Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Λασέκ είναι πάρα πολύ καλό το ότι σου βγαίνει αρνητικό. Τα συμπτώματα που περιγράφεις κατά τα άλλα είναι τα πιο συνηθισμένα και δεν είναι ανησυχητικά.

Πάμε στο τι έχεις:

«Κάψιμο» είναι συνήθως λόγω της φλεγμονής. Φάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό αν και εγώ προσωπικά είμαι εναντίον των φαρμάκων στο συγκεκριμένο πρόβλημα και σίγουρα εναντίον του να χρησιμοποιείς φάρμακα παράλληλα με ασκήσεις ή παράλληλα με πολύωρο κάθισμα σε καρέκλα. Μπορεί να πάθεις πολύ μεγάλη ζημιά με παράλληλη χρήση και άσκηση.  Ωστόσο όταν η κήλη βρίσκεται σε έξαρση δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσεις κάποια φάρμακα (παυσίπονα αντιφλεγμονώδη κλπ) αλλά με μέτρο πάντα και με την καθοδήγηση του γιατρού σου. Και πάλι όμως ποτέ δυνατά παυσίπονα και  άσκηση μαζί. Απαγορεύεται.

«Μυργμύγκιασμα» είναι νευρολογική ένδειξη, ότι το νεύρο ερεθίζεται. Στην ηλικία σου αυτό συνήθως είναι είτε πίεση από την ίδια την κήλη είτε πίεση από τη φλεγμονή. Από τη στιγμή όμως που το λασέκ σου είναι αρνητικό φαίνεται η πίεση να είναι πολύ ήπια.

«Μουδιάσματα» έχουν πολλές αιτίες, μπορεί φυσικά να είναι και από την κήλη αλλά μπορεί να είναι και από το γεγονός ότι η μέση σου σε αυτή τη φάση είναι δυσλειτουργική οπότε και η στάση σώματός σου είναι επηρεασμένη. 

Πάμε στο τι δεν έχεις.

Νευρόπονος δεν είναι αυτά που περιγράφεις :-) που είναι το σημαντικότερο.

Χειρουργείο στις απλές προβολές δεν προτείνεται και ειδικά στην ηλικία σου. Χειρουργείο προτείνεται σε άλλες καταστάσεις του δίσκου όπως π.χ. στις προπτώσεις (που δεν έχεις), όταν φεύγει κομμάτι ολόκληρο του δίσκου (που δεν έχεις) και γενικότερα όταν εμφανίζονται συγκεκριμένα νευρολογικά συμπτώματα στα πόδια κυρίως  (που δεν έχεις) Μέχρι το χειρουργείο υπάρχουν πάρα πολλά ενδιάμεσα στάδια οπότε το χειρουργείο στη θέση σου δεν πρέπει να το σκέφτεσαι καν. Πάει αυτό. Ξέχνα το, δεν είναι για εσένα.

Συμφύσεις μπορεί να τις εντοπίσει κάποιος με ασκήσεις, π.χ. εκτάσεις και διατάσεις. Συμφύσεις χειρουργούνται μόνο αν έχεις νευρολογικά συμπτώματα (που δεν έχεις) και συνήθως δημιουργούνται από άλλο χειρουργείο ή από μεγάλο τραυματισμό όπως π.χ. αυτοκινητιστικά ατυχήματα (που δεν ταιριάζει με την περίπτωσή σου). Ακόμα και αν έχεις (λόγω του τραυματισμού στο γυμναστήριο) νευρολογικά συμπτώματα δεν έχεις άρα τις αγνοείς. Οι συμφύσεις δηλαδή από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα. Γίνονται πρόβλημα αν πιέζουν το νεύρο (που δεν πιέζουν).

Επομένως, σου γράφω πολλά, αλλά περιληπτικά η περίπτωσή σου είναι η εξής: δεν πρέπει να ανησυχείς για το τι έχεις. Γιατί δεν έχεις τίποτα το σοβαρό. Άρα μην σκέφτεσαι το παρόν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα πλάνο για το μέλλον ώστε να μην χειροτερέψει. Οι περισσότεροι από εμάς εδώ όταν ήμασταν στο στάδιό σου κάναμε κακές επιλογές.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πράξεις. Να κάνεις ασκησούλες όσο δεν σε πονάνε. Να προσέξεις την καθημερινότητα.

Μην πάρεις βάρος, μην κάθεσαι πολλές ώρες (ή και καθόλου αν αυτό είναι εφικτό) προσπάθησε να αλλάζεις συχνά στάση, φτιάξε τη διατροφή σου σε λογικά πλαίσια (αν χρειάζεται), προσπάθησε να παίρνεις όσα λιγότερα παυσίπονα μπορείς (αν παίρνεις) και γενικότερα προσπάθησε να ακούσεις το σώμα σου.

Όσο σε αφήνει τόσο κάνεις πράγματα. Έχεις μία κακή μέρα και δεν μπορείς να περπατήσεις κάθεσαι στο κρεβάτι. Σε αφήνει να περπατήσεις, περπατάς. Σε αφήνει να κάνεις ασκήσεις κάνεις ασκήσεις. 

Μπορείς να μας γράφεις και τις οδηγίες που σου έδωσαν. Αν δεν σου έχουν δώσει καλές τότε σίγουρα μπορούμε να βρούμε (από ινστιτούτα που δίνουν φυλλάδια οδηγιών στο εξωτερικό) 

Τι εννοεί ο ποιητής;

Κοιτα δεν εχω μονο καψιμο κ μυρμυγκιασμα στη μεση.. εχω κ πονο που ειναι κανονικες κ καποιες στιγμες σαν να με χτυπαει ρευμα σαν τσιμπιματα καπως ετσι.. εγω ειχα την εντυπωση πως ολα αυτα ειναι συμπτωματα νευροπονου... δηλαδη ο νευροπονος πως ειναι?... κ πιστευεις πως αν ακολουθησω ολα αυτα που ανεφερες θα παει καλυτερα? Θα στρωσει ή μενει σταθερο αυτο για παντα... γιατι εγω καθε μερα Ξυπναω κ νιωθω το ιδιο.. απο ασκησεις μου δωσαν τυπου μακενζι.. εκτασεις διατασεις, μια σκυφτη κ παγο να βαζω....

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαλαρό κολύμπι βοηθάει πάρα πολύ στη μέση, τώρα ειδικά που είναι καλοκαίρι, (καλοκαίρι να το κάνει ο Θεός δλδ) να κάνεις όσο μπορείς. Μετά συνεχίζεις σε κάποιο κολυμβητήριο. Μην το αμελήσεις, θα δεις πράγματι διαφορά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cummins είπε

Χαλαρό κολύμπι βοηθάει πάρα πολύ στη μέση, τώρα ειδικά που είναι καλοκαίρι, (καλοκαίρι να το κάνει ο Θεός δλδ) να κάνεις όσο μπορείς. Μετά συνεχίζεις σε κάποιο κολυμβητήριο. Μην το αμελήσεις, θα δεις πράγματι διαφορά.

Το δοκιμασα δε βοηθησε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioanna96 είπε

Το δοκιμασα δε βοηθησε...

Περίεργο, συνήθως - σχεδόν πάντα δλδ - βοηθάει. Σε όσους γιατρούς έχω πάει όλα αυτά τα χρόνια για τη μέση μου, όλοι μου ανέφεραν τα οφέλη της κολύμβησης, αλλά εσένα αν δεν σε βοηθάει οκ, πάσο..

Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Cummins είπε

Περίεργο, συνήθως - σχεδόν πάντα δλδ - βοηθάει. Σε όσους γιατρούς έχω πάει όλα αυτά τα χρόνια για τη μέση μου, όλοι μου ανέφεραν τα οφέλη της κολύμβησης, αλλά εσένα αν δεν σε βοηθάει οκ, πάσο..

Δυστυχως οχι.. δε ξερω τι γινεται.. ποναω εδω κ 4 μηνες απο μια προβολη. Εχω κανει φυσικοθεραπειες ασκησεις κολυμπι κ περπατημα κ ειμαι στα ιδια... μπορει μηπως κανεις να σκεφτει κατι αλλο που ισως να ενοχλει?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ioanna96 είπε

Δυστυχως οχι.. δε ξερω τι γινεται.. ποναω εδω κ 4 μηνες απο μια προβολη. Εχω κανει φυσικοθεραπειες ασκησεις κολυμπι κ περπατημα κ ειμαι στα ιδια... μπορει μηπως κανεις να σκεφτει κατι αλλο που ισως να ενοχλει?

Αυτό μόνο γιατρός ειδικός θα στο πει, εμείς εδώ μόνο τα δικά μας θα λέμε.

Τώρα που το θυμήθηκα, το έχεις ψάξει για lazer;; Είναι λίγο ακριβή αυτή η τεχνική - κάπου στο 1000ρικο νομίζω -  αλλά βοηθάει Είναι ανάλογα και το είδος της πάθησης βέβαια. Εγώ δεν την ήξερα, πήγε η μητέρα ενός φίλου και έγινε καλά, δεν ξέρω όμως τί ακριβώς είχε με την μέση της.  Δεν χάνεις τπτ να το ψάξεις λίγο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ioanna96 είπε

Ιωαννα σου ευχομαι να γινεις γρηγορα καλα . Σιγουρα οταν ποναει η μεση χρειαζεται να κανεις πολυ υπομονει. Το καλο ομως ειναι οτι μετα απο καιρο σου περναει και ξεχνας οτι περασες. Αποψη μου τωρα που πονας δεν πηγαινεις για κολυμπι μονο περπατας. Επισεις, αν πονας πολυ δοκιμαζεις κρυο λειζερ στο Χειμωνιδη θεσ/νικη.

Επισκέπτης
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, κρεβατομενος είπε

Ιωαννα σου ευχομαι να γινεις γρηγορα καλα . Σιγουρα οταν ποναει η μεση χρειαζεται να κανεις πολυ υπομονει. Το καλο ομως ειναι οτι μετα απο καιρο σου περναει και ξεχνας οτι περασες. Αποψη μου τωρα που πονας δεν πηγαινεις για κολυμπι μονο περπατας. Επισεις, αν πονας πολυ δοκιμαζεις κρυο λειζερ στο Χειμωνιδη θεσ/νικη.

Σ ευχαριστω πολυ.. ναι κ μενα μου ειπαν οταν υπαρχει πονος σημαινει οτι υπαρχει ανοιχτη πληγη κ το νερο της θαλασσας το επιδεινωνει.... αν συνεχισει ο πονος παρα την προσπαθεια θα δοκιμασω κ το λειζερ αν κ δεν ξερω τι ακριβως κανει   ισως ειναι για κηλες που χουν βγει εξω κ οχι για προβολες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως σύμφωνα με την wikipedia η προβολή (disk bulging) είναι το πρωταρχικό στάδιο της σταδιακής εκφύλισης δίσκου.

https://el.wikipedia.org/wiki/Κήλη_δίσκου_οσφύος

Οι περισσότεροι από εμάς που μας "οριζοντίωσε" έστω και για μερικές μέρες είχαμε το δεύτερο στάδιο "πρόπτωση" και μερικοί πιο σοβαρά που χρειάστηκαν και χειρουργείο ανώτερα στάδια. Όπως έγραψε και ένα άλλο μέλος πολλοί ορθοπεδικοί πρώτα κοιτάνε τις ακτινογραφικές πλάκες. Σε εμένα ούτε το ανέφερε για την προβολή μου στον Ο4-Ο5, μιλούσε για την μικρή κήλη στον Ο5-Ι1 και μόνο όταν τον ρώτησα σχετικά μου ανέφερε. Να σε ταλαιπωρεί έτσι μία προβολή για 4 μήνες είναι πολύ πιστεύω. Δεν ξέρω αν με τα βάρη μπορεί να δημιουργηθεί και άλλος τραυματισμός αν και στον μεσοσπονδύλιο δίσκο σίγουρα μπορεί να συμβεί κήλη.

Στις 1/3/2018 στις 10:38 ΜΜ, nickver είπε

Παιδια καλησπέρα σας και περαστικά σε όλους.Θέλω να ρωτήσω μηπως εχει κανεις ακουσει την περιπτωση οπου ο μεσοσπονδύλιος δίσκος έχει εξαφανιστεί και οι σπόνδυλοι ακουμπούν μεταξύ τους?

Στο παρακάτω βίντεο (για την εκφύλιση δίσκου) στις τελευταίες λέξεις αναφέρει για δίσκο που καταρέει σε σταθερή κατάσταση όμως και τελειώνει την φλεγμονή και τον πόνο. Επίσης τον δείχνει να μικραίνει σε ύψος.

https://www.spine-health.com/video/lumbar-degenerative-disc-disease-video

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Krusty είπε

Πάντως σύμφωνα με την wikipedia η προβολή (disk bulging) είναι το πρωταρχικό στάδιο της σταδιακής εκφύλισης δίσκου.

Οι περισσότεροι από εμάς που μας "οριζοντίωσε" έστω και για μερικές μέρες είχαμε το δεύτερο στάδιο "πρόπτωση" και μερικοί πιο σοβαρά που χρειάστηκαν και χειρουργείο ανώτερα στάδια. Όπως έγραψε και ένα άλλο μέλος πολλοί ορθοπεδικοί πρώτα κοιτάνε τις ακτινογραφικές πλάκες. Σε εμένα ούτε το ανέφερε για την προβολή μου στον Ο4-Ο5, μιλούσε για την μικρή κήλη στον Ο5-Ι1 και μόνο όταν τον ρώτησα σχετικά μου ανέφερε. Να σε ταλαιπωρεί έτσι μία προβολή για 4 μήνες είναι πολύ πιστεύω. Δεν ξέρω αν με τα βάρη μπορεί να δημιουργηθεί και άλλος τραυματισμός αν και στον μεσοσπονδύλιο δίσκο σίγουρα μπορεί να συμβεί κήλη.

Στο παρακάτω βίντεο (για την εκφύλιση δίσκου) στις τελευταίες λέξεις αναφέρει για δίσκο που καταρέει σε σταθερή κατάσταση όμως και τελειώνει την φλεγμονή και τον πόνο. Επίσης τον δείχνει να μικραίνει σε ύψος.

Απλα στη περιπτωση μου ελεγε  προβολη σε επαφη με τις ριζες ο5. Ισως γι αυτο ποναω

Δημοσ.
Στις 30/7/2018 στις 9:59 ΜΜ, Cummins είπε

Δεν ξέρω ποιος στο έχει πει αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει (ότι σχεδόν πάντα βοηθάει) . 

Για να δείτε αν ισχύει θα πρεπει να πάτε σε φυσικοθεραπευτήρια ή σε στούντιο αποθεραπείας για να δείτε τι γίνεται. Θα βρείτε εύκολα κόσμο που κολυμπά με προβλήματα σε ώμους, πλάτες αλλά και στη ΣΣ. Οπότε ναι ναι μεν προτείνουν πολλοί το κολύμπι αλλά δεν είναι πάντα λύση. Αν ήταν, τότε απλά όλοι θα κολυμπούσαμε. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

α) το πρώτο και το προφανές: τεχνική. Δεν έχουμε όλοι την ίδια τεχνική. Όταν ένας γιατρός σου λέει πήγαινε κολύμπα, πολλές φορές δεν έχει ιδέα για την τεχνική σου και δεν σου λέει πώς να κολυμπήσεις.  Πολλοί δεν κολυμπάμε σωστά. Αν η τεχνική σου είναι άψογη ως προς τη λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης τότε βεβαίως και μπορεί να βοηθήσει. Αν η τεχνική σου έχει θέματα όπως στάση υπερλόρδωσης κατά την κίνηση ή άλλες κακές κινήσεις στη ΣΣ, τότε το κολύμπι πανεύκολα μπορεί να τα κάνει χειρότερα. Εξάλλου, στα κέντρα αποθεραπείας χρησιμοποιούν πισίνα αλλά πολλές φορές γίνεται σε βάθος που πατάς και με συντηρητικές κινήσεις ώστε να έχεις την άνωση να σε βοηθά αλλά να μην ζορίζεις πολύ το σώμα.

β) το δεύτερο, επίσης προφανές: την αιτιολογία του πόνου. Ο πόνος της μέσης εξαρτάται από 1000+2 πράγματα. Δεν πονάμε όλοι για τον ίδιο λόγο. Αν π.χ. είναι φλεγμονή τότε το κολύμπι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ίσα ίσα η έντονη κίνηση των νεύρων των ποδιών αυξάνει την τριβή και θα να χειροτερέψει τη φλεγμονή και κατ επέκταση και τον τυχόν πόνο.

Η θεωρία ότι το κολύμπι βοηθά είναι ότι δυναμώνει τη μέση. Όσο περισσότερο δυναμώνει η μέση τόσο μειώνεται η πίεση στους δίσκους και μακρόχρονα δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να απορροφήσει την κήλη πιο εύκολα. Με κακή τεχνική δεν έχει αποτέλεσμα όπως π.χ. και κακή τεχνική στο γυμναστήριο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά μπρορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τραυματισμό.

17 ώρες πριν, Krusty είπε

Οι περισσότεροι από εμάς που μας "οριζοντίωσε" έστω και για μερικές μέρες είχαμε το δεύτερο στάδιο "πρόπτωση" και μερικοί πιο σοβαρά που χρειάστηκαν και χειρουργείο ανώτερα στάδια. Όπως έγραψε και ένα άλλο μέλος πολλοί ορθοπεδικοί πρώτα κοιτάνε τις ακτινογραφικές πλάκες. Σε εμένα ούτε το ανέφερε για την προβολή μου στον Ο4-Ο5, μιλούσε για την μικρή κήλη στον Ο5-Ι1 και μόνο όταν τον ρώτησα σχετικά μου ανέφερε. Να σε ταλαιπωρεί έτσι μία προβολή για 4 μήνες είναι πολύ πιστεύω.

17 ώρες πριν, Krusty είπε

Πάντως Krusty δεν είναι πολύ και 4 μήνες.

Σε μικρές ηλικίες ο πόνος είναι πολλές φορές αυξημένος γιατί είτε το σώμα υπεραντιδρά είτε ο δίσκος έχει περισσότερα υγρά και προκαλεί τοπικές μεγάλες φλεγμονές.

Έτσι εξηγήται εν μέρη γιατί σε μεγάλες ηλικίες που η εικόνα της μαγνητικής μπορεί να είναι ΧΑΛΙΑ  πολλές φορές ο πόνος είναι πολύ λιγότερος ή και καθόλου ενώ σε μικρές ηλικίες μιά μικρούλα κήλη μπορεί να σε στείλει στο κρεβάτι για πλάκα.

Στις 31/7/2018 στις 4:32 ΜΜ, ioanna96 είπε

Σ ευχαριστω πολυ.. ναι κ μενα μου ειπαν οταν υπαρχει πονος σημαινει οτι υπαρχει ανοιχτη πληγη κ το νερο της θαλασσας το επιδεινωνει.... αν συνεχισει ο πονος παρα την προσπαθεια θα δοκιμασω κ το λειζερ αν κ δεν ξερω τι ακριβως κανει   ισως ειναι για κηλες που χουν βγει εξω κ οχι για προβολες

Κάτσε τι εννοείς με αυτό;; :)

Btw, επίσης δεν ξέρω για την άποψη του κρεβατωμένου, αλλά εγώ θα έλεγα ότι δεν Θα πρέπει καν να σκέφτεσαι, ούτε καν δηλαδή. 

Πρέπει να καταλάβεις ότι όλες οι επεμβατικές μέθοδοι (χειρουργεία, laser, ακόμα και ενέσεις) έχουν ρίσκα μακρόχρονα. Για αυτό και σε μικρές ηλικίες τα αποφεύγουν, γιατί έχεις μια ζωή μπροστά σου και μπορεί να στα κάνει χειρότερα Long term. 

Εσύ λοιπόν, by the book, πρέπει να κάνεις υπομονή 6 μήνες με ασκήσεις

Ό,τι και αν κάνεις (π.χ. ασκήσεις ή κολύμπι ή pilates) πρέπει να γίνει για 6 μήνες. Μην περιμένεις να πας για κολύμπι 2 φορές ή και μια φορά Pilates και να σταματήσεις να πονας (μακάρι να γίνει αλλά στατιστικά θα ήταν joker)

Επιμένεις για 6 μήνες με αυτά και μόνο αν δεν δεις καμία διαφορά αρχίζεις να ψάχνεις τα άλλα.

Αν πας γυρεύοντας θα βρεις άπειρους γιατρούς να σε χειρουργήσουν (με το αζημίωτο βέβαια)

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Δεν ξέρω ποιος στο έχει πει αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει (ότι σχεδόν πάντα βοηθάει) . 

Για να δείτε αν ισχύει θα πρεπει να πάτε σε φυσικοθεραπευτήρια ή σε στούντιο αποθεραπείας για να δείτε τι γίνεται. Θα βρείτε εύκολα κόσμο που κολυμπά με προβλήματα σε ώμους, πλάτες αλλά και στη ΣΣ. Οπότε ναι ναι μεν προτείνουν πολλοί το κολύμπι αλλά δεν είναι πάντα λύση. Αν ήταν, τότε απλά όλοι θα κολυμπούσαμε. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

α) το πρώτο και το προφανές: τεχνική. Δεν έχουμε όλοι την ίδια τεχνική. Όταν ένας γιατρός σου λέει πήγαινε κολύμπα, πολλές φορές δεν έχει ιδέα για την τεχνική σου και δεν σου λέει πώς να κολυμπήσεις.  Πολλοί δεν κολυμπάμε σωστά. Αν η τεχνική σου είναι άψογη ως προς τη λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης τότε βεβαίως και μπορεί να βοηθήσει. Αν η τεχνική σου έχει θέματα όπως στάση υπερλόρδωσης κατά την κίνηση ή άλλες κακές κινήσεις στη ΣΣ, τότε το κολύμπι πανεύκολα μπορεί να τα κάνει χειρότερα. Εξάλλου, στα κέντρα αποθεραπείας χρησιμοποιούν πισίνα αλλά πολλές φορές γίνεται σε βάθος που πατάς και με συντηρητικές κινήσεις ώστε να έχεις την άνωση να σε βοηθά αλλά να μην ζορίζεις πολύ το σώμα.

β) το δεύτερο, επίσης προφανές: την αιτιολογία του πόνου. Ο πόνος της μέσης εξαρτάται από 1000+2 πράγματα. Δεν πονάμε όλοι για τον ίδιο λόγο. Αν π.χ. είναι φλεγμονή τότε το κολύμπι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ίσα ίσα η έντονη κίνηση των νεύρων των ποδιών αυξάνει την τριβή και θα να χειροτερέψει τη φλεγμονή και κατ επέκταση και τον τυχόν πόνο.

Η θεωρία ότι το κολύμπι βοηθά είναι ότι δυναμώνει τη μέση. Όσο περισσότερο δυναμώνει η μέση τόσο μειώνεται η πίεση στους δίσκους και μακρόχρονα δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να απορροφήσει την κήλη πιο εύκολα. Με κακή τεχνική δεν έχει αποτέλεσμα όπως π.χ. και κακή τεχνική στο γυμναστήριο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά μπρορεί να οδηγήσει μέχρι και σε τραυματισμό.

Πάντως Krusty δεν είναι πολύ και 4 μήνες.

Σε μικρές ηλικίες ο πόνος είναι πολλές φορές αυξημένος γιατί είτε το σώμα υπεραντιδρά είτε ο δίσκος έχει περισσότερα υγρά και προκαλεί τοπικές μεγάλες φλεγμονές.

Έτσι εξηγήται εν μέρη γιατί σε μεγάλες ηλικίες που η εικόνα της μαγνητικής μπορεί να είναι ΧΑΛΙΑ  πολλές φορές ο πόνος είναι πολύ λιγότερος ή και καθόλου ενώ σε μικρές ηλικίες μιά μικρούλα κήλη μπορεί να σε στείλει στο κρεβάτι για πλάκα.

Κάτσε τι εννοείς με αυτό;; :)

Btw, επίσης δεν ξέρω για την άποψη του κρεβατωμένου, αλλά εγώ θα έλεγα ότι δεν Θα πρέπει καν να σκέφτεσαι, ούτε καν δηλαδή. 

Πρέπει να καταλάβεις ότι όλες οι επεμβατικές μέθοδοι (χειρουργεία, laser, ακόμα και ενέσεις) έχουν ρίσκα μακρόχρονα. Για αυτό και σε μικρές ηλικίες τα αποφεύγουν, γιατί έχεις μια ζωή μπροστά σου και μπορεί να στα κάνει χειρότερα Long term. 

Εσύ λοιπόν, by the book, πρέπει να κάνεις υπομονή 6 μήνες με ασκήσεις

Ό,τι και αν κάνεις (π.χ. ασκήσεις ή κολύμπι ή pilates) πρέπει να γίνει για 6 μήνες. Μην περιμένεις να πας για κολύμπι 2 φορές ή και μια φορά Pilates και να σταματήσεις να πονας (μακάρι να γίνει αλλά στατιστικά θα ήταν joker)

Επιμένεις για 6 μήνες με αυτά και μόνο αν δεν δεις καμία διαφορά αρχίζεις να ψάχνεις τα άλλα.

Αν πας γυρεύοντας θα βρεις άπειρους γιατρούς να σε χειρουργήσουν (με το αζημίωτο βέβαια)

Εχεις πολλα κ σωστα επιχειρηματα απλα ειναι που ολο αυτο με εχει παρει απο κατω κ δε μπορω να σκεφτω καν σωστα... μου τη δινει που δε μπορω να κανω τιποτα. Αμαξι στο ενα 15λ πονος. Καρεκλα επισης ορθια επισης... ειναι τραγικο κ δε ξερω αν κ πως θα περασει... φτανεις σε σημειο να λες οκ τι ζωη ειναι αυτη.. κ τι παθηση ειναι αυτη που στο 2018 δε μπορει ή δε ξερει κανεις να σε βοηθησει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GothicCrusader

Πάντως για να μην μειώνω πολύ την προβολή και σε 'μένα ο ακτινολόγος έγραψε αν και προβολή προκαλεί ήπια πιεστικά φαινόμενα επί του σκληραίου σάκου.

Μόλις έμαθα ότι υπάρχουν ασκήσεις McKenzie και για όσους έχουν κήλες στην αυχενική μοίρα. Υπάρχουν στο βιβλίο 7 Steps to a Pain-Free Life How to Rapidly Relieve Back and Neck Pain. Τελικά απορώ με τόσα κακά σχόλια για την επιτυχία τους πώς είναι τόσο δημοφιλής και πώς μερικοί λένε ότι είδαν καλό.

@ioanna96

Όντως, όπως έγραψε και ο GothicCrusader ακόμα και το ψυχρό lazer μπορεί να έχει ρίσκα μακροχρόνια. Απ' όσο ξέρω τρυπάνε σαν επισκληρίδια ένεση για να βρουν τον μεσοσπονδύλιο δίσκο και περνάν έτσι οπτική ίνα για να οδηγήσει την ακτίνα του lazer εκεί όπου θέλει να αρχίσει η διαδικασία του σταδιακού καψίματος και συρρίκνωσης. Απ' την άλλη τα μηχανήματα αποσυμπίεσης δεν πρέπει να έχουν σοβαρό ρίσκο.

Επεξ/σία από Krusty
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...