Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια εντυπωσιακή είδηση που μας ήρθε αυτές τις μέρες από την CES είναι για την ενσωμάτωση από μεγάλους κατασκευαστές τηλεωράσεων cloud gaming προγράμματα. Δείτε εδώ την είδηση

http://www.gamasutra.com/view/news/39577/CES_Two_cloud_gaming_firms_two_different_visions.php?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GamasutraNews+%28Gamasutra+News%29

Η LG θα βγάζει τις τηλεωράσεις της με την υπηρεσία Gaikai

http://www.gaikai.com/

ενώ το onlive θα ενσωματωθεί από τις Google tv και μελλοντικά νομίζω και από το android. Στην πλατφόρμα google tv βασίζουν τις τηλεωράσεις τους μια κοινοπραξία κατασκευαστών τηλεοράσεων και ανάμεσα τους συμμετέχει και η samsung.

Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια δεν μας προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη αυτά τα τελευταία νέα. Κατά την γνώμη μου το console gaming βρίσκετε πλέον στην δύση του και οδεύουμε προς το μέλλον που κάθε συσκευή που θα διαθέτει μια οθόνη θα μπορεί να τρέξει ένα παιχνίδι ακόμα και με τρελές απαιτήσεις σε γραφικά.

Αυτή η νέα εποχή υπόσχεται ότι θα πηγαίνεις στο κανάπέ θα ανοίγεις την τηλεόραση και απλά θα παίζεις όποιον τίτλο θέλεις χωρίς την ύπαρξη κονσόλας η κάποιο άλλο hardware υποστήριξης

Το pc gaming νομίζω και ακόμα και από αυτή την εποχή δεν θα βγεί χαμένο και θα συνεχίσει να υπάρχει λόγο ότι θα μπορεί να λειτουργήσει και σαν τοπικός διαμοιραστής gaming περιεχόμενου.

Δημοσ.

Ήδη σύμφωνα με φήμες μια από τις τρεις εταιρίες που κατασκευάζουν κονσόλες δε θα κυκλοφορήσει μηχάνημα επόμενης γενιάς. Με τη Nintendo να έχει ανακοινώσει το δικό της, η καμπάνα χτυπάει για Sony και Microsoft. ΑΝ όμως οι φήμες ισχύουν, που το βλέπω δύσκολο. Μια ακόμα γενιά είναι σίγουρη.

Για το αν και πόσο θα επηρρεαστεί το PC gaming δεν έχω άποψη επί του παρόντος. Με το βάρος από τη βιομηχανία να έχει πέσει στο online, τα PC είναι οι μόνες πλατφόρμες που μπορούν να στηρίξουν MMOG και ακόμα και τα multiplayer τους έχουν μεγαλύτερο μέγιστο αριθμό παικτών από αυτά των κονσολών. Ίσως δούμε κάποια νέα μορφή online ή προσαρμογή των browser games, δεν ξέρω.

Δημοσ.

να βάλουν hardware της προκοπής στις tv για σύγχρονα games, κομματάκι χλωμό, ας ρωτήσουν τους 3 κονσολάδες τι τρελό χρήμα ρίχνουν για χρόνια πριν αρχίσουν τα κέρδη, το λινκ εξάλλου δείχνει κάτι παραπληγικούς για partners (sega, capcom, σε λίγο θα δω και καμιά taito, τπτ σαβούρια emu θα ετοιμάζουν να πλασάρουν), για το ποιά games ούτε κιχ, φαίνεται δεν περπατάνε οι, εχμ, "έξυπνες" tv και το ρίχνουν στα games, δεν πειράζει, καλά να μαστε, του χρόνου κάποια άλλη π@π@ριά θα βρουν να μας τα ζαλίσουν πάλι..

Δημοσ.

να βάλουν hardware της προκοπής στις tv για σύγχρονα games, κομματάκι χλωμό, ας ρωτήσουν τους 3 κονσολάδες τι τρελό χρήμα ρίχνουν για χρόνια πριν αρχίσουν τα κέρδη, το λινκ εξάλλου δείχνει κάτι παραπληγικούς για partners, για το ποιά games ούτε κιχ, φαίνεται δεν περπατάνε οι, εχμ, "έξυπνες" tv και το ρίχνουν στα games, δεν πειράζει, καλά να μαστε, του χρόνου κάποια άλλη π@π@ριά θα βρουν να μας τα ζαλίσουν πάλι..

Μα οι TV δε θα χρειάζονται τίποτα ιδιαίτερο από hardware. Τα παιχνίδια θα τρέχουν σε remote συστήματα που θα συνδέονται διαδικτυακά με τις τηλεοράσεις.

Δημοσ.

Μια εντυπωσιακή είδηση που μας ήρθε αυτές τις μέρες από την CES είναι για την ενσωμάτωση από μεγάλους κατασκευαστές τηλεωράσεων cloud gaming προγράμματα. Δείτε εδώ την είδηση

http://www.gamasutra.com/view/news/39577/CES_Two_cloud_gaming_firms_two_different_visions.php?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GamasutraNews+%28Gamasutra+News%29

Η LG θα βγάζει τις τηλεωράσεις της με την υπηρεσία Gaikai

http://www.gaikai.com/

ενώ το onlive θα ενσωματωθεί από τις Google tv και μελλοντικά νομίζω και από το android. Στην πλατφόρμα google tv βασίζουν τις τηλεωράσεις τους μια κοινοπραξία κατασκευαστών τηλεοράσεων και ανάμεσα τους συμμετέχει και η samsung.

Όσοι από εμάς παρακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια δεν μας προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη αυτά τα τελευταία νέα. Κατά την γνώμη μου το console gaming βρίσκετε πλέον στην δύση του και οδεύουμε προς το μέλλον που κάθε συσκευή που θα διαθέτει μια οθόνη θα μπορεί να τρέξει ένα παιχνίδι ακόμα και με τρελές απαιτήσεις σε γραφικά.

Αυτή η νέα εποχή υπόσχεται ότι θα πηγαίνεις στο κανάπέ θα ανοίγεις την τηλεόραση και απλά θα παίζεις όποιον τίτλο θέλεις χωρίς την ύπαρξη κονσόλας η κάποιο άλλο hardware υποστήριξης

Το pc gaming νομίζω και ακόμα και από αυτή την εποχή δεν θα βγεί χαμένο και θα συνεχίσει να υπάρχει λόγο ότι θα μπορεί να λειτουργήσει και σαν τοπικός διαμοιραστής gaming περιεχόμενου.

ωραία όλα αυτά και το cloud σίγουρα κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί...όμως αρχικά και για κάμποσο καιρό πόσο θεωρείτε ότι θα είναι το κόστος αυτής της υπηρεσίας??..συν το τι γραμμές internet θα χρειαζόμαστε για τη μεταφορά όλων αυτών των δεδομένων...θεωρώ ότι στάνταρ θα πάρει αρκετά χρονάκια ακόμη..

edit:άραγε nvidia, ati(amd για gpu) τι θα κάνουν μετά??για αυτό το λόγο η nvidia έχει αρχίσει και ρίχνει μεγάλο βάρος σε mobile cpus? :P

Δημοσ.

Πολυ νωρις για cloud gaming. Το bandwidth δεν ειναι αρκετο για τετοιο εγχειρημα τωρα. Σιγουρα θα υπαρξει αλλη μια γενια κονσολων απο ολους για αλλα 7 χρονακια και μετα θα περασουμε σιγα σιγα σε cloud ή οτιδηποτε αλλο.

Δημοσ.

Πολυ νωρις για cloud gaming. Το bandwidth δεν ειναι αρκετο για τετοιο εγχειρημα τωρα. Σιγουρα θα υπαρξει αλλη μια γενια κονσολων απο ολους για αλλα 7 χρονακια και μετα θα περασουμε σιγα σιγα σε cloud ή οτιδηποτε αλλο.

το bandwidth δεν ειναι αρκετο εδω στη Ελλαδα

Δημοσ.

Δηλαδή μου λέτε πως η sony,microsoft,nintendo θα αφήσουν έτσι εύκολα τόσα εκατομμύρια με κέρδη...έτσι λέγαν πριν 2 χρόνια για cloud pc game αλλά... :rolleyes:

Και αν το γενικεύσουμε,δηλαδή θα χρειαζόμαστε μια οθόνη και σύνδεση στο ίντερνετ και θα μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας;δηλαδή photoshop,3d max κλπ αρκεί να πληρώσουμε ένα αντίτιμο;

Δε το νομίζω...

Δημοσ.

Δηλαδή μου λέτε πως η sony,microsoft,nintendo θα αφήσουν έτσι εύκολα τόσα εκατομμύρια με κέρδη...έτσι λέγαν πριν 2 χρόνια για cloud pc game αλλά... :rolleyes:

Και αν το γενικεύσουμε,δηλαδή θα χρειαζόμαστε μια οθόνη και σύνδεση στο ίντερνετ και θα μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας;δηλαδή photoshop,3d max κλπ αρκεί να πληρώσουμε ένα αντίτιμο;

Δε το νομίζω...

σίγουρα δε θα ναι εύκολο και δε θα γίνει απο τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά γενικά το cloud computing είναι το μέλλον

Δημοσ.

Cloud gaming υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Παράδειγμα το onlive με το οποίο μάλιστα είχα παίξει λιγάκι και μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις.

Τα προβλήματα πιστεύω είναι δυο:

1) Δεν υπάρχουν ακόμα υποδομές για να υποστηρίξει στο 100% όλες τις χώρες. Kαι δεν αναφέρομε στο Bandwith που έχει ο κάθε χρήστης, μια σύνδεση με 4-5 mbps είναι υπεραρκετή. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να εγκαταστήσουν servers θεωρητικά σε κάθε χωρά, γιατί αν εγώ βρίσκομαι Ελλαδα και ο σερβερ στην Γερμανια, όσο να ναι ένα μικρο delay θα το έχω και σε single player παιχνίδια αυτό παίζει ρόλο. Πάντως όταν είχα παίξει ενώ οι σερβερς ήταν ακόμα μόνο στην Αμερική, το delay ήταν πολύ μικρο.

2) Το πιο σημαντικό, το cloud αλλάζει δραματικά όλη την αγορά που έχει να κάνει με hardware-software και δεν νομίζω να τους αφήσουν να το κάνουν έτσι απλά. Όλες οι εταιρίες πρέπει να αλλάξουν εντελώς την φιλοσοφία τους η αλλιώς πάνε για φούντο...

Δημοσ.

http://www.onlive.com/

Εχμ.. onlive says hi?

Τα μειονεκτήματα αναφέρθηκαν παραπάνω αλλα η όλη ιδέα είναι κάτι που ήδη κυκλοφορεί. Δεν είναι τίποτα να την ενσωματώσουν και μέσα σε οποιαδήποτε tv. Παρόλα αυτά δε νομίζω οτι θα αγγίξει την επόμενη γενιά κονσολών.

Δημοσ.

Bandwith που έχει ο κάθε χρήστης, μια σύνδεση με 4-5 mbps είναι υπεραρκετή.

Για να εχουμε full HD γραφικα με φιλτρα και δεν ξερω και εγω τι αλλο πολυ χλωμο το βλεπω τα 4-5 mbps να ειναι υπεραρκετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...