Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, sevastila είπε

Γεια σας,σας γραφω και εγω μηπως βγαλουμε καμια ακρη με την κορη μου, η οποια  εκλεισε τα 18. Πριν 2 χρονια στην προπονηση βολει ,σε μικρη τοπικη ομαδα, την  ωρα που σηκωσε 35 κιλα,προπονηση με βαρη, ενιωσε πονο.Οταν φτασαμε σπιτι μετα την προπονηση,εμεινε ακινητη.Την  ειδε ορθοπεδικος βγαλαμε μαγνητικη,προβολη 04-05και μικρη κεντρικη δισκοκηλη 05-Ι1 πουβασκουν ηπια πιεστικα φαινομενα στο νωτιαιο σακο.Για ενα χρονο αντιμετωπιστηκε σχετικα καλα με μικρες υποτροπε.Εντωμεταξυ σταματησε και το βολει.Πριν ενα χρονο, μηνα Ιουλιο γυρισε απο τη θαλασσα με ηπιο πονο στη μεση, ο οποιος δεν εχει περαχει ακομα.Τον Οκτωβριο ο πονος κατεβηκε στο δεξι ποδι μεχρι το μικρο δαχτυλο.Σε αυτο τον χρονο, πηρε αντιφλεγμονωδη, κορτιζονη, φυσικοθεραπειες χωρις αποτελεσμα.Την εξετασαν 3 νευροχειρουργοι, ενας νευρολογος ,οι οποιοι ειπαν οτι τα φαινομενα ειναι ηπια και καποια στογμη θα περασει.Ελα ομως που δεν περναει, ο πονος συνεχιζεται,ηπιος μςν αλλα υπαρχει,Ποναει περισσοτερο οταν καθεται και οταν ανεβει σκαλες.Ξαπλωμενη νιωθει αρκετα καλυτερα..Τον Απριλιο ενας φυσικοθεραπευτης της κανει Ασκησεις mekenzy και η κατασταση χειροτερευει πολυ.Βγαλαμε καινουρια μαγνητικη στην οποια η 04-05 εγινε προπτωση που ασκει πιεαστικα φαινομενα.Η05-ι1 ειναι ιδιαΚανουμε επισκληριδια εγχυση κορτιζονης χωρις αποτελεσμα.Της εδωσν λυρικα για 2 μηνες ο πονος απο τα ποδια σχεδον εφυγε,αλλα η μεση συνεχιζει να ποναει.Το κολυμπι δε την βοηθαει.Ειναι δυσκολο να βρεις βοηθεια μεσα απο το forum,αλλα οταν δε βρισκεις λυση απο πουθενα, σκεφτεσαι μηπως καποιος αντιμετωπιζει παρομοια κατασταση καιβοηθηθουμε.

Σε γενικές γραμμές η «πονεμένη ιστορία» που περιγράφεις είναι η πιο συχνή πορεία μίας κήλης και που έχουμε ζήσει οι περισσότεροι από εδώ στο thread.

Τραυματισμός -> κήλη -> επιδείνωση -> αποτυχία εναλλακτικών τρόπων -> υποτροπή -> πρόπτωση -> φάρμακα.

Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της heavy ντόπας, όπως το lyrica (που εγώ προσωπικά είχα παρενέργειες) και φυσικά μακρόχρονης χρήσης από κορτιζόνες κλπ. Ο λόγος είναι απλός: αν η σπονδυλική στήλη έχει μηχανικό πρόβλημα (όπως π.χ. μία κήλη) τότε τα δυνατά παυσίπονα κρύβουν τον πόνο αλλά δεν λύνουν το πρόβλημά μας (όπως π.χ. αν σπάσω το χέρι μου και μετά πάρω ντόπα για να μην πονάω αντί να πάω να μου βάλουν γύψο για να κολλήσει). Αυτό έχει συχνά αποτέλεσμα να κάνουμε κινήσεις που δεν είναι σωστές άρα μακρόχρονα να χειροτερεύουμε.

Επίσης, λίγα γεγονότα:

α) όταν ο πόνος «κατεβαίνει» (γίνεται πιο περιφερειακός) τότε η κήλη χειροτερεύει

β) όταν ο πόνος «ανεβαίνει» (γίνεται πιο κεντρικός) τότε η κήλη καλυτερεύει.

γ) Αν έφυγε ο πόνος από τα πόδια και ανέβηκε στη μέση, αυτό είναι σημάδι βελτίωσης και όχι επιδείνωσης. Σε τέτοια περίπτωση δεν προχωράμε σε χειρουργείο αλλά συνεχίζουμε τις εναλλακτικές μεθόδους. Είναι δείκτης ότι μακρόχρονα πάμε καλά. Αν η κατάσταση χειροτερεύει (ο πόνος κινείται προς τα άκρα) τότε είναι σημάδι επιδείνωσης. Αυτό θα πει λάθος μεθοδολογία αντιμετώπισης του προβλήματος (λάθος ασκήσεις, κακή στάση σώματος κλπ), άρα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα.

Το γεγονός ότι με ασκήσεις McKenzie χειροτερεύει (αν ισχύει) είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτό θα πει ότι οι ασκήσεις δεν γίνονται σωστά. Οι ασκήσεις McKenzie ΠΟΤΕ δεν πρέπει να χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί πρέπει να τροποποιούνται αντίστοιχα από το φυσικοθεραπευτή ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς και τις προσαρμόζει ώστε να ταιριάζουν στο συγκεκριμένο άτομο. Το ότι η κήλη έγινε πρόπτωση δυστυχώς σημαίνει κακή καθοδήγηση από το φυσικοθεραπευτή, τον οποίο θα πρέπει να αλλάξετε. 

Επομένως υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: μετά από κορτιζόνες, και όλη αυτή τη προσπάθεια, γράφεις ότι ο πόνος στη μέση «συνεχίζει». Ναι αλλά πόσο;

Έχει πιάσει πόδι; ή είναι μόνο μέση; Πόσες ώρες κάθεται την ημέρα; τι ασκήσεις κάνει καθημερινά;

Γενικά η πρόπτωση δεν είναι καλό σημάδι και ίσως αν έχει μεγάλο πόνο να αξίζει να προχωρήσει σε χειρουργείο. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το γράψουμε σε ένα φόρουμ όταν δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει προηγηθεί.

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@GothicCrusader Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκεφτόμουν να αγοράσω μία αλλά πιάνει πολύ χώρο. Έχω διαβάσει όχι κάτι τρομερό αλλά ότι hula hoop κάνει καλό στην μέση.
Όσον αφορά το κρύο laser έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι μέχρι και σοβαρά περιστατικά για χειρουργείο γλίτωσε ο Χειμωνίδης και τα έγραφαν οι ίδιοι οι ασθενείς. Όσον αφορά τις έρευνες σχεδόν πάντα υπάρχει μία που αναιρεί τις άλλες και έχω δοκιμάσει πράγματα (εναλλακτική ιατρική) που δουλεύουν σοβαρά και η ιατρική κοινότητα τα αποκαλεί ψευδοεπιστήμη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ioanna96 είπε

Κ απο τι να περιμενουμε θεραπεια οταν καποιος μετα απο τοσο καιρο δε βλεπει βελτιωση??

Μην απελπίζεστε ρε παιδιά, θα βρεθεί η άκρη. Όχι βέβαια ως δια μαγείας αλλά θέλει χρόνο. Μια ευαισθησία θα υπάρχει πάντα οκ, γι΄αυτό και πάντα θα προσέχουμε.

Μην σας παίρνει από κάτω όμως, που να ήταν και τίποτα χειρότερο δλδ, ( μακριά από δώ)...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ioanna96 είπε

Κ απο τι να περιμενουμε θεραπεια οταν καποιος μετα απο τοσο καιρο δε βλεπει βελτιωση??

Κοίτα, αρχίκα συγνώμη γιατί σου χρωστάω ένα μήνυμα, δεν σε έχω ξεχάσει, αλλά επειδή θέλω να σκεφτώ πώς θα το γράψω το καθυστερώ και είναι τεράστιο θέμα.

Αν βγάλουμε το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο σαφέστατα είναι και πολύ μεγάλο θέμα και πολύ ευαίσθητο, και αν μιλάμε για αποδεδειγμένα μηχανικό πρόβλημα όπως π.χ. είναι οι κήλες, οι μέθοδοι που αποδεδειγμένα λειτουργούν μέχρι στιγμής είναι μόνο:

α) ασκήσεις αποσυμπίεσης και ενδυνάμωσης των μυών της μέσης, δηλαδή: ενεργητική φυσική άσκηση με παράλληλα διόρθωση της στάσης του σώματος αν αυτό παίζει ρόλο (π.χ. κολύμπι, McKenzie, pilates, mezieres που τελικά όλα έχουν τον ίδιο σκοπό)

β) χειρουργείο (με διάφορες μεθόδους, οι λεγόμενες επεμβατικές)

γ) χρόνος.

ΔΕΝ έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ως θεραπεία μακρόχρονα:

α) τσάγια σιρόπια κλπ.

β) φάρμακα

γ) μασάζ

δ) κοκτέιλ με διάφορα κατσικίσια δεν ξέρω γω τι

ε) μαγικά laser

στ) διατροφή

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω δεν μπορεί να λειτουργήσουν συνδυαστικά. Μια καλή διατρόφη π.χ. ΠΑΝΤΑ βοηθάει να λειτουργούμε και να νιώθουμε καλύτερα σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Ένα φάρμακο μπορεί να βοηθήσει συνδυαστικά με άλλες μεθόδους κλπ. Αλλά σημαίνει ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία θεωρία του στυλ πιες κατσικίσιο γάλα και η μέση σου θα φτιάξει ή πάρε το τάδε φάρμακο και η μέση σου θα γίνει καλά.

Επομένως στην ερώτησή σου, η απάντηση είναι εξαρτάται από το πόσο καιρό δεν βλέπει βελτίωση και τι έχει κάνει στο διάστημα αυτό.

Αν π.χ. έχει κάνει σωστά τα πάντα και δεν έχει δει βελτίωση σε 6-8 μήνες τότε το προτεινόμενο είναι χειρουργείο. Αλλά υπάρχει στιγμή για αυτό. Δεν πάμε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Δημοσ.

(16 χρονων παιδι να σηκωνει βαρη 35 κιλα μονο σε μενα χτυπησε ασχημα; για πρωταθλητισμο πηγαινε η κοπελα;;;)

Ευχομαι να πανε ολα καλα

Δημοσ.

Δυστυχώς η μέση θέλει πολύ υπομονή και να βρεις τον κατάλληλο  γιατρό. Εγώ αντιμετώπισα το πρόβλημά μου πέρσι δεν ένιωθα το μικρό το δακτυλάκι για τέσσερις μήνες. Περίπου τέτοια εποχή με έπιασε και τελείωσα οριστικά περίπου τον Φεβρουάριο μετά από πολύ πόνο και αφήνοντας μου  στο τέλος ψυχολογικά προβλήματα. Ευτυχώς σε μένα την λύση την έδωσε  ένας χειροπρακτικός εδώ στην Ρωσία. Πλέον έχω μερικές φορές έναν ελάχιστο πόνο και μια φορά τον χρόνο πρέπει να πηγαίνω για ίσιωμα. Θα του ζητήσω αυτήν την φορά άμα μπορώ να γράψω την συνεδρία σε βίντεο αν και δεν το νομίζω να με αφήσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, palasd είπε

Δυστυχώς η μέση θέλει πολύ υπομονή και να βρεις τον κατάλληλο  γιατρό. Εγώ αντιμετώπισα το πρόβλημά μου πέρσι δεν ένιωθα το μικρό το δακτυλάκι για τέσσερις μήνες. Περίπου τέτοια εποχή με έπιασε και τελείωσα οριστικά περίπου τον Φεβρουάριο μετά από πολύ πόνο και αφήνοντας μου  στο τέλος ψυχολογικά προβλήματα. Ευτυχώς σε μένα την λύση την έδωσε  ένας χειροπρακτικός εδώ στην Ρωσία. Πλέον έχω μερικές φορές έναν ελάχιστο πόνο και μια φορά τον χρόνο πρέπει να πηγαίνω για ίσιωμα. Θα του ζητήσω αυτήν την φορά άμα μπορώ να γράψω την συνεδρία σε βίντεο αν και δεν το νομίζω να με αφήσει.

Τι ακριβως σου κανει? Σαν αναταξη μηπως? Κρακ κρακ δεξια κ αριστερα με στροφη?? 

Δημοσ.

Στην ουσία μου κάνει με ειδικές λαβές τραβήγματα ώστε να φέρει τους σπόνδυλος στην θέση τους δεν έχει καθόλου μασάζ και ούτε στροφές

Δημοσ.

Τη ζημια την επαθε στην ομαδα βολει στην οποια πηγαινε.Η προπονηση γινοταν παρουσια του προπονητη.Μικρη ομαδα,αλλα με προπονηση πρωταθλητισμου.Οσο για τον πονο την πρωτη χρονια 2016 ηταν μονο στη μεση.Μετα απο 1 χρονο με μια υποτροπη που ειχε κατεβηκε στα ποδια και εμεινε.Το λυρικα το εδωσε γιατρος, με το φαρμακο ο πονος στα ποδια σταματαει, απο τη μεση ,οχι.Επειδη ανακουφιζεται ξαπλωμενη, ξαπλωνει αρκετες ωρες.Σηκωνεται και περπαταει μεσα στο σπιτι,αρκετες φορες.Αν περπατησει περιπου 15 λεπτα συνεχομενα ξαναποναει.Καθιστη ποναει περισσοτερο.Ο4-05 προπτωση που ασκει πιεστικα φαινομενα στο νωτιαιο σακο,05_ι1 μικρη κεντρικη δισκοκηλη που ασκει πιεστικα φαινομενα στο νωτιαιο σακο.

Ο πονος δεν ειναι εντονος, ωστε να μην τον αντεχει.Ειναι ομως μονιμος εδω και 1 χρονο.

Η μονη θεση που τη βολευει ειναι ξαπλωμενη

Οι νευροχειρουργοι που την εξετασαν, ειπαν οτι τα συμπτωματα της ειναι ηπια και δε χρειαζεται χειρουργειο.Παταει μυτες φτερνες χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Επισης 2 νευροχειρουργοι  στη Αθηνα, που ειδαν την μαγνητικη,χωρις κλινικη εξεταση λογω αποστασης,ειπαν οτι  βαση αυτου που βλεπουν ,δε ειναι για χειρουργειο.Γιατι ομως ο πονος συνεχιζεται για τοσο μεγαλο διαστημα;

Επισης οταν διαπιστωσαμε το προβλημα ,σταματησε το αθλημα, προσεχε, εκανε περπατημα, κοιλιακου, ραχιαιους,πηγαινε αρκετα καλα.Περυσι τον Ιουλιο γυρισε απο τη θαλασσα με πονο ηπιο στη μεση και απο τοτε δεν εφυγε.Συνεχιζε να προσεχει ,δεν εκανε τιποτα επικυνδινο.Τον Σεπτεμβριο ξεκινησαμε φυσικοθεραπειες και αντι να γινοταν καλυτερα, αντιθετα χειροτερευε,και ακολουθησε ολη αυτη η ιστορια που εγραψα αρχικα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sevastila είπε

Επισης 2 νευροχειρουργοι  στη Αθηνα, που ειδαν την μαγνητικη,χωρις κλινικη εξεταση λογω αποστασης,ειπαν οτι  βαση αυτου που βλεπουν ,δε ειναι για χειρουργειο.Γιατι ομως ο πονος συνεχιζεται για τοσο μεγαλο διαστημα;

Επισης οταν διαπιστωσαμε το προβλημα ,σταματησε το αθλημα, προσεχε, εκανε περπατημα, κοιλιακου, ραχιαιους,πηγαινε αρκετα καλα.Περυσι τον Ιουλιο γυρισε απο τη θαλασσα με πονο ηπιο στη μεση και απο τοτε δεν εφυγε.Συνεχιζε να προσεχει ,δεν εκανε τιποτα επικυνδινο.Τον Σεπτεμβριο ξεκινησαμε φυσικοθεραπειες και αντι να γινοταν καλυτερα, αντιθετα χειροτερευε,και ακολουθησε ολη αυτη η ιστορια που εγραψα αρχικα.

10 ώρες πριν, sevastila είπε

Τη ζημια την επαθε στην ομαδα βολει στην οποια πηγαινε.Η προπονηση γινοταν παρουσια του προπονητη.Μικρη ομαδα,αλλα με προπονηση πρωταθλητισμου.Οσο για τον πονο την πρωτη χρονια 2016 ηταν μονο στη μεση.Μετα απο 1 χρονο με μια υποτροπη που ειχε κατεβηκε στα ποδια και εμεινε.Το λυρικα το εδωσε γιατρος, με το φαρμακο ο πονος στα ποδια σταματαει, απο τη μεση ,οχι.Επειδη ανακουφιζεται ξαπλωμενη, ξαπλωνει αρκετες ωρες.Σηκωνεται και περπαταει μεσα στο σπιτι,αρκετες φορες.Αν περπατησει περιπου 15 λεπτα συνεχομενα ξαναποναει.Καθιστη ποναει περισσοτερο.Ο4-05 προπτωση που ασκει πιεστικα φαινομενα στο νωτιαιο σακο,05_ι1 μικρη κεντρικη δισκοκηλη που ασκει πιεστικα φαινομενα στο νωτιαιο σακο.

Ο πονος δεν ειναι εντονος, ωστε να μην τον αντεχει.Ειναι ομως μονιμος εδω και 1 χρονο.

Οι νευροχειρουργοι που την εξετασαν, ειπαν οτι τα συμπτωματα της ειναι ηπια και δε χρειαζεται χειρουργειο.Παταει μυτες φτερνες χωρις προβλημα.

Η μεση θελει πολυ υπομονη Θα αναφερω για παραδειγμα την προσωπικη μου εμπειρια. Για ενάμισι χρονο δεν μπορουσα να καθισω σε καρεκλα, ειχα σχεδον μονιμο πονο στο ποδι. Ευτυχως εδω και δυο τρεις μηνες ειμαι περιπου καλα ζω μια σχεδον κανονικη ζωη. Εχω αρχισει να ελπιζω οτι θα σταματισουν και αυτες οι λιγες ενοχλησεις που εχω τωρα. Μην απογοητευεστε ολα θα πανε καλα.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, κρεβατομενος είπε

Η μεση θελει πολυ υπομονη Θα αναφερω για παραδειγμα την προσωπικη μου εμπειρια. Για ενάμισι χρονο δεν μπορουσα να καθισω σε καρεκλα, ειχα σχεδον μονιμο πονο στο ποδι. Ευτυχως εδω και δυο τρεις μηνες ειμαι περιπου καλα ζω μια σχεδον κανονικη ζωη. Εχω αρχισει να ελπιζω οτι θα σταματισουν και αυτες οι λιγες ενοχλησεις που εχω τωρα. Μην απογοητευεστε ολα θα πανε καλα.  

Οταν ποναει μονο το ποδι ειναι καλο... σημαινει πως η δισκοκηλη ειναι εξω απο το τρημα δεξια η αριστερα κ πιεζει μονο τη ριζα του ποδιου κατι που σιγα σιγα περνα απο μονο ή ειναι ευκολα χειρουργησιμο γιατι ειναι στο πλάι.. στη δικη μου περιπτωση η προβολη ειναι κεντρικη και ευρεια δηλαδη πλατια... οχι μεγαλη. 3, 4 χιλιοστα.... αλλα επειδη ειναι κεντρικη, ακουμπαει στο νωτιαιο σακο και ακουμπα ολες τις ριζες και απο δεξια κ απο αριστερα... γι αυτο ο πονος που εχω μονιμως εντοπιζεται κυριως στη μεση. Στα 2 ποδια εχω ελαφρα συμπτωματα οπως κατι τσιμπηματα.... αλλα ειναι και στα 2.. αυτη η περιπτωση μου χουν πει κ εχω καταλαβει πως ειναι ζορικη κ δε περναει...... κ ειναι κ δυσκολα χειρουργησιμη γιατι ειναι στο κεντρο και ειναι πιο δυσκολο να εισελθει εκει μεσα στο τρημα το νυστερι και τι αλλο βαζουν δεν ξερω.. νομιζω πως ειμαι καταδικασμενη να ποναω μια ζωη συμφωνα με αυτα.... εχετε καμια αλλη αποψη? ( και το κρυο λειζερ που λετε στο νευρολογο τί ακριβως κανει? Πως δουλευει δηλαδη?)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Krusty είπε

@GothicCrusader Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκεφτόμουν να αγοράσω μία αλλά πιάνει πολύ χώρο. Έχω διαβάσει όχι κάτι τρομερό αλλά ότι hula hoop κάνει καλό στην μέση.
Όσον αφορά το κρύο laser έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι μέχρι και σοβαρά περιστατικά για χειρουργείο γλίτωσε ο Χειμωνίδης και τα έγραφαν οι ίδιοι οι ασθενείς. Όσον αφορά τις έρευνες σχεδόν πάντα υπάρχει μία που αναιρεί τις άλλες και έχω δοκιμάσει πράγματα (εναλλακτική ιατρική) που δουλεύουν σοβαρά και η ιατρική κοινότητα τα αποκαλεί ψευδοεπιστήμη.

Γενικά δεν πιάνει πολύ χώρο πάντως. Εγώ τη χρησιμοποιώ στο γυμναστήριο με επιτήρηση προπονητή αλλά θα πάρω και στο σπίτι σύντομα. Δεν είναι ακριβό, πιάνει πολύ λίγο χώρο και το να μάθεις τις ασκήσεις είναι πολύ εύκολο. Και μπορείς να κάνεις πολλές διαφορετικές ασκήσεις οπότε βοηθάει να μην βαριέσαι. Θα βάλω σίγουρα μπάλα (https://en.wikipedia.org/wiki/Exercise_ball), step  (https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/6619/step-training-for-fitness-and-fun) και TRX. Είναι τρία πολύ απλά πράγματα, οικονομικά, φορητά που πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί στην προπόνηση πόσο εύκολα μπορείς να κάνεις ασκήσεις συνδυαστικές για όλο το σώμα. Αυτά τα κάνουμε φυσικά μετά, αφού έχει μειωθεί ο πόνος, δεν τα λέμε τώρα για θεραπειά.

Πάντως, δεν είναι μόνο η κήλη το θέμα, το θέμα είναι πολλοί από εμάς όταν μπλέξουμε με εργασία κλπ περνάμε πολύ χρόνο ακίνητοι σε καρέκλα και το σώμα αδυναμώνει πολύ και αποκτά κακές συνήθειες.  Οπότε δεν είναι το θέμα να βρεις μόνο μία μαγική άσκηση για την κήλη αλλά να μαθεις έναν ολόκληρο νέο τρόπο πώς να ασκείς όλο το σώμα σου χωρίς να επιβαραίνεις τη μεση.

Κατά τη γνώμη μου όταν αρχίσεις να ασκείς όλο το σώμα μετά αρχίζεις να νιώθεις ΠΟΛΥ καλύτερα.

20 ώρες πριν, margaritagr είπε

(16 χρονων παιδι να σηκωνει βαρη 35 κιλα μονο σε μενα χτυπησε ασχημα; για πρωταθλητισμο πηγαινε η κοπελα;;;)

Ευχομαι να πανε ολα καλα

Εξαρτάται από την άσκηση. Υπάρχουν ασκήσεις που 35 κιλά δεν είναι τόσο πολλά όσο φαίνονται (όπως ασκήσεις που κάποιος χρησιμοποιεί το βάρος του που θεωρούνται και πάρα πολύ ασφαλείς), αν και σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, η ιστορία από την πλευρά των προπονητών και των φυσικοθεραπευτών είναι παράδειγμα επαγγελματικής αποτυχίας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sevastila είπε

Απλός ο πόνος θα πρέπει να αξιολογηθεί χωρίς να παίρνει φάρμακα σωστά;

Δηλαδή να μην παίρνει κανένα παυσίπονο (γιατί προφανώς αν χαπακώνεται με lyrica ή με Norgesic μπορεί να μην καταλαβαίνει χριστό.

10 ώρες πριν, sevastila είπε

Κάτι πήγε πολύ στραβά στις ασκήσεις πάντως. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Πρέπει να αλλάξετε φυσικοθεραπευτή. Δεν συνεχίζουμε φυσικοθεραπείες αν μας χειροτερεύουν. Οι φυσικοθεραπείες πρέπει περίπου σε 3 με 4 εβδομάδες το αργότερο είτε να μην έχουν καθόλου αποτέλεσμα είτε να φέρουν μετρήσιμη βελτίωση. Αν υπάρχει επιδείνωση κάτι δεν γίνεται σωστά. Είναι τόσο απλό.

Τονίζω πάντως ότι οι φυσικοθεραπείες δεν επαρκούν. Η ανάκαμψη από την κήλη χρειάζεται καθημερινά ασκήσεις που να κάνει μόνο του το παιδί. Της έχουν δώσει ασκήσεις; έκανε καθημερινά ασκήσεις; τι είδους φυσικοθεραπείες έκανε;

Επίσης καλό είναι, τυπικά για να είστε σωστοί απέναντι στο παιδί, να δείτε κάποια άλλα πράγματα όπως:

α) μήπως το στρώμα που κοιμάται δεν είναι καλό;

β) μήπως έχει άλλα μυοσκελετικά προβλήματα όπως π.χ. σκολίωση;

γ) μήπως έχει πλατυποδία;

Στην ηλικία αυτή πρέπει να ψάξετε καλά για την αιτιολογία και να σιγουρέψετε ότι η αιτιολογία της κήλης είναι ο τραυματισμός και όχι κάτι άλλο που προκάλεσε τον τραυματισμό.

Πάντως υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι το μέγεθος της κήλης στη μαγνητική δεν συσχετίζεται με τον πόνο που βιώνει ο ασθενής. Αυτό δυστυχώς θα πει ότι από την εικόνα και μόνο της μαγνητικής δεν μπορεί να βγει απόφαση ούτε θετική ούτε αρνητική για ένα χειρουργείο.

Το θέμα, όσον αφορά τους  νευροχειρούργους, είναι το εξής: ο νευροχειρούργος προτείνει το χειρουργείο όταν υπάρχουν νευρολογικά συμπτώματα. Κυρίως απώλεια δύναμης (το ποδι π.χ. χάνει δύναμη). Αν κάποιος θέλει να χειρουργηθεί για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος γιατί εμπεριέχει ρίσκο.

Στην ηλικία αυτή είναι δύσκολη απόφαση γιατί υπάρχουν σοβαρές στατιστικές ενδείξεις το πρόβλημα να φύγει απλά με το χρόνο.

Μπορείτε να γράψετε τι ασκήσεις έχει κάνει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...