Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα έβαλα το router της κοπέλας μου και έχω αυτά τα στατιστικά

post-109552-0-03690100-1336485482_thumb.png

Επεξ/σία από Darth Revan
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάί τα ίδια δεν άλλαξε κάτι..Εκανε πάλι dc τις συγκεκριμένες ώρες..Αρα μάλλον κάτι παίζει με την γραμή μου...

Δημοσ.

Eπισυνάπτω τα στατιστικά της γραμμής

και με το linksys και με της κοπελας σου ειναι μια χαρα τα στατιστικα.

Σήμερα έβαλα το router της κοπέλας μου και έχω αυτά τα στατιστικά

Πάί τα ίδια δεν άλλαξε κάτι..Εκανε πάλι dc τις συγκεκριμένες ώρες..Αρα μάλλον κάτι παίζει με την γραμή μου...

μαλλον δεν εξηγειται αλλιως.βλεπω να σε αλλαζει profile ο οτε και να σε χαμηλωνει σε ταχυτητα.και με της κοπελας σου συνεχιζουν τα disconnect's???

μακαρι να εβρισκες και κανα thomson για δοκιμη να δεις αν θα εχεις προβληματα και με αυτο η οχι.

Δημοσ.

επισης μια που ειδα τα παλια.

α.πριζα αλλαξες που λεγαμε οτι θα αλλαξεις και θα βαλεις me rj11 κλιπ αντιγια αυτην που ειχες με τις 2 τρυπες?επισης δοκιμασες να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη κια να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα πριζακια απο την κεντρικη πριζα κια να κρατησεις μονο την γραμμη οπως ερχεται απο τον οτε.δηλαδη να παιξει μονο το κεντρικο πριζακι και ολα τα αλλα να ειναι αποσυνδεδεμενα.απο τα 3 ζευγαρια δηλαδη που εχεις στο κεντρικο πριζακι να ενωσεις στην νεα πριζα μονο το ενα που εχει την ταση και ερχεται απο τον οτε.μονο εκεινο θα σου συγχρονισει αλλωστε.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O τίτλος του νήματος με καλύπτει πλήρως, έτσι δεν ανοίγω άλλο και ζωντανεύω αυτό.

Μια όσο το δυνατόν σύντομη περίληψη χρονικού:

Τουλάχιστον 3 χρόνια ήμουν ευχαριστημένος τόσο με ΟΤΕ όσο και με το wag200. Κλείδωνε σταθερά στα 8 χωρίς αποσυνδέσεις. Αν και πλήρωνα για 24άρα είχα ενημερωθεί(και πειστεί) ότι μέχρι εκεί με πάει, στα 8.

Κάτι μήνες τώρα άρχισαν τα παρατράγουδα του τίτλου συν τα χαμηλά κλειδώματα στα 5-6mb, συν του ότι αργούσε να ξαναμπεί, συν την αστάθεια του d.margin που οδηγούσε σε νέες αποσυνδέσεις.

Η όχλησή μου στο τηλ.κέντρο εξυπηρέτησης δεν έφερε αποτέλεσμα πλην του αυτόματου(χωρίς να το αιτηθώ) γύρισμα σε interleaved.

Το πρόβλημα είχε γίνει πλέον καθημερινό. Δεύτερη όχληση στις βλάβες, δεύτερο κοροϊδιλίκι ότι το δηλώνουμε βλάβη και θα το δει τεχνικός εντός 2 ημερών. Τίποτα δεν έγινε.

Στο μεταξύ οι αποσυνδέσεις σε ημερησία διάταξη.

Τρίτη όχληση μέσω αιχμηρού email από πλευράς μου με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο είν' η αλήθεια που ούτε η αγανάκτησή μου δικαιολογεί. Επειδή μετάνοιωσα -ένεκα που αποδείχτηκε και αναίτιο- οφείλω να ζητώ συγνώμη όπου σταθώ και βρεθώ, και από εδώ επίσης.

Η σκυτάλη πέρασε στον ΟΤΕ που έδρασε λίγο καθυστερημένα -πάνω από μια βδομάδα μετά από το απαντητικό τους mail που πήρε κι αυτό κάμποσο χρόνο, τόσο που νόμισα ότι με γείωσαν, ως όφειλαν σε αυτήν την τόσο αθυρόστομη πένα μου- μα δραστικά.

Ήρθαν σπίτι- αν και σχεδόν απροειδοποίητα, με κάλεσαν μόλις μισή ώρα πριν(!)- και έκαναν τις μετρήσεις που χρειάζονταν, σε συνεργασία και με το κέντρο τους.

Συμπέρασμα: Ο τεχνικός με πρότρεψε σε αλλαγή του ρούτερ (wag200g) διότι α)και οι "εξετάσεις" το απέδειξαν αφού η γραμμή έδινε σταθερά 12 και β)η εμπειρία με το συγκεκριμένο ρούτερ αποτελεί και προσωπικό του βίωμα, είναι πολύ άστατο όπως μου είπε.

Τώρα έχουν περάσει κάπου 5 ώρες από την αναχώρηση του και ζω ,στον απόηχο της επίσκεψης, μια από τα ίδια, θεωρώντας ότι τώρα έχω πιο γεμάτο το μυαλό μου για το ποιός φταίει. Παρηγοριά; Χμμ...μπήκα εδώ και διάβασα το παρόν νήμα (μεταξύ άλλων).

Εδώ προτείνονται δράσεις. Και τσουπ! Ενώ διάβαζα αμέριμνος προκειμένου να βρω τον διάδοχο του linksys, οι προτάσεις σας μου ξύπνησαν το διάολο που ο καθένας έχει μέσα του. Κι άρχισα τους πειραματισμούς:

Hard reset, factory defaults, firmware upgrade (αν και μόλις ένα κλικ στο 1.01.06 ένεκα annex β ) , manual reset με put το κατσαβίδι στην τρύπα του να πονέσει, αλλαγές στα rj45 στο σπλιτερ και στις συσκευές, δοκιμή direct (χωρίς σπλίτερ και τηλέφωνα), πιο κοντά καλώδια RJ, βγάλσιμο από πρίζα, ιδρώτας και καημός και η ώρα να κυλά με τη σελίδα στο insomnia του νήματος αυτού πάντα να με κοιτά και να την κοιτώ στα διαρκή disconnect, σαν αγαπημένη φωτογραφία.

Δια ταύτα (διαπίστωση):

Μια περίεργη διαπίστωση.

Με παράκαμψη σπλίτερ & τηλεφώνου το ρούτερ μου δίνει ότι λέει και ο ΟΤΕ.12μβ.

Με αλλαγές στη συνδεσμολογία του σπλίτερ, κράτησε το κλέιδωμα ψηλά όταν σύνδεσα τελευταία τα 2 τηλέφωνα(isdn) αφότου είχε συνδεθεί & κλειδώσει το ρούτερ.

Παράξενα πράγματα, σκέφτηκα, μα άμα μείνει έτσι, όλα καλώς κι άσε τον τεχνικό να λέει να αλλάξω το ρούτερ μου το παλικάρι μου.

Όμως...

Προτού τελειώσω αυτές τις γραμμές με ξαναπέταξε.

Αυτά.

Σκέφτομαι να αλλάξω σπλίτερ πρώτα πάντως. Το βλέπω σαπάκι του συρμού. Και βλέπουμε. Έχετε να προτείνετε κάποιο;

update λίγες στιγμές αργότερα:

Τι να σου κάνει κι ο φτωχός ο χρήστης.

Το τι συμβαίνει μας το εξηγούν εκ των έσω. Το παραθέτω όπως το είδα με τη βοήθεια των ctrl-c & v:

Γειά σας, είμαι τεχνικός του ΟΤΕ(oteplus), πριν γράψω αυτό το άρθρο ενημέρωσα εγώ και πολλοί άλλοι τεχνικοί εσωτερικά τους υπεύθυνους του ΟΤΕ για την βλάβη ώστε να το λύσουν.

Εδώ και τρεις μήνες μετά απο αναβάθμιση των DSLAM HUAWEI παρατηρείται το εξής πρόβλημα στους συνδρομήτες που έχουν ISDN γραμμή και ADSL μαζί.

1 ον. Βλέπουμε ξαφνικά το ρούτερ να συγχρονίζει στην μισή ταχύτητα απο πριν

2 ον. Βλέπουμε ξαφνικά το ρούτερ να συγχρονίζει στην μισή ταχύτητα απο πριν και συγχρόνως να έχει και αποσυνδέσεις.

3 ον. Βλέπουμε ξαφνικά το ρούτερ μετά απο αποσύνδεση να αργεί να συγχρονίσει και όταν τελικά συγχρονίσει η ταχύτητα να είναι στο μισό

Όταν όμως αφαιρέσουμε απο την γραμμή το ISDN MODEM(NETMODE, SANTIS,ELCON) βλέπουμε τότε ότι το ADSL ρούτερ δουλεύει μια χαρά στην κανονική του ταχύτητα. Βασικά το πρόβλημα δημιουργείται όταν βάζουμε επάνω στην γραμμή το ISDN MODEM(NETMODE, SANTIS,ELCON) γιαυτό και όταν πηγαίνει ο τεχνικός του ΟΤΕ μετράει κατευθείαν στην γραμμή χωρίς το ISDN MODEM (NETMODE, SANTIS,ELCON) και τα βρίσκει όλα καλά.

Το πρόβλημα δεν το παρουσιάζουν όλοι οι συνδρομητές αλλά το έχουν πάρα πολλοί εμείς οι τεχνικοί μπορέσαμε και βρήκαμε μια λύση εγκαθιστώντας στο dslam φίλτρο universal που προορίζεται για vdsl, το πρόβλημα είναι όμως πως δεν έχουμε τέτοια φίλτρα και δεν μας επιτρέπουν να παραγγείλουμε.

Κάτι που ξέχασα να πω, εάν βγάλεις το ISDN MODEM απο το σπλίτερ και αφήσεις το ADSL ROYTER να συγχρονίσει πρώτο και έπειτα βάλεις το ISDN MODEM τότε όλα δουλεύουν άψογα εως ότου κάνει διακοπή ρεύματος και προλάβει το ISDN MODEM και συγχρονίσει πρώτο .

Ευχαριστώ πολύ

Άρα έχουμε νεα δεδομένα παιδιά και μην πετάτε τα ρούτερ σας.

Στυγνό μάρκετιγκ. Θυμίζω πως ο τεχνικός που με επισκέφτηκε σήμερα με συμβούλεψε να πληρώσω για άλλο ρούτερ.

Το οποίο θα μου κάνει τα ίδια.

Κι εγώ μετάνοιωσα για τη σκληρή γλώσα μου στο μέηλ. Α ρε βρεμένη σανίδα που θέλουνε και τους φερόμαστε κι ευγενικά.

Επεξ/σία από kostas1966
Δημοσ.

αυτο ακριβως το ιδιο νομιζω διαβασα η εδωμεσα σε αλλο αρθρο η "και" το διαβασα στο adsgr.δεν ξερω τελικα απο τον οτε τι εχει γινει και αν τα εχουν αλλαξει τα splitter.οπως δεν ξερω κατα ποσο γινεται αυτο σε shared γραμμη που ο οτε δινει το τηλεφωνο και ο παροχος το ιντερνετ.εκει το splitter παραμενει του οτε.το μονο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι το annex b ειναι η μεγαλυτερη βλακεια και γενικοτερα το isdn.αλλαξε την γραμμη σου σε pstn ειτε σε οτε ειτε σε εναλλακτικο.το adsl over isdn γενικα δεν κλειδωνει τοσο καλα οσο το adsl over pots οποτε αν δεν σου χρειαζεται η δευτερη γραμμη καταργησε το να γλυτωσεις και λεφτα.αν πας σε αλλο παροχο μπορεις το δευτερο νουμερο να το παρεις voip και να τελειωνεις.και το κακο επισης με τα isdn ειναι οτι ειναι παρεμβολες για ολους μας (crosstalk) λογω των 96 volt ταση που περνανε πανω.σκιζει αρκετα τις γραμμες.πανω σε ενα utp περναγαν 3 isdn και μια adsl over pstn.η adsl over pstn οταν αποσυνδεθηκαν απο το Utp οι 3 isdn ανεβηκε η ταχυτητα της κανα 2 αρι mbit αν θυμαμαι καλα ισως και παραπανω.και φαντασου πανω σε utp καλωδιο και ουτε 20 μετρα καλωδιο.φαντασου ποσο επηρεαζουν γενικοτερα οταν περνανε τοσα volt στα καλωδια του οτε απο το αστικο κεντρο μεχρι τον πελατη.επισης πολλες φορες οταν καποιος εχει προβληματα με αποσυνδεσεις σε adslover pots γραμμη ο οτε αν ειναι διπλα σε isdn τον βγαζει και προσπαθει να τον βαλει σε αλλη ρεγκλετα αν υπαρχει ωστε να ειναι πιο μακρια απο τα isdn.αν δεν υπαρχει δοκιμαζει απλα αλλο ζευγαρι μηπως παιζει καλυτερα.ευτυχως πολλα ατομα καταργουν τα Isdn και γυρνανε σε παροχους ειτε με απλη γραμμη ειτε με απλη +voip που δεν επηρεαζει καπου

το μονο που εχω πετυχει ειναι γραμμες που επαιζαν οριακα και αλλαζα splitter οταν δεν συγχρονιζαν και μετα ξανασυγχρονιζαν.η που επεφτε λιγο ο συγχρονισμος οταν ηταν και το netmod πανω.

Δημοσ.

Υπάρχουν λοιπόν οι εξής επιλογές (για μένα και τους ομοιοπαθείς):

Είτε

α) Πληρώνουμε κόστος μετατροπής, κόστος εξοπλισμού annex a, αναμονή, ίσως, και νεκρή σύνδεση μέχρι την αλλαγή ήτοι κάπου 100 ευρώ σε πρόχειρη εκτίμηση,

Είτε

β) Παραμένουμε σε καθεστώς "αρρυθμίας" και κλειδώματος στα μισά ενώ, συγχρόνως, τις νύκτες (ή άλλες επιλεγμένες ώρες) αφαιρούμε το ρημάδι το netmod που κάνει τη ζημιά και απολαμβάνουμε το 100% της ισχύος της γραμμής μας (το έκανα, το χάρηκα, φυσικά με πέταξε λίγο αργότερα αλλά σε γενικές γραμμές "στέκεται" σε όποιον δεν έχει το pc του ως κατεβαστήρι).

Αναρωτιέμαι πάντως πόσο να στοιχίζει αυτό το περιβόητο φίλτρο ( "εμείς οι τεχνικοί μπορέσαμε και βρήκαμε μια λύση εγκαθιστώντας στο dslam φίλτρο universal που προορίζεται για vdsl, το πρόβλημα είναι όμως πως δεν έχουμε τέτοια φίλτρα και δεν μας επιτρέπουν να παραγγείλουμε.) και αν θα υπήρχε τρόπος να το επωμιστούμε εμείς οι καταναλώτές κι αυτό (η δεη τόσα και τόσα τέτοια μας περνά στο ντούκου κάθε τόσο)

Δημοσ.

Υπάρχουν λοιπόν οι εξής επιλογές (για μένα και τους ομοιοπαθείς):

Είτε

α) Πληρώνουμε κόστος μετατροπής, κόστος εξοπλισμού annex a, αναμονή, ίσως, και νεκρή σύνδεση μέχρι την αλλαγή ήτοι κάπου 100 ευρώ σε πρόχειρη εκτίμηση,

Είτε

β) Παραμένουμε σε καθεστώς "αρρυθμίας" και κλειδώματος στα μισά ενώ, συγχρόνως, τις νύκτες (ή άλλες επιλεγμένες ώρες) αφαιρούμε το ρημάδι το netmod που κάνει τη ζημιά και απολαμβάνουμε το 100% της ισχύος της γραμμής μας (το έκανα, το χάρηκα, φυσικά με πέταξε λίγο αργότερα αλλά σε γενικές γραμμές "στέκεται" σε όποιον δεν έχει το pc του ως κατεβαστήρι).

Αναρωτιέμαι πάντως πόσο να στοιχίζει αυτό το περιβόητο φίλτρο ( "εμείς οι τεχνικοί μπορέσαμε και βρήκαμε μια λύση εγκαθιστώντας στο dslam φίλτρο universal που προορίζεται για vdsl, το πρόβλημα είναι όμως πως δεν έχουμε τέτοια φίλτρα και δεν μας επιτρέπουν να παραγγείλουμε.) και αν θα υπήρχε τρόπος να το επωμιστούμε εμείς οι καταναλώτές κι αυτό (η δεη τόσα και τόσα τέτοια μας περνά στο ντούκου κάθε τόσο)

αν το ξαναβαλεις το netmod μετα συνηθως εχεις ολη την ταχυτητα αλλα αμα χασει συγχρονισμο φτου παλι το ιδιο κοινως δεν ειναι λυση.η πρωτη λυση βαζεις pstn σε αλλο παροχο εχεις μια γραμμη δεν εχεις παγια κτλ δεν εχεις το νταβατζιλικι του οτε παιρνεις νεο ρουτερ απο τον παροχο και τελειωνεις.και καλυτερο sync Λογω adsl over pots.λογικα η αλλαγη παροχου δεν εχει πολλη ωρα downtime εκτος απροοπτου.

τωρα για το φιλτρο στην ουσια δεν ειναι φιλτρο ειναι splitter card στην οποια δεν κουμπωνει ενας πελατης αλλα πολλοι παραπανω πχ και 72 πελατες .λογικα και πιο νεο Revision να επερναν και να εβγαζαν τις αλλες ελλατωματικες θα ηταν μια χαρα.και εφοσον υπαρχει αυτο το θεμα θα πρεπε ο ιδιος ο κατασκευαστης να τους αλλαξει τις καρτες χωρις χρεωση εφοσον δεν παιζουν.δεν βγαζεις ακρη.για μενα καταργηση το isdn οπως ειναι .καλυτερα να εχω voip και adsl over pstn παρα Isdn με adsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...