washcloud Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Γενικά οι "ανάγκες" σου, κοντεύουν να γίνουν ημι-επαγγελματικές πάντως (από όλες τις απόψεις). (...δε νοικιάζεις τίποτα servers να σηκώσεις κα'να site για online viewing; Παίζει να σου βγει και φθηνότερα...:ρ)
iparou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 lol... Επειδή αυτά που θέλω μάλλον κοστίζουν πολύ, έχω αρχίσει και καλοβλέπω την φτηνή απλή λύση ενός enclosure 4 SATA δίσκων με έξοδο εSATA και USB 3, όπως αυτό : http://www.amazon.com/gp/product/B003X26VV4/ref=oh_o01_s00_i00_details?tag=hardfocom-20 Θα το κοτσάρω πάνω σε ένα πολύ παλιό desktop PC που έχω σπίτι (Pentium 4, αν δεν απατώμαι), οπότε με μια καλή ασύρματη κάρτα δικτύου και με απλό sharing μέσα από τα windows του desktop (το είχα ξανακάνει παλιά, αρκετά απλό θυμάμαι να είναι) πιστέυω θα κάνω τη δουλειά που θέλω... Πλεονέκτημα (μεγάλο πλεονέκτημα) το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να φορμάρω από την αρχή του δίσκους και θα μπορώ ανά πάσα στιγμή να τους αφαιρέσω-αναβαθμίσω κ.τ.λ. χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρω προσωρινά τα δεδομένα αλλού... Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι χοντρό που δεν μπορώ να σκεφτώ...
washcloud Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Πάντως αν δεν έχει καν (ή μόνο 2) σατοθύρες ο Ρ4, θα μπορούσες να πάρεις και πχ 2 SATA-to-PCI controller cards και να κοτσάρεις 4 εσωτερικούς πάνω. Και θα σου βγει και πολύ φθηνότερο, ειδικά αν τις πάρεις απ' έξω, Για την ακρίβεια, όσες PCI έχεις, μπορείς να τις γεμίσεις δίσκους. Kαι μπορείς να κάνεις και RAID-1 άμα λάχει. Γενικά θινκ τσιπ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 ψάξε για review πρώτα, να δεις τι ταχύτητες πιάνει...
iparou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Πάντως αν δεν έχει καν (ή μόνο 2) σατοθύρες ο Ρ4, θα μπορούσες να πάρεις και πχ 2 SATA-to-PCI controller cards και να κοτσάρεις 4 εσωτερικούς πάνω. Και θα σου βγει και πολύ φθηνότερο, ειδικά αν τις πάρεις απ' έξω, Για την ακρίβεια, όσες PCI έχεις, μπορείς να τις γεμίσεις δίσκους. Kαι μπορείς να κάνεις και RAID-1 άμα λάχει. Γενικά θινκ τσιπ. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Και παρ' ότι δεν σκαμπάζω μία από networks, είχα καταφέρει όπως είπα πριν από καμιά 5αριά χρόνια να δουλεύω τους σκληρούς του desktop από το laptop μέσω του remote desktop των windows. Αν και το τωρινό εγχείρημα είναι τόσο απλό, άδικα το φοβάμαι και ίσως το δοκιμάσω... Αν είναι τόσο απλό βασικά, τι διάολο... Ίσως πάρω τον HP Microserver και το παλέψω με αυτόν. Δεν ξέρω, βέβαια (Α) αν η λύση του παλιού μου desktop θα μπορεί να στριμάρει χωρίς πρόβλημα 1080p ματρόσκες μέσω wireless, (Β) πώς θα το δουλέψω ως seedbox 24/7 και (Γ) τι κατανάλωση θα έχει, δεδομένου ότι το hardware είναι περασμένης εποχής και άρα αρκετά ενεργοβόρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα