Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Χρειαζεται ακτινες και μαγνητικη για να κανεις σωστη εκτιμηση. Κολυμπι-Κολυμπι-Κολυμπι- Ραχιαιοι -Ανετα παπουτσια (Πχ Skechers για καλο-επαγγελματικο ντυσιμο,αθλητικα τυπου adidas boost ΜΕ στηριξη ομως ) Εχω βγαλει και μαγνητικη κ ακτινες.. η μαγνητικη λεει ενδοτρηματικο bulging στον ο5 ι1 σε επαφη με αμφοτερες εξερχομενες ο5 νευρικες ριζες.... αυτο κ ποναει μονο η μεση κυριως εδω κ 4 μηνες. Εκανα κ φυσικουεραπειες αλλα τπτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fsbmaniac Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Εαν διαθετεις 150-200 ευρω καλο ειναι να επισκευτεις απογευματινα ιατρεια μεγαλων νοσοκομειων να παρεις 3 διαφορετικες αποψεις... Μονο ετσι θα αρχισεις να βγαζεις ακρη. Επισης πρεπει να βαλεις το κολυμπι στη ζωη σου βοηθαει απιστευτα... Πρεπει να το διερευνησεις ενδελεχως παντως μην το αφησεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Εαν διαθετεις 150-200 ευρω καλο ειναι να επισκευτεις απογευματινα ιατρεια μεγαλων νοσοκομειων να παρεις 3 διαφορετικες αποψεις... Μονο ετσι θα αρχισεις να βγαζεις ακρη. Επισης πρεπει να βαλεις το κολυμπι στη ζωη σου βοηθαει απιστευτα... Πρεπει να το διερευνησεις ενδελεχως παντως μην το αφησεις Στη θεσσαλονικη σε ποια νοσοκομεια να παω.. δε γνωριζω καποιους γιατρους. Παντως εξω εχω παει σε πολλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, ioanna96 είπε Ναι κ μου λενε ολοι διαφορετικα πραγματα κ οτι θα περασει.. αλλοι περπατα αλλοι ξαπλωσε... ειναι προβολη μου χουν πει. Δεν ειναι εγχειρησιμη... απλα δε ξερω τι γινεται με τις κεντρικες κ αν περνανε μονες τους Ποιοί «όλοι»; ποιοί «άλλοι»; Πόσους και τι ειδικότητας γιατρούς έχεις ρωτήσει; Τι σου είπε ο καθένας; Γιατί σου είπαν ότι δεν είναι εγχειρίσιμη; πώς ξέρουν ότι είναι προβολή; πώς την απέκτησες (αν ξέρεις); πόσο βάρος έχεις; Είσαι μικρή και κρίμα που μπλέκεις τόσο νωρίς με μέση. Αλλά: η μέση είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να δώσεις σημασία στην λεπτομέρεια. Για να έχεις κήλη κάτι γίνεται. Αν δεν είχες ποτέ τραυματισμό τότε πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχει αιτία και συνήθως η λύση βρίσκεται στην αλλαγή της καθημερινότητά σου (κυρίως καθημερινότητα και στάση σώματος) Σε γενικές γραμμές: α) δεν έχει σημασία εν τέλει αν είναι κεντρική ή όχι, οπότε μην σε απασχολεί. β) έχει σημασία η ακριβής ιατρική διάγνωση όσον αφορά τη πιθανότητα να την ξεπεράσεις χωρίς κανένα μελλοντικό πρόβλημα: Αν είναι προβολή, όπως γράφεις, τότε οι πιθανότητες είναι υπερβολικά υπερ σου. 4 μήνες δεν είναι διάστημα καν για να σκέφτεσαι χειρουργεία ακόμα και αν ήταν εγχειρίσιμη. Αυτό θα πει ότι δεν έχει πολύ νόημα να επισκέπτεσαι νευροχειρούργους ή χειρούργους ορθοπεδικούς. Πιο πολύ ίσως σου κάνει αθλητίατρος ή φυσικοθεραπεύτης με ενεργητικές ασκήσεις. Καλές επιλογές είναι Pilates ή κολύμπι εφόσον όμως η κήλη δεν βρίσκεται σε έξαρση και εφόσον έχεις καλή τεχνική (ιδιαίτερα στο κολύμπι). γ) παθητικές φυσικοθεραπείες συνήθως δεν κάνουν τίποτα δ) παθητικές συνεδρίες με χειροπρακτικούς συνήθως δεν κάνουν τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, GothicCrusader είπε Ποιοί «όλοι»; ποιοί «άλλοι»; Πόσους και τι ειδικότητας γιατρούς έχεις ρωτήσει; Τι σου είπε ο καθένας; Γιατί σου είπαν ότι δεν είναι εγχειρίσιμη; πώς ξέρουν ότι είναι προβολή; πώς την απέκτησες (αν ξέρεις); πόσο βάρος έχεις; Είσαι μικρή και κρίμα που μπλέκεις τόσο νωρίς με μέση. Αλλά: η μέση είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να δώσεις σημασία στην λεπτομέρεια. Για να έχεις κήλη κάτι γίνεται. Αν δεν είχες ποτέ τραυματισμό τότε πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα. Υπάρχει αιτία και συνήθως η λύση βρίσκεται στην αλλαγή της καθημερινότητά σου (κυρίως καθημερινότητα και στάση σώματος) Σε γενικές γραμμές: α) δεν έχει σημασία εν τέλει αν είναι κεντρική ή όχι, οπότε μην σε απασχολεί. β) έχει σημασία η ακριβής ιατρική διάγνωση όσον αφορά τη πιθανότητα να την ξεπεράσεις χωρίς κανένα μελλοντικό πρόβλημα: Αν είναι προβολή, όπως γράφεις, τότε οι πιθανότητες είναι υπερβολικά υπερ σου. 4 μήνες δεν είναι διάστημα καν για να σκέφτεσαι χειρουργεία ακόμα και αν ήταν εγχειρίσιμη. Αυτό θα πει ότι δεν έχει πολύ νόημα να επισκέπτεσαι νευροχειρούργους ή χειρούργους ορθοπεδικούς. Πιο πολύ ίσως σου κάνει αθλητίατρος ή φυσικοθεραπεύτης με ενεργητικές ασκήσεις. Καλές επιλογές είναι Pilates ή κολύμπι εφόσον όμως η κήλη δεν βρίσκεται σε έξαρση και εφόσον έχεις καλή τεχνική (ιδιαίτερα στο κολύμπι). γ) παθητικές φυσικοθεραπείες συνήθως δεν κάνουν τίποτα δ) παθητικές συνεδρίες με χειροπρακτικούς συνήθως δεν κάνουν τίποτα Εχω παει σε ορθοπεδικους 2. Σε εναν νευροχειρουργο κ σε εναν αθλητιατρο... εχουν δει τη μαγνητικη. Μου λενε ολοι δεν ειναι κατι σοβαρο... πηγα κ σε φυσιατρο γνωστο της θεσσαλονινης ζαμπεδης ο οποιος μου εκανε κατι αναταξεις κ μου δωσε για το σπιτι οδηγιες.. μου ειπε πως θελει χρονο για να επουλωθει. Αλλα εγω ακονα ποναω εδω κ 4 μηνες. Κ καθε μερα ειναι το ιδιο ενω κανω αυτα που μου λενε... την απεκτησα με λαθος τεχνικη βαρη στο γυμναστηριο. Ειμαι 1.70 56 κιλα. Γενικα σταση σωματος ειναι οκ νομιζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 29 λεπτά πριν, ioanna96 είπε Εχω παει σε ορθοπεδικους 2. Σε εναν νευροχειρουργο κ σε εναν αθλητιατρο... εχουν δει τη μαγνητικη. Μου λενε ολοι δεν ειναι κατι σοβαρο... πηγα κ σε φυσιατρο γνωστο της θεσσαλονινης ζαμπεδης ο οποιος μου εκανε κατι αναταξεις κ μου δωσε για το σπιτι οδηγιες.. μου ειπε πως θελει χρονο για να επουλωθει. Αλλα εγω ακονα ποναω εδω κ 4 μηνες. Κ καθε μερα ειναι το ιδιο ενω κανω αυτα που μου λενε... την απεκτησα με λαθος τεχνικη βαρη στο γυμναστηριο. Ειμαι 1.70 56 κιλα. Γενικα σταση σωματος ειναι οκ νομιζω Μπορείς να ανεβάσεις και την μαγνητική αν θες. Επίσης τι εννοείς σου έδωσε οδηγίες; Σου έδωσε και ασκήσεις; αυτούς τους 4 μήνες κάνεις ασκήσεις εσύ μόνη σου; Επίσης ο αθλητίατρος δεν σου είπε τίποτα άλλο πιο συγκεκριμένο; Θα μου φαινόταν περίεργο. Σε γενικές γραμμές αφού σε έχουν δει τόσοι γιατροί, και σχετικοί με το αντικείμενο, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να δεις και άλλους γιατρούς. Επομένως λογικά έχεις κάποια μικρή προβολή που όμως πονάει πολύ, ίσως λόγω της ηλικίας. Μία προβολή (η προβολή είναι το καλύτερο που μπορεί να έχεις δεδομένης κήλης) μπορεί να χρειαστεί και μέχρι 8-12 μήνες για να απορροφηθεί. Το θετικό είναι ότι δεν έχεις κάτι σοβαρό. Το αρνητικό είναι ότι θέλει ΠΟΛΥ υπομονή για να περάσει και ότι αν δεν το προσέξεις μπορεί να χειροτερέψει. Μπορούμε να σου γράψουμε και μερικές οδηγίες εδώ αλλά τη σωστή πορεία την ξέρεις: υπομονή και ασκήσεις. Μαγικά φάρμακα δεν υπάρχουν .4 γιατροί σου είπαν ότι η περίπτωσή σου δεν είναι για χειρουργείο οπότε δεν έχεις και άλλη επιλογή. Οι ασκήσεις δεν θα σου λύσουν άμεσα το πρόβλημα του πόνου αλλά θα σε βοηθήσουν μακρόχρονα. Πρόβλημα βάρους δεν έχεις οπότε ... Αν δεν σου έχουν δώσει λίστα με ασκήσεις για κάθε μέρα τότε πρέπει να βρεις έναν καλό φυσικοθεραπευτή να σου δώσει ασκήσεις να κάνεις εσύ σπίτι σου κάθε μέρα. Αν μπορείς να πας σε πιο ενεργές λύσεις τότε μπορείς να δοκιμάσεις π.χ. κολύμπι ή όπως έγραψα πριν pilates (το κολύμπι θα σου βγει πιο οικονομικό) αλλά θα πρέπει να του δώσεις χρόνο και να τα σταματήσεις αν σε χειροτερεύουν. Σε γενικές γραμμές (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις) ο πόνος δεν φεύγει από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά μειώνεται η συχνότητα και η ένταση. Στην αρχή πονάς κάθε μέρα, μετά έχεις μία καλή μέρα στις 7, μετά στις 6 μία στις 5 κοκ. Αυτά πάνω κάτω. Από εκεί και πέρα όπως έγραψα οι προβολές έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες απορρόφησης. Αν στους 6-7 μήνες δεν έχεις δει καμία βελτίωση παρόλο που έκανες ασκήσεις κάθε μέρα τότεθα πρέπει να ξαναδείς τους γιατρούς να δεις τι άλλες εναλλακτικές έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, GothicCrusader είπε Μπορείς να ανεβάσεις και την μαγνητική αν θες. Επίσης τι εννοείς σου έδωσε οδηγίες; Σου έδωσε και ασκήσεις; αυτούς τους 4 μήνες κάνεις ασκήσεις εσύ μόνη σου; Επίσης ο αθλητίατρος δεν σου είπε τίποτα άλλο πιο συγκεκριμένο; Θα μου φαινόταν περίεργο. Σε γενικές γραμμές αφού σε έχουν δει τόσοι γιατροί, και σχετικοί με το αντικείμενο, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να δεις και άλλους γιατρούς. Επομένως λογικά έχεις κάποια μικρή προβολή που όμως πονάει πολύ, ίσως λόγω της ηλικίας. Μία προβολή (η προβολή είναι το καλύτερο που μπορεί να έχεις δεδομένης κήλης) μπορεί να χρειαστεί και μέχρι 8-12 μήνες για να απορροφηθεί. Το θετικό είναι ότι δεν έχεις κάτι σοβαρό. Το αρνητικό είναι ότι θέλει ΠΟΛΥ υπομονή για να περάσει και ότι αν δεν το προσέξεις μπορεί να χειροτερέψει. Μπορούμε να σου γράψουμε και μερικές οδηγίες εδώ αλλά τη σωστή πορεία την ξέρεις: υπομονή και ασκήσεις. Μαγικά φάρμακα δεν υπάρχουν .4 γιατροί σου είπαν ότι η περίπτωσή σου δεν είναι για χειρουργείο οπότε δεν έχεις και άλλη επιλογή. Οι ασκήσεις δεν θα σου λύσουν άμεσα το πρόβλημα του πόνου αλλά θα σε βοηθήσουν μακρόχρονα. Πρόβλημα βάρους δεν έχεις οπότε ... Αν δεν σου έχουν δώσει λίστα με ασκήσεις για κάθε μέρα τότε πρέπει να βρεις έναν καλό φυσικοθεραπευτή να σου δώσει ασκήσεις να κάνεις εσύ σπίτι σου κάθε μέρα. Αν μπορείς να πας σε πιο ενεργές λύσεις τότε μπορείς να δοκιμάσεις π.χ. κολύμπι ή όπως έγραψα πριν pilates (το κολύμπι θα σου βγει πιο οικονομικό) αλλά θα πρέπει να του δώσεις χρόνο και να τα σταματήσεις αν σε χειροτερεύουν. Σε γενικές γραμμές (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις) ο πόνος δεν φεύγει από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά μειώνεται η συχνότητα και η ένταση. Στην αρχή πονάς κάθε μέρα, μετά έχεις μία καλή μέρα στις 7, μετά στις 6 μία στις 5 κοκ. Αυτά πάνω κάτω. Από εκεί και πέρα όπως έγραψα οι προβολές έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες απορρόφησης. Αν στους 6-7 μήνες δεν έχεις δει καμία βελτίωση παρόλο που έκανες ασκήσεις κάθε μέρα τότεθα πρέπει να ξαναδείς τους γιατρούς να δεις τι άλλες εναλλακτικές έχεις. Σ ευχαριστω παρα πολυ που ασχολεισαι κ με βοηθας... η μαγνητικη λεει αυτο. Ενδοτρηματικο bulging στον 05 ι1 σε επαφη με αμφοτερες εξερχομενες 05 νευρικες ριζες.... παντως γενικα σ ευχαριστω που με συμβουλευεις κ με ανακουφιζουν αυτα που μου λες..... θα προσπαθησω ετσι κ θα κανω υπομονη γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 16 ώρες πριν, ioanna96 είπε Σ ευχαριστω παρα πολυ που ασχολεισαι κ με βοηθας... η μαγνητικη λεει αυτο. Ενδοτρηματικο bulging στον 05 ι1 σε επαφη με αμφοτερες εξερχομενες 05 νευρικες ριζες.... παντως γενικα σ ευχαριστω που με συμβουλευεις κ με ανακουφιζουν αυτα που μου λες..... θα προσπαθησω ετσι κ θα κανω υπομονη γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση Np, Γενικά πάντως έχεις μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις (οι πιο συχνές είναι είτε Ο5-Ι1 είτε Ο4-Ο5). Το ότι έρχεται σε επαφή με « αμφοτερες εξερχομενες 05 νευρικες ριζες.» για εσένα δεν πρέπει να κάνει διαφορά. Bulging είναι πράγματι η προβολή. Μπορείς να δεις αυτήν την εικόνα για να πάρεις μία ιδέα. Εσένα είναι κεντρική οπότε είναι κάπως έτσι (πάνω δεξιά). Δείχνει ίσως χειρότερα από ό,τι είναι. Πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι με προβολές δεν πονάνε καθόλου. Μην ξεχάσεις λοιπόν τις ασκήσεις! όχι μόνο υπομονή! Αν σου έχουν δώσει ασκήσεις μπορείς να τις γράψεις και εδώ. Και γενικά δεν κάνεις καμία άσκηση αν αυξάνει τον πόνο. Προχωράς σιγά σιγά και με υπομονή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Np, Γενικά πάντως έχεις μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις (οι πιο συχνές είναι είτε Ο5-Ι1 είτε Ο4-Ο5). Το ότι έρχεται σε επαφή με « αμφοτερες εξερχομενες 05 νευρικες ριζες.» για εσένα δεν πρέπει να κάνει διαφορά. Bulging είναι πράγματι η προβολή. Μπορείς να δεις αυτήν την εικόνα για να πάρεις μία ιδέα. Εσένα είναι κεντρική οπότε είναι κάπως έτσι (πάνω δεξιά). Δείχνει ίσως χειρότερα από ό,τι είναι. Πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι με προβολές δεν πονάνε καθόλου. Μην ξεχάσεις λοιπόν τις ασκήσεις! όχι μόνο υπομονή! Αν σου έχουν δώσει ασκήσεις μπορείς να τις γράψεις και εδώ. Και γενικά δεν κάνεις καμία άσκηση αν αυξάνει τον πόνο. Προχωράς σιγά σιγά και με υπομονή! Η πρωτη εικονα δεν ανοιγει... απλα θελω να ξερω αν με ασκησεις κ υπομονη βελτιωθει ο πονος γιατι διαβαζω εδω μεσα περιπτωσεις που πονανε μια ζωη κ εχω αναστατωθει... κ επισης. Πως θα βελτιωθει απο τη στιγμη που η προβολη ειναι συνεχεια εκει κ ερεθιζει τις ριζες συνεχως οποτε κ προκαλει κ θα προκαλει πονο συνεχως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ioanna96 είπε Η πρωτη εικονα δεν ανοιγει... απλα θελω να ξερω αν με ασκησεις κ υπομονη βελτιωθει ο πονος γιατι διαβαζω εδω μεσα περιπτωσεις που πονανε μια ζωη κ εχω αναστατωθει... κ επισης. Πως θα βελτιωθει απο τη στιγμη που η προβολη ειναι συνεχεια εκει κ ερεθιζει τις ριζες συνεχως οποτε κ προκαλει κ θα προκαλει πονο συνεχως Κοίτα, περιπτώσεις υπάρχουν από όλες. Θα βρεις ανθρώπους που πονάνε μία ζωή και δεν έκαναν χειρουργείο, ανθρώπους που πονάνε μία ζωή που έκαναν χειρουργείο, ανθρώπους που σταματήσαν να πονάνε και δεν έκαναν χειρουργείο και ανθρώπους που σταμάτησαν να πονάνε και έκαναν χειρουργείο. Ένα θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που το ξεπέρασαν δεν γράφουν στα φόρουμ γιατί απασχολούνται με άλλα πράγματα. Οπότε η εικόνα που εμφανίζεται και εδώ αλλά και στα ξένα ιατρικά φόρουμ είναι πολύ άσχημη. Παράλληλα, δυστυχώς η μέση είναι ένα πρόβλημα άλυτο για την ανθρωπότητα. Αυτό θα πει ότι ανεξάρτητα από την προσέγγιση που θα κάνεις, δεν έχεις εγγύηση 100% ότι αυτό που κάνεις θα πιάσει, ο,τιδήποτε και αν επιλέξεις. Αν είχαμε βρει μία μέθοδο που πιάνει πάντα τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί και όλοι θα κάναμε το ίδιο. Αν είχαμε βρει μέθοδο που να πιάνει πάντα τότε οι γιατροί/φυσικοθεραπευτές θα μπορούσαν να μας εγγυηθούν επιτυχία, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα. Για να καταλάβουμε τα νούμερα, υπάρχουν και έρευνες που δείχνουν ότι μέχρι και το 30% των ανθρώπων 20 χρονών έχουν αλλοιώσεις στους δίσκους όπως η προβολή που έχεις εσύ. Οι δίσκοι αρχίζουν να «γερνάνε» από τα 18 μας όπως π.χ. η ακοή. Αν πας σε μεγάλες ηλικίες το ποσοστό αυξάνεται δραματικά (μέχρι και 80-90%). Βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους να πονάνε; όχι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι άλυτο γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι δημιουργεί τον πόνο. Επομένως γράφεις: 1 ώρα πριν, ioanna96 είπε Πως θα βελτιωθει απο τη στιγμη που η προβολη ειναι συνεχεια εκει κ ερεθιζει τις ριζες συνεχως οποτε κ προκαλει κ θα προκαλει πονο συνεχως Η απάντηση είναι: αρχικά δεν ξέρεις ότι πονάς λόγω της πίεσης στα νεύρα και αν στο είπαν απόλυτα οι γιατροί ίσως έκαναν λάθος. Εγώ σου λέω μετά βεβαιότητας ότι έχω ακόμα κήλες που πιέζουν τα νεύρα δηλαδή η μαγνητική είναι θετική αλλά παρόλα αυτά δεν πονάω καθόλου ενώ παλιά δεν μπορούσα να περπατήσω 1 μέτρο. Γιατί; Αν λοιπόν η αίτια είναι η πίεση στα νεύρα τότε ο πόνος θα φύγει σιγά σιγά με τη συρρίκνωση/απορρόφηση τμήματος του δίσκου. Αν είναι φλεγμονή τότε θα φύγει με το χρόνο. Αν είναι μυικοί σπασμοί τότε θα φύγει με τις ασκήσεις και την ενδυνάμωση. Υπάρχει, δυστυχώς, αλλά για να είμαι σωστός απέναντί σου, μία μικρή πιθανότητα να μην φύγει ο πόνος σε λογικό χρονικό πλαίσιο. Η πιθανότητα αυτή γίνεται ΠΑΡΑ πολύ μικρή αν από πολύ νωρίς κάνεις μικρές ασκήσεις για να διατηρήσεις την κινητικότητα της μέσης. Ο βαθύτερος λόγος είναι ότι η φλεγμονή δημιουργεί ένα μεγάλο πρίξιμο και το πρίξιμο αυτό μπορεί να δημιουργήσει συμφήσεις (να κολλήσουν τα κύτταρα το ένα με το άλλο) με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η μηχανική της μέσης. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κινείσαι όσο μπορείς. Από εκεί και πέρα κάνεις ασκήσεις ασκήσεις ασκήσεις και το πιθανότερο αυτό θα το θυμάσαι ως απλά μία κακή φάση της ζωής σου. Αν, λέμε αν, δεν βελτιωθεί τότε προχωράς σε χειρουργείο. Αλλά μόνο εφόσον κάνεις ό,τι άλλο μπορείς Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από GothicCrusader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GothicCrusader είπε Κοίτα, περιπτώσεις υπάρχουν από όλες. Θα βρεις ανθρώπους που πονάνε μία ζωή και δεν έκαναν χειρουργείο, ανθρώπους που πονάνε μία ζωή που έκαναν χειρουργείο, ανθρώπους που σταματήσαν να πονάνε και δεν έκαναν χειρουργείο και ανθρώπους που σταμάτησαν να πονάνε και έκαναν χειρουργείο. Ένα θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που το ξεπέρασαν δεν γράφουν στα φόρουμ γιατί απασχολούνται με άλλα πράγματα. Οπότε η εικόνα που εμφανίζεται και εδώ αλλά και στα ξένα ιατρικά φόρουμ είναι πολύ άσχημη. Παράλληλα, δυστυχώς η μέση είναι ένα πρόβλημα άλυτο για την ανθρωπότητα. Αυτό θα πει ότι ανεξάρτητα από την προσέγγιση που θα κάνεις, δεν έχεις εγγύηση 100% ότι αυτό που κάνεις θα πιάσει, ο,τιδήποτε και αν επιλέξεις. Αν είχαμε βρει μία μέθοδο που πιάνει πάντα τότε το πρόβλημα θα είχε λυθεί και όλοι θα κάναμε το ίδιο. Αν είχαμε βρει μέθοδο που να πιάνει πάντα τότε οι γιατροί/φυσικοθεραπευτές θα μπορούσαν να μας εγγυηθούν επιτυχία, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα. Για να καταλάβουμε τα νούμερα, υπάρχουν και έρευνες που δείχνουν ότι μέχρι και το 30% των ανθρώπων 20 χρονών έχουν αλλοιώσεις στους δίσκους όπως η προβολή που έχεις εσύ. Οι δίσκοι αρχίζουν να «γερνάνε» από τα 18 μας όπως π.χ. η ακοή. Αν πας σε μεγάλες ηλικίες το ποσοστό αυξάνεται δραματικά (μέχρι και 80-90%). Βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους να πονάνε; όχι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι άλυτο γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι δημιουργεί τον πόνο. Επομένως γράφεις: Η απάντηση είναι: αρχικά δεν ξέρεις ότι πονάς λόγω της πίεσης στα νεύρα και αν στο είπαν απόλυτα οι γιατροί ίσως έκαναν λάθος. Εγώ σου λέω μετά βεβαιότητας ότι έχω ακόμα κήλες που πιέζουν τα νεύρα δηλαδή η μαγνητική είναι θετική αλλά παρόλα αυτά δεν πονάω καθόλου ενώ παλιά δεν μπορούσα να περπατήσω 1 μέτρο. Γιατί; Αν λοιπόν η αίτια είναι η πίεση στα νεύρα τότε ο πόνος θα φύγει σιγά σιγά με τη συρρίκνωση/απορρόφηση τμήματος του δίσκου. Αν είναι φλεγμονή τότε θα φύγει με το χρόνο. Αν είναι μυικοί σπασμοί τότε θα φύγει με τις ασκήσεις και την ενδυνάμωση. Υπάρχει, δυστυχώς, αλλά για να είμαι σωστός απέναντί σου, μία μικρή πιθανότητα να μην φύγει ο πόνος σε λογικό χρονικό πλαίσιο. Η πιθανότητα αυτή γίνεται ΠΑΡΑ πολύ μικρή αν από πολύ νωρίς κάνεις μικρές ασκήσεις για να διατηρήσεις την κινητικότητα της μέσης. Ο βαθύτερος λόγος είναι ότι η φλεγμονή δημιουργεί ένα μεγάλο πρίξιμο και το πρίξιμο αυτό μπορεί να δημιουργήσει συμφήσεις (να κολλήσουν τα κύτταρα το ένα με το άλλο) με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η μηχανική της μέσης. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να κινείσαι όσο μπορείς. Από εκεί και πέρα κάνεις ασκήσεις ασκήσεις ασκήσεις και το πιθανότερο αυτό θα το θυμάσαι ως απλά μία κακή φάση της ζωής σου. Αν, λέμε αν, δεν βελτιωθεί τότε προχωράς σε χειρουργείο. Αλλά μόνο εφόσον κάνεις ό,τι άλλο μπορείς Ααχ ευχαριστω πολυ π μ δινεις τοσες πληροφοριες!... παντως οι γιατροι απο τεστ που μου καναν μου ειπαν πως νευρο δεν πιεζεται... λασεκ κ τετοια μου καναν... απλα εγω τον πονο στη μεση τον νιωθω πολλες φορες κ εκτος απο πονο σαν καψιμο, μουδιασμα, μυρμυγκιασμα... κ γι αυτο πιστευω πως ειναι νευροπονος...αλλα κ τι χειρουργιο να γινει σε μια προβολη.. συνηθως κανουν σε μεγαλες.... κ αυτο για τις συμφυσεις που ειπες πως διαγνωσκεται?.. γινεται να χει συμβει ας πουμε σε μενα απο την προβολη? Κ τι γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις?? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) @ioanna96 Μου πέρασε σταδιακά χωρίς να έχω κάνει κάτι που να με βοήθησε ριζικά. Βέβαια ακόμα έχω κάποιες ενοχλήσεις και περιορισμούς και μερικές φορές και κακές μέρες-υποτροπές που λιγοστεύουν. Όταν μπόρεσα να κάνω ασκήσεις με βοήθησε πολύ αυτή που σου έγραψα. Μιας και το έπαθες από βάρη, δηλαδή πίεση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, ίσως θα ήταν καλό όταν βελτιωθείς να κάνεις φυσικοθεραπεία με μηχάνημα αποσυμπίεσης. Εγώ για οικονομικούς λόγους κάνω αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης με μονόζυγο αλλά θα δοκίμαζα και μηχάνημα. Μία καλή τεχνική στο μονόζυγο είναι να έχεις ένα υποπόδιο από κάτω ώστε να ακουμπάνε οι μύτες των ποδιών σου έστω και με λυγισμένα τα γόνατα και έτσι να καταφέρεις να χαλαρώσεις περισσότερο τους ραχιαίους, να κρατηθείς περισσότερη ώρα και έτσι να καταφέρεις και μεγαλύτερη αποσυμπίεση. Καταλαβαίνω όμως ότι ακόμα ίσως είναι νωρίς για την κατάσταση σου. Για να περνάει ο πόνος και το πιάσιμο μετά από καθιστική στάση μπορείς να δοκιμάσεις αυτό για 5-6 λεπτά (η τελευταία άσκηση ξαπλωτός) https://www.youtube.com/watch?v=a6pTC4JvMjc Για τον πόνο με βοήθησε ένα το αντιφλεγμονώδες DMSO ανακατωμένο (1:1) με λινέλαιο για να μην ξεραίνει το δέρμα. Το DMSO το πήρα από ebay. Στον ακραίο πόνο η διάταση του να βάζω και τα δύο πόδια μου τεντωμένα σε 90 μοίρες σε μια ντουλάπα με ανακούφιζε κάπως σε σχέση με τις διατάσεις McKenzie που δεν με βοηθούσαν καθόλου και με χειροτέρευαν για μισή ώρα L5-S1 Stretch ELDOA Visual Explanation https://www.youtube.com/watch?v=IoeQ-ldE4iQ Οι αλοιφές με καψαϊκίνη βοηθάνε στον πόνο αλλά μετά από μέρες αποκτάμε ανοχή στο κάψιμο. Αν ποτέ φτάσεις στο σημείο να κάνει επισκληρίδια ένεση στον δίσκο με αντιφλεγμονώδη ίσως να σκεφτείς και την οζονοθεραπεία όπου μέσα στην ένεση βάζουν και όζον που είναι πολύ αθώα ουσία και αρκετά αντιφλεγμονώδη και ίσως προκαλεί και συρρίκνωση της κήλης. Από συμπληρώματα είδα πολύ καλές κριτικές για το υαλουρωνικό οξύ από φυτικές-φυσικές πρώτες ύλες. Τώρα θα δοκιμάσω και bone broth, σούπα από κόκαλα σε σκόνη δηλαδή, για πρόσληψη κολλαγόνου. Αν και έχω κήλη είδα ότι ο δίσκος μου ήταν μαύρος στην μαγνητική σε αντίθεση με τους πάνω δίσκους, όπως εξηγούσε ένα διδακτικό βίντεο που είχα δει και συμβαίνει συχνά, άρα επηρεάζεται και η βιοχημεία όλου του δίσκου και ίσως τα διατροφικά συμπληρώματα να βοηθούν. Οι λάμπες πυρακτώσεως υπερύθρων βοηθάνε στην ανακούφιση και στην ταχεία επούλωση. Αμέσως μετά το οξύ στάδιο μπορούμε να κάνουμε ασκήσεις σταθεροποίησης μέσης που είναι κάπως πιο ελαφριές. Υπάρχουν στο youtube και στην σελίδα 7 αυτού του θέματος. Στο piratebay κυκλοφορεί ένα αρχείο torrent pilates for lower back pain, μιας και είδα γιατρούς να προτίνουν πιλάτες σε προηγούμενες αναρτήσεις. Εγώ έχω μικρή κήλη Ο5-Ι1. Για το annulus bulging στον Ο4-Ο5 που έχω δεν έδωσε σημασία και μου είπε ότι είναι ακόμα αρχικά στάδια σε μια πιθανή κήλη στο μέλλον. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2018 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palasd Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μπορείς να πάρεις μια θερμοφόρα και όταν νιώθεις πόνο να την βάζεις επίσης πριν κάνεις ασκήσεις πιλάτες βάλε πρώτα την θερμοφόρα και μετά ασκήσεις, εγώ όταν θέλω να ξεκουράσω την μέση ξαπλώνω στο πάτωμα για πέντε λεπτά αν δω ότι επιμένει βάζω και τα πόδια σε κάθετη θέση με ένα σκαμπό (είχε ανέβει βίντεο με μεγάλο μαξιλάρι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theo93 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Έχει κανένας ιδέα τι είναι η οσφυαλγία επι δαπέδου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GothicCrusader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, ioanna96 είπε Ααχ ευχαριστω πολυ π μ δινεις τοσες πληροφοριες!... παντως οι γιατροι απο τεστ που μου καναν μου ειπαν πως νευρο δεν πιεζεται... λασεκ κ τετοια μου καναν... απλα εγω τον πονο στη μεση τον νιωθω πολλες φορες κ εκτος απο πονο σαν καψιμο, μουδιασμα, μυρμυγκιασμα... κ γι αυτο πιστευω πως ειναι νευροπονος...αλλα κ τι χειρουργιο να γινει σε μια προβολη.. συνηθως κανουν σε μεγαλες.... κ αυτο για τις συμφυσεις που ειπες πως διαγνωσκεται?.. γινεται να χει συμβει ας πουμε σε μενα απο την προβολη? Κ τι γινεται σ αυτες τις περιπτωσεις?? Λασέκ είναι πάρα πολύ καλό το ότι σου βγαίνει αρνητικό. Τα συμπτώματα που περιγράφεις κατά τα άλλα είναι τα πιο συνηθισμένα και δεν είναι ανησυχητικά. Πάμε στο τι έχεις: «Κάψιμο» είναι συνήθως λόγω της φλεγμονής. Φάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό αν και εγώ προσωπικά είμαι εναντίον των φαρμάκων στο συγκεκριμένο πρόβλημα και σίγουρα εναντίον του να χρησιμοποιείς φάρμακα παράλληλα με ασκήσεις ή παράλληλα με πολύωρο κάθισμα σε καρέκλα. Μπορεί να πάθεις πολύ μεγάλη ζημιά με παράλληλη χρήση και άσκηση. Ωστόσο όταν η κήλη βρίσκεται σε έξαρση δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσεις κάποια φάρμακα (παυσίπονα αντιφλεγμονώδη κλπ) αλλά με μέτρο πάντα και με την καθοδήγηση του γιατρού σου. Και πάλι όμως ποτέ δυνατά παυσίπονα και άσκηση μαζί. Απαγορεύεται. «Μυργμύγκιασμα» είναι νευρολογική ένδειξη, ότι το νεύρο ερεθίζεται. Στην ηλικία σου αυτό συνήθως είναι είτε πίεση από την ίδια την κήλη είτε πίεση από τη φλεγμονή. Από τη στιγμή όμως που το λασέκ σου είναι αρνητικό φαίνεται η πίεση να είναι πολύ ήπια. «Μουδιάσματα» έχουν πολλές αιτίες, μπορεί φυσικά να είναι και από την κήλη αλλά μπορεί να είναι και από το γεγονός ότι η μέση σου σε αυτή τη φάση είναι δυσλειτουργική οπότε και η στάση σώματός σου είναι επηρεασμένη. Πάμε στο τι δεν έχεις. Νευρόπονος δεν είναι αυτά που περιγράφεις που είναι το σημαντικότερο. Χειρουργείο στις απλές προβολές δεν προτείνεται και ειδικά στην ηλικία σου. Χειρουργείο προτείνεται σε άλλες καταστάσεις του δίσκου όπως π.χ. στις προπτώσεις (που δεν έχεις), όταν φεύγει κομμάτι ολόκληρο του δίσκου (που δεν έχεις) και γενικότερα όταν εμφανίζονται συγκεκριμένα νευρολογικά συμπτώματα στα πόδια κυρίως (που δεν έχεις) Μέχρι το χειρουργείο υπάρχουν πάρα πολλά ενδιάμεσα στάδια οπότε το χειρουργείο στη θέση σου δεν πρέπει να το σκέφτεσαι καν. Πάει αυτό. Ξέχνα το, δεν είναι για εσένα. Συμφύσεις μπορεί να τις εντοπίσει κάποιος με ασκήσεις, π.χ. εκτάσεις και διατάσεις. Συμφύσεις χειρουργούνται μόνο αν έχεις νευρολογικά συμπτώματα (που δεν έχεις) και συνήθως δημιουργούνται από άλλο χειρουργείο ή από μεγάλο τραυματισμό όπως π.χ. αυτοκινητιστικά ατυχήματα (που δεν ταιριάζει με την περίπτωσή σου). Ακόμα και αν έχεις (λόγω του τραυματισμού στο γυμναστήριο) νευρολογικά συμπτώματα δεν έχεις άρα τις αγνοείς. Οι συμφύσεις δηλαδή από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα. Γίνονται πρόβλημα αν πιέζουν το νεύρο (που δεν πιέζουν). Επομένως, σου γράφω πολλά, αλλά περιληπτικά η περίπτωσή σου είναι η εξής: δεν πρέπει να ανησυχείς για το τι έχεις. Γιατί δεν έχεις τίποτα το σοβαρό. Άρα μην σκέφτεσαι το παρόν. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα πλάνο για το μέλλον ώστε να μην χειροτερέψει. Οι περισσότεροι από εμάς εδώ όταν ήμασταν στο στάδιό σου κάναμε κακές επιλογές. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πράξεις. Να κάνεις ασκησούλες όσο δεν σε πονάνε. Να προσέξεις την καθημερινότητα. Μην πάρεις βάρος, μην κάθεσαι πολλές ώρες (ή και καθόλου αν αυτό είναι εφικτό) προσπάθησε να αλλάζεις συχνά στάση, φτιάξε τη διατροφή σου σε λογικά πλαίσια (αν χρειάζεται), προσπάθησε να παίρνεις όσα λιγότερα παυσίπονα μπορείς (αν παίρνεις) και γενικότερα προσπάθησε να ακούσεις το σώμα σου. Όσο σε αφήνει τόσο κάνεις πράγματα. Έχεις μία κακή μέρα και δεν μπορείς να περπατήσεις κάθεσαι στο κρεβάτι. Σε αφήνει να περπατήσεις, περπατάς. Σε αφήνει να κάνεις ασκήσεις κάνεις ασκήσεις. Μπορείς να μας γράφεις και τις οδηγίες που σου έδωσαν. Αν δεν σου έχουν δώσει καλές τότε σίγουρα μπορούμε να βρούμε (από ινστιτούτα που δίνουν φυλλάδια οδηγιών στο εξωτερικό) 56 λεπτά πριν, theo93 είπε Έχει κανένας ιδέα τι είναι η οσφυαλγία επι δαπέδου; Τι εννοεί ο ποιητής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις