Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MV5BMTU2OTkwNzMyM15BMl5BanBnXkFtZTcwOTI4ODg2Ng@@._V1._SY317_.jpg

Πρωταγωνιστούν:

Tom Hardy

Gary Oldman

Mark Strong

Colin Firth

John Hurt

Ciarán Hinds

Σκηνοθεσία

Tomas Alfredson

Χώρα παραγωγής

ΜΕΓ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Είδος ταινίας

ΘΡΙΛΕΡ

Διάρκεια

127'

Υπόθεση: (Την αντιγράφω απο αλλο site γιατι απ οπου και να την διαβάσεις το ιδιο είναι)

Ο George Smiley, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένα διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα "καρφί" στους κύκλους τους, ο Smiley θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις επάλξεις. Αποστολή του θα είναι να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνα τον οδηγεί σε τέσσερις υπόπτους, όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες...

Μολις την είδα. Λοιπον, κάποιους απο τους πρωταγωνιστές δεν τους έγραψα τυχαία, αλλα ηταν και αυτοι μια κινητήριος δύναμη να δω την ταινία. Αν περιμένεις άλματα, τρεχαλητό και εκρήξεις ... Ξέχνα το! Δεν κάνει για σενα. Ειναι ακριβώς αυτο που λεει ο τιτλος "Spy", δηλαδή κατάσκοπος, δηλ. μυστικότητα.

Αλλα ας πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή. Η ταινία βασίζεται στη μίνι σειρα του bbc (την οποια εχω στα υπόψιν μου) Και σε ταξιδεύει στη γκρίζα ψυχροπολεμική Αγγλία του 70'. Μεσα απο μια πανέμορφη φωτογραφία, ενα αργο "δόσιμο" της ιστορίας και το στήσιμο των χαρακτήρων, ο σκηνοθέτης σε βάζει απόλυτα μεσα στο περιβάλλον. Γίνεσαι ουσιαστικά ο ηδονοβλεψίας των χαρακτήρων που κατα εναν περίεργο τροπο κανείς τους δεν μπορεί να καταλάβει οτι εισαι ακριβώς πισω τους.

tinker-tailor-soldier-spy-658126555.jpg

Η μυστικότητα και η ηρεμία που πρέπει να εχει ενας πράκτορας περνάει απο τα πρώτα κιολας δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχουν πουθενα έντονα χρώματα, ακομα και οι ερμηνείες είναι συγκρατημένες, υποτονικές θα μπορούσε να πει κανείς. Οτιδήποτε που θα μπορούσε να τραβιξει τη προσοχή εχει επιμελώς αποκρυφτεί. Αυτο ηταν! Ειχα μπει για τα καλα στη ταινία. Ειχα καθίσει και παρακολουθούσα τον πρωταγωνιστή να τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ ενα ενα στη θέση τους.

Εχω ενστάσεις, δεν ηταν ολα τέλεια. Λογω του οτι έπρεπε να περιορίσουν σενάριο 6 ωρων σε περίπου 2. Απο ενα σημείο και μετα ακολούθησε ενας αχταρμάς ονομάτων και προσώπων. Που ειτε φανερωνόντουσαν είτε απλα τους άκουγες. Προσωπικά ηθελα να ξεκαθαρίσει περισσότερο κάποια πράγματα.

θα έδινα ενα 7,5

Επεξ/σία από ANHLIKOS
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία τα λες μόνο που δεν είναι βασισμένο στη mini-series του BBC, αλλά στο ομώνυμο βιβλίο του John Le Carre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tinker,_Tailor,_Soldier,_Spy

Την έχω στα υπόψη εδώ και πολύ καιρό και όταν βρω χρόνο και διάθεση θα το δω.

Δημοσ.

Ωραία τα λες μόνο που δεν είναι βασισμένο στη mini-series του BBC, αλλά στο ομώνυμο βιβλίο του John Le Carre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tinker,_Tailor,_Soldier,_Spy

Την έχω στα υπόψη εδώ και πολύ καιρό και όταν βρω χρόνο και διάθεση θα το δω.

Η σειρά (1979) ειναι βασισμένη στο βιβλίο. Αλλα μετα έπρεπε να παίξω ενα ειδος μπαμπουσκας που το ενα ειναι κριμένο μέσα στο άλλο. :-D

Εξακολουθώ ομως να πιστεύω πως βασίστηκαν στη σειρά, μονο και μονο απο τον τρόπο που δόθηκε η ταινία. (Το βιβλίο δεν το εχω διαβάσει)

Δημοσ.

Καλή ταινία... Οι περισσότερες του είδους είναι συνήθως σπ@σταρχίδικες αλλα αυτή ήταν ωραία δομημένη, επίσης αρκετά καλές ερμηνείες αν εξεραίσεις ένα - δυο μικρούς ρόλους. Δεν τρελαίνομαι βέβαια για το είδος γενικότερα. Ένα 7/10 απο εμένα

Δημοσ.

αν και θα το δω αυτές τις ημέρες γιατί παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί, πως συγκρίνεται ή δεν συγκρίνεται με το Page 8?

το page 8 σεναριακα ειναι καλυτερο

αλλα το άλλο εχει μαζεμενους τους καλυτερους ηθοποιους

[αν και δεν μιλαν πολυ]

και το αλλο ειναι οτι μιλαμε για διαφορετικές εποχες...

Δημοσ.

το ειδα ενταξη καλο ειναι,με εξυπνη σκηνοθεσια και ωραια ατμοσφαιρα..επισης εχει ωραιο τροπο να δινει της πληροφοριες σε μερικα σημεια γινεται λιγο δυσνοητη ομως..παιζουν καλοι ηθοποιοι, οι ερμηνιες θεωρω δεν ειναι κατι το ξεχωριστο..αλλα σαν συνολο ειναι ενδιαφερουσα ταινια..

7/10

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει το λόγο που

ο Jim Prideaux(Mark Strong) σκοτώνει τον Βill Ηaydon(Colin Firth) στο τέλος?

Ένα flashback λίγο πριν το τέλος αφήνει υποννοούμενα ότι πρέπει κάτι να είχε παιχτεί μεταξύ τους (ερωτικό), ο Bill πρέπει να ήταν τρελός bisexual. Αισθάνθηκε προδωμένος δηλαδή ο Jim για ότι πέρασε μετά την αποτυχημένη αποστολή στην Ουγγαρία (τα βασανιστήρια και τα σχετικά) και για λόγους εκδίκησης τον εκτέλεσε (μόλις έμαθε ότι αυτός ήταν το καρφί) ή εγώ δε το κατάλαβα καλά?

Φοβερή ταινία btw...

Δημοσ.

Φοβερή ταινία btw...

"φτιαξε με" κι αλλο λεμε.. αληθεια αυτη παιχτηκε σινεμα;; δεν την πηρα πρεφα...

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει το λόγο που

ο Jim Prideaux(Mark Strong) σκοτώνει τον Βill Ηaydon(Colin Firth) στο τέλος?

Ένα flashback λίγο πριν το τέλος αφήνει υποννοούμενα ότι πρέπει κάτι να είχε παιχτεί μεταξύ τους (ερωτικό), ο Bill πρέπει να ήταν τρελός bisexual. Αισθάνθηκε προδωμένος δηλαδή ο Jim για ότι πέρασε μετά την αποτυχημένη αποστολή στην Ουγγαρία (τα βασανιστήρια και τα σχετικά) και για λόγους εκδίκησης τον εκτέλεσε (μόλις έμαθε ότι αυτός ήταν το καρφί) ή εγώ δε το κατάλαβα καλά?

Φοβερή ταινία btw...

οπως τα ειπες ειναι

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητα μόνο για εκδίκηση, και ο Smiley μπορεί να τον έβαλε. Όπως του είχε πει ο άλλος στην αρχή (του Smiley), είσαι εκτός οικογενείας τώρα, μπορείς να το ψάξεις, με το ίδιο σκεπτικό, έβαλε τον Jim να σκοτώσει τον Bill. Και ξεκαθάρισμα και τιμωρία, και χωρίς να χρησιμοποιεί κάποιον που πρόκειται να έχει ένα χαρτί στα χέρια του - φιλοδοξίες. Σκακιστικές κινήσεις. Δεν μπορείς να προσθέσεις νέα πιόνια, δουλεύεις με αυτά που έχεις :).

Μετά από όσα έγιναν o Jim ή θα αυτοκτονούσε, ή θα δε θα τον ξαναέβλεπε ποτέ κανείς, ή θα πέθαινε στο τροχόσπιτο κάνοντας μάθημα.

Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα

ο Κολιν Φερθ θα απελασσοταν στην Ρωσσια, θα τον στελναν στη Σιβηρια κατι τελοσπαντων. Γενικα θα τον στελναν πισω οπου πλεον θα ηταν αχρηστος στον Καρλα ως double agent αλλα χρησιμος να τον βασανισει για να μαθει - αν μπορουσε κατι - για τους Αγγλους.

Οποτε ο φιλος του τον σκοτωσε γιατι ηξερε οτι τους επομενους μηνες θα τον βασανιζαν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...