cyclo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας, πρόσφατα ανέλαβα την μεταφορά δύο ιστοσελίδων γραμμένων σε ASP.NET από έναν server σε έναν άλλον. το πρόβλημα είναι οτι δεν παίζουν (HTTP Error 500.19 - Internal Server Error). Με λίγο ψάξιμο στο googli είδα ότι κατα πάσα πιθανότητα φταίει το Application pool και η έκδοση της asp.net που τρέχει. ως τόσο του κόσμου τις αλλαγές έκανα και δεν κατάφερα να βρω άκρη. Αλλάζοντας το application pool απο 4 σε 2 παρουσιάζει άλλου είδους error (500.22) αν θυμάμαι καλά... το error που παρουσιάζει έχει ως εξής: Module IIS Web Core Notification Unknown Handler Not yet determined Error Code 0x80070005 Config Error Cannot read configuration file due to insufficient permissions Config File \\?\C:\xxx\httpdocs\web.config Config Source -1: 0: Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα παρακαλώ να την ποστάρω γιατί δεν βλέπω φως στο τούνελ=) ευχαριστώ^^ Υ.Γ τρέχω windows server 2008 r2 , Plesk parallels, IIS 7.5, και τα websites είναι στημμένα σε nopCommerce
_tasos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Σε ποια έκδοση του nopCommerce είναι φτιαγμένα; Νομίζω πως οι τελευταίες εκδόσεις βγαίνουν σε .NET 4.0 μόνο, ενώ για κάποιο διάστημα έβγαιναν για .NET 2.0 και 4.0. Βεβαιώσου για την έκδοση του .NET που είναι. Και τα 2 errors μου φαίνονται πως η εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει επειδή δεν μπορεί να διαβάσει το web.config. Μήπως τα τρέχεις σε κάποιο υποφάκελο και όχι στο root του application folder; Επίσης, δοκίμασε να ανεβάσεις ένα καθαρό nopCommerce (της ίδιας έκδοσης) στο hosting σου και δες αν αυτό τρέχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Σε ποιο application pool τρέχουν? Aspnet εγκατέστησες απο τους ρόλους του IIS? πρέπει επίσης να τρέξεις απο το net framework της version Που χρησιμοποιείς aspnet_regiis -i
cyclo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Σε ποιο application pool τρέχουν? Aspnet εγκατέστησες απο τους ρόλους του IIS? πρέπει επίσης να τρέξεις απο το net framework της version Που χρησιμοποιείς aspnet_regiis -i δοκιμάζω σε 4 διαφορετικά application pools. Integrated mode, classic mode, 4.0 kai 2.0 aspnet_regiis -i το έχω τρέξει μέσα στο φάκελο του 4.0xx.xxxx, είναι κάτι που πρέπει να τρέξω και στον αντίστοιχο φάκελο του 2? Σε ποια έκδοση του nopCommerce είναι φτιαγμένα; Νομίζω πως οι τελευταίες εκδόσεις βγαίνουν σε .NET 4.0 μόνο, ενώ για κάποιο διάστημα έβγαιναν για .NET 2.0 και 4.0. Βεβαιώσου για την έκδοση του .NET που είναι. τώρα θα σε γελάσω, δεν έχω απαντήσεις σε καμία ερώτηση. ως τόσο, βάζω δικαιώματα στον χρήστη του app pool και πάλι τίποτα. όταν αλλάξω το application pool απο Integrated σε Classic βγάζει άλλα πράγματα. γενικότερα έχω αντιμετωπίσει 3-4 διαφορετικά προβλήματα με αυτά τα site, δεν παίζουν σε κανένα mode. Και τα 2 errors μου φαίνονται πως η εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει επειδή δεν μπορεί να διαβάσει το web.config. Μήπως τα τρέχεις σε κάποιο υποφάκελο και όχι στο root του application folder; Επίσης, δοκίμασε να ανεβάσεις ένα καθαρό nopCommerce (της ίδιας έκδοσης) στο hosting σου και δες αν αυτό τρέχει. αυτά τα κανονίζει το plesk, τρέχουν στο vhosts/website/httpdocs και όχι στο wwwroot δεν ξέρω αν είναι θέμα δικαιωμάτων, πακέτων που λείπουν ή οτιδήποτε άλλο. πάντως αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να αναλάβει να το ρυθμίσει πλήρως... ας μου στείλει ενα pm να κανονίσουμε τα περι πληρωμής. Ευχαριστώ.
_tasos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Τα integrated mode και classic mode είναι ρυθμίσεις του IIS. Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις παίζει με το 2.0 και το 4.0. Αν κάνεις login σαν admin και μπεις στη διαχείριση εκεί αναφέρει την έκδοση του. Επίσης αν ανοίξεις το web.config θα δεις σε ποιο framework κάνει target.
cyclo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Τα integrated mode και classic mode είναι ρυθμίσεις του IIS. Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις παίζει με το 2.0 και το 4.0. Αν κάνεις login σαν admin και μπεις στη διαχείριση εκεί αναφέρει την έκδοση του. Επίσης αν ανοίξεις το web.config θα δεις σε ποιο framework κάνει target. <compiler language="vb" type="Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" extension=".VB" /> επομένως είμαστε σε 2.0.0.0 framework ? άρα πρέπει να ρυθμίσω τον iis να παίζει σε 2.0.0.0. Το έκανα και παρουσιάστηκε άλλο error. HTTP Error 404.4 - Not Found The resource you are looking for does not have a handler associated with it. Module IIS Web Core Notification MapRequestHandler Handler Not yet determined Error Code 0x80070002 Δεν μπορεί αν κάνει map τα files μέσα στο website. αλλά intergrated η classic mode ? πως καταλαβαίνω τι πρέπει απ τα δύο να χρησιμοποιήσω;
_tasos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Στο nopCommerce 2.30 έχει μέσα στο web.config το > <compilation debug="true" targetFramework="4.0"> Εφόσον δεν βρήκες αυτό το setting είσαι σε 2.0. Μπορείς να βρεις ποια έκδοση του nopCommerce είναι το site; Αν ξέρουμε ποια έκδοση είναι θα ξέρουμε ποιες είναι και οι σωστές ρυθμίσεις
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να ρυθμιστούν και οι request handlers ,τι κατάληξη έχουν? τώρα είτε το web.config του Software έχει τις σωστές αναφορές και δεν μπορείς να το διαβάσεις γιατι δεν έχεις δικαίωμα στο folder ή δεν έχεις τρέξει κάποιο Software για να βάλει τα σωστά handlers # Start the command window (cmd) as an Administrator. # Navigate to: C:\windows\Microsoft.Net\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\ In case you are running on a 64Bit machine, than navigate to: C:\windows\Microsoft.Net\Framework64\v3.0\Windows Communication Foundation\ # Run the following command: ServiceModelReg –i
cyclo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Πρέπει να ρυθμιστούν και οι request handlers ,τι κατάληξη έχουν? τώρα είτε το web.config του Software έχει τις σωστές αναφορές και δεν μπορείς να το διαβάσεις γιατι δεν έχεις δικαίωμα στο folder ή δεν έχεις τρέξει κάποιο Software για να βάλει τα σωστά handlers # Start the command window (cmd) as an Administrator. # Navigate to: C:\windows\Microsoft.Net\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation\ In case you are running on a 64Bit machine, than navigate to: C:\windows\Microsoft.Net\Framework64\v3.0\Windows Communication Foundation\ # Run the following command: ServiceModelReg –i Δυστυχώς το πρόβλημα επιμένει. μήπως υπάρχει κάποια άλλη ιδέα στον ορίζοντα; χρειάζεστε απο μένα άλλες πληροφορίες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα