GIO.GIAN Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Στις 14/6/2018 στις 3:02 ΜΜ, κρεβατομενος είπε Γιωργο αν εισαι απο περιοχη κοντα στη θεσσαλονικη κανε μια επισκεψη στο χειμωνιδη. Μη βιαστεις να χειρουργηθεις θα περασει Σε ευχαριστω φιλε μου για την αμεση ανταποκριση στο προβλημα μου. Ειμα απο τα Σπατα -αττικης . Εχω ακουσει πολυ καλα σχολια για τον Χειμωνιδη αλλα δυστυχως ειμαι πολυ μακρια.Θα εχω στο νου μου το ονομα του... Χθες πηγα συστημενος σε αλλο ιατρο ονοματι Ηλια Παπαδοπουλο στο μαρουσι. Μου φανηκε αρκετα εξειδικευμενος και απεπνεε αξιοπιστια και ανθρωπια...οσο μπορει να συμβει αυτο σε ενα γιατρο καριεριστα με πλουσιο βιογραφικο. Αυτος λοιπον μου προτεινε εξεταζοντας σχολαστικα την μαγνητικη να αφαιρεθει η μεγαλη κηλη με δισεκτομη αφου οι αλλες δυο ειναι κοινες και δεν διαδραματιζουν το κυριαρχο ρολο. Οσον αφορα την στενωση της σπονδυλικης αναφερθηκε οτι αυτη δεν παρουσιαζεται στο ιδιο επιζημιο βαθμο σε ολο το μηκος της εξεταζομενης περιοχης. Υπαρχει ομως ενα τμημα που χρειαζεται επεμβαση.Με μια παραπλησια μικρη τομη με ενα μηχανισμο που επιστημονικα δεν θυμαμαι πως το ειπε μπορει να αφαιρεθει το τοιχωμα των οστεοφυτων και των αλατων που δημιουργουν την στενωση . Και οι δυο ταυτοχρονες επεμβασεις θεωρουνται μικρες με γρηγορη αποκατασταση. Στην ερωτηση ποια θα ειναι το αποτελεσμα ,απαντησε λεγοντας οτι θα εξαφανιστουν οι πονοι και θα κοιμασαι πλεον ανετα και κανονικα. Για το ποσο θα παει το μαλι αν ενδιαφερεσθε μπορω να αναφερω...παντως σιγουρα πανω απο 3000 χιλ. Σε ευχαριστω παντως για το κουραγιο που μου δινεις ωστε να υπομενω ακομα το μαρτυριο μπας και λυτρωθω...
Krusty Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Διάβασα και άκουσα πολλές επιτυχίες με την αποσυμπίεση δίσκου. Μερικές σελίδες πριν εδώ διάβασα για επιτυχία με το decompression table σε φυσικοθεραπευτή αν και ένας ανέφερε ότι ήταν παροδική η ανακούφιση. Αλλού διάβασα για μόνιμη δυνατή επιτυχία (σε πολλούς) με το όργανο γυμναστικής inversion table που πετυχαίνει μεγαλύτερη αποσυμπίεση από το απλό μονόζυγο, μεγάλο χρόνο (αφού δεν βάζεις δύναμη στα χέρια για να κρατηθείς) και μπορείς παράλληλα να είσαι χαλαρός στην περιοχή της μέσης ώστε να αποσυμπιέζονται οι δίσκοι καλύτερα. Το inversion table όμως μπορεί να αποβεί επικίνδυνο ακόμα και θανατηφόρο για όσους έχουν εγκεφαλικό ανεύρυσμα καθώς ανεβάζει πολύ την πίεση στο κεφάλι. Αντενδείκνυται και στο γλαύκωμα, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς κά. Ακόμα πολλοί έχουν ανεύρυσμα και δεν το ξέρουν. Δυνατός πονοκέφαλος μετά από θεραπεία με το inversion table πρέπει σίγουρα να εξεταστεί από γιατρό. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν να μην ξεπερνάμε τις 60-70 μοίρες ανάστροφης κλίσης. Τέλος για αποσυμπίεση με το μονόζυγο στο παρακάτω βίντεο ο ειδικός προτείνει να βάζουμε λίγο τις μύτες των ποδιών να ακουμπάνε κάτω ώστε να επιτύχουμε παράλληλα και χαλάρωση των μυών στην περιοχή του ισχίου και μέσης. Για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για αγορά inversion table ή/και τον χώρο, υπάρχουν και οι anti gravity boots (και στο ebay πιο φτηνά) για ανάποδο κρέμασμα από μονόζυγο αλλά είναι για γυμνασμένα άτομα και κάπως επικίνδυνη η διαδικασία. https://www.youtube.com/watch?v=9SKuFe2SERs https://www.youtube.com/watch?v=-GUW4psHJ0k Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από Krusty
palasd Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Εγώ πάντως όταν είχα καθήσει σε αυτό το τραπέζι με έκανε χειρότερα σε τρία ραντεβού που έκανα 1
Krusty Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν 5 χρόνια περίπου είχα ένα κάπως πιο ελαφρύ περιστατικό από την κήλη μου που με είχε ρίξει στο κρεβάτι ανίκανο να περπατήσω για 1-2 μέρες αλλά τότε είχα αναρρώσει πλήρως σε λιγότερο από έναν μήνα. Από τότε είχα διαβάσει για την μεγάλη επιτυχία των ασκήσεων McKenzie και διάβασα και το μεταφρασμένο βιβλίο του. Σε αυτά τα 5 χρόνια όταν έπρεπε να σηκώνω βάρη ή να εργάζομαι αρκετή ώρα σκυφτός ή σε ορθοστασία έκανα και την προφυλακτική έκταση προς τα πίσω όντας όρθιος. Πήρα και μαξιλαράκι οσφύος για το κάθισμα με αφρό μνήμης. Στο τελευταίο βαρύ περιστατικό μου που κλιμακώθηκε σε μία εβδομάδα, όλη την εβδομάδα έκανα τις διατάσεις McKenzie για οξύ πόνο και πήγαινα από το κακό στο χειρότερο (αν και δεν πιστεύω ότι μου έκαναν κακό οι διατάσεις απλά για 20 λεπτά μετά την διάταση πονούσα κάπως περισσότερο). Οπότε την θεωρώ τουλάχιστον για εμένα αποτυχία και τώρα που το έψαξα περισσότερο βλέπω αποτυχία της μεθόδου και από άλλους πολλούς ασθενείς. Ο ορθοπεδικός μου είπε να κάνω ραχιαίους όταν γίνω καλύτερα και 5 εβδομάδες μετά την οριζοντίωση μου νιώθω να μπορώ να κάνω ραχιαίους. Το οξύμωρο είναι ότι θυμήθηκα ότι είχε μία άσκηση για ραχιαίους στο βιβλίο που θα αρχίσω να κάνω γιατί την θεωρώ πολύ καλή, αλλά αυτήν την άσκηση την πρότεινε (το βιβλίο) μόνο για προφύλαξη για οστεοπόρωση! Την επισυνάπτω. Με κοιλιακούς είχα ασχοληθεί παλιά αλλά με ραχιαίους σχεδόν ποτέ και νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο. Άλλη αποτυχία μου ήταν η ράβδος ταλάντωσης (swing stick). Είχα δει σε ιατρική εκπομπή να την χρησιμοποιούν σε φυσικοθεραπεία στην Γερμανία λέγοντας ότι γυμνάζουν τους κοιλιακούς βαθειά μέσα στην κοιλιά κοντά στην σπονδυλική στήλη (ορθή κοιλιακοί νομίζω λέγονται) και την πρότειναν για κήλη. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας ανέφερε για έρευνες που λένε ότι αυξάνει και το μεσοσπονδύλιο διάστημα... Από τις πρώτες μέρες ο αδελφός μου μου έλεγε ότι σχεδόν γυμνάζει μόνο τα κάτω μπράτσα. Άλλο λάθος στην μέθοδο McKenzie είναι από νεότερες έρευνες που λένε ότι και η διατήρηση της λόρδωσης συνέχεια όντας καθιστός (σαν καμαρωτός) με το μαξιλαράκι οσφύος είναι κακό γιατί καταπονούνται πολύ περισσότερο ίδιες μυικές ομάδες απ' ότι αν καθόμασταν πχ 10 λεπτά "καμαρωτοί" και 10 λεπτά χαλαροί-καμπουριαστοί. Θα αναφέρω αν ενδιαφέρει πιο μετά αφού την δοκιμάσω καλά άλλη μία άσκηση που μάλλον θα είναι η κύρια που θα κάνω. Δεν μπορεί να γίνει αν δεν επουλωθεί κάπως η κήλη, πρέπει να γίνει με πολλές προσοχές, αλλά ο άνθρωπος που την αναφέρει λέει ότι είδε ριζική αλλαγή στην ζωή του μετά από μεγάλες ταλαιπωρίες. Αφορά τους ραχιαίους. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από Krusty 1
karxasss Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Καλησπερα στην ομαδα!εκανα την επεμβαση τελικα την παρασκευη μικροδισκεκτομη και τωρα ειμαι ατο νοσοκομειο καιβθα κατσω 3 μερες μεσα..ο γιατρος ειπε πηγε καλα η ενχειρηση και εχω τωρα μονο πονο εκει που με ανοιξανε και λιγο στο ποδι..ειναι κανενας αλλος που εχει κανει αυτη την επεμβαση;ο πονος στο ποδι εκει στη. Εξω μερια της γαμπας ειναι φυσιολογικος;
nipoa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 καλη αναρωση σου ευχομαι μιας και εισαι στο νοσοκομειο ρωτα αυτους που ξερουν εκει μεσα για οποιαδηποτε ενοχληση ή απορια μπορει να εχεις.
karxasss Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Ευχαριστω!ρωτησα αλλα με ειπαν δεν ειναι τιποτα..Απλα ηθελα αν το εχει κανει κανενας αλλος να με πει αν ειναι φυσιολογικος ο πονος..
mariamary Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, εγώ που έκανα χειρουργειο σε κλινική, δε είχα τέτοιο θέμα, ούτε πόνο ούτε τίποτα....το έκανα δευτέρα στης 13:00 και βγήκα Τετάρτη στης 9:00..και μπορώ να σου πω, ότι πριν μπω τοβπιδι μου το αριστερό είχε θέμα σοβαρό αποβπινο και πάρεση...ακριβώς μετά το χειρουργείο δε είχα απολύτως τίποτα ως δια μαγείας....σου εύχομαι γρήγορα περαστικά
karxasss Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, mariamary είπε Καλησπέρα, εγώ που έκανα χειρουργειο σε κλινική, δε είχα τέτοιο θέμα, ούτε πόνο ούτε τίποτα....το έκανα δευτέρα στης 13:00 και βγήκα Τετάρτη στης 9:00..και μπορώ να σου πω, ότι πριν μπω τοβπιδι μου το αριστερό είχε θέμα σοβαρό αποβπινο και πάρεση...ακριβώς μετά το χειρουργείο δε είχα απολύτως τίποτα ως δια μαγείας....σου εύχομαι γρήγορα περαστικά Εμεν τωρα που το βλεπω εζει χασει την δυναμη το μεγαλο το δαχτυλο..τους ειπα εδω αλλα λενε αστο μεχρι αυριο να δουμε πως θα παει αλλα εγω ανχοθηκα
mariamary Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 41 λεπτά πριν, karxasss είπε Εμεν τωρα που το βλεπω εζει χασει την δυναμη το μεγαλο το δαχτυλο..τους ειπα εδω αλλα λενε αστο μεχρι αυριο να δουμε πως θα παει αλλα εγω ανχοθηκα Μην αγχώνεσαι θα πάνε όλα καλά....θέλει χρόνο η μέση...εγω τώρα είμαι στα 3 χρόνια και πεταωωωω....ότι αλο θέλεις μου λες 1
26ska Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει κανείς εμπειρία από κηλη στον αυχένα; Πρόσφατα σε μαγνητική που έκανα βρέθηκαν 2 κηλες στον αυχένα. Σκοπεύω να πάω σε νεύρο χειρουργό, έχει και κανεις κάποιον καλο να προτείνει; Για Αθήνα μιλάω. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2018 από 26ska
patpatpatpat Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Στις 22/6/2018 στις 12:24 ΠΜ, Krusty είπε Πριν 5 χρόνια περίπου είχα ένα κάπως πιο ελαφρύ περιστατικό από την κήλη μου που με είχε ρίξει στο κρεβάτι ανίκανο να περπατήσω για 1-2 μέρες αλλά τότε είχα αναρρώσει πλήρως σε λιγότερο από έναν μήνα. Από τότε είχα διαβάσει για την μεγάλη επιτυχία των ασκήσεων McKenzie και διάβασα και το μεταφρασμένο βιβλίο του. Σε αυτά τα 5 χρόνια όταν έπρεπε να σηκώνω βάρη ή να εργάζομαι αρκετή ώρα σκυφτός ή σε ορθοστασία έκανα και την προφυλακτική έκταση προς τα πίσω όντας όρθιος. Πήρα και μαξιλαράκι οσφύος για το κάθισμα με αφρό μνήμης. Στο τελευταίο βαρύ περιστατικό μου που κλιμακώθηκε σε μία εβδομάδα, όλη την εβδομάδα έκανα τις διατάσεις McKenzie για οξύ πόνο και πήγαινα από το κακό στο χειρότερο (αν και δεν πιστεύω ότι μου έκαναν κακό οι διατάσεις απλά για 20 λεπτά μετά την διάταση πονούσα κάπως περισσότερο). Οπότε την θεωρώ τουλάχιστον για εμένα αποτυχία και τώρα που το έψαξα περισσότερο βλέπω αποτυχία της μεθόδου και από άλλους πολλούς ασθενείς. Ο ορθοπεδικός μου είπε να κάνω ραχιαίους όταν γίνω καλύτερα και 5 εβδομάδες μετά την οριζοντίωση μου νιώθω να μπορώ να κάνω ραχιαίους. Το οξύμωρο είναι ότι θυμήθηκα ότι είχε μία άσκηση για ραχιαίους στο βιβλίο που θα αρχίσω να κάνω γιατί την θεωρώ πολύ καλή, αλλά αυτήν την άσκηση την πρότεινε (το βιβλίο) μόνο για προφύλαξη για οστεοπόρωση! Την επισυνάπτω. Με κοιλιακούς είχα ασχοληθεί παλιά αλλά με ραχιαίους σχεδόν ποτέ και νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο. Άλλη αποτυχία μου ήταν η ράβδος ταλάντωσης (swing stick). Είχα δει σε ιατρική εκπομπή να την χρησιμοποιούν σε φυσικοθεραπεία στην Γερμανία λέγοντας ότι γυμνάζουν τους κοιλιακούς βαθειά μέσα στην κοιλιά κοντά στην σπονδυλική στήλη (ορθή κοιλιακοί νομίζω λέγονται) και την πρότειναν για κήλη. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας ανέφερε για έρευνες που λένε ότι αυξάνει και το μεσοσπονδύλιο διάστημα... Από τις πρώτες μέρες ο αδελφός μου μου έλεγε ότι σχεδόν γυμνάζει μόνο τα κάτω μπράτσα. Άλλο λάθος στην μέθοδο McKenzie είναι από νεότερες έρευνες που λένε ότι και η διατήρηση της λόρδωσης συνέχεια όντας καθιστός (σαν καμαρωτός) με το μαξιλαράκι οσφύος είναι κακό γιατί καταπονούνται πολύ περισσότερο ίδιες μυικές ομάδες απ' ότι αν καθόμασταν πχ 10 λεπτά "καμαρωτοί" και 10 λεπτά χαλαροί-καμπουριαστοί. Θα αναφέρω αν ενδιαφέρει πιο μετά αφού την δοκιμάσω καλά άλλη μία άσκηση που μάλλον θα είναι η κύρια που θα κάνω. Δεν μπορεί να γίνει αν δεν επουλωθεί κάπως η κήλη, πρέπει να γίνει με πολλές προσοχές, αλλά ο άνθρωπος που την αναφέρει λέει ότι είδε ριζική αλλαγή στην ζωή του μετά από μεγάλες ταλαιπωρίες. Αφορά τους ραχιαίους. Καλησπερα φιλε! Καταρχην να σου πω οτι δεν ειμαι γιατρος, ουτε καποιος ειδικος, οποτε μπορεις να θεωρησεις αυτα που θα σου πω βλακειες. Παρολαυτα "παλευω" 10 χρονια με αυτους τους διαβολους, (εχω κανει κ χειρουργειο) εδω κ τρια χρονια ειμαι σε αριστη κατασταση και εχοντας ψαχτει πολυ, εχω καποιες γνωσεις/ εμπειριες κτλ Η συγκεκριμενη ασκηση που παραθετεις τοποθετει το σωμα σε μια ακραια θεση (κατα την εκταση) κ μαλιστα επαναλαμβανομενα ασκωντας τρομακτικες δυναμεις συμπιεσεις στους δισκους και στους σπονδυλους! Μαλιστα δεν εισαι καν στο εδαφος αλλα πανω σε μαξιλαρια, οποτε ασκουνται μεγαλυτερες δυναμεις καθως περισσοτεροι μυες ενεργοποιουνται ωστε να σταθεις εκει πανω. Επισης για να εχεις κηλη σημαινει οτι στο σωμα σου υπαρχουν μυικες ανισορροπιες και συσπασμενη (κυριως) ραχιαιοι μυς! Οποτε γυμναζοντας τους μεγαλωνεις το ηδη υπαρχον προβλημα. Με λιγα λογια αν θες να διαλυσεις τελειως την ηδη ταλαιπωρημενη μεση σου κανε αυτη την ασκηση. Αυτα εκανα κ γω (αφου ετσι μου ελεγαν οι γιατροι-φυσικοθεραπευτες) και οχι μονο δεν εβλεπα προοδο αλλα χειροτερευα κιολας!
karxasss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Υπαρχει κανενας που εκανε χειρουργειο δισκεκτομης και μετα το χειρουργειο πονουσε ακομα το νευρο στο ποδι;εγω εχει 4 μερες που το εκανα εφυγε το στραβωμα που ειχα γιατι ειχα στραβωσει αρκετα και τωρα περπαταω κανονηκα..αλλα εχω ακομα εναν αρκετα εχνοχλητικο πονο στο νευρο..στην εξωτερικη μερια στο μπουτι και στην γαμπα και στο πελμα επανω..ο γιατρος με ειπε οτι ειναι λογικο γιατι τοσο καιρο το νευρο ηταν εγκλοβισμενο και εχει κανει φλεγμονη και θα με περασει μολις κλεισει η φλεγμονη μετα απο λιγο καιρο..εγω ακουω απο ολους οτι μετα το χειρουργειο δεν νιωθουν απολυτος κανεναν πονο και ανχονομαι..αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια σας παρακαλω ας μου στειλει!ευχαριστω
patpatpatpat Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, karxasss είπε Υπαρχει κανενας που εκανε χειρουργειο δισκεκτομης και μετα το χειρουργειο πονουσε ακομα το νευρο στο ποδι;εγω εχει 4 μερες που το εκανα εφυγε το στραβωμα που ειχα γιατι ειχα στραβωσει αρκετα και τωρα περπαταω κανονηκα..αλλα εχω ακομα εναν αρκετα εχνοχλητικο πονο στο νευρο..στην εξωτερικη μερια στο μπουτι και στην γαμπα και στο πελμα επανω..ο γιατρος με ειπε οτι ειναι λογικο γιατι τοσο καιρο το νευρο ηταν εγκλοβισμενο και εχει κανει φλεγμονη και θα με περασει μολις κλεισει η φλεγμονη μετα απο λιγο καιρο..εγω ακουω απο ολους οτι μετα το χειρουργειο δεν νιωθουν απολυτος κανεναν πονο και ανχονομαι..αν εχει καποιος παρομοια εμπειρια σας παρακαλω ας μου στειλει!ευχαριστω Aυτο που σου λεει ο γιατρος γενικα ισχυει. Εγω δεν θυμαμε να πονουσα στο ποδι μετα το χειρουργειο αλλα εκανα 3 μηνες και βαλε για να ισιωσω τελειως και καμια 10αρια μερες μεχρι να ουρησω κανονικα!!! Οταν η πιεση ειναι μεγαλη κ χρονια το νευρο θελει το χρονο του για να επανελθει!
karxasss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 7 λεπτά πριν, patpatpatpat είπε Aυτο που σου λεει ο γιατρος γενικα ισχυει. Εγω δεν θυμαμε να πονουσα στο ποδι μετα το χειρουργειο αλλα εκανα 3 μηνες και βαλε για να ισιωσω τελειως και καμια 10αρια μερες μεχρι να ουρησω κανονικα!!! Οταν η πιεση ειναι μεγαλη κ χρονια το νευρο θελει το χρονο του για να επανελθει! Και εγω αυτο απορω για ποιο λογο να ποναω αφου το νευρο εχει ελευθερωθει..οκοι λενε οτι μετα το χειρουργειο ο πονος στο ποδι φευγει εντελως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις