Haldol Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Ε, σίγουρα το Calgon δεν είναι το μόνο που κάνει δουλειά. Μπορεί η γιαγιά μου και η θειά μου να έχουν πιστέψει το παραμύθι της διαφήμισης, αλλά δε γίνεται το Calgon να είναι κανονικό αποσκληρυντικό και τα υπόλοιπα αποσκληρυντικά να είναι... αλεύρι. Για πείτε προτάσεις από άλλες μάρκες που έχετε δοκιμάσει. Ορισμένες μάρκες μπορεί και να είναι Calgon με άλλο ταμπελάκι, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα προϊόντα (χυμούς, μακαρόνια, μπισκότα, κλπ). Τις ξέρουμε; 1
leftermann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 εγώ δεν βάζω τίποτα, 11 χρόνια τώρα. Με τα λεφτά που θα έδινα σε καλγκόν παίρνω άνετα καινούριο πλυντήριο. 4 1
Orgasmic Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2012 Κοιτα, το Calgon εχει 80% μεριδιο αγορας στα αποσκληρυντικα νερου. Απο κει και περα υπαρχουν το Ευρηκα, το W5 του Lidl και νομιζω βγηκε παλι το Πλυντηρεξ, που ειναι και ελληνικο (το Ευρηκα ειναι κυπριακο)..
LOULATRANS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 υπαρχει και η μαγειρικη σοδα για την ιδια δουλεια αλλα και αυτη δεν ειναι φτηνη.τα αλατα μαζευονται οταν βαζουμε τακτικα θερμοκρασια 60-90 βαθμους.αν μαθουμε να δουλευουμε το πλυντιριο σε 30-40 δεν μαζευονται αλατα σε τετοιο βαθμο.ολο το θεμα ειναι η αντισταση.εγω το δουλευω με τον ηλιακο και ετσι δεν αναβει η αντισταση για να ζεστανει το νερο,οποτε και δεν μαζευει αλατα.δοκιμαστε το.20 χρονων πλυντιριο με καδο σαν καινουριο.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Και φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η σωστή συντήρηση του πλυντηρίου. Καθάρισε συχνά τα λάστιχα και 2-3 φορές τον χρόνο βάλε μια πλύση με άδειο κάδο, στους 90°C αλλά αντί για απορρυπαντικό, χρησιμοποίησε 5 κουταλιές σόδα μαγειρικής. Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνει στη συσκευή. Επίσης, ύστερα από κάθε πλύση, φρόντισε να αφήνεις το συρταράκι του απορρυπαντικού και την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτά για λίγο, έτσι ώστενα στεγνώσουν καλά πριν από την επόμενη χρήση. Αν προσθέσεις λίγη σόδα μαγειρικής ή λευκό ξύδι στο απορρυπαντικό, τα ρούχα σου θα είναι πιο καθαρά, τα χρώματα πιο λαμπερά και οι μυρωδιές πιο φρέσκες. Εγώ πάλι θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του CLR στην Ελλάδα.
Haldol Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 υπαρχει και η μαγειρικη σοδα για την ιδια δουλεια αλλα και αυτη δεν ειναι φτηνη.τα αλατα μαζευονται οταν βαζουμε τακτικα θερμοκρασια 60-90 βαθμους.αν μαθουμε να δουλευουμε το πλυντιριο σε 30-40 δεν μαζευονται αλατα σε τετοιο βαθμο.ολο το θεμα ειναι η αντισταση.εγω το δουλευω με τον ηλιακο και ετσι δεν αναβει η αντισταση για να ζεστανει το νερο,οποτε και δεν μαζευει αλατα.δοκιμαστε το.20 χρονων πλυντιριο με καδο σαν καινουριο. Ώπα, αυτό δε το ήξερα. Εγώ βάζω αποσκληρυντικό ανά δεύτερη πλύση. Λες ότι τσάμπα το κάνω; Πλέον πάντα στους 30-40 βαθμούς, ανάλογα τα ρούχα (μάλλινα/συνθετικά ή ανθεκτικά). Παραπάνω θερμοκρασία δε βάζω ποτέ, δεδομένου κιόλας ότι δεν έχω λευκά ρούχα.
antonl Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ώπα, αυτό δε το ήξερα. Εγώ βάζω αποσκληρυντικό ανά δεύτερη πλύση. Λες ότι τσάμπα το κάνω; Πλέον πάντα στους 30-40 βαθμούς, ανάλογα τα ρούχα (μάλλινα/συνθετικά ή ανθεκτικά). [...] Πάντως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (μπορεί να το διάβασα κι εδώ) τα ρούχα πρέπει να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες (τουλάχιστον 60C) ώστε να καταστρέφονται οι διάφοροι βλαβεροί οργανισμοί που κάθονται σ αυτά. Ένα ρούχο που φαίνεται καθαρό, δεν είναι κιόλας. Αν αυτό είναι καλό για την οικονομία, το πλυντήριο και τα ίδια τα ρούχα άλλο θέμα.
gmch Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Συμβουλή που μου έδωσε φίλος τεχνίτης. Ξύδι. Σε ένα βραστήρα βάζουμε μια στο τόσο ξύδι για να καθαρίζει από τα άλατα η αντίσταση του. Το ίδιο κάνουμε και με το πλυντήριο. Μία στο τόσο και οι αντιστάσεις αστράφτουν. Κόστος περίπου 0,50 όσο έχει ένα μπουκαλάκι ξύδι.
μαφαλντα Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Μια φορά το μήνα με άδειο πλυντήριο στους 60 βαθμούς μόνο σόδα ή λευκό ξύδι.Μου το είχε πει ο τεχνικός όταν πήρα το πλυντήριο.Καθαρίζει τον κάδο και τα άλατα,επίσης να βγάζουμε και την θήκη απορρυπαντικού και να την καθαρίζουμε,το ίδιο και το φίλτρο-είναι κάτω αριστερά. 1
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Πάντως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (μπορεί να το διάβασα κι εδώ) τα ρούχα πρέπει να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες (τουλάχιστον 60C) ώστε να καταστρέφονται οι διάφοροι βλαβεροί οργανισμοί που κάθονται σ αυτά. Ένα ρούχο που φαίνεται καθαρό, δεν είναι κιόλας. Δυστυχώς στους 60°C -ή και παραπάνω, όπως λες- τα ρούχα χαλάνε. Τα χρωματιστά πάντα, τα λευκά δεν έχουν πρόβλημα. Και εγώ έχω μόνο χρωματιστά. Και έχω και αρκετά μάλλινα, οπότε καταλαβαίνεις... Αγόρασα εχθές 1 Kg «Πλυντηρέξ» που βρήκα σε καλή προσφορά στο makro για δοκιμή. Επόμενο βήμα, μόλις τελειώσει, ξύδι ΤΟΠ. 1
Chrisxxx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Το ξυδι που το βαζετε στη θηκη του απορρυπαντικού;
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Αγόρασα εχθές 1 Kg «Πλυντηρέξ» που βρήκα σε καλή προσφορά στο makro για δοκιμή. πώς δοκιμάζεις ένα αποσκληρυντικό νερού;
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Από τα εμφανή ίχνη από άλατα πάνω σε ρούχα και κάδο. Ή άμα θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, με χημικούς δείκτες για σκληρότητα νερού. Ξέρεις, αυτά τα ζουμιά που ρίχνεις μερικές σταγονίτσες στο νερό, κουνάς και αλλάζει χρώμα ανάλογα.
leftermann Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 αν δεν βάλεις αποσκληρυντικό, βρίσκεις άλατα στα ρούχα και στον κάδο; Δεν έχω βάλει ποτέ, δεν έχω βρει ποτέ άλατα, ούτε στα ρούχα, ούτε στον κάδο (στο ορατό μέρος του τουλάχιστον). Ίσως έχεις πολύ σκληρό νερό στην περιοχή σου...
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Έχω όντως σκληρό νερό. Το νερό της βρύσης μου έχει δώσει 10+ dGH. Εντάξει, προφανώς τα ασπράδια στα ρούχα δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο, αλλά σε σκληρό νερό και μετά από 3-4 πλύσεις χωρίς αποσκληρυντικό θα αρχίσουν να φαίνονται. Εκεί θα καταλάβεις ότι πρέπει να δεις τι είναι και από που έρχονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα