Προς το περιεχόμενο

Δισκοκήλη - εμπειρίες

ilias8513

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@nipoa
Απ' όσο είδα και στο βίντεο μιλάνε και για μαξιλάρι για όσους δεν έχουν το συγκεκριμένο, ακόμα και για μικρό σκαμπό. Μίλησαν και για ύπνο στο πάτωμα σε χαλί όπως ο palasd αλλά εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ ανάσκελα οπότε δεν θα το δοκιμάσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα ανάσκελα η μοναδική περίοδο που το έκανα ήταν όταν είχα τους απίστευτους πόνους  γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορούσα να κοιμηθώ στα πλάγια τι να κοιμηθώ ούτε λεπτό δεν άντεχα.

Τώρα έχει αρχίσει και τσιμπάει ελάχιστα αλλά δεν  πειράζει ήταν στο πρόγραμμα να πάω για ένα προληπτικό τράβηγμα , πάλι καλά που βρήκα αυτόν τον χειροπρακτικό στην Ρωσία που μένω και έχω γλυτώσει το χειρουργείο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και είδα αρκετά καλά σχόλια για αποσυμπίεση στους δίσκους με μηχανήματα, για τις κήλες στον τον αυχένα υπάρχουν και συσκευές αποσυμπίεσης για το σπίτι που δεν είναι πολύ ακριβές. Ένα ψάξιμο για Air Neck Decompression ή Disk Dr Neck CS300 θα δώσει αποτελέσματα στο ebay.
Υπάρχει και μία (ή δύο) συσκευή αποσυμπίεσης (για το σπίτι) με αέρα για την μέση αλλά δεν την έχω δοκιμάσει (Disk Dr WG30 G2 Back Treatment). Και κρεβάτι για αποσυμπίεση με 80 ευρώ περίπου (Body Stretching Device Cervical Spine Lumbar Traction Bed).

Επεξ/σία από Krusty

13 ώρες πριν, Krusty είπε

Μιας και είδα αρκετά καλά σχόλια για αποσυμπίεση στους δίσκους με μηχανήματα, για τις κήλες στον τον αυχένα υπάρχουν και συσκευές αποσυμπίεσης για το σπίτι που δεν είναι πολύ ακριβές. Ένα ψάξιμο για Air Neck Decompression ή Disk Dr Neck CS300 θα δώσει αποτελέσματα στο ebay.
Υπάρχει και μία (ή δύο) συσκευή αποσυμπίεσης (για το σπίτι) με αέρα για την μέση αλλά δεν την έχω δοκιμάσει (Disk Dr WG30 G2 Back Treatment). Και κρεβάτι για αποσυμπίεση με 80 ευρώ περίπου (Body Stretching Device Cervical Spine Lumbar Traction Bed).

Εγώ θα προσθέσω μόνο ότι η αποσυμπίεση δεν κάνει για όλους εγώ είχα πάει σε κρεβάτι και έκανα τέσσερα ραντεβού όπου σε κάθε ραντεβού ένιωθα χειρότερα και το σταμάτησα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@palasd

Μιας και ανέφερες χειροπρακτικό από την Ρωσία πήρα και εγώ μία συμβουλή για μια χειροπρακτικό εκπαιδευμένη στην Ρωσία. Η γυναίκα που μου είπε την ιστορία, της υπέφερε πολύ από κήλη και ο γιατρός της πρότεινε χειρουργείο για να μην τραυματιστεί το νεύρο περαιτέρω. Μου είπε έτσι απλά ότι σπάει την κήλη με μασάζ. Τώρα πως γίνεται αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβω καθώς η κήλη περικλείεται από κόκαλα και πως την σπάει χωρίς κίνδυνο αφού είναι δίπλα σε νεύρα. Πάντως έγινε καλά μετά από 5 συνεδρίες μου είπε και εξακολουθεί να είναι καλά. Κύστη-γάγγλιο έχει συμβεί να σπάσει και σε μένα σε άρθρωση και να γίνω καλά αλλά για κήλη ακούγεται άλλο πράγμα. Σε προηγούμενη ανάρτηση διάβασα και για δυνατό μασάζ ακόμα και με χτυπήματα.

@26ska

Έχουν αναφερθεί ονόματα χειρουργών στις προηγούμενες σελίδες. Ένα που θυμάμαι εγώ με αρκετά άτομα υπέρ και λίγες αρνητικές κριτικές είναι του κ. Χειμωνίδη που δεν κάνει εγχείριση αλλά μέσω λέιζερ χαμηλής ενέργειας (ή κρύο λέιζερ) ερεθίζει τον μεσοσπονδύλιο δίσκο (τον "καίει" αργά σε συνεδρίες) ώστε να συρρικνωθεί με τον χρόνο η κήλη. Είναι ανατολική Θεσσαλονίκη και είναι 50 ευρώ η συνεδρία απ' όσο διάβασα. Επίσης και άλλοι φυσικοθεραπευτές λέει έχουν τέτοιο λέιζερ αλλά είναι μεγαλύτερη η επιτυχία στον γιατρό.

Το μέλος mariamary έχει αναφέρει για επιτυχία σε δύσκολη περίπτωση κήλης στην μέση και πιστεύω αν της στείλεις προσωπικό μήνυμα θα σου πει για τον χειρούργο στην Αθήνα. Άλλος ανέφερε τον κ Μπαλτά στο Παπανικολάου.

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 1

Σε μένα δεν έχει καθόλου μασάζ μόνο τραβήγματα βαθιά ανάσα και στην εκπνοή με ειδική λαβή σε τραβάει και  βάζει τα κόκαλα  στην θέση τους 

@26ska

Στην σελίδα 46 έχει αναφερθεί ως εξειδικευμένος στην σπονδυλική στήλη ο ορθοπεδικός Σαμολαδάς στο Γεννηματα (Θεσσαλονίκη) και στην σελίδα 48 ο νευροχειρούργος στο ΚΑΤ Τσαφαντάκης Μανώλης.

• Thanks 1

Επισκέπτης

Ρε παιδια μια βοηθεια.. ειμαι 21... εχω μια μικρη κεντρικη δισκοκηλη κ παιδευομαι 4 μηνες. Ο πονος ειναι μονο στη μεση αλλα αφορητος. Δε μπορω ν κανω τιποτα.. εχω δοκιμασει φυσικοθεραπειες χειροπρακτικους αλλα τιποτα...δεν αντεχω αλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ioanna96

Γεια σου Ιωάννα. Έχω και εγώ μικρή κεντρική δισκοκήλη. Στις κεντρικές κήλες συνήθως δεν ενοχλείται ρίζα νεύρου οπότε ο πόνος εντοπίζεται στην μέση και δεν κατεβαίνει στα πόδια (ριζίτιδα). Ευτυχώς εγώ είμαι στην κατηγορία που έγραψε και ένα μέλος του φόρουμ, όπου ένα μεγάλο ποσοστό σε ένα διάστημα 3 μηνών υπάρχει επούλωση και ο ασθενής βλέπει μεγάλη διαφορά. Απ' όλες τις ασκήσεις που δοκίμασα θα επιμείνω ότι η ball point technique όπου έγραψα πιο πριν. Όχι μόνο δυναμώνει τους ραχιαίους αλλά με διάταση ξεπιάνει και την πλάτη. Θέλει προσοχή όμως και όταν είχα και εγώ αφόρητο πόνο δεν μπορούσα να την κάνω. Όπως είδα και σ' αυτό το βίντεο η τελευταία άσκηση με το σκύψιμο μοιάζει κάπως με αυτήν που ανέφερα:

How to Prevent Back Pain from Driving   https://www.youtube.com/watch?v=_fsIALCHWtQ

Κατά τα άλλα το θέμα είναι πολύπλευρο (η αποσυμπίεση με μηχάνημα ή μονόζυγο ίσως βοηθήσει) και ένα άλλο μέλος κατάφερε σε δύο χρόνια να βλέπει βελτιώσεις ενώ είχε μεγάλη κήλη που μερικοί γιατροί του πρότειναν και εγχείρηση.

Επεξ/σία από Krusty

Επισκέπτης
43 λεπτά πριν, Krusty είπε

@ioanna96

Γεια σου Ιωάννα. Έχω και εγώ μικρή κεντρική δισκοκήλη. Στις κεντρικές κήλες συνήθως δεν ενοχλείται ρίζα νεύρου οπότε ο πόνος εντοπίζεται στην μέση και δεν κατεβαίνει στα πόδια (ριζίτιδα). Ευτυχώς εγώ είμαι στην κατηγορία που έγραψε και ένα μέλος του φόρουμ, όπου ένα μεγάλο ποσοστό σε ένα διάστημα 3 μηνών υπάρχει επούλωση και ο ασθενής βλέπει μεγάλη διαφορά. Απ' όλες τις ασκήσεις που δοκίμασα θα επιμείνω ότι η ball point technique όπου έγραψα πιο πριν. Όχι μόνο δυναμώνει τους ραχιαίους αλλά με διάταση ξεπιάνει και την πλάτη. Θέλει προσοχή όμως και όταν είχα και εγώ αφόρητο πόνο δεν μπορούσα να την κάνω. Όπως είδα και σ' αυτό το βίντεο η τελευταία άσκηση με το σκύψιμο μοιάζει κάπως με αυτήν που ανέφερα:

How to Prevent Back Pain from Driving   https://www.youtube.com/watch?v=_fsIALCHWtQ

Κατά τα άλλα το θέμα είναι πολύπλευρο (η αποσυμπίεση με μηχάνημα ή μονόζυγο ίσως βοηθήσει) και ένα άλλο μέλος κατάφερε σε δύο χρόνια να βλέπει βελτιώσεις ενώ είχε μεγάλη κήλη που μερικοί γιατροί του πρότειναν και εγχείρηση.

Σ ευχαριστω για την απαντηση... δηλαδη εσενα στους 3 μηνες σου περασε εντελως ο πονος κ μετα αρχισες τις ασκησεις?... κ πως σου περασε? Με ξεκουραση? Γιατι εγω με το που σταθω λιγο ορθια ή καθησω σε καρεκλα ποναω

Επισκέπτης
56 λεπτά πριν, nipoa είπε

ιωαννα εχεις παρει ιατρικη γνωματευση ?

Ναι κ μου λενε ολοι διαφορετικα πραγματα κ οτι θα περασει.. αλλοι περπατα αλλοι ξαπλωσε... ειναι προβολη μου χουν πει. Δεν ειναι εγχειρησιμη... απλα δε ξερω τι γινεται με τις κεντρικες κ αν περνανε μονες τους

Χρειαζεται ακτινες και μαγνητικη για να κανεις σωστη εκτιμηση.

Κολυμπι-Κολυμπι-Κολυμπι- Ραχιαιοι -Ανετα παπουτσια (Πχ Skechers για καλο-επαγγελματικο ντυσιμο,αθλητικα τυπου adidas boost ΜΕ στηριξη ομως )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...