MCAMEL Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θεωρείτε τους ορθοπεδικούς με εξειδίκευση στην σπονδυλική στήλη,εξίσου ικανούς και αποτελεσματικούς με τους νευροχειρούργους, σε θέματα οσφυαλγίας και ισχυαλγίας. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από MCAMEL
GothicCrusader Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Στις 5/2/2018 στις 9:16 ΜΜ, MCAMEL είπε Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θεωρείτε τους ορθοπεδικούς με εξειδίκευση στην σπονδυλική στήλη,εξίσου ικανούς και αποτελεσματικούς με τους νευροχειρούργους, σε θέματα οσφυαλγίας και ισχυαλγίας. Αν έχουν την ίδια ειδικότητα δεν έχει καμία διαφορά. Πιο σημαντικά είναι άλλα, όπως π.χ. το ποιόν του γιατρού, η τεχνική στην οποία έχει εξειδικευτεί, πόσο ενημερώνεται με καινούργιες τεχνολογίες κλπ.
fabarm Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Καλημέρα σας Γνωρίζετε κάποιον Ιατρό στην Αθήνα που να κάνει θεραπείες ψυχρού λέιζερ, με αποτελέσματα παρόμοια του Χειμ..... στη Θεσσαλονίκη?
user1254321502 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Στις 4/11/2018 στις 4:54 ΜΜ, κρεβατομενος είπε θα πρότεινα να δοκιμασει κρυο λειζερ στη θεσσαλονικη ενας που το εφαρμόζει ειναι ο χειμωνιδης με πολυ καλα αποτελεσματα. Περαστικα Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα δυστυχως απο Αθηνα να παμε Θεσσαλονικη για θεραπεια ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο.Να εισαστε καλα. Στις 4/11/2018 στις 5:08 ΜΜ, GothicCrusader είπε Έχει καλή φήμη, παλιά πολλοί ασθενείς του τον εξυμνούσαν. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Η κόρη σου όμως θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι δεν έχει άλλη εναλλακτική διαθέσιμη πριν χειρουργηθεί. Κανονικά χειρουργείο αν δεν περάσουν 6 μήνες εναλλακτικής θεραπείας δεν το σκέφτεσαι καν. Οπότε αν έχουν περάσει 6 μήνες θα μπορούσε να πάρεις και την άποψή του. Από περιέργεια, λες για πολλές κήλες; αν ναι πώς τις έκανε; υπάρχει αιτία; Ευχαριστω κι εσας για την απαντηση.Αφησαμε προς το παρον την σκεψη του χειρουργειου και παλευουμε ακομα με εναλλακτικες θεραπειες.Ουσιαστικα αυτες οι δυο που ανεφερα ειναι που δημιουργουν το μεγαλυτερο προβλημα.Πιθανως απο βαρη που σηκωνε στις προηγουμενες εργασιες να τις εκανε.Πιστευω ομως οτι χωρια απ'τις κηλες εχει ενα θεμα ψυχοσωματικου στρες κι γι'αυτο δεν αποδιδουν οι εναλλακτικες θεραπειες.Θα δουμε.Παντως για Θεσσαλονικη δεν παιζει με τιποτα λογω οικονομικης στενοτητας!
