Προς το περιεχόμενο

Disable Programs με το TuneUp Utilities.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η καινουρια εκδοση του TuneUp Utilities σου δινει την δυνατοτητα να απενεργοποιεις προγραμματα τα οποια καθυστερουν την εκκινηση,τερματισμο και λειτουργια των windows, ωστε να κερδιζεις χρονο. Εαν θελεις να τα χρησιμοποιησεις, ανοιγουν αμεσως και μολις τα κλεισεις, τα απενεργοποιει ξανα. Το βλεπω αρκετα χρησιμο και δε παρατηρω καποιο μειονεκτημα σε αυτο.

Σκεφτομαι να τα κανω ολα disable. Τι λετε;

Δημοσ.

Η καινουρια εκδοση του TuneUp Utilities σου δινει την δυνατοτητα να απενεργοποιεις προγραμματα τα οποια καθυστερουν την εκκινηση,τερματισμο και λειτουργια των windows, ωστε να κερδιζεις χρονο. Εαν θελεις να τα χρησιμοποιησεις, ανοιγουν αμεσως και μολις τα κλεισεις, τα απενεργοποιει ξανα. Το βλεπω αρκετα χρησιμο και δε παρατηρω καποιο μειονεκτημα σε αυτο.

Σκεφτομαι να τα κανω ολα disable. Τι λετε;

Κοιτα, φιλε μου, μην τα κανεις και ΟΛΑ disable...

Μπορει να ειναι κατι σημαντικο, που πρεπει ή θες να ξεκιναει...Οπως ενα ''αντι-βιοτικο'' για παραδειγμα...

Αν θελεις ποσταρε ενα screenshot απο την λιστα προγραμματων που τρεχουν στο start-up, να σου πω τη γνωμη μου!

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος να "βαρύνετε" τον υπολογιστή σας με ένα επί πλέον πρόγραμμα, που θα εκτελείται πάντα με την εκκίνηση του λειτουργικού, για να σας αφαιρεί προγράμματα και υπηρεσίες που εκτελούνται κατά την έναρξη, τη στιγμή που μπορείτε να το κάνετε με χρήση του Autoruns for Windows, το οποίο και free είναι και την "έγκριση" της Microsoft έχει και δεν εγκαθιστά τίποτε στον υπολογιστή (εκτός από μια πληροφορία στο μητρώο ότι αποδέχεστε τις συνέπειες της χρήσης του) και παρέχει τη δυνατότητα να επαναφέρετε ό,τι έχετε αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή; Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για ακόμη καλύτερες "επιδόσεις" και τα υπόλοιπα προγράμματα της Sysinternals Suite.

Αν προσπαθήσετε να απεγκαταστήσετε το TuneUp Utilities θα σας βγάλει μια "απειλή" του τύπου: "Θα χαθούν όλες οι ρυθμίσεις που έχετε κάνει στον υπολογιστή σας". Αυτό και μόνο λέει πολλά!

Δημοσ.

Επειδη κατεβασα και το Autoruns, αλλη δουλεια κανει το ενα, αλλη το αλλο. Το TuneUp δε ξερω πως ακριβως κανει disable τα προγραμματα, αλλα εαν θελησεις να τα χρησιμοποιησεις, ανοιγουν αμεσως. Δε πρεπει να κλεινει τα services παντως. Ισως καποια αλλη μνημη που χρησιμοποιουν;

Δημοσ.

Το msconfig είναι πιο απλή λύση και δεν γεμίσεις τον υπολογιστή σου με περιττά προγράμματα , εκτός

του antivirus όλα τα υπόλοιπα κάνε τα disable

http://netsquirrel.com/msconfig/index.html

το μόνο που θέλει είναι επανεκκίνηση όταν το κλείσεις για να αποθηκευτούν οι αλλαγές !! :rolleyes:

Δημοσ.

Ακομα δε καταλαβατε τι θελω να πω! Το ξερω το msconfig! Αλλο disable απο την εναρξη, και αλλο disable γενικοτερα! Εαν δεν εχετε το tune up utilites, δε θα το καταλαβετε. Πολλα προγραμματα επιβαρυνουν την εκινηση του υπολογιστη, χωρις ομως να ανοιγων κατα την εναρξη στα windows, οπως το teamviewer που εχω.

Τεσπα να μη το ταλαιπωρουμε, το εσβησα το tuneup, γιατι μπλοκαρε απο μονο του, επειδη δε το εχω αυθεντικο. Οποιος ξερει προγραμμα που να κανει παρομοιο δουλεια, ας γραψει το λινκ εδω.

Δημοσ.

Να δώσω μια άλλη διάσταση στη συζήτηση; Ξέρεις ποια services/προγράμματα πρέπει ή δεν πρέπει να απενεργοποιήσεις;

Αν σου φέρω ενα αυτοκίνητο και σου δώσω ενα κουτί εργαλεία και σου πω κάνε τη μηχανή να δουλεύει πιο γρήγορα, αν δεν ξέρεις τοτε μάλλον θα κάψεις ή θα αχρηστεύσεις τη μηχανή. Έτσι δεν είναι;

Άρα το βασικό θέμα ειναι ΤΙ μπορεις και τι ΔΕΝ μπορεις να απενεργοποιήσεις και μετά σκέφτεσαι τα εργαλεία (Tuneup utilities, autorun, κλπ). Αν ψάχνεσαι για να μάθεις, τότε μην ρωτάς καθόλου, χώσε τα προγράμματα και αρχισε να σκαλίζεις μέχρι τελικής πτώσης.

Δημοσ.

Ξερω τι δε μου χρειαζεται. Και δε βρισκω το λογο να καθυστερουν και την εκινηση του υπολογιστη. Πχ κατι προγραμματα σχετικα με την καμερα, το teamviewer, το bluetooth και το apple software updater, ειναι λιγα μονο απο τα προγραμματα που μπορουσε να κανει disable το tune up και να εξοικονομησω χρονο. Και αλλο το disable και αλλο να μη φορτωνουν κατα την εκινηση, καθως ουτως ή αλλως δεν υπηρχαν αυτα τα προγραμματα στην εκινηση εξ'αρχης.

Ενα βιντεο : http://www.youtube.com/watch?v=U5urz8zv1R4

Οπως λεει και στην ιστοσελιδα τους, ειναι σα να τα βαζεις στο standby, χωρις να χρειαζεται να τα κανεις uninstall. Και οποτε τα χρειαστεις, απλα τα τρεχεις κανονικα και ενεργοποιουνται ξανα.

Ξερουμε καποιο προγραμμα που να κανει παρομοια δουλεια;

Δημοσ.

Ξαναδιάβασε το προηγούμενο post μου: " και παρέχει τη δυνατότητα να επαναφέρετε ό,τι έχετε αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή"

Δημοσ.

Φιλε μου, μαλλον εσυ δε διαβαζεις αυτα που γραφω. Κατεβασε το tune up, δοκιμασε τη λειτουργια που εχει και μετα ελα να ξαναμιλησουμε. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Δημοσ.

Και αν απενεργοποιήσεις κάποιες υπηρεσίες και μετά πάψει να δουλεύει το πρόγραμμα ή κλειδώσει τι γίνεται;

Απ' ότι κατάλαβα, η λειτουργία αυτή είναι να απενεργοποιεί τα services από τα προγράμματα ώστε να μην τρέχουν αυτόματα (αυτό γίνεται και από την κονσόλα με τις υπηρεσίες βέβαια). Αυτό σημαίνει disable και όχι απλά η απενεργοποίηση από την εκκίνηση.

Εγώ χρησιμοποιώ την δωρεάν έκδοση του AnVir Taskbar το οποίο είναι φοβερό.

Δημοσ.

Φιλε μου, μαλλον εσυ δε διαβαζεις αυτα που γραφω. Κατεβασε το tune up, δοκιμασε τη λειτουργια που εχει και μετα ελα να ξαναμιλησουμε. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Το κατέβασα το πρόγραμμα ( έκδοση 2012), αφού προηγουμένως (ευτυχώς που είχα την πρόνοια) πήρα ένα ghost από το σκληρό μου. Το εγκατέστησα στα ΧΡ, έφαγα πάνω από μισή ώρα κάνοντας όσο πιο προσεκτικά μπορούσα τις ρυθμίσεις ώστε να αποφύγω τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις και επανεκκίνησα τον υπολογιστή.

Αποτέλεσμα: Κάποια από τα προγράμματα, που απενεργοποίησα τις υπηρεσίες τους με το TuneUp Utilities, ζήτησαν επανεγκατάσταση (!!!) για να ξαναλειτουργήσουν πχ το AutoCAD (ακόμη και μετά από νέα επανεκκίνηση).

Έχοντας παράλληλα ανοιχτό το Autoruns κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης με το TuneUp Utilities, παρατήρησα με refresh στο Autoruns ότι γινόταν "ξετσεκάρισμα" των αντίστοιχων ρυθμίσεων στο Autoruns, που σημαίνει ότι κάνουν την ίδια δουλειά με άλλο τρόπο (όχι σε όλα, για να μη λέω ψέμματα, αλλά σε πολλά από τα προγράμματα, όσα προφανώς έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιηθούν "εν θερμώ" χωρίς επανεκκίνηση). Το TuneUp Utilities απενεργοποιεί και κάποια που το Autoruns δεν έχει προβλέψει να απενεργοποιεί και αντιστρόφως. Η βασική διαφορά τους βέβαια έγκειται στη δυνατότητα του TuneUp Utilities να απενεργοποιεί τις υπηρεσίες και να τις επανενεργοποιεί χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης.

Αφού "έπαιξα" αρκετά με το πρόγραμμα προσπάθησα να το απεγκαταστήσω με το Revo Uninstaller free. Φαινομενικά δεν άφησε "σκουπίδια στο μητρώο, διότι το Revo δε βρήκε τίποτε κάνοντας το σχετικό έλεγχο (ούτε αρχεία, ούτε εγγραφές στο μητρώο). Έκανα και μια επανεκκίνηση και στη συνέχεια μια αναζήτηση, τόσο για αρχεία όσο και για εγγραφές στο μητρώο με τη λέξη Tuneup. Βρήκα ουκ ολίγα κατάλοιπα που είχαν σχέση με το TuneUp Utilities και τα διέγραψα χειροκίνητα (έχει και την ικανότητα συν τοις άλλοις να "ξεγελά" το Revo Uninstaller).

Φυσικά επανέφερα τον υπολογιστή μου στην προηγούμενη κατάστασή του με το Norton Ghost και τέλος περιπέτειας. Όποιος βέβαια αρέσκεται στο "νεραντζάκι" των Third party programs μπορεί να το χρησιμοποιεί. Εγώ πάντως όχι ξανά!

Ευχαριστώ πολύ, ήταν αν μη τι άλλο μια καλή εμπειρία.

Δημοσ.

Τεσπα να μη το ταλαιπωρουμε, το εσβησα το tuneup, γιατι μπλοκαρε απο μονο του, επειδη δε το εχω αυθεντικο.

Διαβάζουμε και κανά Read me.txt που και που lol

Δημοσ.

Διαβάζουμε και κανά Read me.txt που και που lol

Το εβαλα στο hosts file, αλλα τιποτα. Εαν ξερεις κατι παραπανω, PM Me.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...