Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Είδα χθες το The Girl With The Dragon Tattoo (2011) του David Fincher με τους Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård. Διευκρινίζω ότι έχω δει την αρχική σουηδική ταινία αλλά δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο. Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και την εξαιρετική μουσική. Η Rooney Mara είναι απλά εξαιρετική και τολμώ να πω ότι κερδίζει στα σημεία την Noomi Rapace, η οποία καθόρισε τον συγκεκριμένο ρόλο. Παρ' όλο που κάποιοι κριτικάρουν αρνητικά την ερμηνεία του Daniel Craig, προσωπικά τον βρήκα πολύ καλό. Δεν περίμενα και δεν ήθελα άλλον έναν ρόλο James Bond και ο Craig έδωσε μία υπόκωφη ερμηνεία σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, ερμηνεία που ταίριαζε απόλυτα στην ταινία. Το ελαφρύ sepia χρώμα που έχουν αρκετές σκηνές καθώς και η ερημιά του Σουηδικού τοπίου προσθέτουν στο σκοτεινό σενάριο. Συνολικά μια ευχάριστα δυσάρεστη ταινία που δεν με απογοήτευσε. 8/10
-nick- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδη λες οτι αξιζει να το δω αν εχω δει την (πρωτη) σουηδικη ?
kanesaxo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εχοντας δει τις πρωτότυπες σουηδικές, αξίζει να δω την νέα αυτη έκδοση; Ιδια ακριβως απορία με τον νικ. Θεωρώ, πως και η νεα βερσιον θα΄ναι ακριβως ίδια σεναριακά, οπότε δεν θα εχει κάτι να μου αφήσει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδη λες οτι αξιζει να το δω αν εχω δει την (πρωτη) σουηδικη ? Εχοντας δει τις πρωτότυπες σουηδικές, αξίζει να δω την νέα αυτη έκδοση; Ιδια ακριβως απορία με τον νικ. Θεωρώ, πως και η νεα βερσιον θα΄ναι ακριβως ίδια σεναριακά, οπότε δεν θα εχει κάτι να μου αφήσει. Σεναριακά όντως υπάρχουν ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στη Σουηδική και στην Αμερικάνικη εκδοχή. Εάν νομίζετε ότι θα δείτε κάποια ταινία που θα «προχωρήσει» την ιστορία, τότε αυτό δεν θα συμβεί, η πηγή (το βιβλίο) παραμένει η ίδια. Από την άλλη, θεωρώ την δεύτερη πιο ώριμη σκηνοθετικά και πιο ευχάριστη οπτικά. Νομίζω οτι είναι εμφανές ότι η Αμερικάνικη είναι γυρισμένη από έναν έμπειρο σκηνοθέτη και μάλιστα σκηνοθέτη ο οποίος έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος ταινίας και στο παρελθόν και ο οποίος έχει στη διάθεσή του σαφώς περισσότερα χρήματα και ένα εξαιρετικό soundtrack. Θετικό το γεγονός οτι και η Αμερικάνικη εκδοχή διαδραματίζεται στη Σουηδία και δεν μεταφέρει τη δράση, όπως συνηθίζεται, στις ΗΠΑ. Τι να πω ρε παιδιά, προσωπικά δεν το μετάνιωσα.
HALF EVIL Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδη λες οτι αξιζει να το δω αν εχω δει την (πρωτη) σουηδικη ? Πάντως εμένα η Σουηδική version με απογοήτευσε. Πλαδαρή, χαλαρή .
firewalker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Είδα χθες το The Girl With The Dragon Tattoo (2011) του David Fincher με τους Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård. Διευκρινίζω ότι έχω δει την αρχική σουηδική ταινία αλλά δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο. Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και την εξαιρετική μουσική. Η Rooney Mara είναι απλά εξαιρετική και τολμώ να πω ότι κερδίζει στα σημεία την Noomi Rapace, η οποία καθόρισε τον συγκεκριμένο ρόλο. Παρ' όλο που κάποιοι κριτικάρουν αρνητικά την ερμηνεία του Daniel Craig, προσωπικά τον βρήκα πολύ καλό. Δεν περίμενα και δεν ήθελα άλλον έναν ρόλο James Bond και ο Craig έδωσε μία υπόκωφη ερμηνεία σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, ερμηνεία που ταίριαζε απόλυτα στην ταινία. Το ελαφρύ sepia χρώμα που έχουν αρκετές σκηνές καθώς και η ερημιά του Σουηδικού τοπίου προσθέτουν στο σκοτεινό σενάριο. Συνολικά μια ευχάριστα δυσάρεστη ταινία που δεν με απογοήτευσε. 8/10 Το πάνε σε "Αμερικάνικο τρόπο" καθόλου; Θέλω να πω, η Σουηδική ήταν ποιο πραγματική, "ωμή" από της περισσότερες παραγωγές του Hollywood.
papahlamidas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εγώ έχω δει και τις 3 πρώτες Σουηδικές και χτες είδα και την Αμερικάνικη. Η δουλειά που έκανε ο Φίσερ ήταν εξαιρετική αναμφίβολα αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο από την Σουηδική. Εάν κάποιος δει την Σουηδική θα καταλάβει ότι κράτησε έναν τεράστιο αριθμό πραγμάτων από την Σουηδική και απλά πρόσθεσε μερικές δικές του (ωραίες μπορώ να πω) πινελιές. Σίγουρα ταινία που αξίζει αλλά θα προτιμήσω την Original. Σε όποιον άρεσε ας δει τις Σουηδικές. +1 για το soundtrack. Εγώ εκτός από το ότι η κόρη στο Σουηδικό ήταν στην Αυστραλία δεν θυμάμαι κάτι άλλο που πραγματικά να άλλαζε σε μεγάλο βαθμό τις δύο ταινίες. Εάν δεν κάνω λάθος κιόλας κάποια κτήρια/οικήματα ήταν τα ίδια με την Σουηδική. Μια μικρή παρατήρηση εάν το πρόσεξε και κάποιος άλλος εκτός από εμένα. Οι μισοί χαρακτήρες μιλάνε αγγλικά με σουηδική προφορά και οι άλλοι μισοί όχι συμπεριλαμβανομένου και του Γκρεγκ.
tool1983 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Κι εγω τη Σουηδικη εχω δει,ειχα διαβασει αρκετα καλες κριτικες και ειχε υψηλη βαθμολογια στο imdb,αλλα η ταινια περα απο την εξαιρετικη φωτογραφια δεν ειχε κατι αλλο για κερδισει το θεατη. Ξεκιναει σαν ταινια μυστηριου που σου κεντριζει το ενδιαφερον και εξελισσεται σε αστυνομικη ταινια, μονο ο Αλεν Ντελον λειπει για να γινει απο σουηδικη ταινια, καθαρα μια γαλλικη μετρια ταινια δεκαετιας 70.
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Γενικότερα αυτό το θέμα με την βαθμολογία με προβληματίζει λίγο. Αν υποτίθεται ότι το 10 αφορά αριστούργημα και η εν λόγω ταινία πχ. (εντελώς τυχαία την αναφέρω), παίρναι 8 τότε ταινίες όπως πχ. "Παρίσι-Τέξας", "Πέρα από τον Παράδεισο", " Οι Διχασμένοι", " Αποκάλυψη τώρα ", " Ο Ταξιτζής " , θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες 50, τι βαθμολογία θα έπρεπε να πάρουν;
TAKE5 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Εχω διαβάσει τα βιβλία και έχω δει και τις original ταινίες αλλά δεν βαρέθηκα καθόλου στις 2μιση ώρες στο σινεμά. Εντάξει δεν υπήρχε για εμένα κανένα μυστήριο αλλά η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα. Θα συμφωνήσω με τον paredwse η Μαρα είναι καταπληκτική μάλλον καλύτερη από την πρωτότυπη. Αντίθετα θα διαφωνήσω στο κομμάτι του Κρεγκ. Δεν του ταιριάζει ο ρόλος είναι πολύ μάτσο για να παίξει το πανέξυπνο δημοσιογράφο ειδικά στις σκηνές που απαιτούσαν να δειχνει και λίγο πλαδαρός είναι αφύσικος. Από εκεί και πέρα σαν ταινία είχε πιο έντονο ρυθμό από το πρωτότυπο, το τέλος είναι μακρυά από το βιβλίο ενώ δεν μου άρεσε και η χολυγουντιανή επιλογή του να προβάλει την Λισμπεθ σαν σχεδόν ανίκητη (π.χ στη σκηνή με το λαπτοπ στο μετρό). Τελος καμμία από τις 2 ταινίες δεν κατάφερε να απεικονίσει αρκετά σωστά τις σχέσεις των μελών της οικογένειας που στο βιβλίο είναι το αυτό που φτιάχνει το κλιμα ενώ η επιλογή της περιθωριοποίησης της Σεσιλια που επίσης έκαναν και οι 2 το χειροτέρεψε. Αν δεν έχει δει κάποιος το πρωτότυπο και δεν έχει διαβάσει τα βιβλία φαντάζομαι θα του αρέσει πολύ περισσότερο. Μετά την σκηνή με τον επιτηρητη στο σινεμά δεν ακούστηκε κιχ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Το πάνε σε "Αμερικάνικο τρόπο" καθόλου; Θέλω να πω, η Σουηδική ήταν ποιο πραγματική, "ωμή" από της περισσότερες παραγωγές του Hollywood. Προσωπικά δεν διέγνωσα "αμερικάνικο τρόπο". Γενικότερα αυτό το θέμα με την βαθμολογία με προβληματίζει λίγο. Αν υποτίθεται ότι το 10 αφορά αριστούργημα και η εν λόγω ταινία πχ. (εντελώς τυχαία την αναφέρω), παίρναι 8 τότε ταινίες όπως πχ. "Παρίσι-Τέξας", "Πέρα από τον Παράδεισο", " Οι Διχασμένοι", " Αποκάλυψη τώρα ", " Ο Ταξιτζής " , θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες 50, τι βαθμολογία θα έπρεπε να πάρουν; Όντως η βαθμολογία είναι ένα περίεργο πράγμα. Είμαι της άποψης ότι κάθε ταινία πρέπει να κρίνεται για το είδος της. Δεν μπορώ να συγκρίνω το Paris-Texas με τον Terminator 2: Judgement Day. Και οι δύο ταινίες είναι πάρα πολύ καλές - για το είδος της η καθεμία. (και το Apocalypse Now! δεν μπορεί, κατ' εμέ, να λάβει λιγότερο από 9/10...)
Ahigh_forvalue Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Γενικότερα αυτό το θέμα με την βαθμολογία με προβληματίζει λίγο. Αν υποτίθεται ότι το 10 αφορά αριστούργημα και η εν λόγω ταινία πχ. (εντελώς τυχαία την αναφέρω), παίρναι 8 τότε ταινίες όπως πχ. "Παρίσι-Τέξας", "Πέρα από τον Παράδεισο", " Οι Διχασμένοι", " Αποκάλυψη τώρα ", " Ο Ταξιτζής " , θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες 50, τι βαθμολογία θα έπρεπε να πάρουν; τι θες να πεις με αυτο??
demessakis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Για το θέμα των βαθμολογιών: Αρκετοί, μέσα σε αυτούς κι εγώ, βάζουμε ακέραιες βαθμολογίες για τις ταινίες που βλέπουμε*. Αν κάποιος έχει π.χ. βαθμολογήσει 15 ταινίες με 10άρι, και του πεις, να σου πει τις 10 καλύτερες, θα απορρίψει τις 5, και με τις υπόλοιπες, θα φτιάξει μια 10άδα*. Μπορεί από τις 15 ταινίες, οι 3 να είναι καθαρά δεκάρια*, και οι υπόλοιπες, με την στρογγυλοποίηση να πηγαίνουν στο 10. * σύμφωνα πάντα με την προσωπική άποψη του καθενός Καμία ταινία δεν έχω δει (σουηδική ή αμερικάνικη). Αν σκόπευα να δω κάποια, θα ήταν η πρώτη, αν και η δεύτερη, είναι πιο "κινηματογραφική".
Ahigh_forvalue Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Για το θέμα των βαθμολογιών: Αρκετοί, μέσα σε αυτούς κι εγώ, βάζουμε ακέραιες βαθμολογίες για τις ταινίες που βλέπουμε*. Αν κάποιος έχει π.χ. βαθμολογήσει 15 ταινίες με 10άρι, και του πεις, να σου πει τις 10 καλύτερες, θα απορρίψει τις 5, και με τις υπόλοιπες, θα φτιάξει μια 10άδα*. Μπορεί από τις 15 ταινίες, οι 3 να είναι καθαρά δεκάρια*, και οι υπόλοιπες, με την στρογγυλοποίηση να πηγαίνουν στο 10. * σύμφωνα πάντα με την προσωπική άποψη του καθενός Καμία ταινία δεν έχω δει (σουηδική ή αμερικάνικη). Αν σκόπευα να δω κάποια, θα ήταν η πρώτη, αν και η δεύτερη, είναι πιο "κινηματογραφική". επειδη δεν καταλαβαινω ολα αυτα γιατι τα λετε,να κανω μονο μια παρατηρηση ως προς ολους ακομα και προς εμενα που δεν το κανω,οταν βαζει καποιος ας πουμε 8/10 σε μια ταινια..για μενα δεν λεει τιποτα αυτο επειδη δεν ξερω πως βαθμολογει τις αλλες..αρα προτeiνω οσοι απο σας εχεται βαθμολογηση στο imdb η σε καποιο αλλο σιτε και εχεται κρατημενες βαθμολογιες να βγαλεται ενα μεσο ορο..και να λετε ας πουμε εχω μεσο ορο 7 βαζω σαυτην 8..αρα ετσι φαινεται πως ειναι πανω απο τον μεσο ορο σας και πιθανοτατα την θεωρητε καλη..κατα τα αλα πιστευω οτι ο καθενας μπορει να βαθμολογοι οπως θελει..ας πουμε καποιος μπορει να βαλει στις μισες ταινιες 9 και στις αλλες 10(ετσι η κλιμακα του θα ειναι μικρη,θα ειναι σαν να λεει κακη ή καλη,αλλα με τον μεσο ορο που θα βγαινει 9,5 φαινεται τι θελει να πει),,θεωρω οτι αν καποιος δεν βαζει μεσο ορο ειναι καλυτερα να το λεει με λογια π.χ. καλη,μετρια..επειδη αλλιως δεν φαινεται..
demessakis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 επειδη δεν καταλαβαινω ολα αυτα γιατι τα λετε,να κανω μονο μια παρατηρηση ως προς ολους ακομα και προς εμενα που δεν το κανω,οταν βαζει καποιος ας πουμε 8/10 σε μια ταινια..για μενα δεν λεει τιποτα αυτο επειδη δεν ξερω πως βαθμολογει τις αλλες..αρα προτeiνω οσοι απο σας εχεται βαθμολογηση στο imdb η σε καποιο αλλο σιτε και εχεται κρατημενες βαθμολογιες να βγαλεται ενα μεσο ορο..και να λετε ας πουμε εχω μεσο ορο 7 βαζω σαυτην 8..αρα ετσι φαινεται πως ειναι πανω απο τον μεσο ορο σας και πιθανοτατα την θεωρητε καλη..κατα τα αλα πιστευω οτι ο καθενας μπορει να βαθμολογοι οπως θελει..ας πουμε καποιος μπορει να βαλει στις μισες ταινιες 9 και στις αλλες 10(ετσι η κλιμακα του θα ειναι μικρη,θα ειναι σαν να λεει κακη ή καλη,αλλα με τον μεσο ορο που θα βγαινει 9,5 φαινεται τι θελει να πει),,θεωρω οτι αν καποιος δεν βαζει μεσο ορο ειναι καλυτερα να το λεει με λογια π.χ. καλη,μετρια..επειδη αλλιως δεν φαινεται.. Για το πρώτο, είναι λίγο δύσκολο να βγεί μέσος όρος, αν κάποιος έχει δει μερικές εκατοντάδες ταινίες (δεν έχει τέτοια επιλογή το IMDb, ούτε να δείξει πόσες έχουν συγκεκριμένη βαθμολογία, που επίσης θα απλούστευε την εύρεση του μέσου όρου). Πάντως και με την αναφορά του μέσου όρου, αν δεν ξέρεις τι ταινίες έχει δει ο άλλος, και πάλι, δεν θα βγάλεις άκρη. Όσον αφορά το δεύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Εαν τύχει και συμβεί, ο τύπος μόλις δει μια πραγματικά καλή ταινία, τότε οι υπόλοιπες, θα πάνε αυτομάτως κοντά στην βάση. Οπότε, κλείνοντας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, μιας και είσαι νέος στο φόρουμ, είναι να παρατηρείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα