο ιδιοκτητης οτι κοιταξε, εσυ μπορει να σταματησες να μου φερνεις αποδειξεις εστω κ μαζεμενες οπως εκανες τον πρωτο χρονο, αλλα να ξερεις οτι απο πλευρας μου δηλωνεται κανονικα στην εφορια. Ερχεται η πρωτη 2ετης ανανεωση συμβολαιου, μου φερνει το νεο συμβολαιο, το υπογραφω και υποτιθεται περιμενω να μου φερουν επικυρωμενο αντιγραφο. Δεν ηρθε ποτε. Η ιστορια με τις αποδειξεις η ιδια, εγω οπως παντα δινω υπευθυνη δηλωση, για το 2010 μαλιστα που για1η φορα μου την εκανε λογιστης, μιλησε ο ιδιος με τον ιδιοκτητη για τα νεα αφμ κτλ. Η επιστροφη μου απο εφορια ολα αυτα τα χρονια και φετος, κανονικοτατα. Κλεισαμε τα 7 κ τωρα εχουμε περασει στην 2η ανανεωση συμβολαιου για αλλα 2 χρονια κ επειδη τωρα αλλαζει κ ιδιοκτησια ξανα αναμεσα στα αδελφια μου ειπαν θα γινει νεο συμβολαιο, ηρθε κ μηχανικος κ πηρε μετρησεις κλπ. Αν θα δω στα χερια μου αντιγραφο ξανα η θα συνεχιστει η ιδια ιστορια, ειδωμεν. Παντως οπως ειπα, με την υπευθυνη δηλωση που κανω για την καταβολη ενοικιου, δεν ειχα θεμα οσο αφορα στη φορ.δηλωση κ την επιστροφη λογω ενοικιου, επι 7 χρονια. Συγνωμη για το ατονικο, αδυνατει το πληκτρολογιο για την ωρα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 My bad, ξέχασα την απάντηση στον Snoob: Έχω ένα παραπλήσιο σενάριο: Συγγενικό πρόσωπο συμφώνησε πρόσφατα, λόγω των οικονομικών συγκυριών, μείωση του ενοικίου που καταβάλλει. Η πληρωμή γινόταν έως τώρα (πάντοτε εγκαίρως και στο ακέραιο) μέσω τραπέζης. Οι ιδιοκτήτες δεν συζητούν μεταβολή των όρων του συμβολαίου, καθώς θεωρούν ότι δεσμεύονται εκ νέου. Δεν είμαι σίγουρος ποια ακριβώς είναι η αντίρρησή τους, αυτό είπαν στη συγγενή μου. Η ερώτηση είναι η εξής: η ενοικιάστρια, πώς εξασφαλίζεται έναντι των ιδιοκτητών, καταβάλλοντας ενοίκιο μικρότερο εκείνου που προβλέπεται στο συμβόλαιο, εφόσον αυτό δεν αναθεωρηθεί; Δηλαδή, δεν υπάρχει κίνδυνος μελλοντικά να εγείρουν αξιώσεις σε βάρος της, για το ύψος της διαφοράς μεταξύ του αρχικού και του μειωμένου ενοικίου; Ευχαριστώ. Αν δεν υπάρξει έγγραφη τροποποίηση του αρχικού ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ή έστω πρόσθετη πράξη στο αρχικό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, ο ενοικιαστής δεν κατοχυρώνεται ως προς τον ιδιοκτήτη αν καταβάλει μίσθωμα μικρότερο του συμφωνηθέντος. Υπάρχει όντως κίνδυνος μελλοντικής έγερσης κάθε είδους αξιώσεων... Οι ιδιοκτήτες κατοχυρώνονται με την υπογραφή τροποποιητικού ιδιωτικού συμφωνητικού που να καθορίζει επακριβώς τον χρόνο για τον οποίο ισχύει το μειωμένο μίσθωμα.
firewalker Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 My bad, ξέχασα την απάντηση στον Snoob: Αν δεν υπάρξει έγγραφη τροποποίηση του αρχικού ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ή έστω πρόσθετη πράξη στο αρχικό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, ο ενοικιαστής δεν κατοχυρώνεται ως προς τον ιδιοκτήτη αν καταβάλει μίσθωμα μικρότερο του συμφωνηθέντος. Υπάρχει όντως κίνδυνος μελλοντικής έγερσης κάθε είδους αξιώσεων... Οι ιδιοκτήτες κατοχυρώνονται με την υπογραφή τροποποιητικού ιδιωτικού συμφωνητικού που να καθορίζει επακριβώς τον χρόνο για τον οποίο ισχύει το μειωμένο μίσθωμα. Αν παίρνει αποδείξεις που λένε για εξόφληση τάδε μήνα?
LOULATRANS Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 στην εφορια κατατιθεται συμβολαιο το οποιο εχει βγει εις τριπλουν.αποδειξεις δεν ζηταει η εφορια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Αν παίρνει αποδείξεις που λένε για εξόφληση τάδε μήνα? Μα και πάλι οι αποδείξεις δεν λένε τίποτα. Αν το ενοίκιο είναι 100 ευρώ και μου δίνεις 80, σου δίνω απόδειξη ότι πήρα τα 80 - αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξοφλήθηκα για τον μήνα. Εφ' όσον το συμβόλαιο γράφει 100 και μου δίνεις λιγότερα, άνετα μπορεί να θεωρηθεί μη προσήκουσα καταβολή. Σου τραβάω κι ένα εξώδικο για να είμαι καλυμμένος και καθάρισα.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Γνωρίζει κανείς αν στις περιπτώσεις όπου ο ενοικιαστής χρωστά αρκετά ενοίκια υπάρχει η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να δηλώνει κανονικά στη φορολογική του δήλωση τα ποσά τα οποία δεν εισέπραξε? Γνωστός μου επιμένει πως τα προηγούμενα χρόνια η συμβουλή των λογιστών τους ήταν να τα δηλώνουν!
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δε συμφέρει να το κάνεις αυτό γιατί θα φορολογηθείς επιπλέον για χρήματα που δεν πήρες. Κανονικά υπάρχει μια διαδικασία που δωρίζεις στο κράτος τα χρωστούμενα ενοίκια και δεν φορολογήσε για αυτά. Αν δεν κάνεις την δωρεά είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν νομίζω.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Αυτό μου λένε κι εμένα αλλά δεν πιάνω τη λογική του. Αφού δεν έχει βγει απόδειξη γιατί το κράτος απαιτεί να δηλωθεί ένα ποσό αν ποτέ δεν εισπράχθηκε?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Αυτό μου λένε κι εμένα αλλά δεν πιάνω τη λογική του. Αφού δεν έχει βγει απόδειξη γιατί το κράτος απαιτεί να δηλωθεί ένα ποσό αν ποτέ δεν εισπράχθηκε? Γιατί κάλλιστα μπορείς να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο για κάθε μισθωτή που έχεις. Θα λες στην Εφορία "α, ξέρετε, από τον Χ έλαβα μόνο τους πέντε πρώτους μήνες, μετά δεν με πλήρωσε οπότε δεν τα δηλώνω, παρ' ότι τον έχω μέσα στο ακίνητο, τον λυπάμαι μωρέ, νέος άθρωπας, με πέντε παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία, μια σύζυγο και μια Porsche Cayman να συντηρήσει, κρίμα είναι, πού να του ζητάω και νοίκι". Οπότε η Εφορία σου λέει "καλή μου φορολογούμενη, για να μη στεναχωριέσαι ότι δεν σε πληρώνει αυτός ο νέος άνθρωπος με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, άστο σε εμένα". Κάνεις λοιπόν αυτό που έγραψε παραπάνω ο Basilhs23___ , εκχωρείς τα μισθώματα στην Εφορία και ξενοιάζεις. Μετά τον κυνηγάει η Εφορία που δεν θα λυπηθεί ούτε τον άθρωπα, ούτε την Cayman.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Άρα η απόδειξη δεν έχει καμιά αξία στην περίπτωση των ενοικίων?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Άρα η απόδειξη δεν έχει καμιά αξία στην περίπτωση των ενοικίων? Έχει για τον ενοικιαστή γιατί έτσι μπορεί να δηλώσει στην εφορία ότι κατέβαλε το Χ ποσό για μισθώματα. Και έχει μία έκπτωση. Ή κάτι τέτοιο.
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Ας το πάει τώρα στην Εφορία. Μέχρι 20 Ιανουαρίου μπορεί να "τακτοποιήσει" φορολογικές εκκρεμότητες χωρίς πρόστιμο. Δεν ισχύει αυτό για τα συμφωνητικά, αν πάει θα του το φορέσουν κανονικά. ΠΟΛ. 1184/26-8-2011 Μα και πάλι οι αποδείξεις δεν λένε τίποτα. Αν το ενοίκιο είναι 100 ευρώ και μου δίνεις 80, σου δίνω απόδειξη ότι πήρα τα 80 - αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξοφλήθηκα για τον μήνα. Εφ' όσον το συμβόλαιο γράφει 100 και μου δίνεις λιγότερα, άνετα μπορεί να θεωρηθεί μη προσήκουσα καταβολή. Σου τραβάω κι ένα εξώδικο για να είμαι καλυμμένος και καθάρισα. Αν δεν υπάρχει συμφωνητικό και στις αποδείξεις αναγράφεται: "Ενοίκιο Ιουλίου 80 ευρώ", "ενοίκιο Αυγούστου 80 ευρώ" ,"ενοίκιο Σεπτεμβρίου 80 ευρώ" με μια περιοδικότητα δηλαδή κοκ. και όχι "έναντι ενοικίου", τότε μια χαρά μπορεί να θεωρηθεί ότι το ενοίκιο είναι 80 και όχι 100.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δεν ισχύει αυτό για τα συμφωνητικά, αν πάει θα του το φορέσουν κανονικά. ΠΟΛ. 1184/26-8-2011 Περίεργο, αυτό με πληροφόρησε ο λογιστής μου (τον είχα ρωτήσει για άλλη παρόμοια υπόθεση). Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, μήπως έχει βγει άλλη ΠΟΛ; Αν δεν υπάρχει συμφωνητικό και στις αποδείξεις αναγράφεται: "Ενοίκιο Ιουλίου 80 ευρώ", "ενοίκιο Αυγούστου 80 ευρώ" ,"ενοίκιο Σεπτεμβρίου 80 ευρώ" με μια περιοδικότητα δηλαδή κοκ. και όχι "έναντι ενοικίου", τότε μια χαρά μπορεί να θεωρηθεί ότι το ενοίκιο είναι 80 και όχι 100. Από νομικής άποψης το γράφω. Εάν μου πληρώνεις 80 ευρώ ενώ το συμβόλαιό σου γράφει 100, θα σου κάνω εξώδικο για να αναζητήσω τα άλλα 20, ακριβώς για να μην παγιωθεί η κατάσταση και μου πεις αργότερα ότι δεν διαμαρτυρήθηκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα