Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. Εάν αρχίσω να σας γράφω την ιστορία μου αναλυτικά πιστεύω δε θα χωρέσει το κείμενο. Λοιπόν η ιστορία μου ξεκίνησε πριν 7 χρόνια. 21 χρόνων. Οργανισμός μου εντελώς εξασθενησμενος Κ καταπιεσμενος, δεν τρεφομουν καθόλου σωστά είχα διατροφική διαταραχή λόγω ψυχολογικου από κάποιο γεγονός που με είχες γονατισει, είχα χάσει πολλά κιλά Κ αδύνατη πολύ 52 κιλα με ύψος 1.75 πήγαινα 2 ώρες γυμναστήριο κάθε μέρα, κουβαλουσα, μετακομιζα, γενικά εξουθενωνα τον εαυτό μου ώστε κάθε βράδυ να είμαι ξερή. Eνα πρωί ξυπνάω με πόνο μεση-ποδι δεξι. Ανυποπτη πάω στο γιατρό,με συμβουλεύει για μαγνητική Κ ξεκινάει το δράμα. Κηλη 04 -05 Κ 05- ο1. Από τότε ο πόνος δεν έχει φύγει ούτε μέρα. Ούτε λεπτό βασικά. Άλλες φορές να κλαιω, άλλες με χάπια, άλλες χωρίς (τώρα τη βγάζω με κάνα δυο ντεπον τη μέρα). Τα πρώτα 3 χρόνια έχασα κι άλλα κιλα.Έφτασα 46.Ο οργανισμός προφανώς 0 θρεψη. Δεν είχα καν περίοδο πολλά χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια άρχισα σιγά σιγά να βρίσκω τον εαυτό μου. Ξεκίνησα να δω από που θα το μαζέψω.α.έχω Κ οστεοπενια.. Έφτιαξα με αντισυλληπτικα τον κύκλο μου Κ λίγο το κόκκαλο πήρε τα πάνω του. Άρχισα να πηγαίνω Κ σε διάφορους χειροπρακτηκους, ορθοπεδικους, φυσικοθεραπευτες, μασαζ, μακενζι, μελισσοθεραπεια, κορτιζονης. Τα πάντα. Τώρα είμαι 52 κιλα πάλι. Το καλοκαίρι είπα να κάνω διατάσεις. Ε,έπαθα θλαση 3ου βαθμου (κόπηκε εντελώς ο μυς) ο ραχιαιος, κάτω κάτω ακριβώς εκεί που ποναω. Άρχισε να δημιουργείται ένα κενό. Δεν ήξερα τι είναι αυτό. Πλέον δεν είχα άλλη αντοχή ψυχικά ,μιλάμε για ΠΟΝΟ τόσα χρονια,τέρμα λέω κάνω ενχειρηση Κ ότι γίνει. Πήγα στο νευροχειρουργο δεν το είχε ξαναδεί δεν ήξερε τι είναι, με έστειλε για μαγνητική. Οι κηλες έχουν χειροτερεψει λίγο, το δεξί πόδι έχει αδυναμία όταν κατά την εξέταση 'παταω γκαζι'. Το ηλεκτρομυογραφημα καλό. Κατά τη διάρκεια των ετών κάποια στιγμή έκανα αρθροσκοπηση στο ισχιο γιατί κάποιος από οοοοολες τους γιατρούς μου ανακάλυψε ότι έχω ρηξη Κ σύνδρομο cam, μου είπε βέβαια ότι δεν υπάρχει σχέση στο ένα πρόβλημα Κ στο άλλο αλλά εγώ μέσα στην απελπισία μου είπα μήπως με βοηθήσει Κ στη μέση. Πήγα οπότε σ αυτόν τον ορθοπεδικο μου είπε το ξεχνάς το χειρουργείο, δεν υπάρχει μυς να συγκρατησει τη μέση. Να ξεκινήσω κολυμβητηριο, ενδυνάμωση μήπως Κ θρεψει Κ ο συγκεκριμένος ήταν Κ από πριν κατά τις ενχειρησης.να πάρω κιλα λέει Κ ότι το σώμα μου έχει 'φαει' όλους τους μυες Κ γι αυτό ποναω. Τώρα είμαι στη φάση αυτή, προσπαθώ να βάλω κιλα Κ κολυμβητηριο συνέχεια. Το πρόβλημα είναι οτι ψυχολογικά δεν είμαι καλά, μου έχει γίνει εμμονή, δεν συζητάμε ότι η ζωή μου δεν έχει καμια ποιότητα, είμαι Κ νοιωθω χάλια Κ κάθε μέρα κλαιω. Είπα να κάνω υπομονή μέχρι να πάρω μερικά κιλα γιατί όλος ο περιγυρος,μετά Κ τα λόγια του ορθοπεδικου(γονείς Κ.τ.λ.) πιστεύουν ότι έχουν σχεση. Εγώ πάλι εννοείται πως δεν πιστεύω κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα ο οργανισμός θα δυναμωσει για ένα χειρουργείο. Έχω ξέχασει πολλα βέβαια αλλά η βασική μου ιστορία είναι αυτή μέσες άκρες... Έχει κάποιος να πει κάτι??....

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Τι μπορεί να πει κανείς για ένα άτομο με αυτοκτονικές τάσεις που έχει όμως "σώας τα φρένα" ;

Μέσα από την αφήγηση σου δείχνεις άτομο που ξέρει τι του γίνεται και που πρέπει να αποφασίσει σοβαρά αν θέλει να ζήσει και να το παλέψει, η να αφήσει την ζωή της να τσουλάει μέσα σε μια κόλαση δίχως αύριο.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις,καλά κουράγια....

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Εάν αρχίσω να σας γράφω την ιστορία μου αναλυτικά πιστεύω δε θα χωρέσει το κείμενο. Λοιπόν η ιστορία μου ξεκίνησε πριν 7 χρόνια. 21 χρόνων. Οργανισμός μου εντελώς εξασθενησμενος Κ καταπιεσμενος, δεν τρεφομουν καθόλου σωστά είχα διατροφική διαταραχή λόγω ψυχολογικου από κάποιο γεγονός που με είχες γονατισει, είχα χάσει πολλά κιλά Κ αδύνατη πολύ 52 κιλα με ύψος 1.75 πήγαινα 2 ώρες γυμναστήριο κάθε μέρα, κουβαλουσα, μετακομιζα, γενικά εξουθενωνα τον εαυτό μου ώστε κάθε βράδυ να είμαι ξερή. Eνα πρωί ξυπνάω με πόνο μεση-ποδι δεξι. Ανυποπτη πάω στο γιατρό,με συμβουλεύει για μαγνητική Κ ξεκινάει το δράμα. Κηλη 04 -05 Κ 05- ο1. Από τότε ο πόνος δεν έχει φύγει ούτε μέρα. Ούτε λεπτό βασικά. Άλλες φορές να κλαιω, άλλες με χάπια, άλλες χωρίς (τώρα τη βγάζω με κάνα δυο ντεπον τη μέρα). Τα πρώτα 3 χρόνια έχασα κι άλλα κιλα.Έφτασα 46.Ο οργανισμός προφανώς 0 θρεψη. Δεν είχα καν περίοδο πολλά χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια άρχισα σιγά σιγά να βρίσκω τον εαυτό μου. Ξεκίνησα να δω από που θα το μαζέψω.α.έχω Κ οστεοπενια.. Έφτιαξα με αντισυλληπτικα τον κύκλο μου Κ λίγο το κόκκαλο πήρε τα πάνω του. Άρχισα να πηγαίνω Κ σε διάφορους χειροπρακτηκους, ορθοπεδικους, φυσικοθεραπευτες, μασαζ, μακενζι, μελισσοθεραπεια, κορτιζονης. Τα πάντα. Τώρα είμαι 52 κιλα πάλι. Το καλοκαίρι είπα να κάνω διατάσεις. Ε,έπαθα θλαση 3ου βαθμου (κόπηκε εντελώς ο μυς) ο ραχιαιος, κάτω κάτω ακριβώς εκεί που ποναω. Άρχισε να δημιουργείται ένα κενό. Δεν ήξερα τι είναι αυτό. Πλέον δεν είχα άλλη αντοχή ψυχικά ,μιλάμε για ΠΟΝΟ τόσα χρονια,τέρμα λέω κάνω ενχειρηση Κ ότι γίνει. Πήγα στο νευροχειρουργο δεν το είχε ξαναδεί δεν ήξερε τι είναι, με έστειλε για μαγνητική. Οι κηλες έχουν χειροτερεψει λίγο, το δεξί πόδι έχει αδυναμία όταν κατά την εξέταση 'παταω γκαζι'. Το ηλεκτρομυογραφημα καλό. Κατά τη διάρκεια των ετών κάποια στιγμή έκανα αρθροσκοπηση στο ισχιο γιατί κάποιος από οοοοολες τους γιατρούς μου ανακάλυψε ότι έχω ρηξη Κ σύνδρομο cam, μου είπε βέβαια ότι δεν υπάρχει σχέση στο ένα πρόβλημα Κ στο άλλο αλλά εγώ μέσα στην απελπισία μου είπα μήπως με βοηθήσει Κ στη μέση. Πήγα οπότε σ αυτόν τον ορθοπεδικο μου είπε το ξεχνάς το χειρουργείο, δεν υπάρχει μυς να συγκρατησει τη μέση. Να ξεκινήσω κολυμβητηριο, ενδυνάμωση μήπως Κ θρεψει Κ ο συγκεκριμένος ήταν Κ από πριν κατά τις ενχειρησης.να πάρω κιλα λέει Κ ότι το σώμα μου έχει 'φαει' όλους τους μυες Κ γι αυτό ποναω. Τώρα είμαι στη φάση αυτή, προσπαθώ να βάλω κιλα Κ κολυμβητηριο συνέχεια. Το πρόβλημα είναι οτι ψυχολογικά δεν είμαι καλά, μου έχει γίνει εμμονή, δεν συζητάμε ότι η ζωή μου δεν έχει καμια ποιότητα, είμαι Κ νοιωθω χάλια Κ κάθε μέρα κλαιω. Είπα να κάνω υπομονή μέχρι να πάρω μερικά κιλα γιατί όλος ο περιγυρος,μετά Κ τα λόγια του ορθοπεδικου(γονείς Κ.τ.λ.) πιστεύουν ότι έχουν σχεση. Εγώ πάλι εννοείται πως δεν πιστεύω κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα ο οργανισμός θα δυναμωσει για ένα χειρουργείο. Έχω ξέχασει πολλα βέβαια αλλά η βασική μου ιστορία είναι αυτή μέσες άκρες... Έχει κάποιος να πει κάτι??....

Το σημαντικότερο είναι αυτό που είπε ο ΤΕΟ, αν και διαφωνώ με τον τρόπο του. Κάνεις μια επιλογή - θέλεις να ζήσεις; τότε θα τα βάλεις σε μια σειρά και ξεκινάς, σιγά-σιγά, κάθε μέρα κι από λίγο, και δεν σταματάς! αλλιώς δεν έχει νόημα, θα ταλαιπωρηθείς και θα ταλαιπωρήσεις και τους γύρω σου. Μια απόφαση είναι. 

υ.γ. ο καθένας μας έχει την ιστορία του (που να ακούσεις τη δική μου λολ), δεν το λέω να υποτιμήσω τη δική σου, αλλά 7 χρόνια είναι πολλά για ότι και να έχει γίνει. προσωπική μου άποψη - ξεκίνα με ψυχολόγο

• Like 3
Δημοσ.

καταλαβαινεις απο μονη σου πως το θεμα σου προέκυψε απο κακη ψυχολογια και στρες.Οταν ξεκίνησε και η δικη μου ιστορια με τις κήλες πριν 4 μηνες (ειμαι 24) ο ορθοπεδικος μου ειπε αν περασα καποια μεγαλη στρεσογόνο περίοδο ή βαρια στενοχώρια και αυτο που ηθελα να του πω ηταν οτι δεν πρόκειται για μια περιοδο απλα αλλα για χρονια...οι διατροφικες διαταραχες(εγω ειμαι βουλημική)  που καταβαση ειναι μια ψυχολογικη παθηση επιρρεαζει αρκετα κόκαλα μυς και αρθρώσεις.ο καθμερινος πονος σε εμας που εχοτυμε μυοσκελετικα προβλξηματα ειναι ενας παραγοντας που επιρραζει σε μεγαλο βαθμο την ψυχολογια μας(εγω ειχα χασει καθε κουραγιο απ τους πονους) εσυ ισος θα ταν καλο αν πηγαινες και σε καποιον διατροφολογο... εχοντας και γω εξασθενισει τον εαυτο μου οχι μονο απο τη διατροφη αλλα και απο βαρια σωματικη κουραση ξερω πως θα κανω πολυ καιρο να επανελθει το σωμα μου σε μια υγειήκατασταση εννοω να δυναμωσει το μυικό μου συστημα! το κολυμβητήριο και ενας καλος φυσικοθεραπευτης που θα σου δειξει τις καταλληλες ασκησεις και αλλα και πως να συμπεριφέρεσαι σωστα στο σωμα σου θα σε βοηθισουν παρα πολυ.εννοειται οτι μπορεις να τα καταφέρεις!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.. Εάν δυναμωσω (είμαι σε καλό δρόμο) Κ ο πόνος επιμένει ? Φοβάμαι την ενχειρηση..το αποτέλεσμα της βασικά... Είναι κάποιος εδώ μέσα που να έχει ενχειρηστει Κ να είναι οκ?

Επίσης μήπως ξερει κάποιος να μου πει κάποιος να μου πει τι γίνεται με την αδυναμία στο ποδι ?χειροτερευει?διορθώνεται ? Είναι το μόνο που με τρομάζει στην παρούσα φάση..

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.. Εάν δυναμωσω (είμαι σε καλό δρόμο) Κ ο πόνος επιμένει ? Φοβάμαι την ενχειρηση..το αποτέλεσμα της βασικά... Είναι κάποιος εδώ μέσα που να έχει ενχειρηστει Κ να είναι οκ?Επίσης μήπως ξερει κάποιος να μου πει κάποιος να μου πει τι γίνεται με την αδυναμία στο ποδι ?χειροτερευει?διορθώνεται ? Είναι το μόνο που με τρομάζει στην παρούσα φάση..

Τα "αν" είναι ατελείωτα, ξεκολλα από τις φοβίες, δεν σε βοηθάνε, σε εμποδίζουν να βλέπεις καθαρά. Μάθε και να έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον (στον εαυτό σου, στους γονείς, στον ιατρό, στο θεο αν πιστεύεις, στο σύμπαν)

Δημοσ.

Ypatia η πίστη μου στο Θεό με έβγαλε απ το δρόμο που είχα πάρει. Διαβάζω κατά καιρούς το φόρουμ Κ είπα να γράψω Κ γω την ιστορία μου. Τη Δευτέρα θα πάω στο γιατρό Κ θα σας γράφω νεότερα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά . Την προηγούμενη βδομάδα έβγαλα μια καινούρια μαγνητική και έδειξε οτι η κήλη στον 3-4 σπόνδυλο εχει μεγαλώσει κατά πολύ και φυσικά πονάω παρα πολυ. Αποφάσισα να κάνω leizer. Ήθελα να πάω στον Χειμωνίδη στην Θεσσαλονικη που έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια αλλά ήμουν άτυχη και θα λείπει για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό και με παρέπεμψε στον Παβέζα Δημήτριο, έψαξα να βρω στο internet για αυτόν αλλά πουθενά τίποτα. Μήπως κάποιος απο εδώ μέσα ξέρει κατι για αυτον τον γιατρό? Παβέζας Δημήτριος Νευρολόγος στην Θεσσαλονίκη. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

Λοιπόν τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Ο γιατρός είδε στην τελευταία μαγνητική ότι η κηλη μου έχει μικρυνει(!!!) Κ δεν δικαιολογεί τους πόνους που έχω. Με στέλνει σε ένα φυσιατρο τώρα να βρούμε τι γίνεται ακριβώς και βλέπουμε. Ίσως χρειαστεί ενχειρηση,αν Κ πιστεύει ότι στην περίπτωση μου δε θα βοηθήσει. Βλέπουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν τα νέα είναι πολύ ευχάριστα. Ο γιατρός είδε στην τελευταία μαγνητική ότι η κηλη μου έχει μικρυνει(!!!) Κ δεν δικαιολογεί τους πόνους που έχω. Με στέλνει σε ένα φυσιατρο τώρα να βρούμε τι γίνεται ακριβώς και βλέπουμε. Ίσως χρειαστεί ενχειρηση,αν Κ πιστεύει ότι στην περίπτωση μου δε θα βοηθήσει. Βλέπουμε.

Αγαπητή μου δεν έχεις τίποτα..Εχεις θεραπευτει .Ξεχασε τα όλα και προχωρα μπροστα πλεον.Απλά να προσεχεις.

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κατι μήπως ξέρει κάποιος.Ο ορθοπεδικός μου είπε οτι οι δύο σπονδυλοι ο5-ι1 που δεν έχουν καθόλου δίσκο αναμεσά τους κάνουν αυτο-σπονδυλοδεσία.Εχει κανείς ακούσει κατι τετοιο ξανά.Ξέρετε κάποιον που να του έχει συμβεί να μας πει?

Εμένα πάντως πολύ μπερδεμένα μου τα λένε οι γιατροί.Πιο πολύ με κάνουν ράκος με αυτά που μου λένε

οτι έχω παρα με θεραπευουν.

Δημοσ.

nickver

Καλημέρα, εχω ακούσει οτι μπορει να γίνει γιατί εψαχναν το ιδιο και σε εμένα αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, ρώτα τον γιατρό σου να σου εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...