victor poldo Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Καλησπέρα σε ολους, Έχω κηλες στον Ο4-5, Ο5-Ι1, πρόβλημα δημιουργεί ο δεύτερος και κυριως όταν κάθομαι. Ουσιαστικά ΔΕΝ μπορώ να κάτσω σε καρέκλα. Εχω το πρόβλημα 3μιση χρονια τώρα, στα δυο χρονια με συντηρητική αγωγή είχα σχεδόν συνέλθει μέχρι που ξεκίνησα δουλειά και επανήλθα στην αρχική κακή κατάσταση. Πριν 7 μήνες έκανα DiscoGel χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Ο πόνος στην αρχή μεγάλωσε και μετά επέστρεψα οπως ήμουν πριν την επέμβαση. Εχω πραγματικά απογοητευτεί διότι η καθημερινότητα μου είναι απλά κόλαση(δουλεύω σε ανασηκωμένο γραφείο 10 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να εχω πρόβλημα και στα πόδια τώρα) Συγκρατω λίγο μια αισιοδοξία μιας και δουλεύει οσμωτικα και ίσως θέλει τον χρόνο του, αλλά μέχρι στιγμής έχω μηδέν αποτέλεσμα. 2
κρεβατομενος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 26/5/2018 στις 11:10 ΜΜ, victor poldo είπε Καλησπέρα σε ολους, Έχω κηλες στον Ο4-5, Ο5-Ι1, πρόβλημα δημιουργεί ο δεύτερος και κυριως όταν κάθομαι. Ουσιαστικά ΔΕΝ μπορώ να κάτσω σε καρέκλα. Εχω το πρόβλημα 3μιση χρονια τώρα, στα δυο χρονια με συντηρητική αγωγή είχα σχεδόν συνέλθει μέχρι που ξεκίνησα δουλειά και επανήλθα στην αρχική κακή κατάσταση. Πριν 7 μήνες έκανα DiscoGel χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Ο πόνος στην αρχή μεγάλωσε και μετά επέστρεψα οπως ήμουν πριν την επέμβαση. Εχω πραγματικά απογοητευτεί διότι η καθημερινότητα μου είναι απλά κόλαση(δουλεύω σε ανασηκωμένο γραφείο 10 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να εχω πρόβλημα και στα πόδια τώρα) Συγκρατω λίγο μια αισιοδοξία μιας και δουλεύει οσμωτικα και ίσως θέλει τον χρόνο του, αλλά μέχρι στιγμής έχω μηδέν αποτέλεσμα. Μετά απο εναμισι χρονο ταλαιπωριών μου αρχιζω να πιστευω οτι παιζει ρολο και η ψυχολογια μας. Μη μας παιρνει απο κατω ολα θα πανε καλα και να ξεχναμε και λιγο το πονο μας. Κουραγιο Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από κρεβατομενος
opera Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Στις 9/4/2018 στις 5:42 ΜΜ, Nintendo1889 είπε Λοιπόν την δική μου περίπτωση είχα αναφέρει ότι είμαι καλύτερα, σχεδόν τέλεια. Ξέχασα να αναφέρω ότι παίρνω zoloft 100ρι. Έκανα μια προσπάθεια να μειώσω την ποσότητα σε 50ρι και οι ενοχλήσεις επανήλθαν. Φαντάζομαι τι θα γινότανε αν το έκοβα τελείως. Τέλος πάντων ο αγώνας συνεχίζετε H μαγνητική μου είναι αυτή. Προβολή δίσκου 05-ι1 με πιεστικά φαινόμενα στον νωτιαίο σάκο. Περαστικά σε όλους. Ψιλολόγια,κοιλιακοί ραχιαίοι και είσαι οκ,εγώ έχω παρόμοια κατάσταση συν συμπιεσμένους δίσκους στο μισό πάχος από τους δικούς σου και είμαι καλά. Επίσης μειώνουμε σωματικό βάρος.
Krusty Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μέσα σε μια εβδομάδα ο πόνος μου στην πλάτη εξελίχθηκε στο να είμαι κατάκοιτος στο κρεβάτι για δύο ημέρες και να θέλω σχεδόν 3 λεπτά (απ'τον πόνο και το πιάσιμο) για να πάω απ' το δωμάτιο μου στην τουαλέτα. Μετά ο πόνος στην μέση και οι πιασμένοι μύες άρχισαν να βελτιώνονται πολύ αργά σε διαστήματα βδομάδων. Έτσι είχα χρόνο να δοκιμάσω εναλλακτικές θεραπείες που οι περισσότερες δεν είχαν αποτέλεσμα ή ήταν πολύ μικρό αλλά πολύ λίγες είχαν σημαντικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται βέβαια να επαναλάβω αρκετές φορές στο μέλλον σε εμένα για να σιγουρευτώ. Αν δεν θέλουμε να φορτώνουμε τον οργανισμό μας πολύ με φάρμακα και μιας και τα αντιφλεγμονώδη είναι βαριά φάρμακα και τα ίδια αναφέρουν πάνω ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε για πάνω από 10 ημέρες, υπάρχει το DMSO. Το DMSO αναφέρεται ως παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες όχι μόνο από εναλλακτικές ιστοσελίδες αλλά από την ίδια την wikipedia. Επίσης η τοξικότητα της αλκοόλης είναι μεγαλύτερη από το DMSO και μιας και δεν έχουμε συστηματική της χρήση (χρήση από το στόμα ή ένεση σε όλο το σύστημα) αλλά μόνο επάλειψη στην μέση, πρόκειται για μια πολύ αθώα πρακτική. Εγώ είδα σημαντική βελτίωση μέσα σε 10 λεπτά. Αλλά πρέπει να βάλουμε αρκετή ποσότητα πχ πιτσίλισμα και στις δύο παλάμες και όχι μόνο 20 ή 30 σταγόνες. Επίσης θέλει επάλειψη-επανάληψη κάθε μέρα καθώς δεν κάνει και θαύματα. Το DMSO χρησιμοποιείται στα σαπούνια και καλλυντικά γιατί αυξάνει την απορροφητικότητα του δέρματος. Σε εμένα το καθαρό 99,9% DMSO δεν προκάλεσε ξηροδερμία αλλά σε όσους προκαλεί καλό είναι να επαλείφεται πχ με έλαιο καρύδας ή να αγοράζεται ως μείγμα γέλης πχ με αλόε βέρα. Είχα πάρει αυτό από το ebay: https://www.ebay.com/itm/150ml-DMSO-99-9-Dimethyl-Sulfoxide-10ml-Dropper-Bottle-Pipette/152870970515?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 https://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyl_sulfoxide Διαφορά επίσης είδα όταν πήρα μεγάλη ποσότητα κουρκουμά, ένα κουταλάκι του γλυκού, διαλυμένο σε μισή κούπα νερό. Καλό είναι να προσθέσουμε και λίγο μαυροπίπερο και να το πιούμε αφού έχουμε φάει για να αυξηθεί η απορροφητικότητα. Γι' όποιους δεν αντέχουν την γεύση υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής με κουρκουμίνη (δραστικό συστατικό) ως αντιφλεγμονώδες. Αν δοκιμάσει κάποιος αυτά που θα αναφέρω θα ήθελα να μάθω πως λειτούργησαν. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2018 από Krusty
Betty Metska Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Γεια σας παιδια!!! Εχω κι εγω μια εμπειρια ν μοιραστώ μαζι σας! Ειμαι 25 χρονων.. Στα 21 μου εκανα εγχειρηση δισκοκηλη οπου ηταν στην Ο4-Ο5 δεξιά. Ξαφνικα εκει που κουρευα και ημουν ελαφρως σκυφτή ακουω ενα "κρακ". Απο εκεινη τη στιγμη μετα απο 4 μερες εμεινα τελείως ΑΝΗΜΠΟΡΗ. Απο το κρεβατι με σηκωναν η μαμα μου και ο μπαμπας μου και ένιωθα οτι θα σπασω στη μεση. Τσιριζα απο τον πονο.Ειχα μεινει τελειως κατω σαν τις γιαγιαδες, το ποδι μου εκαιγε απο πάνω μεχρι και τα δαχτυλα, δεν μπορουσα να κάνω απολυτως τιποτα μονη μου. Πηγα σε γιατρο μου εγραψε μαγνητικη, μου εδωσε κορτιζόνες ενέσεις δεν γινοταν τπτ. Η μαγνητικη βγηκε εγχειρησιμη απο τα δεξια και με μια ακομα κηλη αριστερα (θα ερθω και σε αυτη) Αρχισα να μην εχω καθολου δυναμη στο μεγαλο δαχτυλο και δεν μπορουσα να περπατησω καθολου στη φτερνα. Ηταν παραμονη Χριστουγέννων οπου με στέλνουν θεσσαλονικη να με δει νευροχειρουργός καθηγητης. Με το που με βλεπει χωρίς πολλα λογια μου λεει "επρεπε να είχες κάνει εγχείρηση χθες" την ιδια μερα κιολας χειρουργιο! Η αληθεια ηταν οτι επαθα ενα σοκ αλλα ήμουν σιγουρη οτι δεν γινόταν αλλιως. Απλα υπεφερα, ήθελα να με παρουν κι ας μου εκαναν οτι ηθελαν αρκει να εφευγε αυτος ο πονος! Οντως έγινε το χειρουργιο, τγν επομενη μερα σηκωθηκα και ημουν ΙΣΙΑ!!!!! Δεν το πιστευα. !! Φυσικα για τον πρωρο μηνα οι κινησεις μου ηραν πολυ προσεκτικές, ξαπλα και λιγο περπατημα χωρις αποτομες κινησεις και σκιψηματα γτ ειχα σουβλιες. Πληρως καλα ημουν μετα απο 6 μήνες! Φετος άρχισε η αριστερη πλευρά..(η αλλη κήλη) ευτυχως καμια σχεση στον πονο αλλα εχω στραβώσει ελαφρα και δεν μπορω να περπατησω ή να μεινω ορθια οαραπανω απο 10 λεπτα. Εκανα αποτομη κινηση απο μηχανη, ενα κρυο μπάνιο στη θάλασσα και ετσι εγινε η "δουλεια". Εχω μια εβδομάδα με ενεσεις και χαπια.. εως την Τρίτη θα ξαναπαω στο γιατρό και μαλλον θα παμε για νεα μαγνητικη.Προσπαθω να σκεφτομαι θετικα γτ αυτο που εζησα μια φορα δεν θελω να το ξαναζησω!!!!!!!!!!
Krusty Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα για μέρες λάμπα υπερύθρων (πυρακτώσεως). Άξιζε τα λεφτά της. Η υπέρυθρη ακτινοβολία αυξάνει το ΝΟ στο αίμα προκαλώντας διαστολή των αγγείων και έτσι περισσότερα θρεπτικά συστατικά πηγαίνουν στον τόπο της φλεγμονής και επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης τραυμάτων ενώ μειώνεται η φλεγμονή. Δρα ακόμα και σε τραύματα νεύρων. Η υπέρυθρη ακτινοβολία διεισδύει αρκετά εκατοστά μέσα στους ιστούς και αλληλεπιδρά και με τα μιτοχόνδρια δίνοντας τους ενέργεια (κάτι σαν φωτοσύνθεση). Δεν κάνει θαύματα αλλά με υπομονή έχει δυνατά αποτελέσματα καισίγουρα άξιζε τα λεφτά που έδωσα για την λάμπα. Έκανα 12 λεπτά κάθε μέρα (και ακόμα κάνω). Δεν πρέπει να κάνουμε υπέρυθρη πάνω από όγκους γιατί παράγει τοπικά αυξητικούς παράγοντες η υπέρυθρη, από την άλλη όμως τονώνει το ανοσοποιητικό https://www.youtube.com/watch?v=8y8j9H5jLqc https://www.youtube.com/watch?v=lvRsU-X6_3w https://www.youtube.com/watch?v=wAW8Fvg-TJQ https://www.infrared-light-therapy.com/infrared-therapy-health-benefits/ https://www.skroutz.gr/c/843/diafores-syskeues-peripoihshs.html?from=catspan&keyphrase=%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1+%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8D%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2018 από Krusty
karxasss Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Γεια στην παρεα!ειχα γραψει πριν κανα χρονο και ειχα πει οτι ειχα κανει επεμβαση δισκεκτομης με λειζερ..λοιπον...ενα χρονο ημουν καλα και τωρα εχει 10 μερες που με εχει ποιασει ενας πονος που νομιζω θα με φυγει η ψυχη!24 ωρος...δεν φευγει σε καμια σταση του σωματος!παιρνω 1200mg ιμπουπροφεν και και κατι μυοχαλαρωτικα αλλα τιποτα!τωρα θα παω στον γιατρο να με βαλει καμια κορτιζονη γιατι δεν την παλευω!η ψυχολογια ναι παιζει τεραστιο ρολο γιατι εγω το επαθα μετα απο ενα χρονο ψυχοσωματικων..τωρα πως μπορεις να εχεις καλη ψυχολογια με αυτη την καταραμενη παθηση δεν ξερω..εγω παντων δεν εχω βρει το κολπο...ευχομαι περαστικα σε ολους οσους πονανε!!!εγω λογικα θα κανω κανονηκο χειρουργειο να τελειωνω..δεν εχω αλλες αντωχες ουτε σωματικες ουτε ψυχικες!!!
baloon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Στις 26/5/2018 στις 11:10 ΜΜ, victor poldo είπε Καλησπέρα σε ολους, Έχω κηλες στον Ο4-5, Ο5-Ι1, πρόβλημα δημιουργεί ο δεύτερος και κυριως όταν κάθομαι. Ουσιαστικά ΔΕΝ μπορώ να κάτσω σε καρέκλα. Εχω το πρόβλημα 3μιση χρονια τώρα, στα δυο χρονια με συντηρητική αγωγή είχα σχεδόν συνέλθει μέχρι που ξεκίνησα δουλειά και επανήλθα στην αρχική κακή κατάσταση. Πριν 7 μήνες έκανα DiscoGel χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα (μέχρι στιγμής). Ο πόνος στην αρχή μεγάλωσε και μετά επέστρεψα οπως ήμουν πριν την επέμβαση. Εχω πραγματικά απογοητευτεί διότι η καθημερινότητα μου είναι απλά κόλαση(δουλεύω σε ανασηκωμένο γραφείο 10 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα να εχω πρόβλημα και στα πόδια τώρα) Συγκρατω λίγο μια αισιοδοξία μιας και δουλεύει οσμωτικα και ίσως θέλει τον χρόνο του, αλλά μέχρι στιγμής έχω μηδέν αποτέλεσμα. Καλησπέρα αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα και έχω κάποιες ερωτήσεις, σου εχω στείλει μήνυμα.
GIO.GIAN Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Γεια σας με μεγαλη συμπονια σε ολους τους συμπασχοντες του φορουμ. Θελω να ειμαι συντομος. Εχω 3-4 μηνες με αβασταχτους πονους στη μεση στους μηρους και του γλουτους.Ολο αυτο το διαστημα δεν κοιμαμαι καθολου καλα αφου εχω μεγαλες ενοχλησεις σε οποια σταση υπνου. Εχει γινει διαγνωση με μαγνητικη οτι υπαρχουν 3 κηλες με μια πολυ μεγαλη Ο2-Ο3 με εκφυλιστικες καταστασεις .Εκτος αυτων των κακων συνυπαρχει και στενωση της σπονδυλικης στηλης. Εχω επισκεφθει 3 γιατρους οι οποιοι προσπαθησαν να βελτιωσουν την κατασταση με ενεσεις ,κορτιζονη, συμπληρωματα ,mesulid και τωρα φυσιοθεραπειες οπου δεν εχει παρατηρηθει καμμια βελτιωση. Ολοι μου ειπαν οτι ριζικη λυση θα δωσει το χειρουργειο. Εχθες με ειδαν γιατροι -νευροχειρουργοι του ΚΑΤ ,αν ενδιαφερεσθε μπορω να πω ονοματα, οι οποιοι μου προτειναν χειρουγειο με πεταλοκτομη και σπονδυλοδεσια .Μια εγχειρηση που οπως μου ειπαν ειναι δυσκολη και μεγαλη . Μου εδωσαν για το διαστημα μεχρι τον σεπτεμβρη ισχυρα παυσιπονα για τον πονο ωστε να διαχειριστω την κατασταση . Δεν ξερω αν εχω αλλη λυση απο αυτη που μου προτεινεται γενικως Υπαρχει μεγαλο αγχος και επιφυλαξεις αν τελικα επιλεξω αυτου του ειδους την εγχειρηση. Ολα αυτα τα χρονια προβληματα της μεσης τα απεκτησα λογω ποδοσφαιρου παιζοντας συνεχως μεχρι προσφατα οπου δυστυχως εφτασα στο απροχωρητο .Εμαι 59 ετων. Θαθελα την γνωμη φιλων για αυτη την εγχειρηση και αν υπαρχουν παρομοια παραδειγματα . Επισης αν υπαρχουν γιατροι εμπιστοσυνης προτεινετε τους .Στο ΚΑΤ ποσο στοιχιζει συνηθως η ταριφα? Ευχαριστω φιλοι μου που διαβασατε το μικρο ιστορικο μου και ευχομαι απο καρδιας σε αυτο το φορουμ να βοηθησει ο ενας τον αλλον οσο μπορει . Το ονομα μου ειναι Γιωργος.
κρεβατομενος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, GIO.GIAN είπε Γεια σας με μεγαλη συμπονια σε ολους τους συμπασχοντες του φορουμ. Θελω να ειμαι συντομος. Εχω 3-4 μηνες με αβασταχτους πονους στη μεση στους μηρους και του γλουτους.Ολο αυτο το διαστημα δεν κοιμαμαι καθολου καλα αφου εχω μεγαλες ενοχλησεις σε οποια σταση υπνου. Εχει γινει διαγνωση με μαγνητικη οτι υπαρχουν 3 κηλες με μια πολυ μεγαλη Ο2-Ο3 με εκφυλιστικες καταστασεις .Εκτος αυτων των κακων συνυπαρχει και στενωση της σπονδυλικης στηλης. Εχω επισκεφθει 3 γιατρους οι οποιοι προσπαθησαν να βελτιωσουν την κατασταση με ενεσεις ,κορτιζονη, συμπληρωματα ,mesulid και τωρα φυσιοθεραπειες οπου δεν εχει παρατηρηθει καμμια βελτιωση. Ολοι μου ειπαν οτι ριζικη λυση θα δωσει το χειρουργειο. Εχθες με ειδαν γιατροι -νευροχειρουργοι του ΚΑΤ ,αν ενδιαφερεσθε μπορω να πω ονοματα, οι οποιοι μου προτειναν χειρουγειο με πεταλοκτομη και σπονδυλοδεσια .Μια εγχειρηση που οπως μου ειπαν ειναι δυσκολη και μεγαλη . Μου εδωσαν για το διαστημα μεχρι τον σεπτεμβρη ισχυρα παυσιπονα για τον πονο ωστε να διαχειριστω την κατασταση . Δεν ξερω αν εχω αλλη λυση απο αυτη που μου προτεινεται γενικως Υπαρχει μεγαλο αγχος και επιφυλαξεις αν τελικα επιλεξω αυτου του ειδους την εγχειρηση. Ολα αυτα τα χρονια προβληματα της μεσης τα απεκτησα λογω ποδοσφαιρου παιζοντας συνεχως μεχρι προσφατα οπου δυστυχως εφτασα στο απροχωρητο .Εμαι 59 ετων. Θαθελα την γνωμη φιλων για αυτη την εγχειρηση και αν υπαρχουν παρομοια παραδειγματα . Επισης αν υπαρχουν γιατροι εμπιστοσυνης προτεινετε τους .Στο ΚΑΤ ποσο στοιχιζει συνηθως η ταριφα? Ευχαριστω φιλοι μου που διαβασατε το μικρο ιστορικο μου και ευχομαι απο καρδιας σε αυτο το φορουμ να βοηθησει ο ενας τον αλλον οσο μπορει . Το ονομα μου ειναι Γιωργος. Γιωργο αν εισαι απο περιοχη κοντα στη θεσσαλονικη κανε μια επισκεψη στο χειμωνιδη. Μη βιαστεις να χειρουργηθεις θα περασει
Krusty Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εκτός από τα φυσικά αντιφλεγμονώδη που είχα αναφέρει, για την αναδόμηση εκφυλισμένου μεσοσπονδύλιου δίσκου (κήλες, συρρίκνωση, οστεόφυτα κτλ) έχω διαβάσει αρκετές αναφορές για δραστική βελτίωση με το συμπλήρωμα διατροφής υαλουρονικό οξύ. Μερικές εταιρίες αναφέρουν ότι το παράγουν με φυσικό τρόπο και όχι με γενετικά μεταλλαγμένους μικροοργανισμούς. Εγώ το παίρνω με νερό πριν το κυρίως γεύμα αλλά μόνο αν το έπαιρνα μακροπρόθεσμα θα μπορούσα να σχολιάσω αν με βοήθησε. Δύο μήνες πριν καθηλωθώ στο κρεβάτι για δύο ημέρες από κήλη Ο5-Ι1 (και μετά ένα μήνα να κάνω να αναρρώσω κάπως) έτυχε να παίρνω MSM για άλλον λόγο, οπότε το θεωρώ σχεδόν άχρηστο μιας και η κήλη μου δεν ήταν από ατύχημα αλλά απλώς βρήκε ευκαιρία να εκδηλωθεί όταν καθάριζα γαρίδες για καμιά ώρα, λίγο σκυφτός στην κουζίνα. Γι' αυτούς που δεν έχουν ακόμα σαφή διάγνωση αν έχουν κήλη η φταίει η ιερολαγώνια άρθρωση (όπως εγώ πριν πάω στον ορθοπεδικό και με στείλει για μαγνητική!) υπάρχουν κάτι έλεγχοι με χειρισμούς που όμως δεν είναι 100% έγκυροι, αν όμως κάποιος είναι θετικός ή αρνητικός σε όλους τους σχετικούς χειρισμούς τότε αυξάνει η πιθανότητα επιτυχία. Εγώ είχα τον πόνο χαμηλά στην μέση και δεν κατέβαινε καθόλου ο πόνος προς πόδι (ριζίτιδα). Έτσι άρχισα να σκέφτομαι και την ΙΛ άρθρωση μιας και αισθανόμουν τον πόνο λίγο δεξιά προw την άρθρωση. Τελικά αυτό γινόταν σε εμένα γιατί η μικρή κήλη ήταν κεντρική και δεν πίεζε μια ρίζα νεύρου αλλά τον σκληραίο σάκο. Ειδικά όσοι ξυπνάναι σε χειρότερη κατάσταση και μετά στρώνουν κάπως, δείχνει ότι φταίει κάτι στην σπονδυλικά και όχι η άρθρωση αφού το πρωί οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι έχουν αναρροφήσει υγρά και έχουν φουσκώσει άρα οι κήλες πιέζουν περισσότερο. Επίσης λένε το στράβωμα της λεκάνης δεξιά ή αριστερά (σκολίωση) για την αποφυγή πόνου στην οξεία φάση, δείχνει κήλη και όχι ΙΛ άρθρωση. Επίσης χρειάζεται ξεχωριστή μαγνητική τομογραφία για την περιοχή της ΙΛ άρθρωση και άλλη για την οσφυική μοίρα. Τέλος η ΙΛ άρθρωση συνήθως δεν σε αφήνει ανίκανο να περπατήσεις από τον πόνο ενώ η κήλη μπορεί να το κάνει συχνά. Ένα καλό βίντεο με τους σχετικούς χειρισμούς που έγραψα παραπάνω: Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από Krusty 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις