seskou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Παιδια θα θελα να μου πειτε τη γνωμη σας στο ερωτημα του τιτλου.Οσον αφορα για το διλλημα να σας πω οτι ειχα 3 σκληρους μεχρι τωρα αλλα μονο τους 2 κουμπωμενους πανω λογο του οτι η μητρικη εχει 2 θεσεις για κουμπωμα σκληρου.Προχτες ομως αγορασα ενα καινουργιο DVD με το βυσμα των δεδομενων να ειναι σαν αυτο των σκληρων.Ετσι για να κανω τη δουλεια μου εβγαλα εκτος και των 2ο σκληρο.Λοιπον πια ειναι η γτνωμη σας;να παρω ενα docking station και να κουμπωνω πανω οποιον σκληρο θελω να δω τα αρχεια του;ή να παρω θηκη να εχω μεσα αυτον που χρησιμοποιω πιο πολυ και οταν θελω να την ανοιγω και να αλλαζω; Συγκεκριμενα ρωταω για αυτη την προσφορα του NOD HDS-002 SATA HDD DOCKING STATION. Τωρα οτι ειναι usb 3 υπαρχει προβλημα που εγω εχω 2; Απο θηκες δεν ξερω τι παιζει.Εχετε να προτεινετε τιποτα; Υ.Γ Καλωδια και μετατροπες δεν θα ηθελα λογο του οτι το σκεφτομαι οτι θα ηταν βολικο και απο θεμα ασφαλειας σε περιπτωση κλοπης.(αν μας κλεψουν το μηχανημα να μας μεινουν τα πρωσοπικα δεδομενα)
driftingcris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Εγω λεω να παρεις μια καρτα PCI για SATA υποδοχες και να τους βαλεις ολους πανω
washcloud Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Με DS θα έχεις μεγαλύτερη ευκολία στα τυχόν αλλάγματα σκληρών (μια χαρά συμβατό είναι με την USB 2 δυνατοτήτων μητρική σου). Με USB θήκη θα έχεις φορητότητα (αλλά θα βαζο-βγάζεις "δυσκολότερα" δίσκους, απ' ό,τι σε DS) και χαμηλότερη τιμή αγοράς (15€ η φθηνότερη μέσω Skroutz.gr). Και με τα 2 τα παραπάνω θα έχεις μικρότερες ταχύτητες (USB 2 δηλαδή) αντιγραφής αρχείων, απ' ότι με μία SATA-to-PCI controller card που πρότεινε ο Chris (γειά σου Chris). 11.28 € η φθηνότερη, αν τη θέλεις για δίσκους-αποθήκες (χωρίς λειτουργικό). Θέλει προσοχή για την επιλογή, αν οι δίσκοι είναι SATA-2, και δε θες να χάσεις σε ταχύτητα (να είναι SATA-2 και η κάρτα). Aν δε σε πολυνοιάζει (δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά, ειν' η αλήθεια), αλλά σε νοιάζει η τιμή, πάρε απλά τη φθηνότερη. Έχει ένα ρίσκο όμως αυτό, γιατί κάποιες κάρτες που έχουν και IDE θύρα πάνω τους, δε σηκώνουν ταυτόχρονα 2 SATA συσκευές...(τρέχα γύρευε ποιές-εκτός κι αν ρωτήσεις τηλεφωνικά στο Vision Studio πχ που έχει την φθηνότερη που είπα, αν μπορείς όντως να βάλεις ταυτόχρονα 2 SATA συσκευές και ξέρουν να σου πουν...). Μπορείς να πάρεις ή κάποια ακριβότερη (πχ) μόνο με SATA, για σίγουρα. Τέλος, σίγουρα χάνεις τη φορητότητα των δίσκων, που θα είχες με DS ή USB θήκη. (...γενικά πάντως, έχει "ρίσκα" η αγορά κάρτας. Θέλει ψάξιμο και να σιγουρέψεις τί παίρνεις και τί δουλειά ακριβώς θα κάνει). Η απόφαση δική σου.
chania-autocad Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 νομιζω πως το καλυτερο για σενα βρισκεται καπου στη μεση καταρχην καλυτερα να βαλεις μια καρτα και να εχεις τον σκληρο μεσα στο μηχανημα αν σε ενδιαφερει η φορητοτητα καλυτερα να κοιταξεις για 2,5 σκληρο. οι μεγαλοι δεν ειναι για φορητοτητα, ακομα και με θηκη, γιατι θα πρεπει να κουβαλας και καλωδια ρευματος και usb. για τους μικρους υπαρχουν κατι ωραιοτατες μικρες θηκες απο λαστιχο, οτι πρεπει για μεταφορα. το ds που εχεις δει το εχω , ειναι super, πολυ χρησιμο αν ανταλασσεις δισκους με φιλους.
seskou Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2012 Τελικα παιδια μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να παρω αυτην εδω μιας και ειναι στα ιδια λεφτα με το ds που ανεφερα πιο πανω συν οτι αυτη εδω ειναι πιο ομορφη και κομψη.Γιατι κακα τα ψεματα , στατιστικα παντα ο ενας σκληρος θα ειναι σχεδον μονιμα κουμπωμενος και καπου καπου θα γινεται η αλλαγη.Σας ευχαριστω παντως.Αν εχετε καμια ακομα προταση παντως θα τη δεχτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα