8anos94 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εχω ενα θεμα με μια γεφυρα δικτυου λοιπον εχουμαι με ενα φιλο μου απο απεναντι ενα κοινο Internet εγω το ποιανω με κερεα της alfa ολα καλα μετα ομως πηρα ενα ρουτερ του εκλεισα dshp πως λεγεται δεν θυμαμαι και το γεφυροσα ολα καλαμε το μπου μπενει ομως ενας αλλος στο ρουτερ μου, μου βγενει μηνυμα οτι εχουμαι τις ιδιες ip που μερικες φορες αυτο εχει ως αποτελεσμα να κολαει να πεταει με disconect. Ακριβως πως ειναι συνδεδεμενω router φιλου μου -> αλφα-> PCμου -> καλοδιο etherenet -> roυter μου -> χχχχ λαπτοπ
Candlemass Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Κάποιο λάθος έχετε κάνει με τις ρυθμίσεις. Αν το δικό σου router λειτουργεί ΣΩΣΤΑ σαν transparent bridge, καλώς έχεις κλείσει τον DHCP σου, αλλά για να παίρνει διεύθυνση ο κάθε υπολογιστής, είτε θα πρέπει να τρέχει DHCP στο άλλο router (του φίλου σου), είτε να είναι κλειστός αλλά να έχετε ορίσει static IPs. Προφανώς ο 3ος πάει να πάρει μια ήδη δεσμευμένη IP, δοκιμάστε να την ορίσετε χειροκίνητα σε κάποιο άλλο νούμερο μέσα στο subnet. Επίσης, η συνδεσμολογία που δίνεις είναι λάθος, η κεραία πρέπει να στέλνει στο ρουτερ σου και από εκεί θα παίρνουν όλοι ιντερνετ είτε με καλώδιο είτε ασύρματα... Ποιά ρουτερς χρησιμοποιείτε γιατί μου φαίνεται ότι απλά το δικό σου συνδέεται σαν client και όχι σαν bridge...
8anos94 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 ενα router netfaster εχω και νε αυτο με την συνδεσμολογια εχεις δικιο το πισακι μου δεν το εχω ,εχω συνδεσει την αλφα με το ρουτερ κατευθειαν ευχαριστω για τις απαντησεις θα το ψαξω
8anos94 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 αμα αλαξω τις ip την γεφυρα θα αλαξει κατι στο router του φιλου μου? δηλαδη θα πρπει να αλλαξει και εκεινος ip?
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Εχω ενα θεμα με μια γεφυρα δικτυου λοιπον εχουμαι με ενα φιλο μου απο απεναντι ενα κοινο Internet εγω το ποιανω με κερεα της alfa ολα καλα μετα ομως πηρα ενα ρουτερ του εκλεισα dshp πως λεγεται δεν θυμαμαι και το γεφυροσα ολα καλαμε το μπου μπενει ομως ενας αλλος στο ρουτερ μου, μου βγενει μηνυμα οτι εχουμαι τις ιδιες ip που μερικες φορες αυτο εχει ως αποτελεσμα να κολαει να πεταει με disconect. Ακριβως πως ειναι συνδεδεμενω router φιλου μου -> αλφα-> PCμου -> καλοδιο etherenet -> roυter μου -> χχχχ λαπτοπ αν καταλαβα καλα εχουμε και λεμε router Φιλου σοy πχ Ip 192.168.1.254 alfa σε σενα στο εικονιδιο του bridge δινεις ip 192.168.1.33 καπου ασχετα με το dhcp του subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.254 ρουτερ σου.σε λαν επιπεδο του δινεις 192.168.1.34 και αυτο να ειναι εκτος του dhcp του ρουτερ του φιλου σου. laptop θα παρουν απο τον dhcp του φιλου σου. Επίσης, η συνδεσμολογία που δίνεις είναι λάθος, η κεραία πρέπει να στέλνει στο ρουτερ σου και από εκεί θα παίρνουν όλοι ιντερνετ είτε με καλώδιο είτε ασύρματα... Ποιά ρουτερς χρησιμοποιείτε γιατί μου φαίνεται ότι απλά το δικό σου συνδέεται σαν client και όχι σαν bridge... ειναι adsl router οποτε ουτε client oute bridge.δεν παιζει ουτε repeater.εκανε bridge Την συνδεση στα windows τιποτε παραπανω και εκλεισε τον dhcp στον ρουτερ(σωστα εγινε αυτο).
8anos94 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 αρα δεν τον επειρεαζει ??? βαζω ip εδω? δηλαδη εχω πατισει στο network bringe δεξι click properties στο local area conection (που ειναι το router μου) tcp/ipv4 properties και στη δευτερη καρτελα βαζω ποιες τιμες? θελω να μπενουν παραπανω απο 1 laptop στο δικτυο αυτο :/
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 δεν τον επηρεαζεις.σου εγραψα πιο πανω τι βαζεις σαν παραδειγμα.το βασικο ειναι να μας πεις τι Ip εχει το ρουτερ του φιλου σου και β.τι ευρος εχει δωσει στον dhcp>ναι εκει θα δωσεις καρφωτα νουμερα.
8anos94 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 πως θα δω τι ip εχει και τι ευρος?(εδωσα καρφωτα τα νουμερα που μου εδωσες αλλα δεν ειχα net :/)
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 οταν τα εχεις αυτοματα γραψε Ipconfig/all και θα σου βγαλει τι Ip πηρες απο τον αλλον.γραψτες εδω. dns Λογικα θα παρεις την Ip του ρουτερ του αλλου.βαλτα στο αυτοματο και γραψε ipconfig γιατι θα εβαλες αλλα ντι αλλων.αυτα που σου δωσα πιο πανω ηταν ενδεικτικα.δεν ξερω τι Ip εχει το ρουτερ για να σου πω βαλε εκεινες.για αυτο και σου εγραψα το βασικο ειναι να μας πεις τι Ip εχει το ρουτερ του φιλου σου και β.τι ευρος εχει δωσει στον dhcp>ναι εκει θα δωσεις καρφωτα νουμερα.
8anos94 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 επιδη δεν εχω ιδεα που βρσκετε αυτο ποθ ζητησες το ανεβαζω την διαδικασια ip config/all τι εκανα με κληστω το router μου και το bridge κλειστο δεν ξερω αν εκανα σωστα ...
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 δεν πειραζει που ηταν κλειστο.οποτε στο bridge θα δωσεις 192.168.1.200 σαν ip. subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 δοκιμασε το χωρις bridge Και θα πρεπει να εχεις ιντερνετ.μετα δοκιμασε το με bridge.Το ρουτερ σου σε lan επιπεδο θα το βαλεις 192.168,1.210
8anos94 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 δηλαδη αν καταλαβα καλα θα το βαλω ετσι ?
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 ναι αλλα οχι 1.4 πηγαινε στο 1.200 για να εισαι εκτος dhcp του αλλου.δοκιμασε το στην αρχη χωρις bridge και μετα με bridge dns ξεχασες 192.168.1.1
8anos94 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 δεν πειραζει που ηταν κλειστο.οποτε στο bridge θα δωσεις 192.168.1.200 σαν ip. subnet 255.255.255.0 kai gateway 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 δοκιμασε το χωρις bridge Και θα πρεπει να εχεις ιντερνετ.μετα δοκιμασε το με bridge.Το ρουτερ σου σε lan επιπεδο θα το βαλεις 192.168,1.210 ακυρο το ποστ μου λοιπον οταν τα εχω ηδη συνδεδεμενα σε bridge παω ιδιοτητες και φιαγνω ip σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα