Προς το περιεχόμενο

Δισκοκήλη - εμπειρίες

ilias8513

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, karxasss είπε

Και εγω αυτο απορω για ποιο λογο να ποναω αφου το νευρο εχει ελευθερωθει..οκοι λενε οτι μετα το χειρουργειο ο πονος στο ποδι φευγει εντελως..

Aυτο σου λεω εφοσον το νευρο ειχε τραυματιστει λογικο ειναι να πονας. Ειδες εγω τι τραβηξα μεχρι να φτιαξει τελειως.

Εμενα ο γιατρος μου ειχε πει οτι το νευρο ειχε στριμωχτει παρα παρα πολυ και ξαφνικα με το που εφυγε η πιεση (χειρουργειο) το νευρο σοκαριστηκε κ θελει καιρο να επανελθει!

Εκανα 3 μηνες κ παραπανω να ισιωσω, δεκα μερες περιπου για να ουρησω και να αφοδευσω κανονικα! Επεισης τα ποδια μου δεν μπορουσα να τα ελεγχω καλα, ηταν πολυ αδυναμα και μουδιασμενα ενω με το ζορι στεκομουν ορθιος κ σε καθε μου βημα νομιζα οτι θα πεσω, για αρκετες μερες μετα το χειρουργειο!!! Υπαρχουν και χειροτερα....

Οποτε δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο, με το που ξυπνησεις απο τη ναρκωση να ειναι ολα οκ! Εξαρταται απο τη σοβαροτητα του προβληματος.

Μην αγχωνεσαι! Ακου το γιατρο και  θα δεις που σε λιγες μερες θα εχουν περασει εντελως οι πονοι!

Ολα θα πανε καλα! Αυτη η επεμβαση πλεον ειναι ρουτινα, πολυ πολυ σπανια κατι παει στραβα!

Επεξ/σία από patpatpatpat
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ξαναγράφω για νέους που μπορεί να μην το έχουν διαβάσει, ρωτήστε τον γιατρό σας και αν το επιτρέπει δοκιμάστε κολύμπι. Εγώ με 2 κήλες αυχένα και 2 μέση , στα 5 χρόνια κολύμπι και κάθε 6μηνο φυσικοθεραπείες συντήρησης δεν έχω ξαναμεινει απο μέση και από 200+ ιλίγγους το χρόνου έχω πέσει το πολύ στους 30.

Οκ τώρα με την υγρασία ζοριζομαι κάπως αλλά με κανα ντεπον και αλοιφή την παλεύω. Αντιφλεγμονώδη έχω να πάρω από όταν ξεκίνησα, μου το είχαν πει τρείς γιατροί αλλά δεν το ξεκιναγα γιατί δεν μου άρεσε.

Ακόμη και τώρα το βαριέμαι αλλά εκεί που δεν μπορούσα να κουνηθώ έφτασα να κανω 10χλμ ποδήλατο , 3 Χλμ τρέξιμο και 1.5 κολύμπι την ίδια μέρα.

Κάντε μια δοκιμή και εσείς δεν θα το πιστεύετε (εφόσον πει οκ ο γιατρός δεν είναι όλα τα προβλήματα ίδια)

Επίσης πλέον το σώμα γίνεται λαμπάδα , ούτε καμπουριαζω ούτε τίποτα

Αυτά καλή τύχη σε όλους μας

• Like 1
  • Thanks 1

54 λεπτά πριν, patpatpatpat είπε

Aυτο σου λεω εφοσον το νευρο ειχε τραυματιστει λογικο ειναι να πονας. Ειδες εγω τι τραβηξα μεχρι να φτιαξει τελειως.

Εμενα ο γιατρος μου ειχε πει οτι το νευρο ειχε στριμωχτει παρα παρα πολυ και ξαφνικα με το που εφυγε η πιεση (χειρουργειο) το νευρο σοκαριστηκε κ θελει καιρο να επανελθει!

Εκανα 3 μηνες κ παραπανω να ισιωσω, δεκα μερες περιπου για να ουρησω και να αφοδευσω κανονικα! Επεισης τα ποδια μου δεν μπορουσα να τα ελεγχω καλα, ηταν πολυ αδυναμα και μουδιασμενα ενω με το ζορι στεκομουν ορθιος κ σε καθε μου βημα νομιζα οτι θα πεσω, για αρκετες μερες μετα το χειρουργειο!!! Υπαρχουν και χειροτερα....

Οποτε δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο, με το που ξυπνησεις απο τη ναρκωση να ειναι ολα οκ! Εξαρταται απο τη σοβαροτητα του προβληματος.

Μην αγχωνεσαι! Ακου το γιατρο και  θα δεις που σε λιγες μερες θα εχουν περασει εντελως οι πονοι!

Ολα θα πανε καλα! Αυτη η επεμβαση πλεον ειναι ρουτινα, πολυ πολυ σπανια κατι παει στραβα!

Αμα σου πω οτι τψρα που μου λες αυτα με ηρεμησες πιο πολυ απο οταν μου τα ειπε ο γιατρος θα με πιστεψεις;ειναι αλλιως να σου τα λεει καποιος που τα εχει περασει!!!σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!υγεια σου ευχομαι πανω απο ολα γιατι ενεις που εχουμε περασει τετοια προβληματα καταλαβαινουμε καλυτερα ποσο σημαντικη ειναι η υγεια..θα μου πεις υπαρχουν και χειροτερα αλλα και αυτο ειναι πολυ υπουλο πραγμα..σε βγαζει την ψυχη!!!και παλι ευχαριστω😀😀😀

• Like 1

1 ώρα πριν, karxasss είπε

Αμα σου πω οτι τψρα που μου λες αυτα με ηρεμησες πιο πολυ απο οταν μου τα ειπε ο γιατρος θα με πιστεψεις;ειναι αλλιως να σου τα λεει καποιος που τα εχει περασει!!!σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!υγεια σου ευχομαι πανω απο ολα γιατι ενεις που εχουμε περασει τετοια προβληματα καταλαβαινουμε καλυτερα ποσο σημαντικη ειναι η υγεια..θα μου πεις υπαρχουν και χειροτερα αλλα και αυτο ειναι πολυ υπουλο πραγμα..σε βγαζει την ψυχη!!!και παλι ευχαριστω😀😀😀

Το ξερω οτι σε ηρεμησα. Αυτος ηταν το σκοπος μου! Καταλαβαινω το αγχος και την αβεβαιοτητα που νιωθεις αυτη τη στιγμη! 

Περαστικα ευχομαι. Ολα θα πανε σουπερ!!!

• Thanks 1

Ξερει κανενας Το Wobenzym; Ειναι αντιφλεγμονοδη αλλα ειναι πιο ελαφρυα για τον οργανισμο απο τα αλλα αντιφλεγμονοδη..εγω παιρνω εδω 20 μερες  ιμπουπροφεν και τωρα δεν μπορω να τα συνεχισω αλλο γιατι ξερω οτι δεν κανει..και επισης ξερει κανενας αν ειναι καλο να παιρνεις και βιταμινες b12 νομιζω ειναι καλο για τα νευρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, karxasss είπε

Ξερει κανενας Το Wobenzym; Ειναι αντιφλεγμονοδη αλλα ειναι πιο ελαφρυα για τον οργανισμο απο τα αλλα αντιφλεγμονοδη..εγω παιρνω εδω 20 μερες  ιμπουπροφεν και τωρα δεν μπορω να τα συνεχισω αλλο γιατι ξερω οτι δεν κανει..και επισης ξερει κανενας αν ειναι καλο να παιρνεις και βιταμινες b12 νομιζω ειναι καλο για τα νευρα;

Νομίζω είναι καλό για τα νεύρα, ρώτα και τον γιατρό βέβαια. Πρόπερσι, μετά το 6μηνο που είχα ταλαιπωρηθεί με τους πόνους στην μέση λόγω μυικών συσπάσεων. Πλάκωσαν καινούργια προβλήματα υγείας και η κατάληξη ήταν οτι είχα ανεπάρκεια σε Β12 και Β9, έπαιρνα πάρα πολλά παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για 2.5 μήνες για φριχτές νευραλγίες στα δόντια, έπαιρνα και πολλά παυσίπονα όταν είχα τα θέματα της μέσης, δεν ξέρω πως βρέθηκα με ανεπάρκεια σε Β12, τρώω κρέας κάθε μέρα, έκανα και κολονοσκόπηση/γάστροσκόπηση μήπως υπήρχε θέμα στο έντερο με δυσαπορόφηση αλλα΄δεν βρέθηκε τίποτα. Η Β12 αν έχεις ανεπάρκεια, προκύπτουν διάφορα νευρολογικά. Εγώ έκανα διάρροιες είχα στομαχικά προβλήματα, τσουξίματα μουδιάσματα σε χέρια πόδια, θολή όραση, βουητό στα αυτιά, ήμουν πτώμα από την κούραση ενώ αντιμετώπιζα και θέματα ακράτειας ούρων σε ενοχλητικό βαθμό, 6-7 μήνες έκανα ενέσεις Β12, τα ουρολογικά πέρασαν τελείως σε 1 έτος, ενώ τα στομαχικά και διάφορα άλλα υποχωρούσαν με πολύ χαμηλούς ρυθμούς μέχρι να ηρεμήσω.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Νομίζω είναι καλό για τα νεύρα, ρώτα και τον γιατρό βέβαια. Πρόπερσι, μετά το 6μηνο που είχα ταλαιπωρηθεί με τους πόνους στην μέση λόγω μυικών συσπάσεων. Πλάκωσαν καινούργια προβλήματα υγείας και η κατάληξη ήταν οτι είχα ανεπάρκεια σε Β12 και Β9, έπαιρνα πάρα πολλά παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη για 2.5 μήνες για φριχτές νευραλγίες στα δόντια, έπαιρνα και πολλά παυσίπονα όταν είχα τα θέματα της μέσης, δεν ξέρω πως βρέθηκα με ανεπάρκεια σε Β12, τρώω κρέας κάθε μέρα, έκανα και κολονοσκόπηση/γάστροσκόπηση μήπως υπήρχε θέμα στο έντερο με δυσαπορόφηση αλλα΄δεν βρέθηκε τίποτα. Η Β12 αν έχεις ανεπάρκεια, προκύπτουν διάφορα νευρολογικά. Εγώ έκανα διάρροιες είχα στομαχικά προβλήματα, τσουξίματα μουδιάσματα σε χέρια πόδια, θολή όραση, βουητό στα αυτιά, ήμουν πτώμα από την κούραση ενώ αντιμετώπιζα και θέματα ακράτειας ούρων σε ενοχλητικό βαθμό, 6-7 μήνες έκανα ενέσεις Β12, τα ουρολογικά πέρασαν τελείως σε 1 έτος, ενώ τα στομαχικά και διάφορα άλλα υποχωρούσαν με πολύ χαμηλούς ρυθμούς μέχρι να ηρεμήσω.

Εμενα ρε φιλε σαν ψυχοσωματικα μου ακουγονται οκα αυτα γιατι ειχα και εγω αρκετα απο αυτα και μου περασαν..τελος παντων αφουωσε περασαν αυτο εχει σημασια!να εισαι καλα και να εχεις υγεια φιλε μου!

Για κηλες στον αυχένα έχει κανείς προσωπική εμπειρία; Πρόσφατα που έκανα μαγνητική, βρέθηκαν 2 κηλες στον αυχένα και ταλαιπωρούν πολύ, με είδε νευρολόγος και με παρέπεμψε σε νεύρο χειρουργό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά την αποτυχία μου με άλλες μεθόδους τα προηγούμενα χρόνια όπως έγραψα πριν, θα ακολουθήσω κυρίως αυτήν την άσκηση γιατί γυμνάζει και ταυτόχρονα κάνει διάταση στους ραχιαίους. Δεν είναι με βάρη για να καταπονεί πολύ την μέση αλλά με το ίδιο το βάρος του σώματος που όμως είναι σημαντικό όταν σκύβουμε. Ο άνθρωπος που την περιγράφει την πήρε από φυσικοθεραπεύτρια και η κατάσταση του ήταν όπως λέει αρκετά άσχημη, για χειρουργείο. Αφιερώνει 10 λεπτά κάθε μέρα στην άσκηση αυτή και από τότε λέει για οχτώ χρόνια δεν είχε σοβαρό περιστατικό παρά μόνο κάτι ενοχλήσεις στην μέση. Στο δεύτερο μήνυμα του (Redou) αναφέρει τι πρέπει να προσέχουμε. Εγώ μια φορά έκανα την άσκηση (αφού είχαν περάσει 5 εβδομάδες επούλωσης) μονοκόμματα και τις 100 επαναλήψεις και καθώς ζεσταινόμουν ήθελα να φτάσω τις μύτες των ποδιών μου και το έκανα. Την επόμενη μέρα είχα υποτροπή για μία μέρα μόνο με πόνο αλλά φταίω ΕΓΩ και όχι η άσκηση. Χρειάζεται να γίνεται με ίσια την μέση και ίσια τα γόνατα. Δεν χρειάζεται αν θέλουμε να τραβάμε την γραμμή με το στυλό αλλά στο περίπου και να αυξάνουμε το σκύψιμο μετά από μέρες. Δεν την έχω δοκιμάσει μακροπρόθεσμα για να σχολιάσω αλλά η περιγραφή του είναι συγκινητική. Είναι η Ball Point Pen Technique εδώ:
https://www.earthclinic.com/cures/back-pain-relief.html

@patpatpatpat
Πηγαίνω βλέποντας και κάνοντας με τις ασκήσεις. Έχεις περάσει σαφώς περισσότερα από εμένα και θα έχεις λόγους να είσαι επιφυλακτικός. Πάντως για την αξία των ραχιαίων στην βελτίωση της κατάστασης στην κήλη υπάρχει πολύ βιβλιογραφία και προσωπικές απόψεις για επιτυχία. Ίσως διατάσεις των ραχιαίων να σε πείσουν κάπως μιας και ανέφερες για το ότι ήδη βρίσκονται σε σύσπαση όταν έχουμε γενικά πόνο στην μέση από κήλες. " Weak muscles are TENSE and have poor circulation. STRONG muscles are flexible and have good circulation" αναφέρει στην παραπάνω άσκηση. Υπάρχει διάταση στην άσκηση που όμως και αυτή είναι της φιλοσοφίας για εκγύμναση και διατάσεις στους ραχιαίους και κάπως επίπονη αλλά όχι όταν γίνεται με όλους τους περιορισμούς που αναφέρει. Όντως όμως θέλει προσοχή η μέση ειδικά αν δεν έχουμε αναρρώσει αρκετά από το περιστατικό της κήλης. Εγώ έκανα μονόζυγο για αποσυμπίεση της μέσης μου, πριν περάσει ένας μήνας επούλωσης, και ένα πράγμα που το είχα ως αστείο, το να πέσω από μία πιθαμή προς το έδαφος μου δημιούργησε μία μέτρια υποτροπή-πόνο για μία μέρα (την επόμενη). Να είσαι καλά.

Επεξ/σία από Krusty

Δυστυχώς πάντως, δεν υπάρχει πάντως μία κοινή μαγική άσκηση για όλους. 

Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σύνθετο με αποτέλεσμα η μία άσκηση που κάνει καλό σε έναν στον άλλο να τον χειροτερεύει.

Επομένως ΑΝ ξεκινήσετε να κάνετε τυφλά ασκήσεις (κάτι που από θεωρητικής άποψης δεν θα έπρεπε να κάνετε) που είδατε στο νετ, προχωρήστε ΠΟΛΥ προσεκτικά και ακούστε το σώμα σας σε κάθε βήμα.

Για έναν χρήστη που έγραψε πριν ότι έχει κήλες και τον ενοχλεί η μέση του όταν κάνει ανάβαση μοτοσυκλέτας, άκουσα από φυσικοθεραπευτή ότι η ζώνη μέσης κατά την ανάβαση βοηθάει.

Καλησπερα στην παρεα!περασε μια εβδομαδα που που εκανα την ενχειρηση δισκεκτομης και ο πονος που ειχα στο ποδι εχει φυγει σχεδων τελειως..μονο κατι σαν γαργαληματα εμειναν και δυο τα ποδια και καμια φορα πονανε και τα μεγαλα τα δαχτυλα των ποδιων αλλα πολυ σπανια..στο δεξι που ειχα το προβλημα πιο συχνα..στο αριστερο μια φορα μονο με εποιασε αλλα ελαχιστα..συν οτι εχω καποιες φορες μυικους σπασμους..αυτα απο εμενα ευχομαι με τον καιρο να φυγουν και αυτα..τωρα εχω ξεκουραση αλλη μια εβδομαδα και περπατημα μεσα στο σπιτι με ζωνη και απο την αλλη εβδομαδα ξεκιναω φυσιοθεραπεια..αν εχει κανει καποιος την ιδια επεμβαση και εχει κατι να με συμβουλεψει θα ηταν ωραια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα!

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα καλό νευρολόγο ή νευροχειρούργο στην Θεσσαλονίκη ή στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όταν λέω καλό εννοώ και σαν επιστήμονα αλλά και σαν ΑΝΘΡΩΠΟ ( να είναι επεξηγηματικός, να δείχνει ενδιαφέρον στον ασθενή ακόμη και αν δεν χρειάζεται χειρουργείο και να μην ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα).

Εγώ δεν έχω κήλες αλλά χρόνια ταλαιπωρούμαι με διάφορα ορθοπεδικά θέματα. Το αποκορύφωμα ήρθε πέρσι τον Ιούνιο όπου μάλλον λόγω επιβάρυνσης στην γυμναστική ξεκίνησαν έντονοι πόνοι σε γόνατα, και μετά μέση και ισχίο και ξεκίνησα να γέρνω από την δεξιά πλευρά. Για να μην τα πολυλογώ, πήγα σε 2 ορθοπεδικούς όπου οι απόψεις τους δεν ταυτίζονταν και 1 νευρολόγο. Γενικά επικράτησε η άποψη ότι οι πόνοι είναι μυικής προέλευσης ( οι μύες εγκλωβίζουν τα νεύρα και έχει το αποτέλεσμα του πόνου). Έκανα ενέσεις στα γόνατα, πήρα φαρμακευτική αγωγή, έκανα βελονισμό και 2 σετ φυσικοθεραπειών. Τελευταία λοιπόν έκανα 40 εξειδικευμένες φυσικοθεραπείες (αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης, μαγνήτες και πολλά άλλα) και τελείωσαν πριν 2 βδομάδες. Είδα βελτίωση αλλά έχω ακόμη (σχεδόν καθημερινά) ενοχλήσεις και μουδιάσματα και γενικά προσέχω πάρα πολύ και δεν κουράζομαι καθόλου. Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μου δόθηκε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο και κατά τα λεγόμενα του φυσικοθεραπευτή πρέπει να επαναλάβω άλλες 20 σε 2 μήνες και άλλες τόσες σε 8 μήνες. Έχω ξεκινήσει κολύμπι εδώ και 2 μήνες και κάποιες ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων απλά φοβάμαι μια πιθανή υποτροπή και γενικά θέλω έναν άνθρωπο να εμπιστεύομαι και να με καθοδηγεί ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνω όλη την ώρα και να ηρεμήσω.

Επεξ/σία από gappy

16 λεπτά πριν, gappy είπε

Καλησπέρα και από μένα!

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα καλό νευρολόγο ή νευροχειρούργο στην Θεσσαλονίκη ή στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όταν λέω καλό εννοώ και σαν επιστήμονα αλλά και σαν ΑΝΘΡΩΠΟ ( να είναι επεξηγηματικός, να δείχνει ενδιαφέρον στον ασθενή ακόμη και να δεν χρήζει χειρουργείου και να μην ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα).

Εγώ δεν έχω κήλες αλλά χρόνια ταλαιπωρούμαι με διάφορα ορθοπεδικά θέματα. Το αποκορύφωμα ήρθε πέρσι τον Ιούνιο όπου μάλλον λόγω επιβάρυνσης στην γυμναστική ξεκίνησαν έντονοι πόνοι σε γόνατα, και μετά μέση και ισχίο και ξεκίνησα να γέρνω από την δεξιά πλευρά. Για να μην τα πολυλογώ, πήγα σε 2 ορθοπεδικούς όπου οι απόψεις τους δεν ταυτίζονταν και 1 νευρολόγο. Γενικά επικράτησε η άποψη ότι οι πόνοι είναι μυικής προέλευσης ( οι μύες εγκλωβίζουν τα νεύρα και έχει το αποτέλεσμα του πόνου). Έκανα ενέσεις στα γόνατα, πήρα φαρμακευτική αγωγή, έκανα βελονισμό και 2 σετ φυσικοθεραπειών. Τελευταία λοιπόν έκανα 40 εξειδικευμένες φυσικοθεραπείες (αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης, μαγνήτες και πολλά άλλα) και τελείωσαν πριν 2 βδομάδες. Είδα βελτίωση αλλά έχω ακόμη (σχεδόν καθημερινά) ενοχλήσεις και μουδιάσματα και γενικά προσέχω πάρα πολύ και δεν κουράζομαι καθόλου. Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μου δόθηκε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο και κατά τα λεγόμενα του φυσικοθεραπευτή πρέπει να επαναλάβω άλλες 20 σε 2 μήνες και άλλες τόσες σε 8 μήνες. Έχω ξεκινήσει κολύμπι εδώ και 2 μήνες και κάποιες ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων απλά φοβάμαι μια πιθανή υποτροπή και γενικά θέλω έναν άνθρωπο να εμπιστεύομαι και να με καθοδηγεί ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνω όλη την ώρα και να ηρεμήσω.

Καλησπέρα και περαστικά , διάγνωση για το τι σου συμβαίνει έχεις ή είσαι σε φάση που ψάχνεις; Γιατί λες οτι δεν εχεις κηλες αλλά ψάχνεις νευροχειρουργο. Σορυ αν δεν καταλαβα σωστά. 

18 λεπτά πριν, baloon είπε

Καλησπέρα και περαστικά , διάγνωση για το τι σου συμβαίνει έχεις ή είσαι σε φάση που ψάχνεις; Γιατί λες οτι δεν εχεις κηλες αλλά ψάχνεις νευροχειρουργο. Σορυ αν δεν καταλαβα σωστά. 

Καλησπέρα, η διάγνωση είναι ότι για κάποιο λόγω μυικά "εγκλωβίζονται" τα νεύρα και προκαλούνται οι πόνοι. Αυτό μου είπαν πιθανόν να οφείλεται στο ότι πριν 9 χρόνια είχα κάνει επεμβάσεις στην ποδοκνημική και στα δύο πόδια και έχει αλλάξει το κέντρο βάρος του σώματος ή λόγω του ότι δεν πατάω σωστά..

Νευροχειρούργο έγω το σκέφτηκα μήπως είναι πιο κατάλληλος στο να με βοηθήσει..ίσως κάνω λάθος με την ειδικότητα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...