Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φτιάχνω μία ιστοσελίδα, όπου έχω ένα table με 2 σειρές. Στην πρώτη έχω μία εικόνα για logo, και στην δεύτερη ένα iframe που φορτώνει html αρχεία.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή η εικόνα είναι μέσα στο table(την χρειάζομαι εκεί και όχι από έξω), αν γίνει resize το window, σε σημείο που να είναι μικρότερο από την εικόνα, τότε χάνεται το περιεχόμενο και λογικό, εφόσον το table δεν μπορεί να μικρύνει περισσότερο απ'ότι το μήκος(width) της εικόνας.

Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό;

να προσθέσω πως έχω το overflow της σελίδας στο hidden, για να μην έχω πρόβλημα με 2 scrollbars(body+iframe) αλλιώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα...

Δημοσ.

Βάλε στα table ή στο css για τα κελιά που θέλεις το min-heigt min-width έτσι θα έχουν ένα ελάχιστο ύψος φάρδος.

Κακός άρχισες να μαθαίνεις με table πάντως,έχουν ξεπεραστεί πλέων όλα με div γίνονται.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φτιάχνω μία ιστοσελίδα, όπου έχω ένα table με 2 σειρές. Στην πρώτη έχω μία εικόνα για logo, και στην δεύτερη ένα iframe που φορτώνει html αρχεία.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή η εικόνα είναι μέσα στο table(την χρειάζομαι εκεί και όχι από έξω), αν γίνει resize το window, σε σημείο που να είναι μικρότερο από την εικόνα, τότε χάνεται το περιεχόμενο και λογικό, εφόσον το table δεν μπορεί να μικρύνει περισσότερο απ'ότι το μήκος(width) της εικόνας.

Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό;

να προσθέσω πως έχω το overflow της σελίδας στο hidden, για να μην έχω πρόβλημα με 2 scrollbars(body+iframe) αλλιώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα...

Βάλε απόλυτο πλάτος και όχι σχετικό. Για παράδειγμα, βάλε width: 500px αντί για width: 100%. Βάλε το width και στον πίνακα και στο κελί του πίνακα και στην εικόνα.

Βάλε στα table ή στο css για τα κελιά που θέλεις το min-heigt min-width έτσι θα έχουν ένα ελάχιστο ύψος φάρδος.

Τα min-heigt και min-width καλό είναι να τα αποφεύγετε. Μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα και νομίζω ότι δεν είναι web2.0 valid.

Κακός άρχισες να μαθαίνεις με table πάντως,έχουν ξεπεραστεί πλέων όλα με div γίνονται.

+1000. SlackulatoR άσε τα tables και ξεκίνα να μαθαίνεις τα divs. Θα ζοριστείς στην αρχή αλλά μετά θα σου φανούν πολύ εύκολα.

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο link που να δείχνει tutorials να χρησιμοποιούμε divs αντί για tables γιατί και εγώ πλέον προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ tables?

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο link που να δείχνει tutorials να χρησιμοποιούμε divs αντί για tables γιατί και εγώ πλέον προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ tables?

Πρέπει καταρχήν να ξέρεις πάρα πολύ καλό css για να σχεδιάσεις σελίδα με divs. Από 'κει και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό που ζητάς. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα εμπειρίας.

Δημοσ.

Παιδιά δεν θα λειτουργήσει έτσι διότι, το main content δηλαδή το iframe πρέπει να είναι percent(100%), για να γίνεται resize, το header όμως είναι fixed, 990px width. Και τα δύο αυτά μέσα στο ίδιο table.

Αν βγάλω την εικόνα από το table, τότε ναι το iframe resize λειτουργεί αλλά το layout δεν είναι σωστό καθώς το header παραμένει 990px και στο κέντρο, και το main content μικραίνει σε width. Και με divs το ίδιο θα γινόταν φαντάζομαι. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να λυθεί αυτό;

Δημοσ.

Με τα div μπορείς να ορίσεις το κάθε ένα ξεχωριστά από που θα αρχίζει και πόσο μεγάλο θα είναι δεν θα εξαρτάτε το ένα από το άλλο όπως είναι στον πίνακα.

Δώσε κώδικα ή το λινκ να πάρουμε μια ιδέα για το τι θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

Αυτό εδώ θέλω να κάνω, δεν με πειράζει που είναι με tables...εφόσον εμφανισιακά θα είναι σωστό και θα λειτουργεί σε όλους τους browser. Να πω πως σε div που δοκίμασα δεν δούλευε σωστά το iframe, δηλαδή το 100% height δεν το διαβάζει σωστά. Ενώ αν έχεις table με rows καταλαβαίνει το 100% ως πόσο % μένει.

paradeigma.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...