kospetros Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 οπως και να εχει , ο σκληρος δισκος ειναι το μοναδικο αρχαιο εξαρτημα που χρησημοποιουμε ακομα , και οι SSD δεν κανουν την ΦΟΒΕΡΗ διαφορα , αν συγκρινει καποιον με την προοδο των υπολιπων εξαρτηματων . το μονο περιεργο για μενα ειναι πως αυτη η "τεχνολογια" ξεπεταχτηκε καπως αποτομα . Δηλαδη το επομενο βημα ειναι να γινονται εγραφες πανω στα Quarts των μοριων ?
oldnew Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω για φοβερή, αλλα μεγάλη διαφορα κάνουν οι ssd. Ασε που στο μέλλον ειναι πολυ ευκολο να αυξάνουν ταχύτητες βάζοντάς πχ 4-16-32 ssd να δουλεύουν παράλληλα. Κάτω απο το σασι. Εσι ένα μεγαλο ssd θα βλεπεις. Το μονο θεμα ειναι το κοστος που ειναι μεγαλο. Επόμενό βήμα δύσκολα θα υπάρξει. Ουσιαστικά το άρθρο αυτό λέει. Ότι βρήκαν πως ο μικρότερος χώρος στον οποιο μπορούν να γραψούν ειναι 12 ατομα. Τίποτα αλλο δεν κάνανε. Τα ατομα απλα τα "σμπρωξαν" ενα-ενα για να σχηματίζουν το byte. Αυτό δεν ειναι νεο.. Ούτε βρήκα καμία καινούρια ευκολότερη μέθοδο να το κάνουν αυτό. Απλα βρήκαν μέθοδο να γραφούν μαγνητικά σε 12 ατομα. Μεχρι στιγμής δεν γινόταν γιατί επηρέασε τα υπολοιπα bit Σημαντικό, αλλα καμία σχεση με νέους σκληρούς κλπ. Ούτε την παραμικρή ιδέα δεν έχουν σημερα πως να γραφούν συστηματικά σε τόσο μικρο χωρο. Το να σμπρωχνεις ένα ένα στο εργαστήριό τα bit για να τα βαλεις εκεί, δε μου λέει τίποτα.. Το λινκ που έβαλα τα γραφει ποιο σωστά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 το κάνουν ήδη αυτό oldnew, checkαρε ssd σε pci-e πχ της OCZ...
oldnew Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 το κάνουν ήδη αυτό oldnew, checkαρε ssd σε pci-e πχ της OCZ... Ναι το ξέρω. Απλα λεω ότι στο μέλλον με αυτή τη μέθοδο μπορούν να αυξάνουν ταχύτητες άνετα. Το θεμα ειναι το κοστος ως αναφορά τους ssd.
Haldol Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω για φοβερή, αλλα μεγάλη διαφορα κάνουν οι ssd. Ασε που στο μέλλον ειναι πολυ ευκολο να αυξάνουν ταχύτητες βάζοντάς πχ 4-16-32 ssd να δουλεύουν παράλληλα. Κάτω απο το σασι. Εσι ένα μεγαλο ssd θα βλεπεις. Το μονο θεμα ειναι το κοστος που ειναι μεγαλο. Το δεύτερο (και μεγαλύτερο) πρόβλημα με αυτό είναι ότι έτσι δεν μειώνεις το χρόνο προσπέλασης, απλά αυξάνεις την ταχύτητηα διαμεταγωγής. Χρήσιμο, δε λέω, αλλά το ουσιαστικό είναι το πρώτο. Και το πρώτο θα έρθει μόνο εάν ανακαλυφθεί νέο μέσο (ας πούμε νέα Flash μνήμη) με ακόμα χαμηλότερο χρόνο προσπέλασης. Άσε που θυσιάζεις την ασφάλεια. Ποιος τρελός θα έκανε πιο παλιά RAID-0 με... 16 ή και 32 δίσκους, όπως λες;
oldnew Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Άσε που θυσιάζεις την ασφάλεια. Ποιος τρελός θα έκανε πιο παλιά RAID-0 με... 16 ή και 32 δίσκους, όπως λες; Υπάρχει μια τεραστία διαφορά στο να κανείς raid με σκληρούς απο ότι με ssd. Στην 1η περίπτωσή πολαπλ/ζεις τον κυνδινο να χάσεις τα δεδομένα σου. Οποιοσδήποτε σκληρός χαλάσει, (οποιοδήποτε μοτερ, κεφαλη κλπ), τον ιπιες.. Τα έχασες όλα. Στη 2η περίπτωσή, πρακτικά ο κίνδυνος να χάσεις τα δεδομένα σου, ειναι ο ίδιος που ειχες και χωρις raid. Δεν έχεις ούτε κεφαλές ούτε τίποτα. Σε θέσεις μνημης γραφεις, και μονο αν καταστραφεί αυτή θα έχεις πρόβλημα. Η πιθανότατα ειναι ακριβώς η ιδία.
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει μια τεραστία διαφορά στο να κανείς raid με σκληρούς απο ότι με ssd. Στην 1η περίπτωσή πολαπλ/ζεις τον κυνδινο να χάσεις τα δεδομένα σου. Οποιοσδήποτε σκληρός χαλάσει, (οποιοδήποτε μοτερ, κεφαλη κλπ), τον ιπιες.. Τα έχασες όλα. Στη 2η περίπτωσή, πρακτικά ο κίνδυνος να χάσεις τα δεδομένα σου, ειναι ο ίδιος που ειχες και χωρις raid. Δεν έχεις ούτε κεφαλές ούτε τίποτα. Σε θέσεις μνημης γραφεις, και μονο αν καταστραφεί αυτή θα έχεις πρόβλημα. Η πιθανότατα ειναι ακριβώς η ιδία. Είναι πιθανότερο να αστοχήσει ένα ολοκληρωμένο από σύνολο 10, ή ένα από σύνολο 320; Έτσι σκέψου το - καθαρά πιθανότητες. Για να πετύχεις αύξηση ταχύτητας με RAID-0 θα πρέπει τα δεδομένα να «σπάνε» σε κομμάτια και να γράφονται/διαβάζονται ταυτόχρονα σε/από πολλά σημεία. Κοινώς, η ταινία που κατέβασες δεν είναι στις θέσεις 1-100 σε έναν SSD. Είναι στις θέσεις 1-7 στον έναν, μετά 9-16 στον άλλον, μετά 500-506 στον επόμενο, κλπ. Και για να είναι προσπελάσιμα τα δεδομένα, πρέπει να έχεις όλα τα κομμάτια. Εάν ένας «εσωτερικός» SSD αστοχήσει από όλους, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχες με RAID-0 με HDDs. Δηλαδή τα δεδομένα γιοκ. Το πρόβλημα δηλαδή είναι στο πως αντιμετωπίζεις τα chip μνήμης μέσα στο κουτί που λέγεται SSD. Είτε τα βλέπεις σαν έναν ενιαίο δίσκο, ή σαν πολλούς μικρότερους, που τους χειρίζεσαι με RAID-0. Ε, στη δεύτερη περίπτωση ρισκάρεις.
oldnew Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Είναι πιθανότερο να αστοχήσει ένα ολοκληρωμένο από σύνολο 10, ή ένα από σύνολο 320; Έτσι σκέψου το - καθαρά πιθανότητες. Για να πετύχεις αύξηση ταχύτητας με RAID-0 θα πρέπει τα δεδομένα να «σπάνε» σε κομμάτια και να γράφονται/διαβάζονται ταυτόχρονα σε/από πολλά σημεία. Κοινώς, η ταινία που κατέβασες δεν είναι στις θέσεις 1-100 σε έναν SSD. Είναι στις θέσεις 1-7 στον έναν, μετά 9-16 στον άλλον, μετά 500-506 στον επόμενο, κλπ. Και για να είναι προσπελάσιμα τα δεδομένα, πρέπει να έχεις όλα τα κομμάτια. Εάν ένας «εσωτερικός» SSD αστοχήσει από όλους, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχες με RAID-0 με HDDs. Δηλαδή τα δεδομένα γιοκ. Το πρόβλημα δηλαδή είναι στο πως αντιμετωπίζεις τα chip μνήμης μέσα στο κουτί που λέγεται SSD. Είτε τα βλέπεις σαν έναν ενιαίο δίσκο, ή σαν πολλούς μικρότερους, που τους χειρίζεσαι με RAID-0. Ε, στη δεύτερη περίπτωση ρισκάρεις. Καταλαβαίνω τι λες, αλλα δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Ομολογουμένως ,αν κάποιος έχει λινκ πανω σε αυτό, ή ξερει κάτι περισσότερο θα βοηθαγε. Γιατί και χωρις raid, πχ όταν έχεις εναν 128gb σκληρό ,δεν ειναι αποθηκευμένα σε ένα chip τα δεδομένα. Ειναι πολλά μικρότερα chip που βγάζουν άθροισμά 128. Τι διαφορα έχει να χαλάσει καποιο απο αυτά, απο το να χαλάσει πχ καποιο απο ένα raid 4 σκληρών; Σε κάθε περίπτωσή δεν είναι το ιδιο με κανονικους σκληρούς, ασε που οι ssd, έχουν μηχανισμούς ώστε αν χαλάσει πχ ένα byte αποθήκευσής, να μην καταρεει ολο το σύστημά.
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Η διαφορά είναι ότι αν αστοχήσει κάποιο chip σε SSD χωρίς εσωτερικό RAID-0 θα χάσεις ορισμένα δεδομένα, αυτά που υπάρχουν σ' εκείνες τις θέσεις μνήμης. Όπως γίνεται και σε έναν HDD με bad sectors - χάνεις μόνο ότι βρίσκεται στις προβληματικές περιοχές. Εάν όμως αυτό γίνει σε SSD με εσωτερικό RAID-0 θα σπάσει η συστοιχία και θα χάσεις τα πάντα. Σκέψου το αλλιώς. Στους HDDs όταν είχαμε RAID-0 και χάλαγε ο ένας δίσκος από το σύνολο, δε χάναμε τα πάντα; Γιατί όμως, αφού και πάλι είχε χαλάσει ένα *μέρος* της συστοιχίας; Διότι απλά, όλα τα δεδομένα ήταν άχρηστα, μιας και για να διαβαστούν θα έπρεπε να έχουμε το σύνολο των δίσκων!
oldnew Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Η διαφορά είναι ότι αν αστοχήσει κάποιο chip σε SSD χωρίς εσωτερικό RAID-0 θα χάσεις ορισμένα δεδομένα, αυτά που υπάρχουν σ' εκείνες τις θέσεις μνήμης. Όπως γίνεται και σε έναν HDD με bad sectors - χάνεις μόνο ότι βρίσκεται στις προβληματικές περιοχές. Εάν όμως αυτό γίνει σε SSD με εσωτερικό RAID-0 θα σπάσει η συστοιχία και θα χάσεις τα πάντα. Σκέψου το αλλιώς. Στους HDDs όταν είχαμε RAID-0 και χάλαγε ο ένας δίσκος από το σύνολο, δε χάναμε τα πάντα; Γιατί όμως, αφού και πάλι είχε χαλάσει ένα *μέρος* της συστοιχίας; Διότι απλά, όλα τα δεδομένα ήταν άχρηστα, μιας και για να διαβαστούν θα έπρεπε να έχουμε το σύνολο των δίσκων! Βρε καταλαβα τη λες.. Πολυ πιθανών να έχεις δίκιο. Παντως ξαναλέω δεν ειναι τόσο απλα τα πράγματά οσο νομίζεις. Στους "σκληρούς " raid, το πραγματικό πρόβλημα ειναι μη χτυπήσει κεφαλη ή μοτερ, γενικά μη χαλάσει εντελώς ένας ολόκληρος σκληρός, γιατί αυτό συνεπάγεται ότι τα χάνεις όλα.. Εδω δεν έχουμε μηχανικά μερη. Δεν καταστρέφεται τόσο απλα ένα τσιπάκι. Το πιθανότερο ειναι πχ να χάσεις 10 mb. Αυτό συνεπάγεται να χάσεις 1-2 εφαρμογές που εμπλέκονται σε αυτά τα 10mb, ητε έχεις raid ητε όχι. Αν ειναι όπως τα λες, δε θα έπρεπε οι ssd με εσωτερικό raid να αναφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό σφαλμάτων απο τους ssd χωρις εσωτερικό raid; Αν χαλάσει ένα ολοκληρο τσιπ πχ σε ένα 128ρι ssd μάλλον έχεις χασει όλα τα δεδομένα έτσι και αλλιώς.. Δε θα μπουταρει καν..
ntopas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Καλη δουλεια αν και προσωπικα 150ΤΒ σε ενα αποθηκευτικο μεσο δεν καταλαβαινω πως θα μπορει να το δεχτει υπολογιστης και επισης τελος τα φλασακια και οι εξωτερικοι αν γινει αυτο γιατι ουσιαστικα θα εχεις ενα τετοιο αποθηκευτικο μεσο για ολα οποτε θα πτωχευσουν εταιριες Φαντάσου πχ παλαιότερα να ήθελες να έχεις στο πισι σου 5-6 ταινίες 1080p...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα