tatshs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Στον υπολογιστή μου έχω χωρισμένο τον σκληρό δίσκο σε δυο τομείς (partition) C και D. Πρόσφατα έκανα φορματ και εγκατέστησα τα widows 7 professional στο C χωρητικότητας 20 GB Σήμερα διαπιστώνω ότι χρειάζομαι περισσότερο χώρο. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής-αυξησης της χωρητικότητας του ενός τομέα (partition) σε βάρος του άλλου χωρίς να κάνω πάλι φορματ? και πως γίνετε αυτό? ευχαριστώ.....
dimitrisOS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Με το mini tools partition wizard προσοχη σε εμενα δεν χριεαστηκε μια φορα να κανω format με αυτο το προγραμμα αλλα σε εσενα μπορει να σου πει πως θελει
kostaks3 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 νομιζω πως πρεπει να τους κανεις παλι διαμορφωση. Δεν ειμαι και σιγουρος ομως...ελπιζω να με διαψευσουν
dimitrisOS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 λιγο ποιο σαφης πρακαλω dimitrisOS Θα πρεπει να χρεισημοποιησεις ενα προγραμμα εχω το ειχα δοκιμασει με το mini tool partition wizard ΠουΧου εδω στην εικονα διαβαζει τους σκληρους ενος υπολογιστη εσυ θα πατησεις πανω σε εναν σκληρο που θες να του μεγαλοσης των χωρο του και θα πατησεις resize και θα δεις μαλον κατι τετοιο Αν ειναι να κανει format θα σου πει για αυτο προσεχε το μυνημα που θα βγαλει Καταλαβαις ;
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Κατ' αρχάς, αν και αυτά τα προγράμματα σου λένε ότι μπορείς να κάνεις resize άνετα, καλά είναι να πάρεις ένα backup από τα αρχεία που δεν μπορείς να ξαναβρείς (φώτος, έγγραφα, προσωπικά βίντεο) για να είσαι σίγουρος. Αν κατά την διάρκεια του resize γίνει καμιά στραβή και δεν έχεις πάρει backup θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ. Πρώτα θα κάνεις resiaze τον D και θα αφαιρέσεις τον χώρο που χρειάζεσαι. Μετά θα κάνεις resiaze τον C και θα του δώσεις τον χώρο που ελευθέρωσες. Όταν είσαι εντάξει πατάς Apply και περιμένεις, συνήθως δεν χρειάζεται format αλλά θα χρειαστούν κανά δύο επανεκκινήσεις (ανάλογα τις αλλαγές). Αν έχεις ups να είναι πλήρως φορτισμένο για σιγουριά, αν δεν έχεις... cross your fingers να μην αποφασίσουν οι δεητζίδες να κάνουν καμιά διακοπή (ή λόγο κακοκαιρίας).
dimitrisOS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Πρώτα θα κάνεις resiaze τον D και θα αφαιρέσεις τον χώρο που χρειάζεσαι. Μετά θα κάνεις resiaze τον C και θα του δώσεις τον χώρο που ελευθέρωσες. Σωστα το ξεχασα αυτο
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Το κατάλαβα από τα screenshots ότι ξέχασες να το αναφέρεις ενώ δείχνεις τον μη κατανεμημένο χώρο.
dimitrisOS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Το κατάλαβα από τα screenshots ότι ξέχασες να το αναφέρεις ενώ δείχνεις τον μη κατανεμημένο χώρο. Yeah Τωρα μου ηρθε στο μιλαω πως πηγα να το κανω στην αρχη ετσι απλα με τον τροπο που ειπα στην αρχη και μου εβγαλε το μυνημα πως "ειμαι συγγουρος για αυτο επειδη θα γινει format και θα τα χασω ολα" ενω μετα αφαιρεσα χωρο απο των D: και μετα τον προσθεσα στον C: και εγινε και δεν χρειαστξκε τιποτα αλλο !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα